江苏省丹阳高级中学、如皋中学2020-2021学年高一上学期期末教学质量调研英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省丹阳高级中学、如皋中学2020-2021学年高一上学期期末教学质量调研英语试题 WORD版含解析 江苏省 丹阳 高级中学 如皋 中学 2020 2021 学年 高一上 学期 期末 教学质量 调研
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年度高一年级第一学期期末教学质量调研英语试题第一部分 听力(共两节20题,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对活。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳 选项。听完每段对话后,你那有10秒仲的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅 读一遍。1. Where did the cakes come from?A. A colleague made them.B. They were bought from a shop.C. They were given by a neighbor.2. What sport
2、did the woman once play?.A. Tennis. B. Basketball. C. Table tennis.3. In what position did the speakers team finish?A. First place. B. Second place. C. Third place.4. What time is it now?A. 8:00 am. B. 9:00 am. C. 10:00 am.5. Why does the woman want to go on a diet?A. To get thinner. B. To become he
3、althier. C. To save money.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选 项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. According to the man, what is the best thing about traveling?A. Trying new foods.B. Meeting different people.C. Visiting p
4、laces of interest.7. How does the woman usually travel?A. By car. B. By air. C. By train,听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the topic of the dialogue?A. A type of fish. B. A cruel animal. C. A big and scary shark.9. What does the man think is strange?A. That sharks can be small and cute.B. That sharks are af
5、raid of other fish.C. That the fish are afraid of the shark.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the man think of the blueberry cakes?A. They are very expensive.B. They are his favorite snacks.C They are not as delicious as chocolate chip cookies.11. what does the woman say about chocolate chip cookies?A.
6、 Theres a short supply of them.B. Theres a large supply of them.C. Theres a low demand for them.12.What will the woman probably do next?A She will buy a blueberry cake.B. She will cat a chocolate chip cookie.C. She will borrow some money from the man.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the name of (lie wom
7、ans husband?A. David. B. Eric. C. John.14. The man has an interview for what job position?A. A school headmaster. B. A teacher. C. A bank manager.15. Why did the man leave his last job?A. He didnt like the job.B. He moved to a new town.C. He didnt like his colleagues.16. What salary is the man offer
8、ed?A. S40.000. B. 545,000. C. $50,000.所第10段材料,回答第17至20题。17. When will the reunion take place?A. In January. B. In March. C. In June.18. If you attended the reunion with a guest, how much would you pay in total?A. $10. B. $20. C. $40.9. Where is the reunion taking place?A. In the front office. B. In
9、the cafeteria. C, In the parking lot.20. If you call Rob Jones, what are you most likely to do?A. Work as a volunteer.B. Attend the reunion.C. Call to pay for parking.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节供15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWhen you take a closer look at the photos of the 36 con
10、testants for CCTV 3s talent show Bravo Youngsters , you may find something different.Ling, one contestant on the show, is seemingly perfect. The 25-year-old Beijing woman is a social media influencer, whose realistic appearance is computer generated (生成).Yet Ling behaves like an actual human social
11、media star. She attends fashion events, promotes designer clothes and brands, and shares her life on Sina Weibo.“I love traditional Chinese culture, especially Peking Opera, calligraphy and tai chi. I hope that I can interpret (阐释) these art forms in my own way on the stage,” Ling posted on her weib
12、o account on Nov 22.Actually, Ling herself is the best illustration of her love for Chinese traditional culture.Her name, Ling, comes from the feathered headdress (头饰) worn in Peking Opera. Her voice in the talent show follows the school (流派) of the late Peking Opera master Mei Lanfang. And her face
13、 is even designed to look good while wearing Peking Opera makeup.According to Chen Yan, founder of Beijing Next Generation Culture Media, the company behind Ling, they aimed to build the virtual idol (虚拟偶像) into a web influencer interested in guofeng (Chinese national style). Chen Zhe from the compa
