新疆自治区生产建设兵团第二师华山中学2018-2019学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆自治区 生产 建设 兵团 第二 华山 中学 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、华山中学2018-2019学年第一学期高一年级期末考试英 语 试 卷(考试时间:120分钟,满分:150分)第一部分 听力(共两节,满分 30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处有音频,请去附件查看】When will the meeting start?A. At 9:00.B. At
2、8:45.C. At 8:15.【答案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。2.【此处有音频,请去附件查看】Where does the woman suggest going?A. To the movies.B. To the bookstore.C. To the shopping mall.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】Who are the speakers going to see?A. The womans father.B. The mans father.C. The mans uncle.【答案】B【解析】【原文】此题为
3、听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】Where can the woman be?A. At the library.B. At a bookshop.C. At the doctors.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】What does the man want to find?A. His books.B. His pencils.C. His bag.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项
4、中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. How does the woman feel?A. A little nervous.B. A little sad.C. A little disappointed.7. Where is the woman going?A. America.B. England.C. Australia.【答案】6. A 7. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对
5、话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】8. Whats wrong with the woman?A. She has a cough.B. She has a headache.C. She has a fever.9. How many times should the woman take the medicine a day?A. Twice.B. Four times.C. Three times.【答案】8. C 9. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】10. Where is the man going?
6、A. To a lunch meeting.B. To another company.C. To a video store.11. When will the man call people back?A. In the afternoon.B. During lunch.C. Tomorrow.12. What might be the relationship between the speakers?A. Husband and wife.B. Teacher and student.C. Boss and secretary.【答案】10. A 11. A 12. C【解析】【原文
7、】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】13. What is the woman interested in now?A. Jumping.B. Running.C. Swimming.14. Who runs the fastest?A. Amy.B. Mike.C. Lily.15. When did the man win a first prize?A. Last year.B. Last month.C. Last week.16. What is true about Lily?A. She swims fast.B. She wil
8、l take part in the long jump.C. She is in the same class with the woman.【答案】13. B 14. C 15. A 16. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】17. What kinds of stories can be heard in the program Talk Face-to-Face?A. Stories about different countries.B. Stories about peoples work and life.C. St
9、ories about making money.18. When is the program Sport News?A. At 6:00 p.m.B. At 6:40 p.m.C. At 7:40 p.m.19. Which program is the most popular?A. Talk Face-to-Face.B. Beijing News.C. Tell Me Your Problems.20. Who will come to the program Talk Show?A. Some children.B. Famous writers.C. Some stars.【答案
10、】17. B 18. B 19. C 20. C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分 阅读理解(共两节,满分30分)第一节(共10小题:每小题2分,满分20分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AAre you interested in teaching in a foreign country? Schools all over South Korea are looking for skilled teachers interested in teaching English. There are chances all
11、 around the country. Apply todaylReq uirements :Native English speakerBachelors degree or higher (English or Education majors preferred)Teaching experience is preferred, but not required.Those who want to get the job must be from one of the following countries: Australia, Canada, Ireland, New Zealan
12、d, South Africa, the United States, or the United Kingdom.Payment/Working Hours :Salary: $ 1,800 $ 2,300 per month (depending on conditions and experience)Free apartmentOvertime pay10-14 days of paid vacationMedical insurancegenerally half providedRoundtrip ticketHow to Apply :To apply, only send us
13、 the following information:Resume (简历)Date of birthRecent pictureOnce we receive your information we will get you into our job matching lists. When a match is recorded we will contact you for an interview. Click on the following Apply Now button to offer your resume and other required information.Fo
14、r any question, please send us an email at primejobs koreateachers. com.21. If you get the job, you must teach South Koreans_.A. EnglishB. FrenchC. ChineseD. Korean22. What will happen to you if you are a Chinese?A. You can apply for the job at any time.B. You cant apply for the job.C. You can get m
15、ore payment.D. You can get more money.23. Where is the passage most probably from?A. The Internet.B. A magazine.C. A report.D. A newspaper.【答案】21. A 22. B 23. A【解析】本文属于广告布告类短文阅读。文章是一篇介绍韩国招聘英语教师广告,包括工作的申请要求及享受的福利等。【21题详解】细节理解题。根据第一段第一个句子“Are you interested in teaching in a foreign country? Schools al
16、l over South Korea are looking for skilled teachers interested in teaching English.”可知得到工作的人将教英语。故选A。22题详解】细节理解题。根据文章Requirements里的句子:“Applicants must be from one of the following countries: Australia, Canada, Ireland, New Zealand, South Africa, the United States, or the United Kingdom. ”可知一个中国人是不能申
17、请这份工作。故选B。【23题详解】推理判断题。根据文章最后一句:For any questions, please send us an e-mail at primejobs.可知这篇文章是出自网络。故选A。BAt thirteen, I was diagnosed(诊断)with a kind of attention disorder. It made school difficult for me. When everyone else in the class was focusing on tasks, I could not.In my first literature clas
18、s, Mrs. Smith asked us to read a story and then write on it, all within 45 minutes. I raised my hand right away and said, “Mrs. Smith, you see, the doctor said I have attention problems. I might not be able to do it.”She glanced down at me through her glasses, “you are not different from your classm
19、ates, young man.”I tried, but I didnt finish the reading when the bell rang. I had to take it home.In the quietness of my bedroom, the story suddenly all became clear to me. It was about a blind person, Louis Braille. He lived in a time when the blind couldnt get much education. But Louis didnt give
20、 up. Instead, he invented a reading system of raised dots(点), which opened up a whole new world of knowledge to the blind.Wasnt I the “blind” in my class, being made to learn like the “sighted” students? My thoughts spilled out(溢出) and my pen started to dance. I completed the task within 40 minutes.
