分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型新教材2021-2022人教版英语选择性必修第一册检测:UNIT 5 WORKING THE LAND (一) READING AND THINKING WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:545790
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:7
  • 大小:62KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新教材2021-2022人教版英语选择性必修第一册检测:UNIT WORKING THE LAND 一READING AND THINKING WORD版含解析 新教材 2021 2022 人教版
    资源描述:

    1、UNIT 5 课下题型练(一)Reading and Thinking.阅读理解AAn average 30yearold person who has eaten three meals a day since birth has eaten more than 30,000 meals to date.Even if youve only eaten half that much you have to admit this:youve let some of that breakfast, lunch or dinner go to waste.And it turns out were

    2、 all to blame for this shaming fact:30% of all food produced in the world each year is wasted or lost.Thats about 1.3 billion tons, according to a new report by the UN Food and Agriculture Organization.Thats the weight of more than 8.6 million fullgrown blue whales, the largest creatures on earth.Th

    3、ats the weight of more than 2.3 million Airbus A380s, the largest planes in existence.Thats as if each person in China, the worlds most populous country with more than 1.3 billion people, had one ton mass of food thrown into the dustbin.Its almost unfathomable, isnt it?Setting aside that big number,

    4、 we find the people with the most money are the ones who waste the most.On average, a person in European and North American countries wastes between 95 and 115 kilograms of food.SubSaharan African, South Asian and Southeast Asian countries waste much, much less between 6 and 11 kilograms per person.

    5、Heres another statistic:all the food that the worlds richest countries waste is about equal to all the food that subSaharan Africa produces.The numbers:222 million tons and 230 million tons, respectively (分别地).Basically, the wasted food of the rich could feed much of the African continent.And these

    6、numbers come as weve just been reporting about rising food prices around the world in the past week.And my own personal tip:if I eat at a restaurant and cant finish it all, I ask for a doggie bag.I used to be a waiter years ago and will never forget the amounts of food I saw left on the table after

    7、the bill was paid.Theres no reason to waste food.Its up to all of us to use our common sense to eat and shop just a bit more wisely.语篇解读:本文是一篇说明文。根据联合国粮农组织的一份报告,目前全球生产出来的30%的食物在消费过程中被浪费了。作者呼吁人们不要浪费食物,要更明智地生活。1What does the underlined word “unfathomable” in Paragraph 2 mean?APossible to imagine.BImpo

    8、ssible to change.CImpossible to understand.DPossible to understand.解析:选C词义猜测题。根据第二段可知,每年浪费的食物的重量超过了860万头地球上最大的动物蓝鲸的重量,也超过了230万架世界上现有的最大的飞机空中客车A380的重量。这也好比在世界拥有超过13亿人的人口最多的国家中国,人均向垃圾桶里倾倒一吨的食物。由此可推知这种现象使人难以理解。unfathomable意为“难以理解的,深不可测的”。2It can be learned that the food the rich waste can support Ahalf

    9、 the people in EuropeBmost people of AmericaCmost people of AsiaDmost people of Africa解析:选D细节理解题。根据第四段倒数第二句可知,富有的国家浪费的食物可以养活非洲大陆大部分的人口。3The author gave his personal tip based on the fact that Ahe was once very poorBhe was once a farmerChe once worked in a restaurantDthe price of food is very high解析:

    10、选C细节理解题。根据最后一段第二句可知,作者的建议是根据他曾是一个餐厅服务员的工作经历而给出的。4What is the purpose of this article?ATo show the authors opinion of food.BTo let us live more wisely and not waste food.CTo show the amount of wasted food a year.DTo ask the richest countries to help African people.解析:选B写作意图题。根据第一段倒数第二句和最后一段最后两句可推知,文章

    11、的写作目的在于让人们不要浪费食物,要更明智地生活。BA Rhode Island grower is the first in the world to achieve three records in the hobby of growing enormous foods.The three world records consist of the heaviest pumpkin and the longest gourd (葫芦).And now it includes the heaviest squash (南瓜).Joe Jutras previously broke two re

