揭阳市2016高考英语阅读理解暑假练习(9)及答案(含短文语法填空).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 揭阳市 2016 高考 英语 阅读 理解 暑假 练习 答案 短文 语法 填空
- 资源描述:
-
1、阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。(When Sara came home from work, she found her mother in an anxious state.)SarA:Whats wrong, Mum? You seem upset.MuM:Its your _1_(young)sister Jill. She should have been here an hour ago.SarA:Dont worry, Mum! Its not all that late and she has probably not _2_(re
2、alize) how late it is. I think shell be here soon.(Just then Saras brother Peter came into the kitchen.)Peter:Whats up? Mums on the phone and she seems as though shes going to cry.SarA:Its Jill. She should have returned home by now and Mums getting anxious.Peter:You _3_ feel so anxious, Mum! You kno
3、w _4_ teenage girls are like. Im sure shes all right.MuM:I cant help but be concerned. Ive just rung Lucy and she said Jill left her outside the cinema ages ago to get _5_ bus home.Peter:Well, the bus service isnt very frequent in the evenings. Perhaps she missed one and is waiting for another. Have
4、 you tried _6_(phone) her on her mobile?MuM:Yes, _7_ theres no reply. That made me even more worried. I think _8_ must have happened to Jill. Do you think we should call the _9_?SarA:Calm down, Mum! Youll make yourself ill. Perhaps she switched her mobile off in the cinema and forgot to switch it ba
5、ck on again. Or it may need to be _10_(charge)【参考答案】1.younger/youngest2.realized3.neednt4.what5.the6.phoning7.but8.something9.police10.charged阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。James Long:Well, after listening carefully to you two, Im not sure which of you is right.Qian Liwei:When I look back, I
6、 find I didnt like some of the questions the audience asked though. It was as if people _1_ not listening.Lin Shuiqing:I think the audience was interested in _2_ you said. I liked it when you told that joke. I heard the audience _3_(laugh)I think they really liked you after that. When I heard what y
7、ou said about the environment and the economy needing to work _4_ more, I was very impreseed.Qian Liwei: I certainly think we need to use our raw materials in the best possible way; _5_, they will be soon used up. We also need _6_(clean)up the mess we made in the past. I like the idea of making fact
8、ories that pollute pay taxes.Lis Shuiqing:_7_, you are right about many businessment trying to protect the environment and build the economy at the same time. You made that _8_(power) statement. As a result, you impressed _9_ audience. They clapped so hard.Qian Liwei: Many people think that economic
9、 development and _10_(environment) protection conflict with each other. That impression needs to be changed and after I talked to you today, I think we should work on some projects together.Lin Shuiqing:Good idea.【参考答案】1.were2.what3.laughing4.together5.otherwise6.to clean7.Also8.powerful9.the10.envi
10、ronmental【2015高考复习】阅读理解Finally,I entered the university.Because of my careful savings,I did not have to work during the school years.Then,summer came and it was time to work harder than ever.I continued working as a waitress at night,instructed tennis camps several mornings a week and worked as a se
11、cretary for a few hours in the afternoons.I even decided to take a class at a community (社区) college.This class at the community college saved me $650.It was an extremely tiring summer and made me anxious to return to my relatively easy life at the university.During my second and third years of unde
12、rgraduate schooling,I decided to work about five hours per week in the campus (校园)admissions office answering phones.This provided a little spending money and kept me from drawing my savings out.The overall situation looked hopeful as I approached my senior year as long as I could make as much money
13、 as I had the previous summer.I wanted to go to Israel to study for 3 weeks,but I hesitated in making this decision because it would cost me $1,600 more to get the credits in Israel.About two weeks later my mom called to tell me that I had $1,600 in the bank that I had forgotten about!One of my conc
14、erns about this trip was not only the cost,but the loss of time to make money;however,I made as much that summer in the ten weeks when I was at home as I had made during the fourteen weeks when I was at home the summer before.The way everything worked together to make this trip possible was one of t
15、he most exciting things that have ever happened to me.This experience has shaped me in many important ways.The first thing that I learned was the importance of a strong work ethic (道德准则)Working long hours did a lot to develop my character and helped me learn the value of a dollar.It also made me lea
16、rn how to search for creative ways to settle difficult situations.【语篇解读】作者非常勤奋地做着各种兼职工作,既锻炼了自己,又挣到了钱,为以后自我的发展奠定了良好的基础。1Where did the writer probably work parttime before attending the university?AIn a restaurant.BIn the tennis camps.CIn a company. DIn the campus admissions office.解析细节理解题。根据第一段中的“I c
