分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2022版高考英语一轮复习 练案29 必修5 Module 5 The Great Sports Personality练习(含解析)外研版.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553239
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:52KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版高考英语一轮复习 练案29 必修5 Module The Great Sports Personality练习含解析外研版 2022 高考 英
    资源描述:

    1、必修五Module 5The Great Sports Personality.阅读理解A(2020惠州市高三第一次调研考试)TOKYO, June 8 (Xinhua)The Beijing Organizing Committee of the 2022 Olympic and Paralympics Winter Games held a promotion event in the Japanese capital, Tokyo on Saturday to introduce the latest developments in preparation for the Beijing

    2、 Winter Olympics.The promotion event, which used an exhibition wall and the “Charming Beijing” photo exhibition to showcase the preparations of Beijing 2022, was part of “Beijing Week”, a series of activities to commemorate the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between Be

    3、ijing and Tokyo.On the exhibition wall with an area of 33 square meters, Beijng 2022 organizers show cased five aspects including the Beijing Winter Olympics vision, Beijings winter sports tradition,emblem(徽章) of Beijing 2022, competition planning and the National Speed Skating Oval.At the same time

    4、, old photos of the Chinese and Japanese ice hockey teams echoed the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between the two cities and the theme of the Beijing Winter Olympics.The promotion videos of the Beijing 2022 emblems, as well as other related video clips,drew great int

    5、erest of the audience.The “Charming Beijing” photo exhibition displayed some of the Winter Olympic venues,showing the progress of the preparations for the Beijing Winter Olympics.Meanwhile, sand table, VR glasses and the “Beijing Winter Olympics Brochure” are also provided to let the audience visual

    6、ly experience the unique charm of the National Speed Skating Oval and the features of other competition venues.Chang Yu Director General of the Media and Communications Department of the Beijing Winter Olympic Organizing Committee, introduced the progress of the preparations 2022 and the vision of c

    7、ooperation between Beijing 2022 and Tokyo 2020.Chang Yu said that the Beijing Winter Olympics Organizing Committee stays committed to with the aim of delivering a hosting the Games in a green, inclusive, open and clean manner, with an aim of delivering a fantastic, extraordinary and excellent Olympi

    8、c event to the world.The Beijing Winter Olympics will open on February 4, 2022, which will feature 7 sports, 15 disciplines and 109 events.文章大意:这是一篇新闻报道。文章介绍了2022年冬奥会和残奥会组委在日本首都东京进行了宣传工作,介绍了北京冬奥会筹备工作的最新进展。1How was the promotion event carried out? C ABy advertising on TV in Beijing and Tokyo.BBy send

    9、ing off brochures to citizens in Tokyo.CBy providing various visual experiences.DThrough tours all around Tokyo.解析:细节理解题。根据文章第二段的“The promotion event, which used an exhibition wall and the Charming Beijing photo exhibition to showcase the preparations of Beijing 2022”宣传活动是利用展览墙和“美丽北京”的图片来展示北京2022年的筹

    10、备工作可知,筹备工作的展示主要是通过照片和图片。故选C项。2The underlined word “commemorate” in paragraph 2 is closest in meaning to A .AcelebrateB.appreciateCcompareD.combine解析:词义猜测题。文章第二段“a series of activities to commemorate the 40th anniversary of the establishment of sistercity relations between Beijing and Tokyo”一系列的活动来纪念

    11、中日友好城市关系建立40周年中的40th anniversary(40周年)可推测commemorate的意思是庆祝。故选A项。3What can be inferred from Chang Yus introduction? D ABeijing will host the Olympics earlier than Tokyo.BBeijing is well prepared for the 2022 event.CBeijing 2022 proves a great success.DBeijing 2022 will be environmentallyfriendly.解析:推

    12、理判断题。根据文章倒数第二段的“Chang Yu said that the Beijing Winter Olympics Organizing Committee stays committed to with the aim of delivering a hosting the Games in a green, inclusive, open and clean manner.”常玉说北京冬奥组织委员会致力于以绿色,包容,开放,清洁的方式举办一届奥运会可知,北京冬季奥运会是环保的。故选D项。4Which of the following can be the title of thi

