河北省邯郸市2019届高三第一次模拟考试英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河北省邯郸市2019届高三第一次模拟考试英语试卷 WORD版含解析 河北省 邯郸市 2019 届高三 第一次 模拟考试 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高三英语试卷(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号和座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
2、中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A.19.15. B.9.18. C.9.15答案是C。1. How many students took the exam last Friday?A.18. B. 22. C. 40.2. What does the woman mean?A She lost her notes.B. She didnt take the notes.C. A friend has borrowed her notes.3. What will the man
3、 probably do tomorrow?A. Stay alone. B. Go on a school outing. C. Go on working.4. What is the question probably about?A. History. B. Math. C. Literature5. What will Susan do to spend most of her time in France?A. Travel around. B. Study at a school. C. Look after her aunt.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
4、听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What kind of business does the mans company probably do?A. Painting. B. Designing. C. Printing.7. When will the womans order be done?A. In six weeks.B. By the end of the week.C
5、. At the beginning of next month.听第7段材料,回答第8、9题。8. What kind of movie is Arrival?A. An action movie. B. A romantic movie. C. A kids movie.9. When will the speakers see a movie tonight?A. At 12:00. B. At2:30. C. At7:30.听第8段材料,回答第10至12题。10. What color did the woman use in the middle of the picture?A.
6、Purple. B. Orange. C. Green.11. Who might Donald be?A. The womans cat. B. The womans brother. C. The womans father.12. What will Stella do next?A. Draw a mouse. B. Buy some flowers. C. Write some words.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student
7、.B. Mother and son.C. Workmates.14. What is Marvins uncle?A. a doctor B. A nurse C. An insurance agent.15. Why did Marvin hesitate to talk about his dream at first?A. He was afraid of being laughed at.B. His uncle didnt want him to talk about itC. He was worried that it wouldnt come true.16. What ca
8、n we learn from the conversation?A. Marvins uncle advised him to be a nurse.B. Marvin often visits his uncles hospital.C. The woman thinks positively of the boys dream.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why does the speaker write this letter?A. To show his thanks.B. To show his regrets.C. To show his good wishes
9、.18. What do we know about the speaker?A. He likes eating beef and potatoes.B. He prefers seeing snow to skating on the lake.C. He has never seen stars in the city.19. What did the speaker dislike about the trip last week?A. The weather.B. The sound outside.C. The food.20. What does the speaker and
10、his family plan to do to welcome Monica?A. Send her some tickets.B Show her around his house.C. Take her to watch a basketball game.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALets look at the movies we cant wait to watch in 2019Dumbo (March 29)Dumbo is a 1941 America
11、n film produced by Walt Disney Productions. The main character is an elephant who is nicknamed “Dumbo”. Dumbo is always laughed at for his big ears, and he is rejected by the other elephants. With no parent to care for him, he is alone. But in fact, he is capable of flying by using his ears as wings
12、. A live-action adaptation of the film directed by Tim Burton is scheduled to be released on March 29, 2019.Shazam! (April 5)Shazam is an upcoming American superhero film based on the DC Comics character of the same name. Directed by David F. Sandberg, the film is set to star Asher Angel as Billy Ba
13、tson, a teenage boy who can transform via the magic word “Shazam” into an adult superhero, played by Zachary Levi. It will be the first film version of the character since the 1941 series Adventures of Captain Marvel (the characters original name).Aladdin (May 24)Aladdin is a fictional character and
14、 the role of the film Aladdin (1992) based on Aladdin, a folk tale of Middle Eastern origin He is voiced by Scott Weinger, while his singing voice is provided by Brad Kane. Aladdin never received a formal education, and has only learned by living on the streets of Agrabah. He has to steal food in th
