2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 3 FASCINATING PARKS训练(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT FASCINATING PARKS训练含解析新人教版选择性必修第一册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 PARKS 训练 解析 新人 选择性 必修
- 资源描述:
-
1、UNIT 3 FASCINATING PARKSA卷小题夯基练.语境填词1A study carried out by a consulting firm finds women are happy to wander(漫步) through different sections of a department store without making any purchases.2The elegant houses on the edge(边缘) of the town are clearly visible from the beach.3If you are brave enough
2、to take up the challenge, you will find enormous(极大的) joy in the course. 4What they have done is combining two totally different types of entertainment(娱乐)the circus show and the rock concert.5Jackson was accused of breaking the rules and banned(禁止;取缔) from taking part in the next three matches.6Whe
3、n it was my turn to perform, I managed to make my words clear enough to be understood and my actions funny enough to amuse(逗乐) the audience.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2018全国卷)What a blessing(bless) this young man was to our family! He was so sweet and kind to do this.2(全国卷)The professor was deaf and
4、 any talking was prohibited(prohibit) .I soon realized that the silence was not unpleasant.3We are surprised to know that Danny is their adopted(adopt) son.4I came up and said hello to him when I saw Professor Lee wandering(wander) with his wife in the park.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(2020新高考山东卷)Often,
5、only a small part of a museums collection is on display. Most of it is stored away or used for research.2Although the plane had been severe buffeted by storm, I landed safely on this foreign territory.3Science has no national boundary, but scientist has national boundary.4I must say that it was an i
6、ncredible show from the beginning to the end.5Sport has become an important form of entertainment where men and women were appealed.选词填空on the move, set out, live off, theme park, appeal to, up to, upside down1The university offers many optional courses in the following term, each of which will defi
7、nitely appeal to many students.2Turn the bottle upside down to empty it before you fill it with oil.3Since the temperature in the room has gone up to 35 , wed better turn on the air conditioner.4Now that you have grown up, you ought not to live off your parents and learn to be independent.5The waite
8、rs were constantly on the move, weaving around the room and serving the guests at each table.完成句子/一句多译1在调查问卷中,他们被询问是否提倡在市中心实行汽车限行。In the questionnaire, the subjects are questioned whether they advocate banning cars in the city center2沿途全是参天大树,其中一些有近百年的历史。Along the road are thick and tall trees, some
9、 of them with a history of 100 years.3高铁上严禁乘客吸烟。Passengers are prohibited from smoking on the highspeed trains.4(2018全国卷满分作文)短片将帮助我们学生更好地了解学校的历史,并呼吁我们为学校的发展做出贡献。The short film will help us students know the schools history better and appeal to us to make contributions to our schools development. (ap
10、peal v)The short film will help us students know the schools history better and make an appeal to us to make contributions to our schools development. (appeal n)5无论发生什么事,父母都是这世上最爱我们的人。Whatever happens, parents are always the ones who love us most.(ever)No matter what happens, parents are always the
11、ones who love us most.(no matter.)B卷大题提能练.阅读理解(2021黑龙江六校协作体第一次模拟)History of amusement parks takes us back to the bar periodic fairs, like the Bartholomew Fair which started in England.These can be considered a parent for the modern amusement park.Opening in the Elizabethan period, the fair had devel
12、oped as a center of amusement with entertainment with fun, food, games, and many other attractions.The beer festival held in Munich, Germany, which started in 1810 and the county and state fairs in the US, also played a part in the brief history of amusement parks.Unlike the Bartholomew Fair, these
13、annual events were usually held during an important time when crops were ripe, which deserved to be marked.Amusement parks are also known to have grown out of the pleasure gardens that became very popular at the start of the Industrial Revolution.These were the zones where one could shun the dull ur
14、ban life for a short while.We can find the oldest and stillsurviving amusement park in the world:Bakken in Denmark, which opened in 1583.These parks consisted of fireworks displays, rides and the modern railroad to accommodate the growing expectations from their customers.Another turning point in th
15、e history of amusement parks was the worlds fairs which began in 1851.The Crystal Palace in London, England was a landmark and celebrated the industrial achievements of the world.These were seen as symbols of economic and industrial success.In the last decade of the 19th century, the electric trolle