    13、s passage? B AThe SisterCity Anniversary between Beijing and TokyoBBeijing 2022 Promotion Event in TokyoCBeijing and Tokyo, Friendship ForeverDPreparations for Beijing 2022 Olympic解析:标题判断题。因为本文是新闻报道,所以主旨大意在第一段。根据第一段的“The Beijing Organizing Committee of the 2022 Olympic and Paralympics Winter Games h

    14、eld a promotion event in the Japanese capital, Tokyo on Saturday to introduce the latest developments in preparation for the Beijing Winter Olympics.”周六2022年冬奥会和残奥会北京奥组委在日本首都东京进行了宣传工作,介绍了北京冬奥会筹备工作的最新进展。可知,本文主要讲北京奥委会在日本东京的宣传工作。故选B项。B(2021浙江省十校联盟联考)It is no secret that physical activity is necessary t

    15、o a persons wellbeing. Because children are continuously developing physically and emotionally, they are especially affected by the benefits of activity. Former First Lady Michelle Obamas Lets Move initiative reports that nearly onethird of US children are overweight or obese, and that “schools are

    16、a key setting for kids to get their 60 minutes of play with moderate activity, given the significant portion (部分) of time they spend there.”Physical education programs in schools directly benefit students physical health. Regular exercise promotes muscles and bone development. In addition to partici

    17、pating in physical activity, students in PE. learn the fundamentals of a healthful lifestyle, the building blocks upon which they can develop into healthy, knowledgeable adults.Though the lack of attention on PE. is often justified as an opportunity to spend more time in the classroom, studies show

    18、that physical activity contributes to improving academic performance. Regular activity during the school day is strongly associated with higher concentration levels. A statewide policy in North Carolina requires that children from kindergarten to eighth grade participate in 30 minutes of physical ac

    19、tivity each day.Activities in PE. help children develop healthful social interactions. From a young age, children learn cooperation through group activities and form a positive sense of identity as part of a team. Such group activities are continually important as children grow older. The Internatio

    20、nal Platform on Sport and Development states that sport has been used as a practical tool to engage young people in their communities through volunteering, resulting in higher levels of leadership and community engagement among young people.The benefits of PE. to a childs mental health are both comp

    21、lex and comprehensive. Improved physical health, academics and social interactions all contribute to good mental health. Physical activity sets the stage for a good nights sleep, provides more energy to participate in hobbies and interact with others.文章大意:这是一篇议论文。文章论述的是“体育活动对一个人的健康是必要的”。5The first p

    22、aragraph implies that D .Achildren are becoming much lazier nowadaysBsome schools have forbidden physical activityCmost parents are dissatisfied with school educationDschools must pay more attention to physical education解析:推理判断题。根据第一段中“It is no secret that physical activity is necessary to a persons

    23、 wellbeing.”众所周知,体育活动对一个人的健康是必要的。可知,第一段暗示学校必须更加重视体育教育。故选D项。6Physical education is ignored in a way because C .Achildren dislike taking physical activityBschools are worried about childrens safetyCstudents should have more time for studyDless sporting equipment is available to school children解析:细节理解题

    24、。根据第三段中“Though the lack of attention on PE. is often justified as an opportunity to spend more time in the classroom, studies show that physical activity contributes to improved academic performance.”虽然缺乏对体育的关注通常被认为是在课堂上花更多时间的机会,但研究表明,体育活动有助于提高学习成绩。可知,体育在某种程度上被忽视了,因为学生应该有更多的时间学习。故选C项。7. Which is NOT

    25、 a benefit of PE.classes? A AThey assure you of a successful future.BThey keep your mind in a good state.CThey help you focus on your studies.DThey do good to your social skills.解析:推理判断题。根据第四段中“Activities in PE. help children develop healthful social interactions.”和最后一段中“Improved physical health, ac

    26、ademics and social interactions all contribute to good mental health.”可知,B、C、D三项都是体育课的益处。故选A项。8What is the authors possible attitude towards the policy in North Carolina? B ASceptical.B.Favorable.CAmbiguous.D.Objective.解析:推理判断题。根据第二段中“Physical education programs in schools directly benefit students

    27、physical health. Regular exercise promotes muscles and bone development.”学校的体育项目直接有利于学生的身体健康。有规律的运动促进肌肉和骨骼的发育。可知,作者对北卡罗来纳州的政策可能持赞成的态度。故选B项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余项。(2020河北省荆门市元月调考)The modern competitive sport of weightlifting originated in 19thcentury Europe and was included in th

