2022高考英语一轮复习 Unit 4 Stage and screen课后练习(含解析)外研版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 Unit Stage and screen课后练习含解析外研版必修第二册 2022 高考 英语 一轮 复习 screen 课后 练习 解析 外研版 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 4 Stage and screen课后培优微积累战高考,训练提分点有关mouth的动作描写一、好句欣赏1He covered his mouth to hide his yawn.他捂住嘴偷偷打了个哈欠。2Our mouths dropped open in surprise.我们惊奇地张大了嘴。3His mouth widened to a smile.他咧开嘴笑了。4Suddenly a hand cupped her mouth.突然一只手捂住了她的嘴。5A smile played around his mouth.他的嘴上挂着一丝笑意。6He straightened u
2、p and looked at me, openmoutheD他直起身,目瞪口呆地看着我。7She froze, her mouth hanging open.她呆住了,嘴张开着。8She smiled and then kissed his lips.她笑着然后亲吻了他的嘴唇。9His lips were trembling.他的嘴唇在颤抖。10She wiped her lips with the back of her hanD她用手背擦了擦嘴唇。二、小试牛刀根据汉语提示完成下列句子1She opened_her_mouth to say something.她张开嘴要说什么。2My h
3、eart was_in_my_mouth when I walked into her office.走进她的办公室时,我紧张得心都提到了嗓子眼。3My mouth started_watering when I smelled the fooD闻到食物的香味,我开始流口水了。4There was a_smile_on_her_lips她嘴上挂着微笑。5He bit_his_lip_nervously,_trying not to cry.他紧张地咬着嘴唇,努力忍着不哭出来。.阅读理解A语篇类型说明文主题语境人与社会文化艺术高雅艺术走近大众(2021广州市高三调研)How affordable
4、 is high culture?One great myth (错误观念) of our time is that tickets for opera,theatre,ballets and orchestral(管弦乐的) concerts are too expensive,especially for the young.This is infuriating as,in Britain,at least,the claim is ridiculous and offensive.The cheap tickets to hear Londons orchestras range fr
5、om 7 to 9the same as a cinema ticket,and lower than the entry price to many pop music and comedy clubs.For comparison,when the Los Angeles Philharmonic performs with top soloists and conductors the cheapest seat is 30; and at the Berlin Philharmonic its an expensive 46.Finding cheap tickets to the o
6、pera and ballet isnt so easy.Actually,British companies dont charge the ridiculously high prices found on the Continent (2,000 for a good seat at the premiere of La Scalas Carmen,last December),but the tickets are still pretty steep.Large fees paid to star performers mostly account for that.Luckily,
7、however,one spectacular technological innovation has transformed the scene.Its live cinema transmissions (节目播送).The Metropolitan Opera in New York now beams its shows to 800 cinemas round the world,and British companies arent far behinDCinematic opera is excellent value.For the cost of a good bottle
8、 of wine (10 or 15 for the Royal Opera Houses shows),you can sit in your local movie house and see a highdefinition relay of whats occurring on the worlds grandest stages.No,its not the same as being there,but its almost as gooDThe sound is incredible.The images of dancers are fantastiCAnd you can r
9、eact to the show as part of a live audience,rather than sitting on your own at home.To me,a mountain of evidence,together with free museum admission,indicates that the arts world should stop worrying that its audiences are still mostly middleclass.Anyone who can afford to visit a pub can also afford
10、 to see topquality drama,music and dance.The real battle now should be ensuring that schoolchildren are given enough tastes of high culture to make them want to buy all those cheap tickets when they grow up.文章大意:文章分析了高雅艺术票价偏高的原因,并指出当前的实况转播技术可以让更多的观众负担得起观赏上乘艺术表演的门票费。1What does the underlined word “in
11、furiating” in Paragraph 1 mean?AQuite interesting.BVery annoying.CNot certain. DExtremely obvious.解析:B考查词义猜测。根据第一段第二句并结合画线词所在句中的“in Britain,at least,the claim is ridiculous and offensive”以及语境可知,歌剧、戏剧、芭蕾舞剧、管弦乐音乐会的票价过高这一论断至少在英国是荒谬的、令人讨厌的。由此可推知,画线词的含义与B项含义相近。故选B。2What is the main reason for expensive o
12、pera tickets?AThe amount of money charged by top performers.BThe costly technology required for broadcasting.CThe demand of companies for big profits.DThe high cost of renting the stages.解析:A考查细节理解。根据第二段中的“Large fees paid to star performers mostly account for that.”可知,歌剧票价高的主要原因是最优秀的表演者要价高。故选A。 3Whi
13、ch of the following is TRUE about cinematic opera?APeople can decide where to watch the operABAudiences are discouraged from responding to the performances.CIt provides an inexpensive way of enjoying a live opera performance.DThe sound and visual quality are superior to the live performance.解析:C考查细节
14、理解。根据第二段中的“Cinematic opera is excellent value.For the cost of a good bottle of wine.see a highdefinition relay of whats occurring on the worlds grandest stages.”可知,电影歌剧极为合算;花费与支付一瓶好葡萄酒相同的钱,你就可以坐在当地的电影院里,观看世界上最壮丽的舞台上正在上演的歌剧的高清转播。由此可知,电影歌剧提供了一种不昂贵的体验现场歌剧表演的方式。故选C。4Which statement would the author agre
15、e with?AThe quality of opera performances is improving.BHigh culture is becoming more affordable in Europe.CThe cost of access to high culture activities should be lowereDDChildren should be encouraged to participate in high culture events.解析:D考查推理判断。根据第三段最后一句“The real battle now should be ensuring
16、that schoolchildren are given enough tastes of high culture to make them want to buy all those cheap tickets when they grow up.”可知,现在真正的斗争应该是确保小学生得到足够的高雅文化的熏陶,以使他们长大后想买所有那些便宜的票。由此可推知,作者会同意D项表述的观点。故选D。B语篇类型应用文主题语境人与社会社会生活野餐的好去处(2021合肥市高三调研性检测) We can confirm that theres nothing worse than being stuck
17、 in a sweaty office when the weather is glorious outside.Thankfully,there are loads of parks and grand green spaces in London for us to escape to for a lunchtime picnic break,an afterwork snack or a weekendlong feast in the fresh air.Kew Gardens Some of the coolest picnic spots in the city are withi
18、n the flowery borders of famous Kew Gardens.You have to pay to have a look around but its totally worth itespecially to have a walk inside the newly reopened Temperate House,which is stuffed full of impressive and rare plants.Once youve spent on entry(16.50),bringing a picnic will definitely save yo
19、u some pennies.Primrose HillIts easy to see why Primrose Hill is so popular during long and sleepy summer afternoons,thanks to those incredible views across the city.But its not just the skyline that makes this a popular dining destination.The peak of Primrose Hill is also a short walk from Abbey Ro
20、ad and London Zoo.Holland Park Holland Park is often overshadowed by its royal neighbour Kensington Palace Gardens,but its an undeniably picturesque picnic spot.Theres a lot to see,from woodland and wildlife to sculpture and the Japanesestyle Kyoto Garden,plus there are tennis courts,football pitche
21、s and spots to play golf,cricket and netball.Green ParkEnjoying a picnic in Green Park is guaranteed to be a lively affair.Visitors and locals alike flock here thanks to the parks rather famous neighbour.The Queens gaff aside,Green Park has its own rather attractive scenery,with statues,water founta
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556041.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
