分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型2022版高考英语一轮复习课时提能练13必修3Unit3TheMillionPoundBankNote练习含解析新人教版20210609252.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:553608
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:60.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022 高考 英语 一轮 复习 课时 提能练 13 必修 Unit3TheMillionPoundBankNote 练习 解析 新人 20210609252
    资源描述:

    1、课时提能练(十三) 必修3Unit 3The Million Pound Bank NoteA:知识层面.语境语法填空A(考查派生词)Nowadays, many 1adventurous (adventure) activities, such as bungee jumping and rocking climbing, are becoming 2unbelievably (believably) popular, especially among teenagers. Such activities often take place in some 3scenic (scene) sp

    2、ots. Some people say adventures help them build up courage as well as 4patience (patient). But I am worried about them, because any 5faulty (fault) operation may cause injuries or deaths. Worse still, some facilities are set up without gaining 6permission (permit), leading to potential safety risks.

    3、B(考查动词)One day while 7wandering (wander) along the street with my wife, I suddenly 8spotted (spot) a middleaged man dressed in rags at a corner, holding a piece of paper that said, “9Seeking (seek) a job to feed my family!” I came over to him, 10stared (stare) at his face for a moment and asked what

    4、 had happened. He said he had been out of work for years, which 11accounted (account) for his current poverty. He had five children at home, 12screaming (scream) for food and clothing. I sighed, deciding to offer some help.C(考查句型)Alice was sleeping heavily in bed when she found herself 13trapped (tr

    5、ap) in a big fire. She got up quickly and rushed out of the house. She had just left the house 14when it fell apart, burned to the ground. The fire lasted two hours before firefighters arrived. Seeing 15what was left of her house after the fire, Alice burst into tears. To her relief, an iron box was

    6、 found 16lying(lie) under the ruins, which contained her diamond rings, gold necklaces and some other jewels.根据提示补全句子 1来到以后,他发现所有的工作都完成了。When he arrived,he found all the work finished2我们的任务刚完成机器就坏了。We had just finished the task when the machine broke down.3没有冒险精神的人一生将难有大的作为。Those who dare not take a

    7、 chance will not be able to achieve much in their life.4我们通常轮流打扫房间,今天轮到我了。We usually take turns to clean/cleaning the room,and today it is my turn to do it.5在街上盯着外国游客看是不礼貌的。Its impolite to stare at foreign visitors in the street.B:能力层面.阅读理解A(2020深圳市普通高中统一测试)In the winter of 166465,the bitter cold fe

    8、ll on London in the days before 25 December.Above the city,an unusually bright comet(彗星) shot across the sky,exciting much prediction of a snowstorm.Outside the city wall,a womans death was announced and she died of a disease that was spreading in that area.Her house was locked up.Following that,the

    9、 virus that had killed the woman would go on to kill nearly 100,000 people living in and around Londonalmost a third of those who did not flee.In The Great Plague (瘟疫): The Story of Londons Most Deadly Year,historian ALloyd Moote and microbiologist Dorothy CMoote provide a deeply informed account of

    10、 this plague year.Reading the book,readers are taken from the palaces of the citys wealthiest citizens to the poor areas where the vast majority of Londoners were living,and to the surrounding countryside.The Mootes point out that,even at the height of the plague,the city did not fall into chaos.Doc

    11、tors and nurses remained in the city to care for the sick;city officials tried their best to fight the crisis with all the legal tools;and commerce continued even as businesses shut down.To describe life and death in and around London,the authors focus on the experiences of nine individuals.Through

    12、their letters and diaries,the Mootes offer fresh descriptions of key issues in the history of the Great Plague: how different communities understood and experienced the disease;how medical and government bodies reacted;how well the social order held together;the economic and moral dilemmas people fa

    13、ced when debating whether to flee the city;and the nature of the material,social,and spiritual resources supporting those who remained.Based on humanity (人性),the authors offer a masterful portrait of a city and its inhabitants who were attacked by and daringly resisted unimaginable horror.【语篇解读】本文主要

