河南省平顶山市第一中学2017-2018学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省平顶山市第一中学2017-2018学年高一下学期第一次月考英语试题 WORD版含解析 河南省 平顶山市 第一 中学 2017 2018 学年 一下 学期 第一次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南省平顶山市第一中学2017-2018学年高一下学期第一次月考英语试题第一部分 阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共四篇15小题,每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A,B,C,D四个选项中,选出最佳选项。AWith the development of our society, cell phones have become a common part in our lives. Have you ever run into a careless cell phone user on the street? Maybe they were bus
2、y talking, texting or checking updates on We Chat without looking at what was going on around them. As the number of this new “species” of human has kept rising, they have been given a new name-phubbers (低头族).Recently a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this gro
3、up of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities (身份) bury themselves in their phones. A doctor plays with his cell phone while letting his patient die, a pretty woman takes a selfie (自拍) in front of a car accident site, and a father loses his child withou
4、t knowing about it while using his mobile phone. A chain of similar events finally leads to the destruction of the world.Although the ending of the film sounds unrealistic, the damage phubbing can bring is real. Your health is the first to bear the effect and result of it. “Always bending your head
5、to check your cell phone could damage your neck,” Guangming Daily quoted doctors words. “The neck is like a rope that breaks after long-term stretching.” Also, staring at cell phones for a long time will damage your eyesight gradually, according to the report.But thats not all. Being a phubber could
6、 also damage your social skills and drive you away from your friends and family. When getting together with family or friends, many people prefer to play their cell phones while others are chatting happily with each other and this creates a strange atmosphere, Qilu Evening News reported.It can also
7、cost your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.1. Why does the author give the example of a cartoon in Paragraph 2?A. To suggest phubbers will destroy the worldB. To call for people to go
8、 walking without phonesC. To tell people of the bad effects of phubbingD. To advise students to create more cartoons like this2. According to the passage, what risks may a phubber have?Destructing the world Affecting his social skillsDamaging his neck and eyesight Getting separated from his friends
9、and familyA. B. C. D. 3. Whats the authors attitude towards phubbing?A. Supportive B. ConfidentC. Disapproving D. Optimistic4. What will be talked about in the following paragraph?A. Ways to avoid the risks of phubbing B. Bad effects of puddingC. Daily life of phubbers D. Methods of phubbing【答案】1. C
10、 2. B 3. C 4. A【解析】本文叙述低头族所带来的冒险行为。文中提到的低头族造成的一系列类似事件最终导致这个世界的毁灭。1. C推理判断题。根据第二段第一、二句Recently. a cartoon created by students from China Central Academy of Fine Arts put this group of people under the spotlight. In the short film, phubbers with various social identities (身份)bury themselves in their p
11、hones.可知,第二段举一个卡通的例子是为了告诉人们低头族的坏影响。故选C。2. B细节理解题。根据第三段中“Always bending your head to check your cell phone could damage your neck, ” Also, staring at cell phones for a long time w ill damage your eyesight gradually,和第四段第一句But thats not all. Being a phubber could also damage your social skills and dri
12、ve you away from your friends and family.可知低头族所带来的冒险有:影响社交技能;损害颈和视力;与家庭分离开。故选B。3. C推理判断题。纵观全文,再根据最后一段It can also cost your life. There have been lots of reports on phubbers who fell to their death, suffered accidents, and were robbed of their cell phones in broad daylight.可知,作者对低头族的态度是不赞成。故选C。4. A推理
13、判断题。文章讲述了低头族带来的一些坏影响,所以接下来应该讲“如何避开低头族的冒险”,故选A。BOne silly question I simply cant stand is “How do you feel?” Usually the question is asked of a man in action-a man on the go, walking along the streets, or busily working at his desk. So what do you expect; him to say? Hell probably say, “Fine, Im all
14、right,” but you have put a bug in his ear maybe now hes not sure. If you are a good friend, you may have seen something in his face, or his walk that he overlooked that morning. It starts worrying him a little. First thing you know, he looks in a mirror to see if everything is all right, while you g
