江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解训练题(含答案).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏 南通市 2016 高考 英语 二轮 阅读 理解 训练 答案
- 资源描述:
-
1、江苏南通市2016高考英语(二轮)阅读理解训练题(含答案)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。 Beijing and Washington must read each others strategic intentions correctly, and have less estrangement(隔阂))and suspicion in order to forestall预先阻止 ) misunderstanding and miscalculation, said Chinese President Xi Jinping
2、 Tuesday night in his first major policy speech on China-US ties since he arrived in the US early Tuesday. Xi called for more understanding and trust between the US and China, prior 先to his formal talks with President Barack Obama at the White House on Friday. China is ready to set up a high-level j
3、oint-dialogue mechanism with the United States on fighting cybercrimes网络安全, he said, adding that the Chinese government was a firm defender of cybersecurity while also being a victim of cybercrime. The worlds two largest economies should strictly base our judgment on fact, lest we become victims to
4、hearsay传闻, paranoia夸大, or self-imposed bias自我的偏见.Xi made his remarks in a 40-minute speech, the only public speech during his US visit, at a dinner attended by more than 750 business leaders and other dignitaries高官, including former secretary of State Henry Kissinger. It was sponsored by the Nationa
5、l Committee on United States-China Relations and the US-China Business Council. In addition to cybersecurity, Xi raised other issues of concern to some in the US audience, including Chinas stock market and investment. Xi said that the government had taken necessary steps to stabilize the stock marke
6、t after recent turbulence triggered动荡引发 wide concern. Chinas central bank adjusted its currency exchange rate according to market supply and demand in August, which the president said has achieved initial success in correcting the currency rate deviation偏差. Xi also reiterated 反复 Chinas opposition to
7、 cyber theft, amid high tensions between the two countries because the US has blamed several cyber attacks on China recently.China is a strong defender of cybersecurity. It is also a victim of hacking, Xi said. The Chinese government will not, in whatever form, engage in commercial thefts or encoura
8、ge or support such attempts by anyone. Both commercial cyber theft and hacking against government networks are crimes that must be punished in accordance with the law and relevant international treaties.Xi also shared the story of his hard and starving youth in a remote village to illustrate what a
9、Chinese dream means for ordinary Chinese people. Xi arrived at Seattle early Tuesday morning with his wife Peng Liyuan, and was warmly welcomed by Washington state business leaders and officials. US Secretary of Commerce Penny Pritzker said that while this week many significant deals will be announc
10、ed during Xis visit, it exemplifies US companies commitment to support Chinas development both with capital and world-class technology. Kissinger, who played a major role with opening relations between China and the United States in the 1970s, said Xis state visit is an important step in lifting the
11、 two countries relationship from the day to day solving of problems to the creating of a new world order. Xi will take part in a round-table discussion with Chinese and American executives, visit Boeing and Microsoft offices and a local high school before flying to Washington on Thursday morning.1.
12、What can we know about Xis visit in US? A. He met President Barack Obama at the White House on Tuesday.B. His major intention was to improve the China-US ties.C. He will make a formal policy speech on China-US ties on Friday.D. This was his first visit in US.2. What can we NOT know about the speech?
13、 A. President Barack Obama was at the dinner, too.B. It was the only public speech during Xis visit there.C. It was sponsored by the National Committee on United States-China Relations and the US-China Business Council.D. It lasted 40 minutes and was made at a dinner.3. What did Xi talk about at the
14、 speech?A. The stock market in US.B. Chinas investment in Europe. C. The cybersecurity in China and US.D. His experience in New York when he was young.4. How will US companies support Chinas development? A. By investing money. B. By building factories in China. C. By exporting top-level talents to C
15、hina.D. By providing China with high technology.参考答案A 篇BACD 阅读理解。Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 yea
16、rs old. I was born in a war-torn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does you
17、r childhood mean a lot to you? A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to
18、make in your life? A: If I could change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can
19、live with my family and we are safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters
20、(过滤) out your emotion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family
21、 ( ) 2. What did Misbah desire most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D.
22、By writing them letters. ( ) 4. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1.
23、 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in f
24、reedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your e
25、motion and leaves your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项. 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个
26、选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A few cups of green tea each day may help prevent heart disease, Greek researchers said on Wednesday. A study published in the European Journal of Cardiovascular (心血管的) Prevention showed further evidence of the potential health benefits from tea already linked to a reduced risk o
27、f a range of cancers and other conditions. The study showed that green tea improves blood flow and the ability of arteries (动脉) to relax, said Charalambos Vlachopoulos, an expert at the Athens Medical School in Greece who worked on the study.Other studies have shown that black tea also has benefits
28、for cardiovascular health.The Greek team said they believed green tea might be even better because it had higher quantities of beneficial substances called flavonoids (类黄酮)-some of which are lost in the oxidation (氧化) process that black tea undergoes.Flavonoids are also found in cocoa, tomatoes and
29、grapes. A couple of cups a day would probably be good for people, Vlachopoulos said. This is the first study to show these effects for green tea.The researchers gave 14 healthy volunteers either green tea, coffee or hot water and then measured the function of endothelial cells (内皮细胞)These cells help
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
云南省保山市第一中学2016届高三语文一轮复习课件 诗歌炼字 .ppt
