2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价33 选择性必修第四册 UNIT 2 ICONIC ATTRACTIONS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语人教版一轮总复习课时评价33 选择性必修第四册 UNIT ICONIC ATTRACTIONS WORD版含解析 2022 新高 英语 人教版 一轮 复习 课时 评价 33 选择性
- 资源描述:
-
1、课时质量评价(三十三)选择性必修第四册UNIT 2ICONIC ATTRACTIONSA组基础巩固. 语法填空ACalifornia is the third 1. _ (large) state in the USA but has the largest population. It is the most multicultural state in the USA.This is not 2. _ (surprise) when you know the history of California 3. _ has attracted people from 4. _ (near) e
2、very country in the world. No one really knows what time the first 5. _ (settle) arrived in what we now know as California. Scientists believe that the Native Americans reached Alaska 6. _ means of a land bridge.In the 18th century California was ruled by Spain. Of the first Spanish to go to Califor
3、nia, the majority 7. _ (be) religious men. In 1848, gold 8. _ (discover) in California and the dream of becoming rich quickly attracted people from all over the world. In fact, few achieved their dream, but most remained in California to make a life for themselves. In more recent decades, California
4、 9. _ (become) home to people from Asia. It is believed that before long the mix of nationalities will be so great 10. _ there will be no major racial or cultural groups.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国加利福尼亚州的历史。1. largest考查形容词的最高级。根据空前的“the third”可知,此处要用最高级形式。2. surprising考查形容词。 所填词在句中作表语,要用形容词;再结合句子的主语Thi
5、s可知,本空要填surprising。3. which/that考查定语从句。分析句子成分可知,空格后是一个定语从句,修饰California,关系词在从句中作主语,故填which/that。4. nearly考查副词。修饰every要用near的副词形式。5. settlers考查名词。所填词在句中作主语,故用名词形式;根据语境可知,此处要用名词的复数形式。6. by考查介词。 by means of 为固定短语,意为“通过的方式”。7. were考查时态和主谓一致。 根据句中的时间状语“In the 18th century”可知,要用一般过去时;根据下文中的“religious men”
6、可知,动词要用复数形式。8. was discovered考查时态、语态和主谓一致。根据句中的时间状语“In 1848”可知,要用一般过去时;另外,动词与主语gold之间是被动关系,且gold是不可数名词,动词要用单数形式。9. has become考查时态和主谓一致。根据句中的时间状语“In more recent decades”可知,要用现在完成时;句子的主语是California,动词要用单数形式。10. that考查状语从句。本句是“so . that .”句型。BThe annual Water Splashing Festival of the Dai ethnic minori
7、ty falls during the New Year period of the Dai Calendar. It is the most important festival 1. _ (observe) by the Dai ethnic people of Xishuangbanna Prefecture.The festival lasts for three days. The first two days 2. _(activity) are concentrated on the banks of the Lancang River. On the first day, a
8、grand 3. _ (celebrate) marks the beginning of the festival. An outdoor market is set up 4. _ locals go for New Year shopping. Artists create sand carvings on open space close to the market. A dragon boat race 5. _(hold) on the Lancang River 6. _(ring) out the old year in the afternoon. At night, the
9、 banks of the river are 7. _(colourful) lit, and locals float river lanterns on the river.The third day, the climax of the festival, is reserved for water splashing. On that day, the Dai put on their 8. _(new) and best clothes and then assemble. Water is regarded by the Dai as a symbol of goodwill a
10、mong people. Therefore, splashing a fellow human being with water during the Water Splashing Festival, 9. _ a close neighbour or a fellow villager, or even a stranger, is 10. _ expression of the desire for good luck and prosperity to that person.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了傣族泼水节的庆典活动。1. observed考查非谓语动词。fe
