新教材2021-2022版外研版英语必修第二册测评:UNIT 3 ON THE MOVE 单元测评 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022版外研版英语必修第二册测评:UNIT 3ON THE MOVE 单元测评 WORD版含解析 新教材 2021 2022 版外研版 英语 必修 第二 测评 UNIT ON 单元
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元素养测评(三)Unit 3学生用书P49(时间:120分钟满分:150分)听力材料为教师用书独具第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W:I dont know how to start my iPhone.Did I break it? Why
2、is the screen all black? M:You just press these two buttons at the same time.There,see? Now its working again.1.What did the man do?A.He started the phone.B.He broke the buttons.C.He fixed the screen.答案:AText 2W:What did Mom say over the phone?M:She said she had to stay in London for one more week.I
3、 really hate it.It seems work is the most important in her life.2.How does the man probably feel now?A.Surprised.B.Worried.C.Angry.答案:CText 3W:I want to sell this old refrigerator.How much do you think I can get for it?I bought it for $800 five years ago.It works really well,except for the broken sh
4、elf.M:If the shelf werent broken,Id say you could get $300.But youll probably only get about $150.3.How much did the woman pay for the refrigerator?A.$800.B.$300.C.$150.答案:AText 4W:How was your test?M:Im afraid I will fail this time.I didnt even finish it.W:Why?Didnt you prepare well for it?M:I did.
5、But my head suddenly ached during the test.4.Why didnt the man perform well in the test?A.He hadnt prepared well for it.B.The questions were too difficult.C.He didnt feel well during the test.答案:CText 5M:Are you going anywhere for the Chinese New Year?W:I thought about going to visit my aunt in New
6、York.How about you?M:Ill probably just stay at home since it is not warm those days.5.What are the speakers talking about? A.Moving to New York.B.New Year plans.C.The weather.答案:B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间
7、。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6M:Oh,look at those earrings,Maria.Theyre perfect for you.W:These red ones? Red isnt a good color for me.M:No,the yellow ones.W:Oh,these?Hmm,they are too big for me.M:Well,that necklace looks nice.W:Which one?M:That blue one right there.How much is it?W:Its $1,200.Tha
8、ts too expensive.M:Hey,let me get it for you.Its your birthday present.6.What does the woman think of the yellow earrings?A.Too big.B.Expensive.C.Perfect.答案:A7.What will the man buy for the woman?A.The red earrings.B.The blue necklace.C.The yellow necklace.答案:B听第7段材料,回答第810题。Text 7M:Its our 10th ann
9、iversary.Where would you like to go this time? I can take five days off work.That will give us nine days in total,including the weekends before and after.W:Somewhere warm and full of sunshine.How about Bali?M:Its close only a two-hour flight from here.But that place is too expensive.W:Hmm. then how
10、about Fiji?M:I dont like long flights.Its 12 hours from Beijing. What about Thailand? Six hours on the plane to Phuket isnt that bad.And I always love Thai food.W:That would be a great place! Since we have so much time,maybe we can take a day trip to the Similan Islands.Ive been wanting to visit tha
11、t national park.The pictures look wonderful!8.How long will the trip take?A.Four days.B.Five days.C.Nine days.答案:C9.What is the woman especially interested in about Thailand?A.The national park.B.The climate.C.The food.答案:A10.Why does the man refuse to go to Fiji?A.Its too expensive.B.The time is to
12、o long.C.Its too close.答案:B听第8段材料,回答第1113题。Text 8M:Can you believe the school year is almost here?W:I knowEvery time I walk by our new school,I get a little anxious.M:Why? Everything is going to be so much better.W:Really? I heard it is a lot of extra work.M:Relax.Well get used to it.Apparently ther
13、e is a huge computer room we can study inAlso,they have just finished building a new running track and put in artificial grass.W:Cool.Well have lots of fun on the playground.M:You think thats cool? There are two gyms and an indoor swimming pool! Anyway,we have to choose two art courses this year.Any
14、 thoughts?W:At first I thought about dance and music,but I changed my mindI think Im going to try acting instead.And since Im joining the school newspaper,Ill take something related to that.M:Good for you.Im going to improve my drawing,and learn how to play the drums.W:Hey,maybe if you become a famo