    12、cords.Joe got his third last weekend when he broke the giant squash record.It weighed 2,118 pounds.This was at Frerichs Farm in Warren last Saturday.His other titles came in 2006.That is when he broke the record for the longest gourd.It was a 126.5inch gourd.In 2007, he broke the record for the larg

    13、est pumpkin.It weighed in all 1,689 pounds.Both previous records have since been surpassed.But Jutras is the only grower so far to break world records in the three most competitive categories.“It feels great,” Jutras said Monday.“Its really been a goal of mine to try to achieve this.”Jutras has been

    14、 working on the three records for a decade, since his pumpkin won.He was close to the goal a few years ago.But he failed.Now 62, Jutras recently retired from his work as a highend cabinetmaker.He wants to devote more time to his hobby.Jutras noted that others had won multiple world records for fruit

    15、 and vegetables before.But they won in categories such as carrots that are not as competitive.Jutras said his fruit is headed to New York City.It will be on display this month at the New York Botanical Garden.Asked what he planned to do next, he said hes been thinking about the bushel gourd.“I think

    16、 the record now is about 279 pounds,” Jutras said.“That might be something I might want to get into a bit.”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了乔朱特拉的业余爱好是种植巨型蔬菜,他已成为世界上第一个在种植巨型蔬菜方面打破三项世界纪录的非专业人士。5What does the underlined sentence in Paragraph 4 mean? AThe records Jutras set in 2006 and 2007 have been broken by othe

    17、rs.BJutras was awarded a lot of money for the two records.CJutras is determined to break his previous records.DNo one else can compare with Jutras.解析:选A句意理解题。此处指他以前的两项纪录已经被人超越了。故选A。6How do you find Jutras? AHe is determined and ambitious (有抱负的).BHe is creative and generous.CHe is brave and competiti

    18、ve.DHe is excellent and lighthearted.解析:选A推理判断题。根据第五、六段的内容可知,他是一个目标明确并且失败了也不退缩的人。故选A。7What can we know according to Paragraph 7? AJutras is proud of his records.BJutras thinks highly of other peoples achievements.CJutras will experiment with carrots.DJutras will break more records for fruit and vege

    19、tables.解析:选A推理判断题。第七段主要告诉我们朱特拉认为其他人在蔬菜水果方面也创造了多个世界纪录,但都是在比如像胡萝卜这样的种类,不具备竞争力。由此可知,他认为他的纪录比他们的厉害。故选A。8What can we infer from the passage? AJutrass hobby is making cabinets.BJutras is aimed to set a new world record in a bushel gourd.CJutras will work at the New York Botanical Garden.DJutras will feed

    20、more people.解析:选B推理判断题。根据文章最后两段可知,朱特拉下一步想在bushel gourd这方面创造新的世界纪录。故选B。CThe crops we produce in the UK and around the world could change with climate.The weather is an important part in farming and changes in temperature will strongly affect crop growth.For the UK, temperature rises are likely to mea

    21、n the crops normally growing in the south of the country will be able to be grown further north.The UN believes there will be a shift northwards of between 200 and 300 kilometers for every degree of warming.This would be similar to the south of England in 2060, having the kind of weather the Loire V

    22、alley, in France, experiences now.Due to an increase in drought and heat waves, the types of crops grown in the UK will have to change, which doesnt have to be a bad thing for us.Products which havent been farmed over here before, such as sweet corn, sunflowers, and maize for cereals, could all prov

    23、ide new business for farmers certainly in the southeast.However, if farming practices do change in this country, procedures will have to be put in place beforehand as introducing something new of farmland involves a lot of preparation.Also, irrigation systems may need to be improved so rain from win

    24、ter can be stored for the summer as it is hotter.Researchers are finding that pests, such as aphids, are starting to hatch (孵化) earlier in the year.In the last 1015 years theyve been arriving in springtime and the population of aphids appears to be growing too.Aphids are a real problem as they can c

    25、ause so much damage to crops, and if theyre arriving earlier in the year especially when the crops are fragile, they can cause more damage than they used to.语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了气温上升造成农作物品种、农业生产种植方式的变化以及因为害虫孵化提前造成农作物大面积受害的事实。9It is quite possible that the author comes from Athe UKBthe UNCFrance DSco