11、stival和observe有逻辑上的动宾关系,所以用v.ed形式作定语。2. activities考查名词。activity是可数名词,根据上文中的“The first two days .”可知要用复数形式。3. celebration考查名词。分析句子成分可知,所填的词作主语,所以用名词形式。4. where考查状语从句。分析句子成分可知,此处是状语从句,表示地点,所以填where。5. is held考查时态和语态。hold和a dragon boat race为动宾关系,所以用一般现在时的被动语态。6. to ring考查非谓语动词。分析句子成分可知,所填词所在处作目的状语,所以用动
12、词不定式。7. colourfully考查副词。所填词修饰动词lit,所以用副词形式。8. newest考查形容词最高级。根据下文中的“best”可知,此处用最高级与之并列。9. whether考查连词。根据后面的“or”可知,此处表达“无论是亲密的邻居、乡亲,还是陌生人”,故填whether。10. an考查冠词。expression意为“表达;表情”,在此处是可数名词,表示泛指,且以元音音素开头,所以填an。. 根据提示补全句子1. 我们迫不及待地想知道谁获得了这次演讲比赛的一等奖。(cant wait to do)We cant_wait_to_know who has won the
13、first prize of the speaking contest.2. 她闭着眼睛,静静地回忆那天晚会上发生的一切。(with复合结构)She quietly recalled all that happened at the evening party that day with_her_ eyes_closed.3. 虽然身体不好,但他仍然努力工作。(while)While_he_is_in_poor_health,he still works hard.4. 虽然被对方球队打败了,但我们并没有灰心而是相互鼓励。(过去分词作状语)Beaten_by_the_opposite_team
14、,we didnt lose heart and encouraged each other.5. 在办公室工作的人往往被称为“白领工作者”。(refer to . as .)People who work in offices are_frequently_referred_to_as “whitecollar workers”B组能力提升. 阅读理解ACanadians are blessed with an abundance of natural wonders with enough lakes, mountains and rivers to explore for a lifet
15、ime. Weve also got some of the most amazing waterfalls on Earth.Horseshoe Falls Niagara Falls, OntarioNiagara Falls are the most famous waterfalls in Canada and understandably so. Actually they are made up of three different falls, and the fittingly named Horseshoe Falls is the only one located on t
16、he Canadian side, which is the most powerful in North America. Multiple viewing options are available including tourist ships and sightseeing buses.Nailicho (Virginia Falls) Nahanni National Park Reserve, Northwest TerritoriesComing in at twice the height of Niagara Falls, this massive waterfall is
17、located on the South Nahanni River in the Northwest Territories. The remote location means it receives only about 1,000 visitors per year who must make their way by either boat or floatplane.Takakkaw Falls Yoho National Park, British ColumbiaTakakkaw translated from Cree loosely means “the magnifice
18、nt (壮丽的)”, and its a suitable word for the secondhighest waterfall in Canada. After a steep drive up a winding road, Takakkaw Falls is only a short distance from the parking lot along a wheelchair accessible path.Bridal Veil Falls Bridal Veil Falls Provincial Park, British ColumbiaPretty and delicat
19、e, Bridal Veil Falls is located just east of Chilliwack, British Columbia, and really does look like its name, with water gently pouring over smooth rock. An easy 15minute walk to the waterfall takes you through rich leaves. Tables are available to have a meal outdoors, and there are lots of opportu
20、nities for viewing wildlife along the way.1. What do we know about Horseshoe Falls?A. It is easily accessible.B. It consists of three falls.C. It limits tourist numbers.D. It crosses North America.2. How can visitors go to Takakkaw Falls?A. By tourist ship.B. By cable car.C. By floatplane.D. By car.
21、3. What can visitors do in Bridal Veil Falls?A. Swim.B. Camp.C. Picnic.D. Hunt.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章介绍了加拿大的一些令人惊叹的瀑布。1. A细节理解题。根据第一个小标题 下的“Multiple viewing options are available including tourist ships and sightseeing buses.”可知,欣赏马蹄瀑布有多种选择,其中包括游船和游览巴士,故马蹄瀑布的交通便利,很容易就可以到达。2. D细节理解题。根据第三个小标题下的“After a ste
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-550570.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