15、us musician,I can interview you!11.How does the woman feel about going back to school?A.Nervous.B.Happy.C.Excited.答案:A12.What did the school do over the summer? A.They bought new computers.B.They improved the playground.C.They built a swimming pool.答案:B13.What course will the woman probably choose?A
16、.Drawing.B.Dancing.C.Acting.答案:C听第9段材料,回答第1417题。Text 9M:School is finally out! Do you have any plans this summer,Kate?W:Yes.In August Im going on a two-week vacation to the Bahamas.M:Awesome! How much is that going to cost you?W:Dont askI have to work every single day this month just to be able to p
17、ay for the vacation.M:I know what you mean.Ive been saving up to buy a truckI want to have one for the start of my last year of college.W:That would be nice.M:Well,its too bad you wont be around in August.Theres a famous English soccer team coming to town.W:I heardAt least Ill be able to see the Bac
18、kstreet Boys in July.Its my favorite band.Theyre playing at the Victoria Theater.M:Ive been there.I saw the Jim Jefferies comedy show there once.W:You saw that? How did you get tickets? I heard they were hard to get.M:My friend works at the ticket office.Do you want me to see if he can get you ticke
19、ts as well?W:No needI won mine on a radio show.I had to answer three questions about the band,and I got them all correct.M:A true fan! You deserve to go!14.What will the woman do when the summer vacation starts? A.Go on a trip.B.Work.C.Buy a truck.答案:B15.How long will the speakers stay at college? A
20、.One year.B.Two years.C.Three years.答案:A16.What can the woman enjoy in July?A.A comedy show.B.A sports match.C.A concert.答案:C17.Where did the woman get her tickets from? A.The ticket office.B.A radio show.C.A friend.答案:B听第10段材料,回答第1820题。Text 10M:Pedal Power is a small charity based mainly in the UKA
21、t Pedal Power,they collect second-hand bikes in the UK and send them to some of the poorest regions in the world.When they distribute bikes overseas,they dont give them away for freeIn order to continue operating they need to have a constant supply of bikes which they send out every six months. In A
22、ugust 2000,they simply ran out of money.It was a terrible situation.Fortunately,in October 2001 they won an Enterprise Award which helped them enormously.Dan Pearman is the founder of Pedal PowerHe got the idea of exporting bicycles to developing countries while he was in Ecuador.Dan Pearman went th
23、ere in 1993 and he joined a voluntary organization.Where Dan Pearman lived in Ecuador was a rural area.His neighbor had the only bicycle in the village,whereas everyone else walked everywhereHis neighbors business was very successful.For years Dan Pearman couldnt understand why.Then he realized havi
24、ng a bike meant his neighbor could reach anywhere he liked without much trouble. Other local carpenters could only accept jobs nearby,so no matter how skilled they were,they could never do as many jobs as his neighbor.When he returned to the UK in 1998,he started planning Pedal Power.18.What can we
25、learn about Pedal Power?A.It was started in 1996.B.It gives bicycles to people for free.C.It sends bicycles to poor areas regularly.答案:C19.When did Dan Pearman go to Ecuador?A.In 1993.B.In 1998.C.In 2001.答案:A20.Why was Dan Pearmans neighbor successful in business?A.He offered many jobs to craftsmen
26、in the town.B.He was the most skilled craftsman in the village.C.He could reach customers easily by riding his bike.答案:C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AWhile tea may have originated in Asia, now there are many countries all around the world that have tea
27、woven into their food culture and traditions.This is one of the very special parts of tea as it has a way of connecting people all over the world in different ways and ceremonies that finally all results in a group of people sitting together and enjoying a cup of tea.Chinese tea cultureSince China i
28、s viewed as the birthplace of tea, it is no wonder that Chinese tea culture is rich with history and tradition.Today, Chinese tea continues to be used in Chinese medicine and is commonly consumed on both casual and formal occasions both for personal enjoyment and to represent Chinese cultural tradit
