分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型2022高考英语统考一轮复习训练 模块一 Unit 1 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545580
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:23.09KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022高考英语统考一轮复习训练 模块一 Unit 阅读理解题组练速度含解析牛津译林版 2022 高考 英语 统考 一轮 复习 训练 模块 阅读 理解 速度 解析 牛津 译林版
    资源描述:

    1、高考题型组合规范练1模块一Unit1阅读理解题组练速度(35mins).阅读理解ATheYoungScholarsProgramThe University of Marylands Young Scholars Program is a perfect summer camp for academically talented teenagers who want to earn college credits,pursue academic interests or discover college life at the University of Maryland.The progra

    2、m is challenging and rewarding.Students have the opportunity to show that they can be successful in a university environment.TheActivitiesDuring three weeks of exploration,teens preview the university experience,study with students who share similar interests and communicate with the best teachers o

    3、f the University of Maryland in a dynamic and challenging classroom environment.Students can have trips to nearby Washington,DC and enjoy movie nights and activities at the student union.Workshops and seminars featuring speakers in academic fields further enrich the learning experience.TheCoursesThe

    4、 Young Scholars Program offers college courses that are at the cutting edge of theory,thought and technology.Classes generally meet every day from Monday to Friday.The program is a great introduction to the University of Maryland.Participants can benefit from the University of Marylands vast resourc

    5、es,including libraries,computers and instructional labs.TheRewardsUpon program completion,teens will go home with better preparations for the college experienceboth academically and socially.In addition,students earn three college credits that post to the University of Maryland transcript (成绩单).TheA

    6、pplicationThe application process includes submission (提交) of the application,high school transcript and a letter of recommendation.Ages:14-18Mailing address:The University of Maryland College ParkFor more information,call 3014057762.1.What do we know about the program according to Paragraph 1?A.It

    7、is intended for college students.B.It can offer college students credits.C.It provides equal opportunities for every student.D.It can let teens experience college life in advance.2.What can teens do during three weeks of the program?A.They can learn from the best students of the University of Maryla

    8、nd.B.They can join the student union of the University of Maryland.C.They can attend a meeting for academic discussion.D.They can attend classes every day.3.What do you need to do if you want to apply for the program?A.Submit the high school transcript.B.Take a part-time job in the universitys libra

    9、ry.C.Call 3014057762 to contact the university first.D.Preview the university environment ahead of time.BFor the past two years I have been travelling and living abroad.Home has become more of a feeling than a place.I feel at home when I am with my family in London,but I also feel at home in Italy w

    10、ith friends I love.Home is no longer a picture of a house with a front door and some windows.It is more complicated than that.This is one of the reasons that celebrating the New Year has become very important for me.I do not care about “New Years resolutions(愿望)” living abroad has made me constantly

    11、 reconsider what kind of person I want to be and how I will live my life,so I dont feel the need to plan for change:I live for change.New Years Eve has become my time to reconnect with the friends,which makes me feel at home.Every year we try to reunite wherever we are,and remember the time when we

    12、knew each other so well that we felt like a family.It is a moment to reconnect and get to know each other again.Last year,we travelled to a cottage in Ireland where we had no Internet and no neighbours.In the middle of the countryside,away from our constantly changing lives,we were able to become li

    13、ke a little family again.This year,we went to Barcelona.It was a very big change.We were surrounded by culture and life and joy.There were bars and parties.It was different,but one thing stayed very much the sameI felt at home again and we felt like a family again.A lot of people feel that New Years

    14、 Eve cannot live up to expectations.Ideas such as the “New Years kiss” and “resolutions” create a lot of pressure for people to have a night to remember,a night that will change their lives and perhaps make the next year one worth living.I think those people are missing the point.If Christmas is abo

    15、ut family,why cant New Year be about friends?4.What does the underlined word “It” in Paragraph 1 probably mean?A.Family.B.Living abroad.C.Home.D.Staying with friends.5.Why doesnt the author care about “New Years resolutions”?A.New Years resolutions cannot be reached.B.His lifestyle makes him always

