2022高考外研版英语一轮训练:选修6 MODULE 6 重大政治、历史事件文化渊源 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考外研版英语一轮训练:选修6 MODULE 重大政治、历史事件文化渊源 WORD版含解析 2022 高考 外研版 英语 一轮 训练 选修 重大 政治 历史事件 文化 渊源 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、选修 Module 6 War and Peace课下主题训练 重大政治、历史事件,文化渊源.阅读理解AFor many foreigners who have visited or worked in China, one of their strong impressions is that the country is very safe. Here, you can go out alone late at night to eat at a food stand without feeling nervous. You can also let your younger childr
2、en ride public transport all by themselves without worrying about their safety.This year, 2018, marks a special anniversary of the launching of the reform and openingup policy, which took place two score years ago in China. Over the past few decades, the country has achieved fast economic growth, wh
3、ile social peace and stability have been maintained (维护) to the fullest extent at the lowest cost. Of course, there are still unsolved problems. However, from the overall aspect, Chinese society remains harmonious and safe. In my eyes, this should be attributed (归于) largely to the cultural, economic
4、 and political environment of the country.A society can be stable and orderly only when its people can lead a prosperous (繁荣的) life. After the introduction of the reform and openingup policy, China achieved fast economic growth and significant scientific and technological progress. In the meantime,
5、the Chinese government has taken various measures such as those to fight corruption, reduce poverty and promote the rule of law, in order to uphold social equity. Thanks to these efforts, the potential factors that might cause social problems have been greatly reduced.Apart from government departmen
6、ts including the police and judicial (司法的) departments, the general public also contributes much to social governance. The development of information technology has created new ways of linking the police and the public. By jointly fighting crimes in such ways, the public and the police have develope
7、d an everincreasing level of mutual trust and positive interaction.The safety and stability in China did not come easily. Rather, it should be attributed to the efforts made by 1.3 billion people. For both Chinese and foreigners living in the country, the sense of safety and security is very preciou
8、s.语篇解读:本文是一篇说明文。实行改革开放政策以来,中国经济飞速发展,社会安定,人民安居乐业。本文介绍了中国社会处于稳定状态的几个因素。1The main idea of the passage is that _ .AChina has achieved fast economic growth and people are becoming richBthe Chinese government has taken various measures to settle social problemsCthe police and judicial departments work mor
9、e effectively to maintain social stabilityDvarious factors contribute to the stability and safety of present China解析:选D主旨大意题。本文第一、二段引出中国社会稳定和安全这一话题,接下来作者解释了其原因,故答案为D项。2When was the reform and openingup policy launched in China?AIn 1968.BIn 1978.CIn 1988. DIn 2008.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句“This year, 2018,
10、 marks a special anniversary of the launching of the reform and openingup policy, which took place two score years ago in China.”可知答案为B项。3Which of the following can be concluded from the passage?AMost foreigners lack a sense of safety when staying in China.BGovernment departments play an important r
11、ole in keeping social peace and stability.CPeoples prosperous life in a country can lead to a stable and orderly society.DFour basic reasons are listed throughout the passage for Chinas stability and safety.解析:选C推理判断题。根据第三段第一句“只有当人们过上富裕的生活时,社会才会稳定、有序。”可知答案为C项。4What is the tone of the text?ANegative.
12、 BPositive.CHumorous. DDoubtful.解析:选B观点态度题。通过阅读本文可推知,本文作者对中国的发展现状持积极乐观的(positive)态度,故答案为B项。BThe latest Global Hunger Index report estimates two billion people worldwide suffer from hidden hunger. People who suffer from hidden hunger have enough to eat, but the quality of their food is low. The repor
13、t warns that food quality is just as important as quantity.The report lists the countries by the percentage of the population who cant have adequate intake of nutrition, children younger than five years old who weigh less than they should and the death rate of newborn babies. It says 10 of the 14 co
14、untries with the worst scores are located south of the Sahara Desert in Africa. More than 60 percent of people there are undernourished. The percentage has doubled in the past ten years and the expected life of people there has fallen by ten years since 1990. People suffer from food insecurity and h
15、igh unemployment because of climate change and lack of rain in particular.But the news was not all bad.The report says the number of children under age five who die in subSaharan Africa has dropped since 2000, probably because of a decrease in malaria (疟疾) rate. Vietnams score has dropped more than
16、75 percent since 1990. The number of underweight children in Vietnam has dropped sharply, and the number of children under five who die has been cut in half.Eating lowquality food can hurt people as much as not getting enough food. Hidden hunger is very different from the socalled visible hunger. It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555644.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高一数学人教A版必2:2.1.2空间中直线与直线之间的位置关系.ppt