    14、介绍了The Great Plague:The Story of Londons Most Deadly Year这本书的主要内容以及作者描述伦敦大瘟疫这个历史事件时所采用的写作方法。1What can we learn from Paragraph 1?AA comet always follows a storm.BLondon was under an approaching threat.CLondon was prepared for the disease.DThe woman was the beginning of the disease.B推理判断题。 根据第一段第三句“Ou

    15、tside the city wall,a womans death was announced and she died of a disease that was spreading in that area”并结合语境可知,当时在伦敦市外,一种致命的疾病正在传播。由此可以推断出,伦敦正面临着一种即将到来的威胁,故选B。2What do the Mootes say about London during the Great Plague?AThe city remained organized.BThe plague spared the rich areas.CThe people t

    16、ried a lot in vain.DThe majority fled and thus survived.A细节理解题。根据第三段第三句“The Mootes point out that,even at the height of the plague,the city did not fall into chaos”可知,两位作者指出,即使在瘟疫高峰之时,伦敦市也没有陷入混乱。该段第四句又列举了这个城市保持井然有序的具体体现,故选A。3Why do the Mootes focus on the nine individuals?AThey were famous people in

    17、 history.BThey all managed to survive the plague.CThey provided vivid stories of humanity.DThey united by thinking and acting as one.C推理判断题。根据第四段的内容,尤其是最后一句“Based on humanity(人性),the authors offer a masterful portrait of a city and its inhabitants who were attacked by and daringly resisted unimagina

    18、ble horror”可知,以人性为基础,作者巧妙地描绘了伦敦市的情况及其居民受到难以想象的恐惧的袭击并勇敢地抵抗这种恐惧的情况,结合该段第一句可推知,作者关注这九个人是因为这九个人提供了生动的人性故事,故选C。4Whats the purpose of this text?ATo introduce a new book.BTo correct a misunderstanding.CTo report a new study.DTo show respect for the authors.A写作目的题。文章第一和第二段描述了瘟疫爆发时的情景,由此引出了第三和第四段对The Great P

    19、lague:The Story of Londons Most Deadly Year这本书的介绍。由此可知,本文的写作目的是介绍一本新书,故选A。B(2020湖南省六校联考)One in five women and one in eight men are becoming more tired and less productive,according to a new Australian study on mobile phone use.Led by the Queensland University of Technology in Australia,researchers s

    20、urveyed 709 mobile phone users across the country aged 18 to 83 and asked them a series of questions based on a similar study 13 years ago.Identifying a phenomenon “technoference (科技干扰)”,researchers discovered a significant increase in people blaming their devices for “losing sleep,becoming less pro

    21、ductive and even getting more aches and pains”According to the studys lead author Dr Oscar,the issue is so bad that 24 percent of women and 15 percent of men are now considered to be “problematic mobile phone users”“When we talk about technoference were referring to the everyday intrusions (侵扰) and

    22、interruptions that people experience due to mobile phones and their usage,” he said.“Our survey found technoference had increased among men and women.For example,reports relating to the loss of sleep and productivity showed that these negative outcomes had significantly increased during the last 13

    23、years.This finding suggests that mobile phones are potentially increasingly affecting aspects of daytime functioning due to lack of sleep.”Compared to a 2005 study,“technoference” issues for 18 to 24yearolds experienced a surprising 40.9 percent rise,while those aged 25 to 29 also recorded a dramati

    24、c increase of 23.5 percent.Oscar said that with the number of smartphone users around the world expected to surpass 2.5 billion before the end of this year,the problem of “technoference” could get even worse.“The speed and depth of smartphone takeup make our population particularly vulnerable to som

    25、e of the negative consequences of high mobile phone use,” he said.“ Rapid technological innovations have led to dramatic changes in todays mobile phone technology,which can improve the quality of life for phone users but also result in some negative outcomes.”【语篇解读】据澳大利亚一项关于使用手机的研究表明,智能手机让人更累、效率更低。5

    26、How are people affected by technoference according to the text?AIt makes people addicted to communicating online.BIt pushes people to work at a fast pace.CIt causes people to sleep less at night.DIt brings negative outcomes to people of all ages.C细节理解题。根据第二段中的“blaming their devices for losing sleep.