    16、ready for change.C.Its meaningless to make any big changes in life.D.Making New Years resolutions creates much pressure.6.What does the author try to convey through his experiences in Ireland and Barcelona?A.Life is peaceful and enjoyable.B.Living abroad is a happy experience.C.Staying with friends

    17、makes one feel at home.D.Travelling abroad enriches ones life experience.7.Which of the following can be the best title for the text?A.New Years Celebration:How?B.True Friendship:What?C.Living Abroad:Comfortable or Complicated?D.Change:Plan It or Make It?CA first-year undergraduate student in Chengd

    18、u recently complained online that her mother refused to raise her monthly allowance to 4,500 yuan ($ 633) even when she said her current allowance 2,000 yuan was not enough to cover her expenses,sparking a debate on how much money a college student needs per month.One expert shares his views on the

    19、issue with ChinaDaily:Students should pursue education,not comfort.Even for a college student studying in a first-tier city in China,2,000 yuan is enough to cover all his or her monthly expenses.In fact,for a college student in Chengdu a monthly allowance of 2,000 yuan is more than enough.According

    20、to a survey conducted by a bookkeeping platform,the average monthly expense for an undergraduate in cities other than Beijing,Shanghai and Hangzhou was less than 2,000 yuan in 2019;for Chengdu,it was 1,900 yuan.Claiming that she can hardly afford new clothing and cosmetics with her 2,000 yuan monthl

    21、y allowance,the undergraduate student in Chengdu criticized her mother for refusing to raise her pocket money.Her “meager” allowance,she said,prevented her from buying branded goods that her hostel-mates enjoyed.By the time a person enters a college,she or he should have developed a healthy consumpt

    22、ion habit.And a youth should adjust her or his consumption according to her or his family income.On a deeper level,the money they spend in college should depend on how much they value their parents hard work.Besides,some college students could take up part-time jobs to meet their monetary needs if t

    23、hey feel their parents dont or cant send them enough money.In this way they can also learn to meet the requirements of life in the future and develop healthy consumption habits.More importantly,they should always bear in mind that education is their top priority in college.8.Whats the experts attitu

    24、de to the issue about the undergraduate student?A.Critical.B.Neutral.C.Supportive.D.Unconcerned.9.In 2019,the undergraduates average monthly expense in Hangzhou was .A.more than 2,000 yuanB.633 dollarsC.less than 2,000 yuanD.1,000 dollars10.Which of the following best explains “meager” in Paragraph

    25、3?A.Empty.B.Pitiful.C.Mean.D.Fruitful.11.What does the last paragraph mainly talk about?A.College students should keep their expenses in line with their family conditions.B.College students consumption level is determined by their parents.C.College students should take up a part-time job to cover th

    26、eir expenses.D.College students should deal with their problems about living expenses reasonably.DCan you trust your very first childhood memories?Maybe not,a new study suggests.Past researches show that peoples earliest memories typically form around 3 to 3.5 years of age.But in a recent survey of

    27、more than 6,600 people,British scientists have found that 39 percent of participants claimed to have memories from age 2 or younger.These first memories are likely false,the researchers said.This was particularly the case for middle-aged and older adults.For the study,researchers asked participants

    28、to describe their first memory and the age at which it occurred.Participants were told they had to be sure the memory was the one that had happened.For example,it shouldnt be based on a photograph,a family story or any source other than direct experiences.Then the researchers examined the content,la

    29、nguage and descriptive details of these earliest memories and worked out the likely reasons why people would claim to have memories from an age when memories cannot form.As many of these memories dated before the age of 2,this suggests they were not based on actual facts,but facts or knowledge about

    30、 their babyhood or childhood from photographs or family stories.Often these false memories are fired by a part of an early experience,such as family relationships or feeling sad,the researchers explained.“We suggest that what a rememberer has in mind when recalling fictional early memories is.a ment

    31、al representation consisting of remembered pieces of early experiences and some facts or knowledge about their own babyhood or childhood,”study author Shania Kantar said in a journal news release,“Additionally,further details may be unconsciously inferred or added.Such memorylike mental representati

    32、ons come over time,to be collectively experienced when they come to mind,so for the individual,they quite simply are memories,which particularly point to babyhood.”“Importantly,the person remembering them doesnt know this is fictional,”study co-author Martin Conway said.“In fact,when people are told