15、o merrily on your way asking someone else, “How do you feel?”Every question has its time and place. Its perfectly acceptable, for instance, to ask “How do you feel?” if youre visiting a close friend in the hospital. But if the fellow is walking on both legs, hurrying to make a train, or sitting at h
16、is desk working, its no time to ask him that silly question.When George Bernard Shaw, the famous writer of plays was in his eighties, someone asked him “How do you feel?” Shaw put him in his place. “When you reach my age,” he said, “either you feel all right or youre dead.”5. The question “How do yo
17、u feel?” seems to be correct and suitable when asked of .A. a friend who is ill B. a man working at his deskC. a person having lost a close friend D. a stranger who looks somewhat worried6. George Bernard Shaws reply in the passage shows his .A. cheerfulness B. clevernessC. ability D. politeness7. T
18、he underlined Youve put a bug in his ear in the 1st paragraph means that youve .A. made him laugh B. shown concern for himC. made fun of him D. given him some kind of warning【答案】5. A 6. B 7. D【解析】这篇文章主要讲了在通常情况下,我们不宜用How do you feel? 来问候别人,除非是在一些特定的适宜的场合。5. 细节理解题。由第一自然段Every question has its time and
19、 place. Its perfectly acceptable, for instance, to ask “How do you feel?” if youre visiting a close friend in the hospital.可知当一个朋友生病了,问“How do you feel?”这个问题,很恰当和合适,选A。6. 推理判断题。最后一个自然段Shaw put him in his place. “When you reach my age,” he said, “either you feel all right or youre dead.” 乔治萧伯纳说:“当你到达
20、我这个年龄时,或者你感觉好或者你就濒临死亡了。”由此可以推断出乔治萧伯纳的回答展现了他的聪明,选B。7. 词义猜测题。It starts worrying him a little. First thing you know, he looks in a mirror to see if everything is all right, while you go merrily on your way asking someone else, “How do you feel?”会让他有些担心,所以Youve put a bug in his ear的意思是你给他某种意义上的警告,选D。CIn
21、 modem times, many teenagers have idols of their own who are always some stars on TV on the Internet, etc. These stars always think that a slimmer figure may be perfect for themselves. However, does size really matter? Are teenage fans trying hard to become like their idols? Do famous stars really h
22、ave the power to influence people especially teenagers?For the longest time, many parents blame (责备) teen idols for influencing the way their kids act. Have you noticed how teens idolize the stars these days? Even, their personal affairs are being followed by kids these days. Take for example the ca
23、se of Lindsay Lohan or Mary Kate Ashley, They are definitely famous teen stars. However, since they are trying to project an image to satisfy a lot of people in show business their health and body suffer. Many kids are aware of this problem. But they are easily influenced by these stars to exercise
24、and eat less.It is a fact that the media and especially famous teen stars can influence people powerfully. But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our personality and identity developments take place. Teens watching TV shows and reading magazines are easily pull
25、ed into the dieting and harmful eating habits because the media have some ways to pull these acts. They use thin models and stars to endorse (宣传) products or to star in an up-and-coming shows or movies. With fierce competition, stars are forced to eat less and do extreme exercise routines to get the
26、 roles or offers that come their way.Living in todays time and generation is a bit disturbing to a lot of parents. Media, especially as well as the stars, have a very powerful influence to drive teenagers to good or bad. Its good that we can control ourselves to avoid bad things from happening. If n
27、ot, parents should really be aware and guide their teens to determine whats in and whats out.8. According to the passage, we can learn that Lindsay Lohan .A. lives a rich and happy life B. lives an unhealthy lifestyleC. doesnt get any exercise D. sets a good example for teenagers9. Many stars have t
28、o be on dietA. to keep healthy to face competition B. to keep a slim sizeC. to survive under pressure D. to satisfy their teenage fans10. In the authors view, why are teenagers easily influenced by some TV shows?A. They are in their development period. B. They are tired of school.C. Their idols ofte
29、n appear in many TV shows. D. They have nothing to do in their spare time.11. Whats the title of the passage?A. Parents Responsibilities B. Advice on Self-controlC. Medias Bad Influences D. Bad Influences of idols【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】本文主要在讲述偶像明星带来的坏影响。8. B推理判断题。根据第二段中Take for example the cas