14、ny Frees Fund, believes that the rise of virtual influencers will bring opportunities.“They have great advantages. Unlike human influencers who will get old, or may become involved in some sort of scandal (丑闻), digital influencers are young, flexible, manageable and controllable,” he said.Chen Yan a
15、lso pointed out that although influencers like Ling are virtual, their influence is real. Like it or not, they will bring big changes to the entertainment and fashion industries in the near future.1. What sets Ling apart from the other contestants?A. Her popularity on social media.B. Her computer-ge
16、nerated existence.C. Her seemingly perfect appearanceD. Her love for designing clothes.2. Why is Ling considered the best illustration of her love for Chinese traditional culture?A. Ling performs Peking Opera on the show.B. Ling dresses up like a Peking Opera singer.C. She displays various Chinese c
17、ultural elements.D. Ling likes promoting Chinese culture in the virtual world.3. What advantage do virtual idols have over human influencers?A. They are more attractive and talented.B. They act flexibly in different situations.C. They can be controlled and managed easily.D. They can impact the enter
18、tainment and fashion industries.【答案】1. B 2. C 3. C【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了虚拟偶像对于中国传统文化的传播的影响以及虚拟偶像的优点。【1题详解】细节理解题。根据文章第二段“The 25-year-old Beijing woman is a social media influencer, whose realistic appearance is computer generated.(这名25岁的北京女子是一名社交媒体红人,她的真实外表是电脑合成的。)”可知,翎和其他选手不同的地方在于,她是由电脑生成的存在。故选B项。【2题详
19、解】推理判断题。根据文章第五段“Actually, Ling herself is the best illustration of her love for Chinese traditional culture.(事实上,翎本人就是她对中国传统文化热爱的最好例证。)”以及第六段“Her name, Ling, comes from the feathered headdress worn in Peking Opera. Her voice in the talent show follows the school of the late Peking Opera master Mei L
20、anfang. And her face is even designed to look good while wearing Peking Opera makeup.(她的名字叫翎,来自于京剧中的羽毛头饰。她在才艺表演中的声音追随了已故京剧大师梅兰芳的风格。在京剧化妆的时候,她的脸甚至被设计的看起来很美。)”可推断,翎展示了各种中国文化元素,因此被认为她是热爱中国传统文化的最佳例证。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“Unlike human influencers who will get old, or may become involved in some sort
21、 of scandal, digital influencers are young, flexible, manageable and controllable.(与那些会变老,或可能卷入某种丑闻的真人网红不同,虚拟网红是年轻的、灵活的、可管理的和可控的。)”可知,虚拟偶像比人类有容易被管理和控制的优势。故选C项。BWe now are in a “golden age” of space-sample retrieval (取回) and exploration. Space agencies around the world are busy collecting, or plannin
22、g to collect, samples from celestial bodies (天体) like asteroids (小行星), moons and planets.Chinas Change 5 mission is the most recent sample-return mission that has been successfully completed. On Dec 17, the Change 5 lunar probe (探测器) returned home and landed in the Inner Mongolia autonomous region a
23、fter weeks of space travel, China Daily reported. This was the worlds first lunar sample-return mission since 1976. The mission retrieved an incredible 1,713 grams of samples of rocks and dust with the help of a drill (钻孔机) and a mechanical (机械的) arm.Another space sample-return mission was completed
24、 on Dec 6. Japans Hayabusa2 probe returned a capsule to Earth containing valuable samples from the asteroid Ryugu. This was the second time asteroid samples have ever been collected and brought back to Earth. The first asteroid samples were collected by the original Hayabusa spacecraft back in 2010.
25、There will be more such missions in the near future. NASAs OSIRIS-REx spacecraft, which collected samples from the asteroid Bennu in October, is expected to return to Earth in 2023. Russias Lunar-25 mission is scheduled to launch to the moon in 2021 to collect lunar samples.Collecting these samples
26、from different celestial bodies is important because they can help to answer questions that have puzzled scientists for years, such as how life first came about or how water appeared on our planet.“I cannot emphasize enough how valuable return samples are for increasing our understanding of the orig
27、in and evolution of our solar system and our place in the universe, and how we came to be,” said Ann Nguyen, a NASA planetary scientist.Once the space samples are delivered to Earth, they are then analyzed with high-powered tools. These tools can help to reveal more detailed information than just ph
28、otos or robotic rovers (探测车) alone.As for the Change 5 lunar samples, scientists will conduct various analyses, tests and experiments to determine the composition (构成), structure and physical characteristics of the samples. This information will help to deepen our knowledge about the history of the