    33、 that their memories are false they often dont believe it.”12.What can we learn from a recent study?A.Memories form after the age of 3.B.Participants are good at telling stories.C.Adults are likely to form false memories.D.Earliest memories may play a trick on us.13.Which source did the researchers

    34、require for the earliest memories?A.A direct experience.B.A family story.C.A family photo.D.A sad feeling.14.What are these fictional early memories according to Kantar?A.They are repeated mental representations.B.They are a collection of early experiences.C.They are a combination of both facts and

    35、fictions.D.They are further details of remembered experiences.15.Which part of a newspaper is this text probably taken from?A.Society.B.Psychology.C.Technology.D.Health.阅读七选五Last weekend I was lucky enough to attend one of Spains most famous carnivals in the city of Cdiz.You can only understand why

    36、it is one of the most important carnivals in the world after seeing it for yourself.Everybody was fancy-dressed from top to toe.1Almost instantly after stepping off the train,we were filled with joy.2 A number of people parading through the streets playing traditional music filled people with happin

    37、ess and craziness like I have never seen before.As we wandered around,we saw that the creativity of some costumes was incredible!From Shrek to Japanese wrestlers,the imagination and effort put into the fancy dresses was remarkable.You could really tell that people put a lot of time and energy into m

    38、aking some amazing costumes.3 They were mostly old men singing some traditional songs.This gave the carnival a pure essence of originality,as they were singing from their heart.Furthermore,the fact that I was not able to understand the inside jokes did not matter,as I was attracted by the actions an

    39、d expressions they provided.4As the night progressed,the streets got more packed with people.A moment that felt quite dreamlike was when we were dancing outside a convenience store with music provided by the owners booming through their speakers!Everyone who passed would be jamming along to the musi

    40、c.5.It was like a mini festival.After this special weekend of festival,it is true to say that the Spanish know how to party!A.Everyone was dancing.B.People got more and more excited.C.We saw everyone was in high spirits.D.It made me feel like I was in a fairy-tale world.E.Afterwards,we went to the m

    41、ain party at El Puerto.F.Then there were the groups dotted around the city.G.These mini street shows were a true taste of Spanish culture.模块一Unit1阅读理解题组练速度.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章详细地介绍了青年学者项目计划。1.D细节理解题。根据第一段中的“TheUniversityofMarylandsYoungScholarsProgramisaperfectsummercampforacademicallytalentedteenager

    42、swhowanttoearncollegecredits,pursueacademicinterestsor.theycanbesuccessfulinauniversityenvironment.”可知,该项目能让学生提前体验大学生活。2.C推理判断题。根据TheActivities下面一段中的“DmunicatewiththebestteachersoftheUniversityofMarylandinadynamicandchallengingclassroomenvironment.”可知,在三个星期的探索中,青少年在充满活力和挑战的课堂环境中与马里兰大学最好的老师交流。由此推测出,学

    43、生可以参加学术讨论。3.A细节理解题。根据“Theapplicationprocessincludessubmissionoftheapplication,highschooltranscriptandaletterofrecommendation.”可知,申请过程包括递交申请书、高中成绩单和推荐信,故选A项。【语篇导读】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲了对于怎样庆祝新年这个问题,作者的答案是和朋友一起度过。4.C代词指代题。根据上文的“Homeisnolongerapictureofahousewithafrontdoorandsomewindows.(家不再是一幅有前门和一些窗户的房子的

    44、图画)”可知,下文的意思是“家比这更复杂”,所以“It”指代上文提到的“家”。5.B细节理解题。根据第二段中的“IdonotcareaboutNewYearsresolutionslivingabroadhasmademeconstantlyreconsiderwhatkindofpersonIwanttobeandhowIwilllivemylife,soIdontfeeltheneedtoplanforchange:Iliveforchange.”可知,作者不在乎“新年愿望”是因为他的生活方式使他时刻准备着改变,故选B项。6.C推理判断题。根据第三段中的“Inthemiddleofthec

