新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT 6 NURTURING NATURE (一) STARTING OUT .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022外研版英语选择性必修第一册检测:UNIT NURTURING NATURE 一STARTING OUT 新教材 2021 2022 外研版 英语 选择性 必修 一册 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 6课下题型练(一) Starting out & Understanding ideas.阅读理解APangolins (穿山甲) are the most trafficked (非法交易)mammals in the world and are facing extinction.To draw attention to these scaly (有鳞片的), anteaterlike animals, a new wildlife documentary, Eye of the Pangolin, is attempting a unique way to inspire ac
2、tion and conservation.Partnering with the nonprofit organization Pangolin Africa, the documentary was made available on YouTube in May 2019.The intention is to reach communities wherever the Internet is available,especially African communities, who live near the animals habitats.Over two years, the
3、documentary crew travelled to South Africa, Ghana, Central African Republic and Gabon in search of the four unique species of pangolin, which has never been achieved before.Filmmakers Bruce Young and Johan Vermeulen say that they went into the shoot knowing relatively little about pangolins, but gre
4、w to respect and appreciate the animals.Getting close to the creatures over two years was a crash course in these secretive creatures.Johan Vermeulen said, “One thing however that might seem unimportant is that they are actually quite fussy eaters.You would think they would eat any type of ant, but
5、they all prefer a specific type of ant.”Pangolins are hunted illegally across Africa for their scales, which are used for traditional medicine, and their meat.In April 2019, Singaporean customs officials conducted two separate seizures of 24 tons of pangolin scales, which equals to the death of 69,0
6、00 pangolins.Though the documentary focuses less on the trafficking of pangolins, and more on the animals in their natural habitat, the aim of the documentary is to inspire viewers around the world to call for action to end trafficking and to protect these unique creatures.Filmed on location in Sout
7、h Africa, Ghana, Central African Republic, and Gabon, this powerful documentary is the story of two men on a mission to get all four species of African pangolin on camera for the very first time.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了一项新的研究,研究表明,晒太阳对于调节人的情绪、促进人的心理健康有很大的益处。1What is the purpose of the documentary?ATo stu
8、dy the situation of pangolins.BTo collect fund to protect pangolins.CTo raise awareness of pangolin protection.DTo propose setting up pangolin reserves.解析:选C细节理解题。根据第四段内容可知,这部纪录片的目的是增强公众对穿山甲的保护意识。2What is the meaning of the underlined word “fussy” in Paragraph 2?APicky.BMessy.CShowy. DHeavy.解析:选A词义猜
9、测题。根据第二段最后一句可知,穿山甲实际上对食物很挑剔。由此可知,fussy意为“挑剔的”。3Whats the documentary mainly about?AThe illegal trade of pangolins.BThe medical function of pangolins scales.CThe life of pangolins in their natural habitats.DThe efforts to save pangolins.解析:选C细节理解题。根据第四段第一句中的more on the animals in their natural habita
10、t可知,这部纪录片主要讲了穿山甲在自然栖息地的生活。4Where is the text most likely from?AA brochure. BA diary.CA novel. DA magazine.解析:选D文章出处题。通读全文可知,本文主要介绍了一部旨在增强公众对穿山甲的保护意识的纪录片。由此可推知,本文最有可能摘自一本杂志。BFifty millilitres of perfume rests inside a piece of an elegantly engineered glassware.This delicate bottle, in turn, sits with
11、in an equally elegant cardboard box.This box is wrapped (包装) in a thin layer of transparent plastic film and sealed with a holographic sticker.“Would you like it giftwrapped?” asks the eager salesperson.Now another layer of glossy paper and ribbons are added.Finally, the whole thing is dropped into
12、a cardboard gift bag, bearing the shops branding.Surely, its the gift that counts.It turns out, however, that we appear to appreciate gifts more if they have been giftwrapped.Studies found giftwrapped presents were, on average, always rated more highly than nonwrapped ones.This preference was true e
13、ven when giftwrapping was pretty basic, that is, no bows or ribbons.One explanation is that, on some level, what we appreciate is the extra effort that it takes to package and giftwrap items so delicately.The downside of our love of beautiful packaging and seemly giftwrapping, however, is that it ha
14、s an impact on the environment.According to The Guardian, the United Kingdom alone consumes 8,000 tons of wrapping paper a year.Using the most conservative estimates, it takes approximately 12 trees to produce one ton of paper:thats about 96,000 trees in giftwrapping each year for the UK alone.Perha
15、ps during festive periods, we could launch highly visible campaigns urging the disposal of giftwrapping and product packaging within easily accessible recycling bins.Similarly shops that offer giftwrapping service could be strongly encouraged to use only recyclable paper.Beyond consumers and retaile
16、rs efforts, producers also need to rethink their packaging less is best.I would like to see all perfume bottles manufactured so as to be refillable, as they once were and still are in the more traditional Arabian perfume shops.语篇解读:本文是一篇说明文。文章介绍了过度包装现象以及人们对礼物包装的偏爱给环境带来的影响,进而提出礼品包装文化要改变。5How does the
17、 writer begin the passage?ABy making a comparison.BBy describing a scene.CBy presenting a reason.DBy raising a question.解析:选B写作手法题。根据第一段内容可知,作者在第一段描述了对礼物进行包装的场景。6What does the giftwrapping preference cause?AThe boom of nonwrapped gifts.BFierce competitions between shops.CThe disappearance of simple
18、packaging.DUnnecessary consumption of resources.解析:选D推理判断题。根据第三段内容可知,据卫报报道,仅英国一年就消耗8,000吨包装纸。最保守估计,生产1吨纸大约需要12棵树,即仅英国每年就需要约9.6万棵树被用来包装礼物。由此推知,对礼物包装的偏爱会造成不必要的资源消耗。7Whats the writers attitude towards traditional Arabian perfume shops?AReserved. BFavorable.CAmbiguous. DOpposed.解析:选B观点态度题。根据最后一段最后一句可知,作
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-545880.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
