分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 16

类型新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册课时素养评价 UNIT 2 READING AND THINKING WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:544588
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:16
  • 大小:138.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册课时素养评价 UNIT 2READING AND THINKING WORD版含解析 新教材 2020 2021 学年 英语 人教版 必修 第三 课时
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。四Unit 2Reading and Thinking . 单句语法填空1. Mr Brown married Mrs Brown in 1990, and they have a very happy marriage(marry). 2. Although this reason might not be true, such a response(respond)was understandable. 3. A physician(p

    2、hysics)and an engineer were arguing about what was the oldest profession in the world. 4. The rejection(reject) of such plans does not mean we are not interested. 5. The government was forced to hold a general election(elect) in May 1979 and was defeated. 6. When I was young, I was often asked, “Wha

    3、t is your occupation tendency(tend)? ”7. I wrote a letter of complaint(complain), and the manager had promised to look into the matter. 8. You dont know how scared(scare)we were about getting cancer last time. 9. We have an excellent retirement (retire)plan and medical insurance as well. 10. The wid

    4、e spread publication(publish)of traffic laws helps prevent accidents. . 选词填空all ones life, graduate from, in need of, care for, treat. . . as. . . , be known as, of ones own, be responsible for, carry sb. through, at times1. Although he had many difficulties, his determination carried him through th

    5、e year. 2. After the boys graduated from high school, they moved to a small town in Vermont. 3. As a parent, it is important to care for your childs teeth. 4. I decided to treat his remark as a joke. 5. The children are responsible for cleaning their own rooms while I am in charge of the living room

    6、. 6. He moved to a new house and got a study of his own. 7. When they got there, they found the people suffering the storm were in need of food and water supplies. 8. Samuel Clemens, who was known as Mark Twain, became a famous American writer. 9. He went to the badminton club at times during his sc

    7、hool days. 10. Andy did all she could to help the poor people all her life. . 完成句子1. The old temple has seen great changes of the village in the past two hundred years. 这座古庙见证了过去二百年里这个村庄的巨大变迁。2. The first person to arrive was Tony from Colombia, closely followed by Smith from Britain. 第一个到达的人是来自哥伦比亚

    8、的托尼, 随后紧跟着的是来自英国的史密斯。3. From my point of view, nothing is more important than health in our daily life. 就我个人而言, 在日常生活中, 身体健康最重要。4. We turned around and found a girl struggling in the lake, crying for help. 我们转过身, 发现一个女孩在湖中挣扎, 大声呼救。5. Mice ran out of the fields looking for places to hide. 老鼠跑出田野, 寻找藏

    9、身之处。 . 阅读理解ATim Richter and his wife, Linda, had taught for over 30 years near Buffalo, New Yorkhe in computers, she in special education. “Teaching means everything to us, ”Tim would say. In April 1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that led to some serious thi

    10、nking about lifes purpose. Not long after the surgery, Tim saw a brochure describing Imagination Library, a program started by Dolly Partons foundation (基金会) that mailed a book every month to children from birth to age five in the singers hometown of Sevier, Tennessee. “I thought, maybe Linda and I

    11、could do something like this when we retired, ” Tim recalls. He placed the brochure on his desk, “As a reminder”. Five years later, now retired and with that brochure still on the desk, Tim clicked on imaginationlibrary. com. The program had been opened up to partners who could take advantage of boo

    12、k and postage discounts. The quality of the books was of great concern to the Richters. Rather than sign up online, they went to Dollywood for a look-see. “We didnt want to give the children rubbish, ”says Linda. The booksreviewed each year by teachers, literacy specialists, and Dollywood board memb

    13、ersincluded classics such as Ezra Jack Keatss The Snowy Day and newer books like Anna Dewdneys Llama Llama series. Satisfied, the couple set up the Richter Family Foundation and got to work. Since 2004, they have shipped more than 12, 200 books to preschoolers in their area. Megan Williams, a mother

    14、 of four, is more than appreciative, “This program introduces us to books Ive never heard of. ”The Richters spend about $400 a month sending books to 200 children. “Some people sit there and wait to die, ” says Tim. “Others get as busy as they can in the time they have left. ”【文章大意】本文首先讲述了 Tim Richt