    45、ountryside,awayfromourconstantlychanginglives,wewereabletobecomelikealittlefamilyagain.”和第四段中的“Itwasdifferent,butonethingstayedverymuchthesameIfeltathomeagainandwefeltlikeafamilyagain.”可知,作者试图通过他在爱尔兰和巴塞罗那的经历表达和朋友待在一起让人有回家的感觉。7.A主旨大意题。文章第三段中的“NewYearsEvehasbecomemytimetoreconnectwiththefriends,whichm

    46、akesmefeelathome.”是全文的主题句,结合全文内容可知,这篇文章主要讲了作者如何看待庆祝新年这个问题,故A项可作为文章的标题。【语篇导读】这是一篇议论文。文章主要讲述了大学生在校每月的生活费开销以及人们对此的看法。8.A推理判断题。根据文章第一段中的“OneexpertshareshisviewsontheissuewithChinaDaily:Studentsshouldpursueeducation,notcomfort.”可知,专家对这位大学生的做法是持批评态度的。故选A项。9.A推理判断题。根据文章第二段中的“Accordingtoasurveyconductedbyab

    47、ookkeepingplatform,theaveragemonthlyexpenseforanundergraduateincitiesotherthanBeijing,ShanghaiandHangzhouwaslessthan2,000yuanin2019.”可知,2019年杭州大学生每月的消费高于2000元。10.B词义猜测题。根据文章第三段中的“.preventedherfrombuyingbrandedgoodsthatherhostel-matesenjoyed.”可知,她认为父母给的零花钱很少,很“可怜”,不够花。故“meager”应意为“可怜的”。故选B项。11.D主旨大意题

    48、。最后一段提到:当一个人进入大学时,他或她应该养成健康的消费习惯。年轻人应当根据家庭收入调整消费。在更深的层次上,他们在大学里花的钱应该取决于他们对父母努力工作的重视程度。由此可知,最后一段主要讲述了大学生应该合理地处理他们的生活费用问题,故选D项。【语篇导读】本文是一篇说明文。最新研究表明,最初的记忆可能是错误的,中年人和老年人尤其如此。12.D细节理解题。根据第二段中的“Thesefirstmemoriesarelikelyfalse”可知,最早的记忆可能是错误的。D项“最早的记忆可能会捉弄我们”与此意义相符。13.A细节理解题。根据第三段中的“Participantsweretoldth

    49、eyhadtobesurethememorywastheonethathadhappened.Forexample,itshouldntbebasedonaphotograph,afamilystoryoranysourceotherthandirectexperiences.”可知,研究人员需要参与者们的直接经历来获得最早的记忆。14.C推理判断题。根据第五段中ShaniaKantar说的话“我们认为,一个记忆者在回忆虚构的早期记忆时,脑子里想的是一种由记忆中的早期经历片段以及他们自己的童年或童年时期的一些事实或知识组成的心理表征。”可知,Kantar认为这些虚构的早期记忆是事实和虚构的结合

    50、。15.B推理判断题。通读全文可知,文章主要介绍了一项与人们记忆有关的最新研究。由此推断,这篇文章可能出自报纸的心理学版块,故选B项。.【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了作者在西班牙参加狂欢节的经历。1.D根据上文提到的“每个人从头到脚都穿着奇特的服装”可知,D项“这使我感觉到好像进入了童话世界”可承接上文。2.C根据上文的“aftersteppingoffthetrain.”可知,所填的应该是作者下火车后看到的情景。C项“我们看到,每个人都兴高采烈”符合语境。3.F根据下文的“Theyweremostlyoldmensingingsometraditionalsongs.”可知,F项“Thentherewerethegroupsdottedaroundthecity.”可引出下文。文中的“They”指的就是选项中的“thegroups”。4.G所填的句子是本段的总结句。G项“这些迷你的街头表演真正展现了西班牙文化”可作为总结句。5.E根据上文的“whenweweredancingoutsideaconveniencestore.”和“Everyonewhopassedwouldbe.”可知,E项中的“Afterwards,wewentto.”可承接上文。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022高考英语统考一轮复习训练 模块一 Unit 1 阅读理解题组—练速度(含解析)牛津译林版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545580.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1