30、e of Lindsay Lohan or Mary Kate Ashley, They are definitely famous teen stars. However. since they arc trying to project an image to satisfy a lot of people in show business. their health and body suffer.可知,Lindsay Lohan过着一个不健康的生活方式。故选B。9. C推理判断题。根据第四段最后一句With fierce. competition. stars are forced t
31、o eat less and do extreme exercise routines to get the roles or offers that come their way.可知,很多明星减肥是为了压力之下的幸存。故选C。10. A细节理解题。根据第三段中But teenagers are easily influenced because teenage years are the period when our personality and identity developments take place.可知,青少年容易受电视节目的影响是因为他们正处于发展期。故选A。11. D
32、主旨大意题。纵观全文,再根据最后一段中Living in todays time and generation is a bit disturbing to a lot of parents. Media, especially as well as the stars, have a very powerful influence to drive teenagers to good or bad. Its good that we can control ourselves to avoid bad things from happening.可知,本文主要在讲述偶像明星带来的坏影响。DW
33、hat should you think about in trying to find your career? You are probably better at some school subjects than others. These may show strengths that you can use in your work. A boy who is good at mathematics can use that in an engineering career. A girl who spells well and likes English may be good
34、at office work. So it is important to do well at school. On the other hand, you may not have any specially strong or weak subjects but your records show a general satisfactory standard. Although not all subjects can be used directly in a job, they may have indirect value. Knowledge of history is not
35、 required for most just but if history is one of your good subjects you will have learned to remember facts and details. This is an ability that can be useful in many jobs.Your school may have taught you skills, such as typing or technical drawing, which you can use in your work. You may be good at
36、metal work or cookery (烹饪术) and look for a job where you can improve these skills.If you have had a part-time job on Saturdays or in the summer, think what you gained from it. If nothing else, you may have learned how to get to work on time, to follow instructions and to get on with older workers. Y
37、ou may have learned to give correct change in a shop, for example. Just as important, you may become interested in a particular industry or career you see from the inside in a part-time job.Facing your weak points is also part of knowing yourself. You may be all thumbs when you handle (运用) tools; pe
38、rhaps you are a poor speller or cannot add up a column of figures. It is better to face any weaknesses than to pretend they do not exist. Your school record, for instance, may not be too good, yet it is an important part of your background. You should not be apologetic about it but instead recognise
39、 that you will have a chance of a fresh start at work.12. According to the passage, the author encourage us to .A. realise the importance of doing well at school.B. take up part-time jobs as much as possible during the summer vacationC. be good at all subjects.D. use school performance to help to ch
40、oose a career.13. We can learn from the third paragraph that as a student, having a part-time job .A. is a good way to earn extra money. B. is helpless to find out his weak points.C. is useful for his future work. D. is a must to experience various jobs.14. The word “it” in the last paragraph refers
41、 to .A. your background B. your school recordC. your weak points D. your part-time job15. If a students school record is not good, he .A. may do well in his future work if he chooses a career according to what he is skilled in.B. will be a complete failure in his future work sooner or later.C. must
42、regret not having worked harder at school.D. will receive further education after graduation.【答案】12. D 13. C 14. B 15. A【解析】这篇文章主要讨论在学校里学会各科知识和学会一些技能对为来的工作具有直接和间接的价值。所有的功课都没有学好,也没有校外兼职的经历,只要你学会了按时上班,按照说明操作,知道与人相处,也具有价值。教育我们在学校应该好好学习,好好表现。12. D推理判断题。根据第一段第一、二句What should you think about in trying to
43、find your career? You are probably better at some school subjects than others.可知,作者鼓励我们利用学校的表现来选择职业。故选D。13. C推理题。根据文章第三段内容尤其是最后两行Just as important, you may become interested in a particular industry or career you see from the inside in a part-time job。可知做兼职工作对我们的未来工作是非常有帮助的。故选C。14. B词义猜测题。根据最后一段中You
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-553957.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年疫情大学生开学辅导员寄语.pdf
