2022高考英语一轮复习 必修① Unit 4单元主题语篇训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语一轮复习 必修 Unit 4单元主题语篇训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 必修 单元 主题 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修 Unit 4 单元主题语篇训练.阅读理解AA tiny Alaska village has experienced a boom in tourism in recent years as polar bears spend more time on land than on Arctic sea ice.More than 2,000 people visited the northern Alaska village of Kaktovik in 2018 to see polar bears in the wild. The far north community lies in
2、 an area where increasingly higher temperature has sped up the movement of sea ice, the primary habitat (栖息地) of polar bears. As ice has gradually moved to deep water beyond the continental shelf, more bears are remaining on land to look for food.Polar bears have always been a common sight on sea ic
3、e near Kaktovik, but villagers started noticing a change in the mid1990s. More bears seemed to stay on land, and researchers began taking note of more female bears making homes in the snow on land instead of on the ice to raise their babies. US. Fish and Wildlife Service biologists began hearing rep
4、orts of the increasing number of polar bears in the area in the early 2000s. As more attention was given to the plight (困境) of polar bears about a decade ago, more tourists started heading to Kaktovik.The village had fewer than 50 visitors annually before 2011, said Jennifer Reed, of the Arctic Nati
5、onal Wildlife Refuge. “Today were talking about hundreds and hundreds of visitors, many from around the world each year,” Reed said. Most tourists visit in the fall, when bears are forced toward land because sea ice is farthest away from the shore. Bruce Inglangasak, a local hunter who sometimes off
6、ers wildlifeviewing tours, said hes been offering polar bear tours since 2004. Most of his clients (客户) are from China and Europe, as well as from the lower 48 US. states. Many tourists stay several days in the village, which has two small hotels. The villagers have benefited a lot from that. In tur
7、n, they provide more effective protection for polar bears with financial support from tourism development.语篇解读:本文是一篇说明文。气候变暖导致海冰融化,北极熊登陆,为阿拉斯加的一个小村庄带来了巨大的人气,促进了当地旅游业的发展,当地人又用旅游业的收入为北极熊提供积极的保护。1What causes more polar bears to stay on land in Kaktovik?AFood shortage.BClimate change.CHabitats movement
8、to shore.DTheir preference for land.解析:选B细节理解题。根据第二段的最后两句可知,全球变暖加速了海冰融化,破坏了北极熊原本的栖息地,故越来越多的北极熊待在陆地上以寻找食物,故选B。2How did common people feel about more sight of bears on land?AExcited.BPuzzled.CConcerned. DShocked.解析:选C推理判断题。根据第三段的内容可知,随着越来越多的北极熊出现在陆地上,研究人员、生物学家等也越来越多地关注北极熊所存在的困境,随后,更多游客前往Kaktovik。由此可推知
9、,之前人们普遍对北极熊登陆比较关注。故选C项。3What can be inferred from the last paragraph?AHotels in Kaktovik are in demand in autumn.BKaktovik has about 50 visitors annually.CInglangasak makes a living as a tour guide.DTourism affects the balance of nature.解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“Most tourists visit in the fall” “Many tour
10、ists stay several days in the village, which has two small hotels.”可知,大多数游客会选择在秋季去Kaktovik游览,而且很多游客会在这个小村庄待上几天,而这个小村庄只有两个小旅馆,故可推知在秋季,Kaktovik的旅馆很抢手。4Which saying can describe the text?AThe fittest can survive.BAfter a storm comes a calm.CThere is always opportunity in crisis.DEvery coin has two side
11、s.解析:选D推理判断题。通读文章可知,因为全球气候变暖,北极熊被迫登陆来寻找食物以生存下去,这本来是北极熊的困境,然而北极熊登陆却为一个小村庄带来了旅游业的发展,这对小村庄来说是一个机遇,同时,村民又利用旅游业带来的收入为北极熊提供更多保护。因此D项“事物都有两面性”符合语境。B(2021福州模拟)Fiveyearold Prisilla Perez, a student at Meador Elementary School in Willis, was unhappy with her recent haircut, which resulted from a severe diseas
12、e. When students in her class started calling Prisilla a boy, she felt ashamed, often crying and losing focus in school.Her teacher, Shannon Grimm, sympathized with her unhappiness. Grimm and Prisillas mom were concerned, but their ideas didnt work. “We had classroom discussions about how girls have
13、 short hair and boys have long hair, and I showed them photos of movie stars with different looks,” Grimm said. “However, it wasnt sinking in.”Grimm thought about Prisilla throughout the winter break, and one morning, she had an idea: Cut off her hair a scary thought for Grimm, who wore her hair lon
14、g and took pride in it. “Ive never had short hair, and I stressed about it for two weeks before making a decision,” she said. On Jan. 4, Grimm invited a hairstylist friend to her home. “I told him to keep going, even if I cried,” she said.The class loved their teachers new do, especially Prisilla, w
15、ho excitedly ran off the school bus that afternoon yelling, “Mom, Ms Grimm cut her hair!” The teacher also bought matching bows for herself and the girl, so they could style their hair together.In February, the teacher recommended Prisilla for the school districts Student of the Month Award, but dur
16、ing the Monday ceremony, she received a surprise “hero medal” from the girl. “Now we have matching awards,” says Grimm.Prisillas mother, Maria, said that Grimms thoughtfulness brought her to tears. “I was shocked. I was crying. I couldnt believe it she did something I wouldnt have the bravery to do.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556105.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