29、ions.Japanese tea cultureJapan also has a long history with tea, especially Japanese Matcha, which is a kind of ground green tea that is commonly used in Japanese tea ceremonies and only in recent years became popular in western culture.British tea cultureWhen many people think about tea, British te
30、a culture is what comes to mind.A hot cup of English Breakfast or Earl Grey tea serves with a little milk and a biscuit in the afternoon as a pick-me-up for the day.Even though tea may not be native to England, this British tea tradition is still going strong today.Moroccan tea cultureWhen you visit
31、 Morocco, it is hard to miss the outstanding tea culture that is such a large part of Moroccan hospitality.Before any gathering, negotiation, or sale of a product, a pot of mint tea is always prepared and served among the host and guests.This is an expression of Moroccan tradition and hospitality, w
32、hich should always be accepted by guests as a sign of appreciation and respect to the host.【语篇概述】本文是一篇说明文。虽然茶起源于亚洲,但如今世界上许多国家的饮食文化和传统中都融入了茶的元素。文章主要介绍了中国、日本、英国和摩洛哥的茶文化。21.Why can tea find its way into various food cultures?A.It originates in Asia.B.It forms different ceremonies.C.It gets people conne
33、cted easily.D.It allows people to sit together.【解析】选C。细节理解题。根据第一段第二句(这是茶的一个非常特殊的部分,因为它通过不同的方式和仪式将世界各地的人们联系在一起,最终导致一群人坐在一起,享受一杯茶)可知,茶能融入多种饮食文化,是因为它能使人们很容易地联系在一起。故选C。22.What do Chinese and Japanese tea cultures have in common according to the text?A.They have a long history.B.They are used in medicine
34、.C.They are famous for ground green tea.D.Theyve long gained worldwide recognition.【解析】选A。细节理解题。根据Chinese tea culture部分第一句(由于中国被视为茶的诞生地,所以中国茶文化具有丰富的历史和传统也就不足为奇了)以及Japanese tea culture部分(日本的茶也有悠久的历史,尤其是日本抹茶,这是一种研磨的绿茶,在日本茶道中被普遍使用,直到近几年才在西方文化中流行起来)可知,中国和日本的茶文化的共同点在于它们有很长的历史。故选A。23.In which column on so
35、cial media may the text appear?A.Healthy You.B.Social Insight.C.Cultural Corner.D.Attractive Feet Travel.【解析】选C。推理判断题。根据第一段中“While tea may have originated in Asia, now there are many countries all around the world that have tea woven into their food culture and traditions.(虽然茶起源于亚洲,但如今世界上许多国家的饮食文化和传
36、统中都融入了茶的元素)”,并结合文章主要介绍了中国、日本、英国和摩洛哥的茶文化可推知,文章可能出现在社交媒体的“文化角”栏目。故选C。BJohn, a very thin boy, loved football with all his heart when he was very young.Practice after practice, he eagerly gave everything he had.But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever pla
37、yed in games.Even though the son was always on the bench, his father was always standing with cheers and encouraging him.When John went to college, he decided to try out for the football team as a “walk-on”.Everyone was sure he could never make the cut, but he did.The coach thought he could provide
38、the other members with the spirit they needed.The news that he had survived the cut excited him so much that he rushed to the nearest phone and called his father.His father shared his excitement and was sent season tickets for all the college games.It was the end of this last football season.One day
39、 John received a call and asked one week off.Nobody knew what happened except the coach.The coach said, “Dont plan to come back to the game on Saturday.”Saturday arrived, and the game was not going well.When the team was ten points behind, John came back.“Coach, please let me play.Ive just got to pl
40、ay today,” said John.The coach pretended not to hear him,but John persisted. And finally feeling sorry for the kid, the coach gave in.Before long everyone could not believe their eyes.John was doing everything to fight.The opposing team could not stop him.He ran, he passed and blocked like a star.An
41、d at last his team won the game.After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?” John swallowed hard and forced a smile, “Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play, and
42、I wanted to show him that I could do it.”【语篇概述】本文是一篇记叙文。本文叙述了约翰尽管受到身体条件的限制,只是一名板凳球员,但他的父亲总是鼓励他。得知父亲去世的消息后,约翰仍然请求上场,最终帮助球队力挽狂澜,证明了自己能行。24.Why did John hardly have any chance to play in games?A.Because he had no time to practice.B.Because he was too young to play games.C.Because everyone looked down u
43、pon him.D.Because his body condition was not good.【解析】选D。细节理解题。由第一段中“But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games.”可知,由于他的体型几乎是其他男孩的一半大小,只能成为板凳球员,很少参加比赛。所以约翰几乎没有机会参加比赛的原因是他的身体条件不好。故选D。25.What does the underlined phrase “make the cut” in th
