2022高考英语一轮复习 Module 4 不同民族文化习俗与传统节日训练(含解析)外研版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Module 不同民族文化习俗与传统节日训练含解析外研版必修5 2022 高考 英语 一轮 复习 不同 民族文化 习俗 传统节日 训练 解析 外研版 必修
- 资源描述:
-
1、不同民族文化习俗与传统节日.阅读理解AIn 1947 a group of famous people from the art world decided to hold an international festival of music, dance and theatre in Edinburgh. The idea was to reunite Europe after World War .It quickly attracted famous names such as Alec Guinness, Richard Burton, Dame Margot Fonteyn and
2、Marlene Dietrich as well as the big symphony orchestras (交响乐团)It became a fixed event every August and now attracts about 400,000 people yearly.At the same time, the Edinburgh Festival Fringe (the Fringe) appeared as a challenge to the official festival. Eight theatre groups turned up uninvited in 1
3、947, believing that everyone should have the right to perform, and they did so in a public house that had been disused for years.Soon, groups of students firstly from The University of Edinburgh, and later from the Universities of Oxford and Cambridge, Durham and Birmingham were making the journey t
4、o the Scottish capital each summer to perform theatre by littleknown writers of plays in small halls.Today the Fringe, once less embraced, has far outgrown the festival with around 1,500 performances of music, dance and theatre on every one of the 21 days it lasts. And yet as early as 1959, with onl
5、y 19 theatre groups performing, some said it was getting too big.A paid administrator (管理人员) was first employed only in 1971, and today there are eight administrators working all year round and the number rises to 150 during August itself.In 2004 there were 200 places housing 1,695 shows by over 600
6、 different groups from 50 different countries.More than 1.25 million tickets were sold.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了爱丁堡边缘艺术节的形成和发展。1What was the purpose of some famous peoples holding an international festival in 1947?ATo honor heroes of World War .BTo introduce young theatre groups.CTo attract great artists
7、from Europe.DTo bring Europe together again.解析:选D细节理解题。根据第一段中的“The idea was to reunite Europe after World War ”可知,一些名人建立国际节日是为了在第二次世界大战后使欧洲联合起来,故选 D项。2Why did some uninvited theatre groups come to Edinburgh?AThey came to take up a challenge.BThey thought they were also famous.CThey wanted to take pa
8、rt in the festival.DThey owned a public house there.解析:选C细节理解题。根据第三段中的“Eight theatre groups turned up uninvited in 1947, believing that everyone should have the right to perform”可知,这些未被邀请的团体认为每个人都有权利表演,所以他们想要参加这个节日,故选C项。3Who joined the Fringe after it appeared?APopular writers.BUniversity students.C
9、Artists from around the world.DPerformers of music and dance.解析:选B细节理解题。由第四段可知,先是爱丁堡大学的学生,后来是牛津大学、剑桥大学、达勒姆大学和伯明翰大学的学生,他们纷纷来到苏格兰首府表演。故选B。4Why are the numbers mentioned in the last paragraph?ATo prove different groups have come to the festival.BTo show administrators are busy in August.CTo prove the t
10、ickets of the festival sell well.DTo show the festival has grown rapidly.解析:选D推理判断题。根据最后一段可知,爱丁堡边缘艺术节发展很快,故选D项。BAustin City Limits (ACL) Music Festival is a music event that is held every year.It takes place at Zilker Park in Austin, Texas, and is hosted over two weekends in late September and early
11、 October, each lasting three days.It is an event that has grown in popularity since it began and now has as many as 450,000 people taking part in it.The festival was founded in 2002 and is produced by C3 Presents, which is an Austinbased company.At first, it was inspired by a weekly music series bro
12、adcast, filmed live by KLRU, the local Austin radio station, which is also called Austin City Limits.The first event was only two days long and 67 bands performed on five stages and the audience was around 25,000.By 2003, around 100 bands were taking part in ACL Music Festival and in 2004, the event
13、 grew to over eight stages and extended (延续) to three days.The top attendance at the event this year was 75,000 people.The festival even won the Pollstars Festival of the Year Award in 2005.This year became known as the“Dust Bowl”year as the festival crowd kicked up so much dust that it was difficul
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-555955.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
