2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT 4 SHARING训练(含解析)新人教版选择性必修第四册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年新教材高考英语一轮复习 UNIT SHARING训练含解析新人教版选择性必修第四册 2022 新教材 高考 英语 一轮 复习 SHARING 训练 解析 新人 选择性 必修 第四
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 SHARINGA卷小题夯基练学生用书P476(单独成册).语境填词1Whether middle school students should wear school uniforms(校服) is a controversial topic.2What a delight it was to stay in a quiet environment, admiring the way the shade(色度) and color of the mountains changed with the light.3As time went by, the skin on her c
2、heeks and around her eyes was beginning to wrinkle(起皱纹)4According to President Xi, all Chinese people deserve(应得) equal opportunities to enjoy a prosperous life, see their dreams come true and benefit together from the countrys development.5As my friends and our families suffered from this disaster,
3、 all I could do was pray(祈祷) every night for spring and for happier times to come as soon as possible.6Its my privilege(荣幸) to have such an opportunity to live with your family.7With an effort he dragged(拉) his mind back to the matter in question.8We can classify waste and make full use of some left
4、overs(吃剩的食物), by which we can recycle waste.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)One of his latest(late) projects has been to make plants glow(发光) in experiments using some common vegetables.2(2020天津卷7月)Its been years since they were dusty (dust) little rooms with books.3His age was evident in his gra
5、y hair and wrinkled(wrinkle) face.4They are athletes who have overcome a physical disability(disable) to read the top of their sport.5The plants need the right amount of sunlight and rain to grow and ripen(ripe)6We believed the world would definitely return to a state of stability(stable), harmony a
6、nd prosperity.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词)1(全国卷)I feel it a privilege to invite you to join us in the exhibition.2(天津卷)There is no doubt that_I will enhance its reputation through my efforts.3The values on which all of our successes have been founded cannot be taken for granted.4He has resigned himself(he
7、) to the fact that he will lose his job.5He not only finished reading the book, but also remembered what he had read.6For other countries, the railway network will definitely create more opportunities for business, tourism and so on, not to mention the better communication among those countries.选词填空
8、a chorus of, not to mention, take for granted, relay to, pray that, resign as, deserve attention1Picture how much the gas youll save, not_to_mention how much healthier youll become by leaving the car at home whenever possible.2To our satisfaction, the proposal was greeted with a_chorus_of approval t
9、he moment it was put forward.3These celebrated markets deserve_attention from economists as well as tourists.4New medicines, foods, products and materials seem to pop up so regularly that people generally take all the convenience for_granted5The mail containing urgent information should be relayed_t
10、o the manager in charge as soon as possible.完成句子/一句多译1(江苏卷)他早晨早早地来到学校,拖着沉重的乐器箱穿过校园。He arrived at school early in the morning,dragging_his_heavy_instrument_case across the campus.2我还想当然地以为他总能随叫随到呢。I just took_it_for_granted_that hed always be around.3如果你对你的健康有任何疑问,你最好立即咨询一下你的医生。If you have any doubts
11、 about your health, youd_better_consult_your_doctor_at_once4毫无疑问,你应该提前了解有关唐朝的历史。There_is_no_doubt_that you are supposed to know about the history of the Tang Dynasty in advance.5那些甘愿奉献而不是索取的人才应受到尊敬。Those who are willing to give rather than receive deserve_respecting/to_be_respected(基本表达)It_is those
12、who are willing to give rather than receive that_deserve_respecting/to_be_respected(强调句型)B卷大题提能练.阅读理解A(2021浙江镇海中学高三月考)What do you do with old stuff? That dress you bought for a party three years ago, for example. You wore it once and put it away somewhere. So, what to do?In the UK, we might take it
