2022版高中英语人教版(浙江专用)一轮课时提升作业 二十 必修4 UNIT 5 THEME PARKS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版高中英语人教版浙江专用一轮课时提升作业 二十 必修4 UNIT 5THEME PARKS WORD版含解析 2022 高中英语 人教版 浙江 专用 一轮 课时 提升 作业 必修 THEME
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。二十必修4 Unit 5Theme parks(限时35分钟). 阅读理解(2021绍兴模拟)“Shine in the dark” dolphins may seem like something straight out of a science fiction movie. However, that is precisely what Newport Coastal Adventures Captain Ryan Lawler and professional v
2、ideographer Patrick Coyne witnessed, when they set out to explore the spectacular blue tides that have been lighting up the waters off Southern Californias coast since mid-April. The partner scanned the ocean for hours and was returning to shore when they spotted the “electric” dolphins swimming thr
3、ough the bloom of shining plankton(浮游生物). The videographer, who had seen the phenomenon only once before in a Netflix show, says catching the scenes proved to be a lot harder than he had expected. “For starters, the shining plankton has sweet spots to where it shows up and then fades away, so while
4、on the water, its impossible to just find it, ” Coyne says. “Also, conditions have to be absolutely perfect for the shining plankton to show and for animals to swim through it so we can film it. ”Though witnessing shining sea life is rare, the electrifying blue ocean scenery is a fairly common sight
5、 around Southern California between February and September. The phenomenon can be attributed to the presence of millions of plankton, which tend to gather and reproduce in large quantities in the warm coastal waters during this time. Though a majority of Californias red tides are caused by plankton
6、species that do not produce deadly poison, some algal blooms(藻花)can be dangerous for sea animals, especially when they stay for long periods of time. In 2018, an almost year-long “red tide” along Floridas Gulf coast caused by the excessive growth of microalgae Karenia Brevis, killed hundreds of fish
7、 and other sea animals. 【文章大意】这是一篇说明文。文章介绍了发光的浮游生物, 并说明了浮游生物过度生长会导致海洋生物死亡。1. What does the underlined phrase “sweet spots” in Paragraph 2 mean? A. A sea plant. B. A lost world. C. A perfect moment. D. A missing camera. 【解析】选C。 词义猜测题。根据画线词所在的句子For starters, the shining plankton has sweet spots to whe
8、re it shows up and then fades away, so while on the water, its impossible to just find it, “ Coyne says. 可知, 首先, 这些闪闪发光的浮游生物使它出现和消失有一个最佳位置。所以在水上, 不可能找到它。”可知画线词的意思是“一个很好的位置, 一个完美的时刻”。故选C。2. What is the main reason for the sea life shining? A. They absorb the light in the ocean and then reflect it. B.
9、 They are surrounded by millions of shining plankton. C. They swim through the ocean with electricity in large quantities. D. They benefit from the warm water to power themselves. 【解析】选B。推理判断题。根据第三段The phenomenon can be attributed to the presence of millions of plankton, which tend to gather and rep
10、roduce in large quantities in the warm coastal waters during this time. 可知, 海洋生物发光的主要原因是它们被数百万闪亮的浮游生物包围着。故选B。3. What caused the death of some sea animals according to the text? A. Red tides. B. Human exploration. C. Warm water. D. Algal blooms. 【解析】选D。 细节理解题。根据最后一段 In 2018, an almost year-long “red
11、tide” along Floridas Gulf coast caused by the excessive growth of microalgae Karenia Brevis, killed hundreds of fish and other sea animals. 可知藻花导致了一些海洋动物的死亡。故选D。4. In which section of a newspaper may this text appear? A. Science. B. Health. C. Entertainment. D. Education. 【解析】选A。文章出处题。阅读全文可知本文主要讲述了一
12、项科学发现, 所以会出现在“科学”板块。故选A。. 完形填空Axel Winch was born nearly 13 weeks prematurely(过早地). He 1 2 pounds, 12 ounces and had bleeding in his brain, vision and hearing 2. After a week in the 3 in Grand Junction, where parents Melissa and Adam Winch live, he 4 a life-threatening intestinal(肠道的) condition. Doc
13、tors 5 to airlift(空运) Axel and Melissa more than 200 miles to Childrens Hospital in Aurora. His health remained 6 over the next few weeks as his lungs shut down. “There were many times we didnt think he was going to 7. ” Adam said. 8, support was on the way. Melissa, 39, is a police officer. The pol
14、ice department in Grand Junction 9 officers in Aurora. Soon, members of the Aurora police department 10 into the hospital with offers of help. One brought them banana bread. A detective gave the 11 a place to stay. But then things got 12 again. After weeks of caring for Axel in Aurora, the couple ha
15、d to briefly return to Grand Junction on two separate 13. First, their house had been under contract and they had to 14 in two days. The second time, Melissas 15 had run out, so she had to return to work for a few days. They hated having to abandon their son, who had improved but was still facing 16
16、 surgeries. “We were afraid he was going to die while we were gone, ” Adam said. Aurora police Mike set up a 17 for his officers to spend time with Axelwhen his 18 couldnt be there. They 19 the parents photos of themselves asleep with Axel and updates from the nurses. After four months in the hospit
17、al, Axel was 20 enough to go home. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章叙述了早产儿阿克塞尔体弱多病, 被转院到奥罗拉的儿童医院。当地的警察向这个多灾多难的家庭给予了无私的帮助。经过四个月的住院治疗, 孩子终于与家人团聚。1. A. lostB. measuredC. weighedD. gained【解析】选C。lose丢失; measure测量; weigh重量为; gain获得。句意: 他重2磅12盎司, 脑部出血, 视力和听力都有问题。由“prematurely, 2 pounds, 12 ounces”可知, 早产儿的重量只有2磅12盎司。故选C。2.
18、A. mistakesB. problemsC. systemsD. aids【解析】选B。 mistake错误; problem问题; system系统; aid帮助。根据常识可知, 早产儿与正常出生的婴儿相比, 身体状况会差一些, 身体会有诸多问题。故选B。3. A. hospitalB. familyC. prisonD. church【解析】选A。hospital医院; family家庭; prison监狱; church教堂。由下文可知, 医生决定将孩子转院, 那么孩子一定是出生在医院, 并在那里住了一周。故选A。4. A. determinedB. changedC. improv
19、edD. developed【解析】选D。determine决定; change改变; improve提高; develop患(病)。句意: 在父母梅丽莎和亚当温奇居住的Grand Junction医院住了一周后, 他患上了一种危及生命的肠道疾病。住院一周后, 又患上了肠道疾病, 所以developed“(开始)患”正确。故选D。5. A. decidedB. promisedC. waitedD. hoped【解析】选A。decide决定; promise承诺; wait等待; hope希望。由前文“life-threatening”可知, 这种肠道疾病能够危及生命, 所以医生决定将空运阿克
20、塞尔和梅丽莎转院到200多英里外的奥罗拉的儿童医院, 以寻求更好的救治。故选A。6. A. stableB. safeC. dangerousD. harmful【解析】选C。 stable稳定的; safe安全的; dangerous危险的; harmful有害的。由“his lungs shut down. ”可知, 他的肺停止了工作, 所以健康状况仍然很危险。故选C。7. A. play B. live C. work D. study【解析】选B。 play玩; live活; work工作; study学习。由前文可以, 孩子是早产儿, 且患有多种严重的疾病, 所以父母曾多次认为他不会
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551342.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四年级下册英语课件-M9 U1 Did he live in New York(11)|外研社(三起)(共35张PPT).ppt