44、e second paragraph mean?A.Prove himself.B.Make progress.C.Be refused by the coach.D.Be allowed to join the team.【解析】选D。短语猜测题。由第二段中“When John went to college, he decided to try out for the football team as a walk-on”.可知,当约翰上大学时,他决定参加足球队的选拔赛,成为一名临时球员。所以判断出第二段中画线的短语“make the cut”可替换为be allowed to join
45、the team“被允许加入球队”。故选D。26.What can we know about John?A.He felt very depressed as a “walk-on”.B.His father always taught him how to play.C.His father went to most of his college games.D.He was sure he would be the best player soon.【解析】选C。推理判断题。由最后一段中“Well, you knew my dad died, but did you know that
46、my dad was blind?”及“Dad came to all my games, but today was the first time he could see me play”可知,约翰是一名临时球员,几乎没有上场的机会。他的爸爸来看了他所有的比赛,但是爸爸去世了,没有来看他赛季末的比赛。所以推断出约翰的爸爸观看了他大部分的大学足球比赛。故选C。27.This story tells us that .A.all roads lead to RomeB.it is never too old to learnC.better to do well than to say wel
47、lD.where there is a will, there is a way【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知,短文叙述了约翰尽管受到身体条件的限制,但仍然热爱着足球,并且得到了父亲的鼓励。上大学之后,他在比赛中帮助球队力挽狂澜。最终球队获得了胜利,他也向去世的父亲证明了自己能行。所以这个故事告诉我们“有志者,事竟成”的道理,同时也是短文的主旨大意。故选D。【知识拓展】经典句式But being half the size of the other boys, he could only sit on the bench and hardly ever played in games.
48、但他的个子只有其他男孩的一半大,只能坐在板凳上,几乎不参加比赛。(现在分词短语being half the size of the other boys作原因状语)After the game, John looked at the coach, with tears in his eyes, and said, “Well, you knew my dad died, but did you know that my dad was blind?”赛后,约翰含着眼泪看着教练说:“你知道我爸爸死了,但你知道我爸爸是盲人吗?” (“with+宾语+宾语补足语”在句中作伴随状语)CMost peo
49、ple around the world are right-handed.This also seems to be true in history.In 2019,scientists studied works of art made at different times from 1,500 B.C.to the 1950s.Most of the people shown in these works are right-handed,so the scientists guessed that right-handedness has always been common thro
50、ugh history.Today,only about 10% to 15% of the worlds population is left-handed.Why are there more right-handed people than left-handed ones?Scientists now know that a persons two hands each have their own jobs.Most people use hands to find things or hold things.The right hand is used to work with t
51、hings.This is because of the different work of the two sides of the brain.The right side of the brain,which makes a persons hands and eyes work together,controls the left hand.The left side of the brain,which controls the right hand,is the centre for thinking and doing problems.These findings show t
52、hat more artists should be left-handed,and studies have found that left-handedness is twice as common among artists as among people in other jobs.No one really knows what makes a person become right-handed instead of left-handed.Scientists have found that almost 40% of the people become left-handed
53、because their main brain is damaged when they are born.However,this doesnt happen to everyone,so scientists guess there must be another reason why people become left-handed.One idea is that people usually get right-handed from their parents.Though right-handedness is more common than left-handedness
54、,people no longer think left-handed people are strange or unusual.【语篇概述】本文是一篇说明文。你习惯用左手还是用右手?本文就“有的人习惯用右手,有的人习惯用左手”这种现象进行了说明。28.What does the study in 2019 show?A.The art began from 1,500 B.C.B.The works of art ended in the 1950s.C.Right-handed people are not uncommon through history.D.Left-handedne
55、ss was considered strange in the 1950s.【解析】选C。细节理解题。根据第一段第四句中的“Most of the people shown in these works are right-handed.”可知,历史上惯用右手的人并不少见。C项中not uncommon是双重否定,表示很普遍。故选C。29.How many people in the world are left-handed now?A.About 40%.B.More than a half.C.Less than one sixth.D.The passage doesnt tell
56、us.【解析】选C。细节理解题。根据第一段最后一句“Today,only about 10% to 15% of the worlds population is left-handed.”可知,现在世界人口中有10%15%的人习惯用左手,那么与此数接近的应该是less than one sixth(不到六分之一)。故选C。30.What can be learned about left-handedness?A.It implies the cleverness of a person.B.Scientists have discovered the cause of it.C.It he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-547835.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(河北专版)2021秋八年级数学上册 第17章 特殊三角形提分专项(十一) 构造等腰三角形的常见辅助线作法课件(新版)冀教版.ppt