    15、er 和Linda Richter 夫妇是两位教师, 在 Tim 经历了一次生死攸关的心脏手术后, 他们决定在他们退休后加入 Imagination Library 去帮助孩子们。接着又介绍了他们在退休后是如何做的。这让我们大家认识到与其坐着等死不如做点有意义的事情, 让自己活得更充实一些。1. What led Tim to think seriously about the meaning of life? A. His health problem. B. His love for teaching. C. The influence of his wife. D. The news f

    16、rom the web. 【解析】选A。细节理解题。由第一段的最后两句“In April 1998, he learned he would need a heart operation. It was the kind of news that led to some serious thinking about lifes purpose. ” 可知是需要做一次心脏手术让他开始思考生命的目的。2. What did Tim want to do after learning about Imagination Library? A. Give out brochures. B. Do so

    17、mething similar. C. Write books for children. D. Retire from being a teacher. 【解析】选B。细节理解题。由第二段中的“I thought, maybe Linda and I could do something like this when we retired, Tim recalls. ”可知Tim回忆起那时候的想法, 他想等他和Linda退休后也尝试做些类似的事。3. Why did the Richters go to Dollywood? A. To avoid signing up online. B.

    18、 To meet Dollywood board members. C. To make sure the books were the newest. D. To see if the books were of good quality. 【解析】选D。细节理解题。由第四段中的“The quality of the books was of great concern to the Richters. . . they went to Dollywood for a look-see. ”可知Richter夫妇非常关心书的质量, 他们专门去Dollywood实地调查。4. What can

    19、 we learn from Tims words in the last paragraph? A. He needs more money to help the children. B. He wonders why some people are so busy. C. He tries to save those who are waiting to die. D. He considers his efforts worthwhile. 【解析】选D。推理判断题。通过 Tim 的话可知, Tim 没有坐在那里等死, 而是让自己在余生忙碌起来, 做更有意义的事。D选项: 他认为自己的

    20、努力是值得的, 符合主旨大意。BShawn Seipler is on the way to saving lives with soap. It began about seven years ago as a tiny business with a few friends and family in a single car garage in Florida, where they recycled used soap into fresh bars. The organization, now called Clean the World, has grown to include

    21、cities where hotels are plentiful and used bars of soap can be gathered easily. As a frequent traveler while working for a tech company, Seipler had a sudden thought one night at a hotel. “I picked up the phone and called the front desk and asked them what happened to the bar of soap when I was done

    22、 using it, ”he recalled. Learning that they would go to the dustbin, he began his task to help save lives with soap and even half-used bottles of shampoo. Its a huge problem. One of the most common kinds of illnesses in the world are those that are passed from person to person and to oneself because

    23、 of dirty things that are on ones hands. In the U. S. and other developed nations, hygiene (卫生) products are everywhere. Not so in some other countries, where Seipler recalled visiting a hospital once in the Middle East to find that soap was in such short supply that patients had to provide their ow

    24、n. “Its such an important part of the interruption of infectious germs that could save so many lives, ” he said. Clean the World now collects used soap from more than 4, 000 hotels and has delivered 25 million bars to 99 countries. The process is fairly simple with the collected soap being cut into

    25、pieces and then run through machines that remove any remaining bacteria before being pressed into new bars of soap and packaged for delivery. 【文章大意】本文为记叙文。Shawn Seipler收集废弃的香皂并重新制作成整块的, 来帮助需要的人们。5. Shawn Seipler got the idea of collecting second-hand soap . A. by chanceB. from the front deskC. after

    26、 calling his friendD. after visiting the Middle East【解析】选A。细节理解题。由第二段 “. . . Seipler had a sudden thought one night at a hotel”可知, Shawn Seipler是在酒店里突发奇想, 决定收集旧香皂。6. How do hotels deal with used soap traditionally? A. They sell it. B. They save it. C. They drop it. D. They recycle it. 【解析】选C。细节理解题。由

    27、第二段“Learning that they would go to the dustbin . . . ”可知, 没有用完的香皂都被扔掉了。7. What can be learned from Paragraph 3? A. Soap isnt fully appreciated. B. Soap can prevent many illnesses. C. Soap is needed in developed countries. D. Soap means little to developing countries. 【解析】选B。推理判断题。由第三段“Its such an im

    28、portant part of the interruption of infectious germs that could save so many lives”可知, 香皂能帮助预防很多疾病。8. Which of the following can best describe Shawn Seipler? A. Determined and optimistic. B. Friendly and open-minded. C. Warm-hearted and creative. D. Hard-working and ambitious. 【解析】选C。推理判断题。Shawn Sei