    27、aches and pains”可知,科技干扰导致用户睡眠减少,故选C。6Which group are most influenced by smartphones?AYoung women.BYoung men.CChildren.DSeniors.A细节理解题。根据第一段和第三段第一句中的“24 percent of women and 15 percent of men”可知,受手机影响的女士多于男士;又根据第四段的内容可知受手机影响的年轻人居多,把这两者联系起来可知,选项A正确。7What does the underlined word “vulnerable” in Paragr

    28、aph 5 probably mean?AWidely spread.BDeeply devoted.CEasily hurt.DAbsolutely accustomed.C词义猜测题。根据上文可知,手机对用户的影响越来越大,联系画线词所在句中的“the negative consequences of high mobile phone use”可知,智能手机的普及速度和深度使人们尤其易于受到负面影响。故选C。8What does the text mainly talk about?AThe increasing side effects of smartphones.BWays to

    29、solve the technoference problem.CSmartphones and peoples happiness.DThe popularity of smartphones.A主旨大意题。根据文中的“more tired and less productive” “affecting aspects of daytime functioning”“some of the negative consequences of high mobile phone use”等,并结合文章其他内容可知,本文介绍了智能手机给人们带来的负面影响,故选A。.完形填空(2020山东济宁二模)

    30、I boarded a plane to Disney World with my 8yearold kid Lucas a few years ago.Even before boarding the plane,I was filled with 1 .Lucas is an autistic(自闭症) boy.Travelling outside his comfort zone can sometimes be 2 for Lucas.I was worried other passengers might not understand 3 Lucas communicated wit

    31、h the world.Worse still,we were seated next to a man who 4 to be hardboiled.As the plane 5 ,so did my boys excitement level and my own worry.I could even 6 the unpleasant remarks this man might have for my excited son.As Lucas began to play with an app on his iPad,he screamed with joy and 7 his hand

    32、s as loudly as he could.I began to 8 ,trying to quiet my son so that he wouldnt 9 the other passengers.I noticed the hardboiled man paying attention from the 10 of my eyes.He leaned closer to me and I even got 11 to begin a verbal fight.However,the man 12 said,“You know,you dont have to keep him qui

    33、et for me.You can let him have fun.”It was the 13 thing I expected,and I didnt know what to say 14 “Thank you”The kindness of that man will always be a(n) 15 to me that there are always people who want to enter our world and understand my wonderful boy with a kind heart.【语篇解读】本文主要讲述了作者带患有自闭症的儿子出去旅行的

    34、一次经历。在飞机上,作者刚开始觉得旁边坐着的人看上去很冷漠,但后来那个人对儿子的态度让作者改变了看法。1Aconfidence BprideCexcitement DanxietyD根据下文“Lucas is an autistic boy.”可推知,带患有自闭症的儿子出门应该是让作者感到焦虑担心,anxiety意为“焦虑”,故选D项。confidence意为“信心”;pride意为“骄傲”;excitement意为“兴奋”。2Aenjoyable BtrickyCcurious DconsiderateB根据上文卢卡斯患有自闭症可推知,他不擅长社交与沟通,故对于卢卡斯来说,走出自己的舒适区会

    35、是很困难的事情,tricky意为“棘手的;难办的”,故选B项。enjoyable意为“令人愉快的”;curious意为“好奇的”;considerate意为“体贴的”。3Awhen BhowCwhy DwhereB根据上文语境卢卡斯患有自闭症,无法像普通孩子一样交流可推知,别人可能不理解卢卡斯与世界沟通的方式,how意为“怎样;如何”,故选B项。when意为“何时”;why意为“为什么”;where意为“在哪里”。4Aappeared BpretendedCpreferred DpromisedA根据语境可知,作者并不认识坐在旁边的人,故应该是看起来像是很无情的一个人,appear意为“似乎”