13、to a charity shop. The first charity shops appeared in Britain in the 19th century. The Salvation Army was one of the first to run a secondhand clothing shop to provide the needy with affordable clothes. This was followed by charities such as the British Red Cross, who also relieved hardship and rai
14、sed money for the war effort during World War . In 1947, Oxfam opened a charity shop in High Street, Oxford, which was the modern form we know today. These days, charity shops are a common sight with around 11,200 shops across the UK, according to the survey conducted by the Charity Retail Associati
15、on. During business hours the public can donate their unwanted items to a charity shop such as clothes, books, electronics, furniture. These items are checked for wear and tear and if found still serviceable, priced up to be sold at a heavily discounted price.For many, this is a winwin situation. To
16、 the charity, it means a valuable source of income. To the consumer, it provides the opportunity to buy, often extremely cheaply, items and clothes. To the donator, it may help to assuage consumer guilt. “You can make a pretty good case to yourself that you are doing good, because what you are doing
17、 is going towards a charitable cause and you are saving stuff from landfill(垃圾堆),” Clare Press, fashion journalist and sustainable style advocate, tells The Guardian.There are sometimes hidden treasures for the buyers, too. Take a screen print for example. It was bought for 99p and later found to be
18、 by English artist Ben Nicholson. It was sold for 4,200. So next time you need to rid yourself of something, spare a thought for the charity shopafter all, charity begins at home!【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了英国的慈善商店的起源、作用以及带来的好处。1The text is mainly written to_Acomment on the benefits of charity shopsBanalyze
19、 the popularity of the UK charitiesClist the names of the first UK charity shopsDoffer an introduction of UK charity shopsD解析:写作意图题。通读全文可知,本文主要介绍的是英国慈善商店的起源、作用以及带来的好处,由此可知本文的主要目的是介绍英国的慈善商店。故选D。2What does the underlined word “assuage” in paragraph 3 probably mean?AEase. BAdd.CMix. DIncrease.A解析:词义猜测题
20、。根据画线词后的“You can make a pretty good case to yourself that you are doing good, because what you are doing is going towards a charitable cause and you are saving stuff from landfill(垃圾堆)(你可以给自己一个很好的理由,证明自己做得很好,因为你所做的是为了慈善事业,你正在从垃圾堆中节约了一些东西)”可知,对于捐赠者来说,把不需要的东西捐赠给慈善商店,就是给自己找了一个很好的丢掉不需要东西的理由,以此来降低自己丢弃东西的
21、负罪感。由此可以推知,assuage意为“减轻”。ease意为“减少”,add意为“增加”,mix意为“混合”,increase意为“增加”。故选A。3What does the author advise people to do in the last paragraph?AGet rid of unwanted items.BStart charity from daily life.CBe environmentally friendly.DMake a difference for the future.B解析:推理判断题。根据最后一段中的最后一句“So next time you
22、need to rid yourself of something, spare a thought for the charity shopafter all, charity begins at home!( 所以,下次你需要丢掉一些东西的时候,想想慈善商店吧毕竟,慈善从家里开始)”可知,作者建议慈善应该从家庭做起,也就是说,慈善应该源于日常生活。故选B。B(2021潍坊6月模拟)During the COVID19 crisis, even the simple act of buying groceries has been completely transformed. For se
23、niors, this task is even more challenging. Concordia Universitys ACT project team has joined with community partners in the neighbourhood to fill this gap. Theyve rapidly created a new programCOVID19 Grocery Response NDG.The program uses a model that pairs volunteers with seniors, based on availabil
24、ity and language. Those volunteers are trained by ACTs team via video conferencing and then given a list of older adults. The volunteer calls the individuals and takes their order,working with grocery offerings of a Provigo store in the area. When the call is over, the order gets sent to Provigo, wh
25、ich gathers and delivers the order to the senior. It wont take the place of the work of the food bank; seniors are paying for their groceries.There is also an important social element in the call, which doubles as a friendly checkin. The volunteer chats a bit with the senior, who may be very lonely
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547689.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【执业药师考试】中药执业药师(中药学部分)-化痰止咳平喘药(二).pdf