    29、pler创造性地利用他人丢弃的香皂来帮助贫困的需要帮助的人们, 由此可知他是个有创新精神且热心的人。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2020杭州高一检测)Difficult financial times dont mean your giving shuts down. Instead, they allow you to examine how your time and money are spent. There are so many ways to give back that wont hurt your wall

    30、et and will enrich your life. 1 Calling someone “for no reason” is an important opportunity to show them that you are thinking of them. You are taking time out of your busy day to reach out. Everyone needs someone to just listen sometimes. 2Be there to celebrate their good news, or support them. Wri

    31、te a noteWhile some people enjoy receiving gifts, all of us appreciate a kind word. It is one thing to say it, 3What if you wrote a thank-you note to someone every week? Invite someone over for dinnerYou never know what someone might be going through on just a bad day. 4 In addition, it costs less t

    32、han going out. The leftovers from this dinner can be packaged up for homeless people. Thats double giving! Set aside money from a daily routine to donateGiving doesnt have to mean a life full of sacrifices. You can still buy a burger or get your nails done. But, instead of buying much coffee every w

    33、eek, you can drink less. 5A. Pick up the phoneB. Remember to visit othersC. so you can put yourself to a new level. D. They may be filled with joy or sadness. E. but it can be even more meaningful to put it in writing. F. Opening up your home will make someone feel appreciated. G. Donate the money y

    34、ou save: even $5 can make a difference in someones life. 【文章大意】经济困难时期并不意味着你要停止给予。相反, 它们让你检查你的时间和金钱是如何花费的。回馈社会的方式有很多种, 既不会伤害了你的钱包, 又能丰富你的生活。文章主要说明了四种关于给予的建议。1. 【解析】选A。根据后文Calling someone “for no reason” is an important opportunity to show them that you are thinking of them. 可知无缘无故地给某人打电话是让他们知道你在想他们的重

    35、要机会。由此可知, 本段是在建议打电话给某人。故选A。2. 【解析】选D。根据后文Be there to celebrate their good news, or support them. 可知在那里庆祝他们的好消息, 或支持他们。由此可知, 一个人可能充满喜悦或悲伤, 他都需要有人和他们一起庆祝或支持他们。故D选项“他们可能充满喜悦或悲伤”符合上下文语境, 故选D。3. 【解析】选E。根据后文What if you wrote a thank-you note to someone every week? 可知, 如果你每周都给别人写一封感谢信呢? 结合本段小标题Write a note

    36、, 由此可知, 此处是在说明说出赞美别人的好话是一回事, 但把它写下来可能更有意义。故选E。4. 【解析】选F。根据上文You never know what someone might be going through on just a bad day. 可知, 你永远不知道一个人在糟糕的一天会经历什么。由此可知, 本句承接上文说明打开自己的家对别人来说意味着被欣赏。故选F。5. 【解析】选G。根据本段小标题Set aside money from a daily routine to donate可知, 从日常生活中留出一些钱来捐赠。由此可知, 本句为本段最后一句, 有总结本段的作用,

    37、故此处应是建议把每天存下来的钱捐出去。故选G。. 完形填空I used to be a very self-centered person, but in the past two years I have really changed. I have started to think about other people 1 I think about myself. I am happy that I am becoming a 2 person. I think my 3 started when I was at Palomar College. At first, I just wa

    38、nted to get my 4 and be left alone. I thought I was smarter than everyone else, so I hardly ever 5 to anyone in my class. By the end of my first semester, I was really 6. It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun. So I tried a(n) 7. I started asking people around me how the

    39、y were doing, and if they were having trouble I 8 to help. That was really a big 9 for me. By the end of the year, I had several new friends, and two of 10 are still my best friends today. A bigger cause of my new 11, however, came when I took a part-time job at Vista Nursing Home. One old lady ther

    40、e who had Alzheimers disease became my 12. Every time I came into her room, she was so 13 because she thought I was her daughter. Her real daughter never 14 her, so I took her place. She let me 15 that making others feel good made me feel good too. When she died, I was 16, but I was also very gratef

    41、ul to her. I think I am a much 17 person today than I used to be, and I hope I will not 18 these experiences. They have 19 me to care about other people more than about myself. I 20 who I am today, and I could not say that a few years ago. 【文章大意】本文是一篇夹叙夹议的文章。作者以前以自我为中心, 后来却能关心他人、帮助他人、与他人和谐相处。作者的转变过程