15、e local market in order to survive. Mena Massoud is set to play a live-action version of the character in a live action adaptation of the 1992 film.Godzilla, King of the Monsters (May 31)Godzilla, King of the Monsters is a 1956 Japanese-American science fiction film, co-directed by Terry O. Morse an
16、d Ishiro Honda. It is a heavily re-edited American adaptation. For this new version of Godzilla, some of the original Japanese dialogue was translated into English, and some of the political, social and anti-nuclear themes were removed completely.1. Which one will be shown to the audience as a form
17、of film for the first time?A. Dumbo.B. Shazam!C. Aladdin.D. Godzilla, King of the Monsters.2. Who is the actor of the newest version of Aladdin?A. Scott Weinger.B. Brad Kane.C. Terry O. Morse.D. Mena Massoud.3. On which day can you watch a film about a pitiful animal according to the text?A. March 2
18、9.B. April 5.C. May 24.D. May 31.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】本文是应用文,主要介绍了在2019年值得一看的几部电影。【1题详解】细节理解题。根据第二部电影的介绍,可知 Shazam!将第一次以电影的形式呈现给观众们。故选B。【2题详解】细节理解题。根据第三部电影的介绍,可知 Mena massoud将出演 Aladdin这部电影的最新版本。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一部电影的介绍,可知Dumbo因为长着非常大的耳朵,经常受到其他大象的嘲笑,且他还得不到父母的照顾。由此可推岀Dumbo是令人同情的。故选A。【点睛】做推理判断题
19、时,对于暗含在文章中的人物的行为动机、事件的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西。本题第3小题,根据第一部电影的介绍,可知Dumbo因为长着非常大的耳朵,经常受到其他大象的嘲笑,且他还得不到父母的照顾。由此可推岀Dumbo是令人同情的。故选A。BWhen Kevin Durant gave his tearful MVP speech in 2014, the NBA star made sure to thank one person who had been there with him from the
20、very beginning: his mother. His heartfelt words about the sacrifices she made for Durant and his brother led to a lifetime movie about her journey as a single parent, The Real MVP: The Wanda Durant Story.Today, the NBA superstars mom travels the country as a motivational speaker and philanthropist (
21、慈善家). On Monday, she spoke at Thomson Reuters in New York about her personal struggles to achieve financial stability and shared the financial advice she gave her son when he entered the league with CNBC.“I wanted him to realize he has worked hard,” she says, “And it is OK for him to enjoy himself b
22、ecause of his hard work. But it is also imperative that he prepares for his future.” While she advised him to enjoy the rewards of his labor, she also wanted to make sure that her son knew the importance of financial planning.She told the audience that when she found herself a single parent to two c
23、hildren at 21, she couldnt follow the financial principles. Rather than planning for the future, she focused only on how her money could make ends meet for that moment.Recently, Durant has teamed up with Laurene Powell Jobs for a new philanthropic program called College Track which is aimed at helpi
24、ng disadvantaged kids attend college. As part of the program, Durant has committed to donating $10 million to his hometowns public school system.Durants mom says that in addition to his financial decisions, she is proud of his philanthropic work and his desire to help the community. “I thought givin
25、g back was always very important, and so we talked about that and he had seen that from us as a family and its one of the things that I taught him,” she says.4. What is The Real MVP: The Wanda Durant Story mainly about?A. Durants career path.B. Durants hard childhood.C. Durants mothers devotion to t
26、he family.D. Durants mothers struggling to be independent.5. What does the underlined word “imperative” in paragraph 3 mean?A. Enjoyable.B. Important.C. Unusual.D. Hopeful.6. What are the financial principles of Durants mom?A. Enjoying now and planning for the future.B. Sharing rewards and creating
27、a charity program.C. Spending less money and saving for the emergencies.D. Donating money to the charity and helping more schools.7. What made Durant pay attention to the charity program?A. His kind heart.B. His poor hometown.C. His mothers teaching.D. His difficult life experiences.【答案】4. C 5. B 6.