29、moon, as well as our solar system as a whole.We have only just begun to scratch (抓) the surface of such celestial bodies, both literally and figuratively (象征性地). However, we have already learned so much and have a lot left to discover.4. What do we know about the Change 5 lunar probe?A. It was launc
30、hed on Dec 17.B. It collected the worlds first lunar sample.C. It brought back 1,713 grams of lunar samples.D. It completed the most successful mission recently.5. Which of the following collected the first asteroid samples?A. Hayabusa.B. Hayabusa 2.C. OSIRIS-REx.D. Russias Lunar-25.6. What can the
31、samples shed light on (阐明)?A. The origin of life.B. Structure of the solar system.C. Which celestial bodies have water.D. How water first appeared on the moon.7. What will scientists do with the samples?A. Analyze them and conduct experiments.B. Determine their sources.C. Compare them with space pho
32、tos.D. Scratch their surfaces.【答案】4. C 5. A 6. A 7. A【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了世界各地的太空机构对于小行星、卫星和行星等天体样本的收集。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段“The mission retrieved an incredible 1,713 grams of samples of rocks and dust with the help of a drill and a mechanical arm.(这次任务在钻头和机械臂的帮助下,获得了令人难以置信的1713克岩石和灰尘样本。)”可知,嫦娥五号月球探测器带
33、回了1713克月球样本。故选C项。【5题详解】细节理解题。根据文章第三段“The first asteroid samples were collected by the original Hayabusa spacecraft back in 2010.(最早的小行星样本是在2010年由隼鸟号宇宙飞船收集的。)”可知,最早的小行星样本是由隼鸟号收集的。故选A项。【6题详解】细节理解题。根据文章第五段“Collecting these samples from different celestial bodies is important because they can help to an
34、swer questions that have puzzled scientists for years, such as how life first came about or how water appeared on our planet.(从不同天体收集这些样本很重要,因为它们有助于回答困扰科学家多年的问题,比如生命最初是如何产生的,水是如何在我们的星球上出现的。)”可知,不同天体的样本能够说明生命的起源。故选A项。【7题详解】细节理解题。根据文章倒数第二段“As for the Change 5 lunar samples, scientists will conduct var
35、ious analyses, tests and experiments to determine the composition, structure and physical characteristics of the samples.(对于嫦娥五号月球样品,科学家们将进行各种分析、测试和实验,以确定样品的组成、结构和物理特性。)”可知,科学家们将对样品进行分析实验。故选A项。CWe know that artificial intelligence (AI) is smart enough to do a few things our minds cannot, and with in
36、credible accuracy. And now, it seems it also has the capacity to detect loneliness in humans, which is an otherwise challenging task.A new study, led by researchers at the University of California San Diego School of Medicine, US, has shown how AI tools can predict levels of loneliness from a person
37、s speech with an accuracy rate of 94 percent.The study focused on 80 participants aged 66 to 94, a population particularly vulnerable (易受伤的;易受攻击的) to loneliness. The subjects were asked 20 questions from the University of California Los Angeles (UCLA) Loneliness Scale, which uses a four-point rating
38、 scale (量表) for questions such as “How often do you feel left out?” and “How often do you feel part of a group of friends?”They were also interviewed in private conversations, which were recorded and transcribed (转录) by researchers. The transcripts (文字记录) were then examined using natural language pr
39、ocessing (处理) tools, including IBM Watson Natural Language Understanding (WNLU) software, to quantify (量化) expressed emotions.The interesting thing about this system is that it not only uses dictionary-based methods, such as searching for specific words that express fear, but also presents correspon
40、ding (相应的) patterns by testing the words used in the response.Varsha Badal, the first author of the study, noted that the WNLU software system uses deep learning to extract (提取) data from keywords, categories, emotions and grammar.“Natural language processing and machine learning can systematically
41、examine long interviews from multiple individuals and explore how subtle (微妙的) speech features such as emotions may indicate loneliness,” Badal said. “Similar emotion analyses by humans would be open to bias (偏见), lack consistency, and require extensive (大量的) training to standardize.”The more lonely
42、 a person felt, the longer their responses to direct questions regarding loneliness. The system was capable of not just detecting the degree of loneliness in each subject, but also showing differences between the way men and women spoke about loneliness. The men were found to use more fearful and jo
