2022高考英语一轮复习 Unit 4 Friends forever课后练习(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Friends forever课后练习含解析外研版必修第一册 2022 高考 英语 一轮 复习 forever 课后 练习 解析 外研版 必修 一册
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Friends forever课后培优微积累战高考,训练提分点描写look的高级表达一、多样表达1blink v.眨眼blink ones eyes nervously 紧张地眨着眼睛2glare v. 怒目而视look at him with an angry glare 生气地瞪着他3stare v. 凝视;盯着看stare the stranger up and down 上下打量陌生人4gaze v. 凝视,注视gaze at the splendid view 凝视壮丽的景色5glance v. 一瞥; 匆匆一看;扫视glance at the watch 匆匆看了看表
2、6sweep v. 扫视sweep from right to left 左右扫视了一下7witness v. 目击; 目睹 (尤指罪行或事故)witness the accident 目睹这场事故8make sth./sB out (勉强地)辨认出,看出9fix ones eyes on. 凝视,盯着看10catch sight of 看到二、佳句观摩1When I told him the news he didnt even blink his eyes.我把那个消息告诉他时,他眼都没眨一下。2The kids in class stared at the teacher, comple
3、tely confuseD课堂上,孩子们盯着老师,完全糊涂了。3She gazed at me in disbelief when I told her the news.我告诉她这消息时,她以怀疑的目光注视着我。4On entering the meeting room, I caught sight of him.一进会议室,我就看见他了。5She stood there, with her eyes fixed on the sky.她站在那儿,凝视着天空。三、佳句仿写1She_blinked and forced a smile.她眨了眨眼睛,挤出一丝微笑。2He didnt shou
4、t, he just glared_at_me_silently他没有喊叫,只是默默地怒视着我。3He glanced_at_her as she passed by.她从他身边走过时,他快速地瞟了她一眼。4Anyone who_witnessed_the_attack should call the police.目睹这次袭击的人都应向警方报告。5In the darkness, I could hardly make_out_the_number_of_the_house黑暗中我几乎辨认不出房屋的号码。.阅读理解A语篇类型记叙文主题语境人与社会人际关系用手机和朋友多联系(2021山东济宁一
5、中高三冲刺测试)Its a Saturday night, the kids are asleep and we have no plans.Before we fall into our routine and watch a movie, I try to talk my husband into playing a card game.Unconvinced, he continues tapping away on his phone.But just before disappearing into the social media rabbit hole, he has an id
6、eAHe looks over me and suggests, “Why dont we try calling one of our friends?”I look at him with raised brows, as if his suggestion is somewhat ridiculous and perhaps even socially unacceptable.You cant just call someone out of the blue now.right? But then I realize in the not so distant past, this
7、was the norm.My early teenage years saw me connecting with friends through a phone.We could chat for hours about the latest gossip and news, sometimes hidden under my blanket in order to avoid the chances of being caught by my parents.I could even memorize the phone numbers of loved ones then.I gues
8、s these days, they would be on my “Favorites” list in my smartphone.Today many of my “favorite” people are followed from a distance through social media, and even they very rarelyif everwould get an actual call from me.The birth announcement by my oldest friend is received through scrolling the past
9、 pictures.The news of a divorce from a couple arrives after a photo of a woman led me on a search for more gossip.Bits of such information, may have been a part of my digital feed for years.The idea of actually picking up the phone to reconnect with a longlost friend is a frightening oneeven seeing
10、the name of an old friend pop up in an incoming call can feel a little afraiDI ask my husband, “Who would we call?” After tossing around a few names, we agree on some potential candidatespeople whose lives have taken them in different directions, but with whom we still share deep friendships.文章大意:本文
11、是夹叙夹议文。智能手机时代人们和朋友们的电话交流少了,作者和丈夫决定给一些老朋友打电话,进行更多的交流。通过本文作者提醒我们要用手机和朋友多联系。1How does the author feel about her husbands suggestion at first?AExciteD BMotivateDCNervous. DSurpriseD解析:D推理判断题。根据第二段“I look at him with raised brows, as if his suggestion is somewhat ridiculous and perhaps even socially unac
12、ceptable.”作者听到丈夫提议给朋友打电话时,皱起眉头看着他,好像他的建议有些可笑,甚至在社交上是不被接受的。由此可知作者对丈夫的提议感到吃惊,故选D。2With the phone, the authors teenage years was _Adifficult but interestingBpeaceful and meaningfulCpleasant and unforgettableDinconvenient but enjoyable解析:C推理判断题。根据第二段“My early teenage years saw me connecting with friends
13、 through a phone.We could chat for hours about the latest gossip and news, sometimes hidding under my blanket in order to avoid the chances of being caught by my parents.I could even memorize the phone numbers of loved ones then.”可知,作者对青少年时期的描述:当时通过电话和朋友联系,我们可以聊上几个小时最新的八卦和新闻,有时作者躲在毯子下面以免被父母发现。那时我甚至能
14、记住亲人的电话号码。由此可推断作者的青少年时代是快乐的,是至今难忘的。故选C。3In the following days, the couple may _Ashare more of their private information with othersBcontact more longlost friends through social mediaChave more personal communications with their friendsDadd more friends names to the contact lists in their phones解析:C推
15、理判断题。丈夫提议给朋友打电话,作者思考后同意。根据最后一段“After tossing around a few names, we agree on some potential candidatespeople whose lives have taken them in different directions, but with whom we still share deep friendships.”可知在讨论之后,我们就一些可能的候选人达成了一致这些人的生活将他们引向不同的方向,但我们仍然和他们有着深厚的友谊。由此推知,找到人选后,作者夫妇会和这些朋友联系,进行更多的个人交流。
16、故选C。4Whats the purpose of the passage?ATo argue for the need of the contact of longlost old friends.BTo tell us about one of his unforgettable experiences.CTo remind us to turn to phones to keep in touch with friends.DTo persuade us to follow our friends through the social mediA解析:C推理判断题。作者描述了智能手机时代
17、的普遍现象:和朋友们的电话交流少了,一想到拿起电话与失散已久的朋友重新取得联系,就会让人害怕即使在来电时看到老朋友的名字突然出现,也会让人感到有点害怕。于是和丈夫决定给一些老朋友打电话,进行更多的交流。通过这篇文章,作者提醒我们要用手机和朋友多联系。故选C。B语篇类型说明文主题语境人与自然适应自然老鼠已改变基因构成,适应了城市生活Scientists have discovered that rats have adapted to modern human life, even adapting their diets to the cities they live in.The scien
18、tists claim that it could be possible that humans and rats have had similar changes in their genetic makeup, due to modern city life.The downside of the changes in the DNA is that they could make rats susceptible_to the same health problems as humans, such as pollutants and sugary foods.The study sh
19、owed that rats diets have also adapted to their environment.In New York, you can see them eat bagels and beer; in Paris, they like croissants and butter.They adapt in amazing ways.The scientists also analyzed the genomes (基因组)of 29 New York rats and compared them with those of nine brown rats from H
20、eilongjiang Province, northeast ChinAThe finding showed that dozens of rat genes had been through major DNA changes over the centuries, as the rats spread from Asia to Europe and America, and from the countryside and into cities.The changed genes were associated with diet, behavior, and movement, wh
21、ich added pressures and challenges for the rat to overcome.This could reflect the fact that urban rats have to move through highly artificial environments that are very different from natural habitats.So these gene changes might have evolved to help them move more easily through underground channels
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556039.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