28、 A 7. C【解析】【分析】本文是一则新闻报道,讲述的是NBA巨星 Kevin Durant的母亲在 Durant进入联盟时对他进行的金钱观的教育。【4题详解】细节理解题。根据第一段最后一句,可知 Durant在2014年MVP颁奖上的演讲衍生出了一部关于 Durant母亲的电影。它记录了 Durant母亲无私奉献,努力抚养 Durant兄弟的感人故事。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据划线部分后面的“she also wanted to make sure that her son knew the importance of financial planning,可知 Durant母亲
29、想让 Durant知道经济上为未来做好准备也是很重要的。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段的描述,可知 Durant母亲要求 Durant既要享受现在的生活也要为未来做好准备。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句话,可知 Durant母亲曾教育 Durant要回报社会,Durant之所以关心慈善事业,是因为受到他母亲的教育。故选C。【点睛】做词义猜测题时,要特别注意熟词生义,切不可脱离语境想当然。在句子或段落中,我们可以利用熟悉的词语,根据语言环境所表示的关系推断生词词义。尤其要注意划线词前后的内容。本题第2小题,根据划线部分后面的“she also wanted to
30、 make sure that her son knew the importance of financial planning,可知 Durant母亲想让 Durant知道经济上为未来做好准备也是很重要的。故选B。CIts common knowledge that some countries have higher life expectancies than others, but the city you live in can also affect your health.Some cities are hard on their residents. In places wi
31、th poor city planning, for example Lagos, which was called out recently by the Economist Intelligence Unit, public spaces are few, making outdoor activities hard. Lack of infrastructure (基础建设) blocks the streets with cars and the air with pollutants, and residents work long hours for little money.Th
32、ese are just some of the factors added up by Spotahome, a rental agency. Theyve analyzed data from a range of sources, including the World Health Organization, TripAdvisor and the CIA World Factbook to score each city on health, gym availability and quality, life expectancy, obesity, green space and
33、 other elements to make a list to work out which are the worlds healthiest cities.The list is certainly Euro-centric and sunshine is seen as a positive factor. It does go some way towards suggesting which cities are getting it right in providing a good life for their residents. It may not be surpris
34、ing to learn that most of the healthiest cities are in northern Europe, known for its people-first approach to city planning. The cities of Australia and Canada also do well. However, the first American city is only in 34th place. The UK doesnt fare too well either-its only city in the top 50 list i
35、s London, in 40th.Whether youre planning a wholesome holiday, or simply wondering what your city can do better in its quest for happy citizens, the list of the 50 healthiest cities will give you pause for thought about the future of city planning. Here are the slender, healthy-eating, clean-aired ci
36、ties that are getting it right.8. What plays the key role in building a healthy city according to the text?A. Local culture.B. City planning.C. Economic condition.D. Geographical position.9. What does paragraph 3 mainly talk about?A. How the list of healthiest cities came into being.B. What Spotahom
37、e discovered in the recent study.C. The reasons why Spotahome carried out the study.D. The places where the data of the study came from.10. What can we learn from the text?A. Cities in America lack enough sunshine.B. The UK ranked higher than America in the list.C. Australia and Canada have the best
38、 city planning.D. Some people in Lagos may live a poor life.11. What may be the best title for the text?A. The best places to have a rich lifeB. The happiest lifestyle in the worldC. The city factors affecting your healthD. The nice countries to keep healthy【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】本文是说明文。研究者们通过
39、调查发现城市建设会影响居民的健康。通过分析健康、绿化、寿命、阳光等因素,研究者们制定出一个世界上最健康的城市的清单。【8题详解】细节理解题。文章前两段说明了城市建设是影响居民健康的一个重要的因素。故选B。【9题详解】主旨人意题。第三段主要讲的是研究者们制定出世界上最健康的城市的清单的方法。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第二段最后一句中的“and residents work long hours for little money”,“居民们长时间工作却拿不到多少钱”,可知答案。故选D。【11题详解】主旨大意题。文章主要介绍了影响城市居民健康指数的因素,C为最佳选项。故选C。DBrita
40、in faces social problems as lots of people are set to lose their jobs in technological revolution, Bank of Englands chief economist warned.Andy Haldane said the so-called Fourth Industrial Revolution will make the machine replace humans to do thinking things. The dark side of the change could be a m
41、uch bigger breakdown of employment than in Victorian times, with professions such as accountancy (会计) among those at risk.A report by the accountancy firm PwC last month warned that more than 7 million jobs in Britain had been lost over the next 20 years as technological change sweeps though workpla
42、ces.The majority of these are in jobs in the retail, transport and manufacturing industries. However, other traditional professional sectors could also be at serious risk.Economists treat the arrival of increasingly intelligent computers and robots as the fourth industrial revolution. The first was
43、the shift from agricultural to urban societies, the second saw the widespread use of electricity and steel, and the third was the digital revolution when computers, the Internet and mobile phones were developed.Mr Haldane said the hollowing-out (空洞化) experienced in the past years could be on a great
44、er scale in the future so it is important to learn the lessons of history and ensure that people are given training to take advantage of new opportunities.“Jobs were effectively taken by machines of various types, there was a hollowing-out of the jobs market, which left many people for a long period
45、 out of work and struggling to make a living,” Haldane added, “That heightened social and financial tensions, and led to a rise in inequality. This is the dark side of technological revolution.”“That hollowing-out is going to be potentially on a much greater scale in the future, when we have machine
46、s thinking and doing the cognitive and technical skills of humans.” Mr Haldane said professions like accountancy could be among those hardest hit by the rise of AI. But he suggested economists could escape.12. What is the dark side mentioned in the text?A. The hollowing-out has become a major social
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
小学三年级2021秋一遍过-数学-RJ-3上过关测评卷(答案回填)-31711.pdf