17、ontinued working as a waitress at night”可知,作者上大学前在饭店工作过。答案A2The writer took a class at a community college mainly because_.Ashe wanted to save money Blife there was relatively easyCsummer time was tiringDit was required by the university解析细节理解题。根据第一段中的“This class at the community college saved me $6
18、50.”可知,作者是为了省钱。答案A3The writers major concern about the trip to Israel was that_.Aher mother would not give her approvalBshe would fail to get credits in IsraelCa wellpaid summer job would be lostD$1,600 couldnt be drawn out in time解析推理判断题。根据第二段中的“One of my concerns about this trip was not only the c
19、ost,but the loss of time to make money”可知,作者主要担心没有时间赚钱了,一分高薪的暑假工作失去了。答案C4The passage is mainly about how the writer_.Amade money on the college campusBmanaged to make full use of her vacationCwas forced to support herself by her motherDwas shaped by working parttime through college解析主旨大意题。通读全文内容可知,本
20、文主要讲述了作者通过做各种兼职工作,学到了很多东西,塑造了自己的性格,懂得了金钱的价值。答案D阅读下列短文,从每题所给的A.B.C和D项中,选出最佳选项。A different sort of generation gap is developing in the workplace. Someone - specifically the father-daughter team of Larry and Meagan Johnson - has figured out that on some American job sites, five generations are working
21、side by side.In their new book about generations in the workplace the pair argue that while such an age difference adds a lot of texture and a variety of life experiences, it can also bring tensions and conflicts.The Johnsons are human-resource trainers and public speakers. Dad Larry is a former hea
22、lth-care executive; daughter Meagan is a onetime high-level sales manager.Here are the oldest and youngest of the five generations they identify:They call the oldest group Traditionals, born before 1945. They were heavily influenced by the lessons of the Great Depression and World War Two. They resp
23、ect authority, set a high standard of workmanship, and communicate easily and confidently. But theyre also stubbornly independent. They want their opinions heard.At the other extreme are what the Johnsons call Linksters, born after 1995 into todays more complicated, multi-media world. They live and
24、breathe technology and are often social activists.You wont find many 15-year olds in the offices of large companies, except as volunteers, of course, but quite old and quite young workers do come together in sales environments like bike shops and ice-cream stores.The Johnsons, Larry and Meagan, repr
25、esent a generation gap themselves in their work with jobsite issues. The Johnsons point is that as the average lifespan continues to rise and retirement dates get delayed because of the tight economy, people of different generations are working side by side, more often bringing with them very differ
26、ent ideas about company loyalty and work values.The five generations are heavily influenced by quite different events, social trends, and the cultural phenomena of their times. Their experiences shape their behavior and make it difficult, sometimes, for managers to achieve a strong and efficient wor
27、kplace.Larry and Meagan Johnson discuss all this in greater detail in a new book, “Generations, Inc.: From Boomers to Linksters - Managing the Friction Between Generations at Work,” published by Amacom Press, which is available in all good bookstore from this Friday.1. The type of generation gap in
28、paragraph 1 refers to the difference in beliefs _.A. between managers and workers B. among family membersC. among employees D. between older and newer companies2. Which of the following statements is NOT true about Traditionals?A. Theyve learned much from war and economic disaster.B. Theyre difficul
29、t to work with as they are stubborn.C. They respect their boss and hope to be respected.D. Theyre independent workers with great confidence.3. According to the passage, the Linksters are usually _.A. found working in the offices of large companiesB. influenced by media and technologyC. enthusiastic
30、multi-media activistsD. ice-cream sellers4. According to the passage, modern workforces are more diverse because _.A. people want to increase their average lifespanB. many young people are entering the workforceC. employees with different values can benefit their companiesD. retirement dates are bei
31、ng delayed for economic reasons5. Whats the main purpose of the passage?A. To promote a new book by Larry and Meagan Johnson.B. To describe the five different workplace generations.C. To introduce the Johnsons research about diverse workforces.D. To identify a major problem in modern workforces.【参考答
32、案】15、C B B D A 【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】Below are pages adapted from, http:/sochi2014com/en/Sochi Volunteers46Sochi 2014 Volunteer Training Program was launched on A30 May 2013 B11 March 2013 C16 December 2013 D19 September 201347“ White Stick Music Festival took place in ASochi BSt Petersburg Cthe Unit
33、ed Kingdom DMoscow48Which of the following statements is true?AThe 25 ,000 volunteers were from RussiaBWinners of Cultural Program Competition werent known until 19 September 2013CFrom August,25 to September,8,you were able to enjoy Winter Games in SochiDFew of the cultural activities were intended
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
基于VEC模型的对外贸易与上海市经济发展关系的实证分析.pdf