21、 Indeed, I was not different from others; I just needed a quieter place. If Louis could find his way out of his problems, why should I ever give up?I didnt expect anything when I handed in my paper to Mrs. Smith, so it was quite a surprise when it came back to me the next day- with an “A” on it. At
22、the bottom of the paper were these words:“See what you can do when you keep trying?”24. The author didn t finish the reading in class because_.A. He was new to the classB. He was tired of literatureC. He had an attention disorderD. He wanted to take the task home25. What do we know about Louis Brail
23、le from the passage?A. He had good sightB. He learned a lot from schoolC. He gave up readingD. He made a great invention.26. What was Mrs.Smiths attitude to the author at the end of the story?A. AngryB. ImpatientC. EncouragingD. Sympathetic27. What is the main idea of the passage?A. One can find his
24、 way out of difficulties with efforts.B. teacher can open up a new world to students.C. Everyone needs a hand when faced with challenges.D. The disabled should be treated with respect.【答案】24. C 25. D 26. C 27. A【解析】本文为记叙文。本文主要讲述了作者患有一种注意力障碍的病症,不能集中精力于所做的事情,也不愿努力。想放弃时,受Louise Braile故事的激励,终于克服困难很好地完成作
25、业并得到老师的认可的故事【24题详解】细节理解题。根据第一段的I was diagnosed with a kind of attentiondisorderWhen everyone else in the class was focusing on tasks,I couldnot可知作者患有一种注意力障碍的病症,当班上的每个人都专注于任务时,他不能所以作者在专注于任务时有困难,故选C项。25题详解】推理判断题。根据第五段提到it was about a blind person, Louise Braile,和Instead , he invented a reading system
26、of raised dots,which opened up a whole new world of knowledge to the blind可知Louise Braile是个盲人,发明了盲文。所以这是他的一个发明。分析选项可知,D项符合题意。【26题详解】推理判断题。根据最后一段提到so it was a surprise when it came back to me the next daywith an “A”当我看到作业上A时,非常的吃惊,史密斯小姐对我的态度是令人鼓励的,故选C。【27题详解】主旨大意题。本文主要讲述作者被诊断出患有某种注意力障碍,不能集中精力于所做的事情,不
27、想努力,在Louise Braile故事的激励和老师的帮助下,终于克服困难很好地完成作业并得到老师高度认可的故事所以文章的主要内容是:一个人可以通过努力找到困难的出路故选A项。CThe English language has a lot of words which can be used in many different ways and in many different experiences.One such example is the word matter. In fact, matter can mean just about anything. It could be o
28、ne of the most useful words in the English language.Lets get to the heart of the matter a matter of principle(原则).If someone says that you owe(欠) him $50, but you dont, a friend might say, “Well, you could pay him the $50. Its not that much money. Then you wont have to hear him say it anymore.” But
29、if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a matter of principle.There is another way to use the word matter. But be careful with your choices of words.If you ask someone, “Whats the matter?”, it shows you are worried about the other person. But saying, “Whats the matter with you
30、?” has a completely different meaning. And it usually sounds rude. In fact, when you say, “Whats the matter with you?”, you are suggesting that the person did something wrong or stupid.Another expression that could sound rude is to say, “It doesnt matter to me.” Here, it depends on the context, and
31、how you say it.Lets say you tell someone that a friend just got a big raise(加薪) at work. That person answers with, “It doesnt matter to me.” Here, it means he or she does not care. And it sounds rude.But saying, “Oh, you pick where we eat dinner. It doesnt matter to me.” does not sound rude. In the
32、situation, “it doesnt matter” shows you are easy-going.No matter how you look at it and what you say, matter is a very useful word. And its only a matter of time before you will become an expert on the use of matter.28. We can infer from the text that the word matter _.A. has a wide useB. can mean m
33、oneyC. is the most used English wordD. has the most different expressions29. What is the authors suggestion in Paragraph 4?A. Every penny counts.B. Stick to(坚持)what is right.C. Follow your friends advice.D. Be careful when making friends.30. The underlined word “context” in the text probably means _