43、yful words in their responses, while the women tended to acknowledge feeling lonely during interviews.Co-author Dilip Jeste said that the IBM-UC San Diego Center is now exploring natural language patterns of loneliness and wisdom, which are inversely (成反比地) linked in older adults. “Speech data can b
44、e combined with our other assessments of cognition (认知), mobility (运动), sleep, physical activity and mental health to improve understanding of aging and to help contribute to successful aging,” he said.8. What can we know about the study?A. It involved 80 middle-aged participants.B. It could reach a
45、s high as 90 percent in accuracy.C. It relied on AI tools from the beginning.D. Its original data was partly from private interviews.9. How did the WNLU software system contribute to the loneliness study?A. By detecting speech patterns that show emotion.B. By removing bias from the transcribing proc
46、ess.C. By locating specific words in long conversations.D. By standardizing the training of emotion analyses.10. Which of the following is among the findings?A. The degree of loneliness is unrelated to gender.B. The way we talk about loneliness varies with age.C. Lonelier people had longer responses
47、 about loneliness.D. Women tend to be more optimistic about loneliness.11. What does Dilip Jeste imply in the last paragraph?A. Further study is needed to improve the systems accuracy.B. AI tools can be applied to studying the secret of aging.C. Speech data is important for assessing cognition.D. Th
48、e study is helpful for studying aging.【答案】8. D 9. A 10. C 11. D【解析】本文是一篇说明文。文章主要介绍了人工智能检测人类孤独感的一项研究过程和结果。【8题详解】细节理解题。根据文章第四段“They were also interviewed in private conversations, which were recorded and transcribed by researchers.(他们还接受了私人谈话的采访,这些谈话由研究人员记录和转录。)”可知,这项研究的原始数据部分来自私人采访。故选D项。【9题详解】细节理解题。根
49、据文章第五段“The interesting thing about this system is that it not only uses dictionary-based methods, such as searching for specific words that express fear, but also presents corresponding patterns by testing the words used in the response.(有趣的是,这个系统不仅使用基于词典的方法,比如搜索特定的表达恐惧的单词,还通过测试回答中使用的单词来呈现相应的模式。)”可知
50、,WNLU软件系统可以通过检测显示情感的语言模式对孤独研究。故选A项。【10题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段“The more lonely a person felt, the longer their responses to direct questions regarding loneliness.(一个人感觉越孤独,他们对有关孤独的直接问题的回答就越长。)”可推断,更孤独的人对孤独有更长的反应。故选C项。【11题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Speech data can be combined with our other assessments of cognitio
51、n, mobility, sleep, physical activity and mental health to improve understanding of aging and to help contribute to successful aging,” he said.(他说:“语言数据可以与我们对认知、行动能力、睡眠、身体活动和心理健康的其他评估相结合,以提高对衰老的理解,并有助于健康老龄化。”)”可推断,Dilip Jeste在最后一段暗示了这次研究对研究衰老有帮助。故选D项。DIt was a hot, humid summer day, and I had just p
52、ulled into the local gas station to fill my tank. After pumping the gas, I started to walk inside to pay. That is when I noticed them. Two elderly women were standing back from their car. There was a mixture of shock and fear on their faces. I looked and saw what they saw: five yellowjackets (小黄蜂) b
53、uilding a nest around their gas cap. My eyes widened. I shared the ladies fear.Yellowjackets had never been friends of mine. Several times these wasps (黄蜂) had attacked me while I was cutting the grass giving me multiple stings (蛰) each time I ran over their ground nests. The worst time, however, ha
54、ppened when I was a young boy. A friend of mine and I were running and playing in my backyard. I must have stepped on one of their hidden nests again because before I knew it, both of us were being chased and stung over and over by the yellowjackets while we ran away screaming. I ran to my mom with
55、tears in my eyes. She immediately ran a cold bath and put us both in it to ease the pain and itching (痒) before giving us medicine to fight all the poison in our little bodies from the stings.Still, I knew I couldnt let fear stop me now. I reached into my back pocket for a paper towel I had there, t
56、ore out the nest and stepped on it while the angry wasps buzzed around me. Both of the ladies thanked me, and I said, “Youre welcome!” with a smile and a happy heart.In this life, you cant let the fear of being stung either physically or emotionally keep you from doing what is right. We need to love
57、 each other and to change the world for the better. And the only way you can do this is one loving act, one kind word and one shared smile at a time. Dont let the yellowjackets in your life hold you back. Live! Love! Do good today!12. The purpose of paragraph 2 is to _.A. explain why the author was