    36、,故选A项。pretend意为“假装”;prefer意为“更喜欢”;promise意为“承诺”。5Abroke down Btouched downCtook off Dpulled outC根据第二段开头Even before boarding可知,此处表示,飞机开始起飞,take off意为“起飞”,故选C项。break down意为“出故障”;touch down意为“着陆”;pull out意为“(车辆或司机)驶离路边;驶出”。6Aanticipate BbearCacknowledge DwitnessA根据上文语境可知,作者觉得那个人看上去很无情,可推知作者觉得他会说一些让儿子不愉

    37、快的话,anticipate意为“预期;预料”,故选A项。bear意为“忍受”;acknowledge意为“承认”;witness意为“目击”。7Ashook BwavedCraised DclappedD根据空后的loudly并结合选项可知,只有拍手是有声音的,clap意为“拍手;鼓掌”,故选D项。shake意为“摇动”;wave意为“挥动”;raise意为“举起;抚养;筹集”。8Awonder BcomplainCsweat DargueC根据上文语境卢卡斯又大声尖叫又拍手以及后文quiet my son可知,卢卡斯制造了很多噪音,故作者应是担心卢卡斯太吵以至于打扰到他人,sweat意为“

    38、担心;不安”,故选C项。wonder意为“想知道”;complain意为“抱怨”;argue意为“争论”。9Adisappoint BmotivateCpuzzle DdisturbD根据上文语境可知,作者担心卢卡斯打扰到其他乘客,disturb意为“打扰”,故选D项。disappoint意为“使失望”;motivate意为“激发”;puzzle意为“使困惑”。10Acorner BbottomCtop DcenterA根据noticed the hardboiled man paying attention及选项可知,作者应是用眼角余光注意到那位男士在看他们,corner意为“眼角;角落”,

    39、故选A项。bottom意为“底部”;top意为“顶端”;center意为“中心”。11Ainspired BpreparedCexcited DdeterminedB根据设空处前的He leaned closer to me以及第三段中的“I could even _ the unpleasant remarks this man might have for my excited son.”可推知,作者以为他要责备儿子,故应是做好准备反驳,prepared意为“准备好的”,故选B项。inspired意为“卓越的”;excited意为“激动的”;determined意为“坚定的”。12Asim

    40、ply BrarelyCroughly DtotallyA根据那个男人的话“You know,you dont have to keep him quiet for me.You can let him have fun.”可知,他没有表达任何谴责或不悦,仅仅是说让作者的儿子高兴地玩,simply意为“仅仅;只是”,故选A项。rarely意为“很少”;roughly意为“粗略地”;totally意为“完全地”。13Atypical BexactClast DfirstC根据上文I even got _ to begin a verbal fight可知,作者做好了和那个人吵架的准备,所以根本就

    41、没料到那个人会这样说。the last thing意为“最不可能的事情”,符合语境,故选C项。typical意为“典型的”;exact意为“确切的”;first意为“首要的”。14Aor rather Bother thanCrather than Dmore thanB根据上文语境以及设空处后作者的回复可知,作者一时间太惊讶了以至于不知道说什么,只有向那个人道谢,other than意为“除了以外”,故选B项。or rather意为“更确切地说”;rather than意为“而不是”;more than意为“多于,不仅仅”。15Asymbol BexperienceCwarning DreminderD根据上文语境可知,作者误会了坐在旁边的陌生人,结合设空处后作者的领悟可知,那个陌生人的善良行为提醒了作者,总有人会理解儿子的,reminder意为“提醒人的事物”,故选D项。symbol意为“象征”;experience意为“经历”;warning意为“警告”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版高考英语一轮复习课时提能练13必修3Unit3TheMillionPoundBankNote练习含解析新人教版20210609252.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553608.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1