34、.A. choiceB. personC. situationD. answer【答案】28. A 29. B 30. C【解析】【分析】这是一篇说明文,介绍了matter这个单词的不同表达和意义。【28题详解】推理判断题。根据第二段中的“In fact, matter can mean just about anything. It could be one of the most useful words in the English language”可知,matter可以表示任何事物,它是英语中最有用的单词之一,也就是说matter这个单词的应用很广泛,故A项正确。【29题详解】推理判
35、断题。根据第四段中的“But if you do not owe him the money, do not pay him the money. Its a matter of principle.”可知,你若不欠他钱,就不要还他,这是原则问题,由此可知作者建议是要坚持正确的(做法),故B项正确。【30题详解】词义猜测题。根据画线词后举的两个例子可知,“It doesnt matter to me.”这一表达是否粗鲁要视情况而定,由此可知画线词词义为“情况”,故C项正确。【点睛】词义猜测题的难度较大,对画线词上下文的理解是关键,例如本篇第3题,根据画线词后举的两个例子:假如你告诉某人,你的朋
36、友刚刚在工作中得到了大幅加薪,那个人回答说“It doesnt matter to me.”,这是粗鲁的:但是说,哦,你来选择我们在哪里吃饭。这对我来说无所谓,这时“It doesnt matter to me.”并不粗鲁,反而说明你很随和,也就是说“It doesnt matter to me.”这一表达是否粗鲁要视情况而定,由此可知画线词词义为“情况”。第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Being a VolunteerWhat can you do to help people? The answ
37、er is to be a volunteer! Then what is the common opinion of volunteering? _31_Help yourself by helping others._32_Its amazing to know that volunteering can calm you down when you feel upset. Lots of people really enjoy volunteering, because doing volunteer work could make a big difference in their l
38、ife. So where do you start? School is a good place to start if you are looking for volunteer ideas._33_Volunteering is a great way to have fun with your family. Talk to your parents, brothers, or sisters and see what they might be interested in. Find something you all agree on. You can do the things
39、 as a family like cleaning up a park and planting trees or flowers in your local community(社区).Create your own opportunity for your future.Kids can come up with their own ways to raise money or provide needed services. You can make and sell products, and donate(捐赠) the money._34_Volunteering can als
40、o help kids learn important things about their future like what kinds of things they will be best at. A volunteer job can even help some kids decide what they want to do when they grow up. _35_Make a plan to start volunteering today!A. So what are you waiting for?B. Things to do with family members.
41、C. Clean up a school or other public buildings.D. Volunteering gives kids a sense of responsibility.E. Why dont you choose to do a job you like best?F. Volunteering means spending time in helping others.G. When you volunteer to help others, you are helping yourself.【答案】31. F 32. G 33. B 34. D 35. A【
42、解析】本篇讲的是关于志愿服务,文章结构清晰,是总分结构。第一句话总领全文,引出主题:我们常人能够做些什么来帮助那些需要帮助的人?紧接着说出志愿服务是不二之选。后几个小标题则分别就怎样做志愿服务展开详细讨论【31题详解】本句在文章的开头,可以推测出该句子是一个能够概括本文中心且起到承上启下的作用。又根据该空前面的The answer is-to be a volunteer(答案就是做一名志愿者)可以判断出本句内容应该是对volunteer做出详细的解释,在备选项当中只有F项符合。所以选择F项。【32题详解】本段副标题是Help yourself by helping others(帮助别人就是
43、帮助自己)可以看出该句是对此主题的进一步解释,该句内容应该给出一个具体的例子来证明这个观点,备选项当中G项是一个具体例子,且符合上下文语境。所以选择G项。【33题详解】本段第一句“Volunteering is a great way to have fun with your family.”告诉我们和家人一起参加志愿工作是非常开心的事情。可知本段内容建议我们和家人一起去做志愿者。B项“Things to do with family members.”符合段落大意,所以选择B项。【34题详解】本段第一句“Kids can come up with their own ways to rai
44、se money or provide needed services.”告诉我们孩子们可以想出他们自己的方法来筹集资金提供必要的服务,这样做可以提升孩子们的社会责任心。D项“Volunteering gives kids a sense of responsibility.”符合上下文语境,所以选择D项。【35题详解】本句设在文章结尾,句尾的话语通常具有号召性或总结性地意味,该句后面的Make a plan to start volunteering today!(就从今天做一个志愿服务计划吧)可以看出作者最后鼓励大家加入志愿行列当中,所以选择A项。第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5
45、分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。On Sunday I had my own Fathers Day celebration.Suddenly I_36_ about my dad a lot.My dad is absolutely the_37_man in the world.He would _38_ refuse to help anyone in trouble.Every Thursday night,my dad would _39_Shreveport,LA to a chu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-551435.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
