新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 4 MEETING THE MUSE (一) STARTING OUT .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT MEETING THE MUSE 一 STARTING OUT 新教材 2021 2022 外研版 英语 选择性 必修 一册 检测
- 资源描述:
-
1、Unit4 课下题型练(一) Starting out & Understanding ideas.阅读理解AHan Tianheng picked up a carving tool at the age of 6 and never put it down.Today, the 79yearold artist, one of Chinas most respected living masters of seal carving (印章雕刻),calligraphy and Chinese painting, still remembers the incident the first
2、time he held a knife in his hand.“I cut my thumb badly and was horrified by the bloody sight,”he said, adding that his mother applied ashes because she couldnt afford to take him to a hospital.“The cut left a scar, which is still clear today.”However, the incident didnt set him back.Instead, it arou
3、sed his passion for the ancient art form.He was determined to pursue a path that would lead to a career in seal carving.The journey of art exploration was a little bumpy (颠簸的) for then the young man in his quest for excellence, and his seal works were harshly criticized by a famous old painter.Most
4、people would have been crushed by the criticism, not Han.It made him even more determined.After six months hard work, he visited the painter again.“That time, he asked me to carve a seal for him.That was positive affirmation,”Han said,“Praise and criticism are what an artist should learn to handle a
5、ll his life.Praise is candy and criticism is medicine.We can live without candy, but cannot live without medicine when ill.”Han rose to fame during the early 1960s, famous for bird and insect seal art.Hans seals are an essential ending part on the paintings of a long list of established artists.“A s
6、eal for a good painting is like the buttons for haute couture (高档女子时装)An experienced tailor always knows how to choose buttons that match the whole style,” Han said.His seals are full of variety the grand and solemn style for Liu Haisus paintings, the light and vivid style for Lu Yanshaos,and the gr
7、aceful and gentle style for Xie Zhilius.“A good seal carver should keep his own style, and at the same time go well with the paintings style,” he said.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了中国印章雕刻大师韩天衡的艺术探索之路。1What influence did the incident have on Han when he was six?AHe got injured very seriously.BHe learned how t
8、o use a knife.CIt aroused his interest in seal carving.DIt helped him learn how hard life was.解析:选C细节理解题。根据第三段第一、二句可知,这次事故并没有使他退缩,而是唤醒了他对印章雕刻的兴趣。2Which best describes Hans journey of art exploration?ASmooth and fruitful.BInspiring and lucky.CBoring but worthwhile.DTough but rewarding.解析:选D推理判断题。根据第四
9、段内容可知,他的艺术探索之路有艰辛,再结合第七段表述的他在二十世纪六十年代初因鸟类和昆虫印章艺术而成名。由此推知,对他的艺术探索之路的评价应是“虽然艰辛但有回报”。3In Hans opinion, what do an experienced tailor and a good seal carver share?AThe huge respect they earn.BThe flexibility they display at work.CThe specific customers they serve.DThe efforts they have to make to succee
10、d.解析:选B细节理解题。根据第八段表述的一件好的绘画作品的印章就像是高级女子时装上的纽扣,有经验的裁缝总是知道如何选择纽扣,以搭配整体风格以及尾段中的A good seal carver .go well with the paintings style可知,有经验的裁缝和优秀的印章雕刻家的共性就是他们在工作上所表现的灵活性。4In which section of a newspaper does this text most probably appear?AEducation.BEvents.CEntertainment. DPeople.解析:选D文章出处题。本文主要讲述了中国印章雕
11、刻大师韩天衡的艺术探索之路,由此推知,本文可能摘自报纸的“人物”版块。BWearing a headset to play a virtualreality game is fun.As you move your head around,you can see the scene from different angles.Youre in a fake environment that seems so real.But the power of VR may go well beyond entertainment.It just might help people who suffer
12、 from long time of pain, a new study finds.“If VR can reduce some types of pain, it could become a new cure with fewer side effects than drugs,”says Sam Hughes, a psychologist at Imperial College London.“And it would be less expensive.”Hughes group studies bone and muscle pain.One example is sciatic
13、a.Sciatica is a form of pain doctors call chronic pain,which is different from the hurt you feel when you hit your knee against a table or put your hand in very hot water.It is fairly longlived pain and may even spread from an initial site to other body parts.The researchers tested the painaltering
14、effect of virtual reality.Each volunteer accepted some form of temporary pain.The pain came from a special cream applied to the skin.The cream contained capsaicin.Its the chemical in hot peppers that burns your mouth.They then showed the volunteers a movie.Each volunteer would see the movie twice on
15、ce in 3D, while wearing a VR headset, and once on a normal 2D screen.The researchers randomly decided for each volunteer whether they watched the 2D or 3D version first.Using the 2D movie as the comparison allowed them to isolate the effect of VR.Watching the movie in VR reduced the pain in the skin
16、 area better than did viewing the movie in 2D.VR helped them tolerate more pain in the area of the creamed skin.However, that pain reduction ended a few minutes after removing the VR headsets.The researchers wondered how well VR might reduce other types of pain.语篇解读:本文是一篇说明文。研究表明虚拟现实技术有助于减轻疼痛。5Whats
17、 one of the advantages of VR to reduce pain?AIts much safer.BIts more convenient.CIts much faster.DIts more efficient.解析:选A推理判断题。根据第二段第一句可知,用虚拟现实技术来减轻疼痛更加安全。6What does the underlined word “chronic” in Paragraph 3 mean?ASudden. BLongterm.CLight. DSharp.解析:选B词义猜测题。根据画线词所在句和第三段最后一句中的It is fairly longli
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545869.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册语文课件-20 海上的日出_北师大版 (共39张PPT).ppt