16、y lines became extremely popular.Mechanical amusements, dance halls, sports fields, and restaurants were included as regular entertainments, as the history of amusement parks reflects.The golden age in the brief history of amusement parks didnt appear until people especially Americans spent less tim
17、e on work and got a steady rise in their personal income.A number of amusement parks including the Kiddie Park were set up outside major cities and in the countryside, to make full use of this new economic opportunity. The original Kiddie Park is located in San Antonio, Texas and is still in operati
18、on today.【解题导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了游乐园的发展历史。1What was the purpose of the early Munich beer festival? ATo celebrate harvest together.BTo show local attractions.CTo create a stable agricultural market.DTo found a center of amusement.A解析:细节理解题。根据第一段中的“The beer festival.Unlike the Bartholomew Fair,these ann
19、ual events were usually held during an important time when crops were ripe, which deserved to be marked.”可知,像慕尼黑啤酒节这样的一年一度的盛事过去通常在作物成熟的时候举行,这个时间是值得被庆祝的,故可知人们过去举办啤酒节的目的是庆祝丰收。2What does the underlined word “shun” in paragraph 2 mean?AExperience. BComplain.CTolerate. DAvoid.D解析:词义猜测题。 第二段第一句谈到在工业革命早期,休
20、闲园很流行,再结合画线词后面的“the dull urban life for a short while”可推知,休闲园给那时的人们提供了短暂地躲避枯燥的城市生活的机会。故画线词与D项的含义最为接近。3What made the amusement parks fully developed?AThe Industrial Revolution.BAdvances in technology.CMore time and money for fun.DEconomic and industrial success.C解析:推理判断题。根据最后一段中的“The golden age in th
21、e brief history of amusement parks didnt appear until people especially Americans spent less time on work and got a steady rise in their personal income.”可知,直到人们花更少的时间在工作上,而且个人收入得到稳定的增加时,游乐园的黄金时代才得以出现;结合下文的“A number of amusement parks.to make full use of this new economic opportunity.”可知,这时在城市外和乡村,人
22、们建立了很多的游乐园。由此可推知,休闲时间的增多和收入的提高促进了游乐园的巨大发展,使其达到了鼎盛时期。 4How does the writer mainly develop the text?ABy comparing amusement parks.BBy providing examples.CBy describing historical events.DBy commenting on events.B解析:写作手法题。作者在第一段介绍了现代游乐园是由过去的集市演变而来的并举例:巴塞洛缪集市、慕尼黑啤酒节以及美国的县和州集市。第二段谈到流行于工业革命早期的休闲园在游乐园的历史上占
23、有一席之地,作者举了丹麦的巴肯游乐场的例子。第三段谈到了世界博览会的出现在游乐园发展历史中的重要作用,并举了伦敦水晶宫(第一届世界博览会的举办场所)的例子,那时工业和经济的发展带来了机械娱乐设施,从而促进了游乐园的发展。第四段谈到了游乐园的黄金时代,提到了经济发展起到的助力作用。综合可知,本文作者是通过从促进游乐园发展的不同方面入手并给出相关例子来行文的,故选B。.七选五(2021惠州高三第一次调研)How do you wake up in the morning? If you set an alarm on your phone or clock that sounds like thi
24、s:beepbeepbeep, that hard, unpleasant sound may be making it harder to shake off the sleepy feeling in the morning known as grogginess (昏昏沉沉).1._?A recent study says yes.The answer is music.Researchers say alarms that have a melody can help people feel fresher in the morning.The study, carried out b
25、y researchers in Australia, involved 50 people.They answered questions about the alarm sound they like to wake up to.2._Sleep inertia (惯性) is another term for grogginess.3._,and has trouble getting moving again after sleeping.People need to better understand sleep inertias harmful effects on human p
26、erformance later in the day.The grogginess we may feel in the morning usually lasts for up to 30 minutes, but some may last from two to four hours.Not everyone will experience the full effect.4._, especially when they perform duties that require a top performance within this period or for people who
27、 work in dangerous situations shortly after they wake.So, what makes musical alarms better for waking up?5._APossibly the different tones in itBSimply the single sound of “beeping”CSo, is there a better way to wake upDSo, what is a better way to wake upEBut for those who do, care should be takenFIt
28、means a person has a heavy feeling when waking upGThey also expressed how they feel about that sound and how they feel when they wake up【解题导语】本文是一篇说明文。研究人员发现,更容易让人早上感到清醒的不是手机设置的令人讨厌的“嘟嘟”声,而是美妙的音乐声。1C解析:考查上下文衔接。根据下文“A recent study says yes.The answer is music.”以及空后的问号可知,空处为一个问句且为一般疑问句,内容承接上文提及的内容手机“嘟
29、嘟”声难以让人甩掉早上昏昏沉沉的感觉,故此处问的是有没有更好的叫醒方式,故C项正确。2G解析:考查上下文衔接。根据上文“They answered questions about the alarm sound they like to wake up to.”可知,参加研究者回答了关于他们想要醒来时伴随的铃声的问题。据此可以判断,与该句中的sound呼应,空处应说明他们还表达了自己对这种声音的感受以及醒来后的感受。故G项正确。3F解析:考查上下文衔接。根据下文“and has trouble getting moving again after sleeping”并结合语境可推知,此处应是解
30、释什么是grogginess (昏昏沉沉),故F项“它意味着在醒来时,人们会有沉重的感觉”与此处匹配。4E解析:考查上下文衔接。上文提到不是所有人都会经历整个影响过程,结合下文可推断,空处讲述经历该过程的人应该如何应对。下文中的for people和E项中的for those相呼应,故E项正确。5A解析:考查上下文衔接。根据上文“So,what makes musical alarms better for waking up?”可知,空处应是回答该问题;结合上文和常识可知,音乐闹钟更适合唤醒可能是因为它有不同的音调,故选A。.完形填空(2021湖南高三六校联考试题)Dana Gendreau
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547684.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】中药执业药师(中药学部分)-化痰止咳平喘药(二).pdf