    42、说明了做一个对别人有帮助的人是幸福的。1. A. since B. before C. orD. unless【解析】选B。根据前一句话可知作者现在和过去不一样了, 她变得会先考虑别人再考虑自己, 所以用before。2. A. famousB. simpleC. differentD. skilled【解析】选C。根据前面的“. . . in the past two years I have really changed”可知, 作者现在是一个与之前不同的人了。different“不同的”, 符合语境。3. A. educationB. careerC. tourD. change【解析】

    43、选D。根据文章第一段中的“. . . in the past two years I have really changed”及下文的叙述可推知, 本段讲述了作者是怎样改变的。change“改变, 变化”, 符合语境。4. A. balanceB. homeworkC. degreeD. interest【解析】选C。根据生活常识可推断出, 上大学就是为了取得学位, 所以作者一开始就只是为了拿到学位。degree“学位”, 符合语境。5. A. talkedB. wroteC. liedD. reported【解析】选A。由前面的“I just wanted to . . . smarter

    44、than everyone else”可知, 作者认为自己比其他人聪明, 因而几乎不与班里的同学说话。talk“谈话, 交流”, 符合语境。6. A. carefulB. lonelyC. curiousD. guilty【解析】选B。根据前面的“I just wanted to. . . anyone in my class. ”及后面的“It seemed as if everyone but me had made friends and was having fun. ”可知, 作者没有朋友, 感到很孤独。lonely“孤独的”, 符合语境。7. A. argumentB. gameC

    45、. experimentD. defence【解析】选C。根据后面的“I started asking people around me how they were doing, and if they were having trouble I to help. ”可知, 作者这样做是一个尝试。experiment“尝试”, 符合语境。8. A. daredB. offeredC. hesitatedD. happened【解析】选B。此处表示如果他们遇到困难, 作者会主动提供帮助。offer“提供”, 符合语境。9. A. dreamB. problemC. dutyD. step【解析】

    46、选D。此处表示那对作者来说是(向前)跨了一大步。step“步”, 符合语境。10. A. usB. whichC. themD. whom【解析】选C。这是一个由and连接的并列句, 空处用来指代前面的“several new friends”, 所以用them。11. A. attitudeB. hobbyC. hopeD. luck【解析】选A。作者从几乎不和别人交流到主动询问别人有什么困难需要帮助, 这是作者态度的转变, 所以此处用attitude。12. A. friendB. partnerC. guideD. guest【解析】选A。作者去敬老院做兼职, 与那里的一位老人成了朋友。

    47、friend“朋友”, 符合语境。13. A. politeB. happyC. strangeD. confident【解析】选B。作者每次去看望她, 她都把作者当成她的女儿了, 所以她应该是高兴的。happy“高兴的”, 符合语境。14. A. botheredB. answeredC. visitedD. trusted【解析】选C。根据上下文可知, 她的女儿从来都没有看望过她, 所以应用visited。15. A. explainB. guessC. declareD. see【解析】选D。由后面的“making others feel good made me feel good t

    48、oo”可知, 老人使作者明白了一个道理。see在此处表示“理解, 明白”, 符合语境。16. A. homelessB. heartbrokenC. bad-temperedD. hopeless【解析】选B。根据前面的“When she died”可推知, 作者非常伤心。heartbroken“心碎的, 伤心的”, 符合语境。17. A. quieterB. busierC. betterD. richer【解析】选C。根据前文可知, 作者由一个以自我为中心的人变成了一个关心别人、对别人有帮助的人, 所以现在作者变成了一个更好的人了。18. A. forgetB. faceC. improveD. analyze【解析】选A。此处表示作者希望自己不会忘记这些经历。forget“忘记”, 符合语境。19. A. forcedB. preferredC. orderedD. taught【解析】选D。此处表示这些经历教会了作者要关心别人多于关心自己。teach“教, 教育”, 符合语境。20. A. missB. likeC. wonderD. expect【解析】选B。经过这些转变, 作者一定喜欢现在的自己。like“喜欢”, 符合语境。关闭Word文档返回原板块- 16 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2020-2021学年英语人教版必修第三册课时素养评价 UNIT 2 READING AND THINKING WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-544588.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1