    26、tland解析:选A细节理解题。由第一段的第一句The crops we produce in the UK和第三段的第一句可知作者很可能来自英国。故选A。10The underlined word “This” in Paragraph 2 refers to “ ”Athe kind of weather the Loire Valley, in France, experiences nowBthe kind of weather the south of England in 2060 will haveCthe UNs belief that there will be a shif

    27、t northwards of between 200 and 300 kilometers for every degree of warmingDthe UKs temperature rises mean the crops growing in the south will be able to be grown further north解析:选D代词指代题。This指代上文所讲的temperature rises are likely to mean the crops normally growing in the south of the country will be abl

    28、e to be grown further north,故选D。11The main idea of this passage is that Athe crops raised in the south will be transplanted to the north in 2060Bthe temperature rises will bring about either good or bad effectsCthe climate has a strong influence on cropsDthe global warmth causes more positive effect

    29、s than negative ones解析:选C主旨大意题。由文中所讲的气温上升造成作物品种、生产种植方式的变化以及害虫孵化提前造成作物受害可知,文章主要讲的是气候对作物有重要影响。故选C。.阅读七选五When I was a little girl, every time my dad was repairing something, he would ask me to hold the hammer.And so we would have a time for a conversation.I grew up and left home for college and since t

    30、hen, my dad had been calling me every Sunday morning.And when several years later I bought a house, my dad went to paintit by himself for three days in the summer heat. 1 But I was too busy in those days.I did not find any time for a conversation with him.Four years ago, my dad was visiting me.He sp

    31、ent hours putting together a swing set (秋千) for my daughter.He asked to bring him a cup of tea and have a talk with him. 2 I didnt have time for any long conversations that day.One Sunday morning we had a telephone talk as usual.I was in a hurry, so our conversation was short. 3 My dad was sent into

    32、 hospital.Immediately I bought a ticket for a flight and on my way I was thinking about all missed occasions (时刻) to have a talk with him.By the time I arrived, my dad had passed away. 4 I realized how little I knew about my dad, his deepest thoughts and his dreams.After his death I learned much mor

    33、e about him, and even more about myself.All he ever asked me was my time. 5 AA few hours later that day came a call.BBut I had to prepare for a trip that weekend.CI never saw my dad drinking or taking a night out.DAnd now his time has all my attention every single day.EAll he asked was to hold his p

    34、aint brush and talk to him.FNow it was he who did not have time for a conversation with me.GI noticed that my dad had forgotten some things that we discussed lately.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了默默为作者和家人付出的父亲最大的希望莫过于作者能多陪他说说话、聊聊天。但是作者一直没有意识到这一点,错过了很多次和父亲交谈的机会。1选E作者小时候经常会帮修理东西的父亲拿锤子,这是父女俩交谈的好机会。后来作者长大了,离开家,买了

    35、房子,父亲亲自帮女儿粉刷房子。根据后文所讲的作者那几天特别忙,没有时间和父亲交谈可知,此处是讲父亲希望女儿还能像小时候那样帮他拿着刷子,然后父女俩就能有机会说说话,故答案填E。2选B父亲探望女儿时给外孙女搭了秋千,此时他最希望的是女儿能给他端杯茶,陪他好好说说话。根据空后所讲的作者那天没有时间陪父亲好好聊聊可知,作者那时忙着为周末外出做准备,所以没有时间,故答案填B。3选A一个周日的早上父亲照例给作者打电话。作者很忙,所以没说几句就挂了电话。根据空后所讲的父亲住院了可推知,之后作者又接到一个电话,故答案填A。4选F父亲不幸去世了,现在是他没有时间和作者交谈了,故答案填F。5选D以前一直是父亲渴望女儿腾出时间陪他说说话,而现在父亲去世了,留下的是女儿对父亲无尽的思念,期盼父亲能有时间和她说说话,故答案填D。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:新教材2021-2022人教版英语选择性必修第一册检测:UNIT 5 WORKING THE LAND (一) READING AND THINKING WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545790.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1