58、struck with fearB. show that the author was angered by the waspsC. describe how badly the author was stung by waspsD. prove that the author wasnt the small boy he used to be13. Why did the author decide to help the two ladies?A. He wanted to overcome his fear.B. He was asked by the two ladies.C. He
59、had experience in dealing with wasps.D. He wanted to do what he thought was right.14. What does the underlined “this” in paragraph 4 refer to?A. Making friends with others.B. Overcoming our shortcomings.C. Being a popular person in life.D. Making the world a better place.15. What is the authors purp
60、ose in writing this article?A. To teach readers how to deal with yellowjackets.B. To tell readers to do kind things even if theyre afraid.C. To share his scary experiences with yellowjackets.D. To show how he beat his fear of yellowjackets.【答案】12. A 13. D 14. D 15. B【解析】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者克服对黄蜂的恐惧帮助两
61、位女士的故事,呼吁读者要克服恐惧做自己认为正确的事情。【12题详解】推理判断题。根据文章第二段“Yellowjackets had never been friends of mine.(黄蜂从来都不是我的朋友。)”以及自己几次遭到黄蜂攻击的经历可知,作者写第二段为了解释自己害怕黄蜂的原因。故选A项。【13题详解】细节理解题。根据文章最后一段“In this life, you cant let the fear of being stung either physically or emotionally keep you from doing what is right.(在这一生中,你不
62、能让身体上或精神上受到伤害的恐惧阻止你做正确的事情。)”可知,作者决定帮助两位女士的原因在于他想做正确的事情。故选D项。【14题详解】词义猜测题。根据文章最后一段“We need to love each other and to change the world for the better. And the only way you can do this is one loving act, one kind word and one shared smile at a time.(我们需要彼此相爱,让世界变得更美好。而你能做到这一点的唯一方法是,一次充满爱的行动,一句亲切的话,一个共同
63、的微笑。)”可猜测,此处this指代change the world for the better(让世界变得更美好)。故选D项。【15题详解】推理判断题。根据文章最后一段“In this life, you cant let the fear of being stung either physically or emotionally keep you from doing what is right.(在这一生中,你不能让身体上或精神上受到伤害的恐惧阻止你做正确的事情。)”以及全文内容可知,作者写这篇文章想要告诉读者即使恐惧但依旧不能阻止自己做认为正确的事。故选B项。第二节(共5小题;每
64、小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。In 2017, the BBC documentary Spy in the Wild (荒野间谍) gave us a chance to look much more closely into the world of animals through the eyes of “animal spies”._16_ They “live” together with animals in order to record their lives.Returning for its
65、second season, Spy in the Wild follows the tradition of the first season while introducing new cameras and robots. _17_ For example, a spy turtle can lay robot eggs, a spy squirrel can gather robot nuts, and monkeys can play with a spy snowball.In the new season, more than 50 spy robots are sent to
66、study animals in all kinds of environments, from under the Pacific Ocean to the Arctic. _18_ They study the emotional connections that are shared between animals firsthand. For example, a spy penguin was accepted as part of a group in South Georgia Island. _19_“Quite accidentally, our spy creature i
67、s at the center of something special, capturing (捕捉到) emotions that have seldom been watched,” series narrator (旁白) David Tennant told CNET._20_“The whole point is . trying to get closer than we ever have before to capture those elusive (难以得到的) moments when they start to show the kind of emotions we
68、 have,”director John Downer told PBS.A. It won lots of praise from the audience.B But these spies dont just record everyday goings-on.C. These spies are actually robots with cameras that look like real animals.D. With the help of these robots, these “animal spies” can do many things.E. It uncovers h
69、ow different we are compared to our animal cousins.F. The documentary aims to record animal behavior that we would rarely see.G. It watched on as penguin parents tried hard to make it home to feed their chicks.【答案】16. C 17. D 18. B 19. G 20. F【解析】这是一篇说明文。文章讲述了英国广播公司纪录片荒野间谍让我们有机会通过“动物间谍”的眼睛近距离地观察动物世界
70、。这部纪录片旨在记录我们很少看到的动物行为。【16题详解】根据文章In 2017, the BBC documentary Spy in the Wild (荒野间谍) gave us a chance to look much more closely into the world of animals through the eyes of “animal spies”.可知,2017年,英国广播公司纪录片荒野间谍让我们有机会通过“动物间谍”的眼睛近距离地观察动物世界。和下句They “live” together with animals in order to record their
71、 lives.可知,他们和动物一起“生活”,以便记录他们的生活。所以段中应该有一个过渡句,所以C项These spies are actually robots with cameras that look like real animals.(这些间谍实际上是带有摄像头的机器人,看起来像真正的动物。)符合题意,故选C。【17题详解】段中过渡句,根据文章Returning for its second season, Spy in the Wild follows the tradition of the first season while introducing new cameras a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-554976.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