    28、e first modern Olympic Games in 1896. 1.F At that time, simple competitions were held to see who could lift the heaviest weight.The first worldwide weightlifting championships were held in London in 1891.At that time, there were no female competitors.Today, the World Weightlifting Championships, org

    29、anized by the International Weightlifting Federation (IWF), are held every year. 2.D Weightlifting as an Olympic event got off to an unsmooth start.It was not held as a separate event in the first games held in 1896, but as a field event. 3.C The sport returned to the Olympics again in 1904, this ti

    30、me as part of the athletics program.Not until 1920 did weightlifting make its real Olympic comeback.The 1920 Olympic Games, held in Antwerp, Belgium, marked weightliftings debut(首次露面)as a separate event. 4.G Previously, weightlifters in the Olympics were all required to compete against each other, r

    31、egardless of their size.Onehand lifting was dropped from the sport in 1928.Various weightlifting exercises were added and later removed over many years until 1972. 5.E The 2000 Olympic Games in Sydney saw the introduction of the womens competition, although the IWF has held the World Weightlifting C

    32、hampionships for women since 1987.AThe 1940 and 1944 Games were canceled.BIt is a sport in which barbells are lifted competitively.CThe 1900 Games had no weightlifting presence at all.DThe championships include 15 separate weight types for both men and women.EThe 1972 Olympic Games finally presented

    33、 the weightlifting program in its present form.FThe sport, however, dates back to ancient civilizations including China, Egypt and Greece.GThe Antwerp Games also introduced onehand lifting and weight divisions to the new event.文章大意:本文为说明文。文章介绍了现代举重这项竞技运动,它起源于19世纪的欧洲,1896年被列入第一届现代奥运会。解析:1根据下文“在那个时候,人

    34、们举行简单的比赛,看谁能举起最重的重量。”可知,此处应指更早的举重活动,F项“然而,这项运动可以追溯到包括中国、埃及和希腊在内的古代文明。”符合此处语境。故F选项正确。2根据上文“当时,没有女性竞赛者。今天,由国际举重联合会(IWF)组织的世界举重锦标赛每年都会举行。”及常识可知,现在的举重比赛中已经有女性选手了,由此可知D项“冠军包括15种不同的体重类型的男性和女性。”符合此处语境。故D选项正确。3根据上文“在1896年举行的第一届奥运会上,它不是作为一个单独的项目,而是作为一个田径项目。”及下文“1904年,这项运动再次回到奥运会,这一次是田径项目的一部分。”可知,C项“1900年奥运会根

    35、本没有举重比赛。”符合此处语境。故C选项正确。4根据上文空格前一句提及“1920年举行的比利时Antwerp(安特卫普)奥运会中,举重首次被列为一个有清楚介绍的项目。”及下文“1928年,单手举重被取消。”可知,G项“安特卫普运动会还引入了单手举重和重量划分的新项目。”符合此处语境。故G选项正确。5根据上文“在1972年之前的很多年里,各种举重运动被添加和删除。”可知,E项“1972年奥运会最终以现在的形式呈现了举重项目。”符合此处语境。故E选项正确。.语法填空阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。(2021四川绵阳一诊)Adam Braun establis

    36、hed the organization Pencils of Promise in 2008.Its goal is 1.to make (make) sure all children have a chance for education.It all started when he was a college student.Adam Braun was visiting India when 2.a girl stopped him on the street and asked for money.He asked her what she desired 3.most (much

    37、) of all in the world.Astonishingly, her answer was “a pencil”The girl had never been to school before, and that was the 4.reality (real) for 57 million children around the world.After graduation, Adam Braun never forgot the girl and the problem of 5.hers (her)“We live in a world in which every sing

    38、le child can have access 6.to quality education.So I was determined to create schools in other places 7.where children are hungry for education.”Adam Braun began to raise money for his project through social media.“We are working hard to make sure that the program is not just beautiful photos and vi

    39、deos of children, but that were 8.actually (actual)seeing amazing results in the classroom.Thats why our 9.kids (kid)in Pencils of Promise schools progress fast from one grade to the next,” Braun said.Since then, it 10.has helped (help)more than 22,000 children in Africa, Asia and Latin America.文章大意

    40、:本文介绍Adam Braun建立了一个旨在帮助所有孩子接受教育的组织。解析:1考查非谓语动词。句意:它的目标是确保所有的孩子都有机会接受教育。此处用不定式作表语。2考查冠词。句意:Adam Braun在印度游览时,一个女孩在街上拦住了他,向他要钱。girl为可数名词单数,且此处是第一次提到。故应用不定冠词a。3考查副词的最高级。句意:他问她在世界上她最想要什么。根据句意及空后的“of all”可知,此处表示“最想要”。故应用副词的最高级形式。4考查名词。句意:这个女孩从来没有上过学,这是全世界5 700万孩子的现状。此处定冠词the后应跟名词。reality意为“事实;现实”。5考查代词。句

    41、意:毕业后,Adam Braun从来没有忘记这个女孩和她的问题。介词of后应跟名词性物主代词,表示“她的”。故此处应用hers。6考查介词。此处考查固定搭配have access to sth.“有机会使用”。故应用介词to。7考查定语从句。分析句子结构可知,空处引导定语从句,修饰先行词other places,且在从句中作地点状语。故应用where。8考查副词。句意:我们努力确保这个项目不只是孩子们漂亮的图片和视频,而是我们真正地看到课堂上令人惊叹的成果。修饰动词应用副词actually。9考查名词的单复数。句意:Braun说,这就是在Pencils of Promise学校的孩子们从一个年

    42、级到下个年级进步迅速的原因。根据句意及谓语动词progress可知,此处应用kid的复数形式。10考查动词的时态。句意:从那时起,它已经帮助了非洲、亚洲和拉丁美洲的22 000多名孩子。根据时间状语Since then可知,此处应用现在完成时。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加,删除或修改。 增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用()划掉。 修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10

    43、处,多者(从第11处起)不计分。(2020福州市八县市联考)As teenagers, we should attach great important to reading. Reading can benefit from us teenagers a great deal.Firstly,reading improves our school grades.Secondly, reading helps us expanding our horizons.Thirdly, reading may contribute to finding solutions to their own p

    44、roblems.Finally, reading is a enjoyable experience.It is strongly suggested that our spare time is made full use of read as much as possible.We teenagers should stay devoted to read what we are interested in.Besides, we should active participate in some activities that are related to reading, what w

    45、e can not only get our knowledge enriched but also gain a lot of pleasure.答案:As teenagers, we should attach great to reading.Reading can benefit from us teenagers a great deal.Firstly,reading improves our school grades.Secondly, reading helps us our horizons.Thirdly, reading may contribute to findin

    46、g solutions to own problems.Finally, reading is enjoyable experience.It is strongly suggested that our spare time made full use of read as much as possible.We teenagers should stay devoted to what we are interested in.Besides, we should participate in some activities that are related to reading, we

    47、can not only get our knowledge enriched but also gain a lot of pleasure.解析:1important改为importance。考查名词。该句中great为形容词,应当修饰名词。2考查介词。benefit from为固定搭配,意为“从中受益”,benefit意为“使受益”。句意:阅读能使我们青少年受益很多。根据句意可知,该处应用benefit。3考查固定搭配。help sb.do sth.为固定搭配,意为“帮助某人做某事”。句意:第二,阅读帮助我们开阔眼界。4考查人称代词。根据上文中的“our school”“helps us

    48、”“our horizons”可知,该处陈述的是我们的情况,故用our。句意:第三,阅读可能有助于找到解决我们自己的问题的方法。5考查冠词。enjoyable为元音音素开头的单词,该处表示泛指,故用不定冠词an。句意:最后,阅读是一个令人愉快的经历。6考查虚拟语气。suggest表示“建议”,后接从句时,该从句应用虚拟语气,从句的谓语动词用(should)do。故用动词原形be。7考查非谓语动词。句意:强烈建议充分利用我们的空余时间来尽量多地阅读。根据句意可知,该处表示目的,故用动词不定式。8考查非谓语动词。devoted to意为“奉献于的;致力于的”,to为介词,后接动名词。9考查副词。该处修饰动词participate,故用副词形式。10考查定语从句。分析该句结构可知,此处为非限制性定语从句,先行词为some activities,在从句中作地点状语,故用where引导该定语从句。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习 练案29 必修5 Module 5 The Great Sports Personality练习(含解析)外研版.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553239.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1