2022高考英语人教版一轮总复习训练:必修1 UNIT 1 FRIENDSHIP WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022高考英语人教版一轮总复习训练:必修1 UNIT 1FRIENDSHIP WORD版含解析 2022 高考 英语 人教版 一轮 复习 训练 必修 FRIENDSHIP WORD 解析
- 资源描述:
-
1、A卷小题夯基练.语境填词1(2020新高考山东卷)Bernard felt grateful(感激的) to all of them for what they had done for him.2The important thing is to try not to let a calm(平静的) discussion into a heated argument.3I used to dislike(不喜欢) sports activities. Therefore I often suffered from a cold and behaved poorly in school.4Te
2、enagers(青少年) are damaging their health because they play computer games too much.5Since Li Ming settled(定居) here, he has got along well with his neighbours.词形转换和动词的形式变换(用所给词的正确形式填空)1(2020全国卷)Its hard to tell exactly(exact) how many people agree with him.2(2020浙江卷7月)The last thing I saw was Dons face
3、,looking calmly(calm) back at me. 3(2019天津卷)History is much more than the study of dusty(dust) old objects and events long past.4Concerned(concern) about the student, the teacher called his parents to find out why he was so often absent from class.5Ignoring(ignore) the difference between the two res
4、earch findings will be one of the worst mistakes you make.6Even though workers sometimes disagreed(agree) with each other, they worked together to make the business successful.固定用法和搭配(在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式)1She says these activities at bedtime can get kids all excited and make it hard for them to
5、 calm down and sleep.2(2019天津卷)A dogs eating habit requires regular training before it is properly established.3It is the first time that the students have_won(win) the first prize in such a big competition.4There was once a time when_women had no right to vote.5Its no pleasure staying(stay) at home
6、 doing homework all day long.6Having spent some time in the city, he had no trouble finding(find) the way to History Museum.7I know you have a very busy schedule,but Id be very grateful if you could take some time to go through my composition and make necessary changes.8While enjoying(enjoy) the mea
7、l, some talented students gave a wonderful folk dance performance, making the elderly very happy.易错误用(改正下列语句中的错误,每句最多两处错误)1To be honest, there was a time that my little son disliked going to school because he didnt get over well with his classmates. When questioning about the reason, he said that th
8、ey had quarreled a good deal while played football.答案:第一句:that when; overalong/on;第二句: questioningquestioned; playedplaying2It was the first time when I had had a serious talk with my son. Having been realized that he had done wrong, he decided to make an apologize to his deskmate. It was not long a
9、fter they became good friends again.答案:第一句:whenthat; 第二句:删除been; apologizeapology; 第三句: afterbefore3Thanks to Marys generous help, I have no trouble learn English grammar. Besides, I am very grateful to Anna for giving me the opportunity to join in the club.答案:第一句:learnlearning; 第二句:删除in.完成句子/句型转换/一
10、句多译1如果你们两个人要同住一间房,你们最好学会如何融洽相处。If you two are going to share a room, youd better learn how_to_get_along_well_with_each_other2然而,在我看来,我们沉迷于玩智能手机是不明智的,因为我们可能会忽略生活中其他重要的事情,如友谊和体育锻炼。However, as_far_as_Im_concerned,_it is not wise for us to be addicted to playing smartphones because we may ignore_other_i
11、mportant_things_in_life,_such as friendship and taking physical exercise.3You will return to your country soon and that makes me sad. You will return to your country soon, which_makes_me_upset. (定语从句)( 2019浙江卷6月满分作文)What_upsets_me_is_that you will return to your country soon. (what引导的主语从句)4(2020全国卷满
12、分作文)I realized the famous saying “No pains, no gains”through this fruitpicking experience. It_was_through_this_fruitpicking_experience_that I realized the famous saying “No pains, no gains”(强调句型)5如果在你方便时能给我提供如何解决这个问题的建议我将感激不尽。I_would_be_very_grateful_if you could give me some tips on how to solve th
13、e problem at your convenience.(grateful)Id_appreciate_it_if you could give me some advice on how to solve the problem at your convenience.(appreciate)B卷大题提能练.阅读理解A(2021太原高三年级模拟试题一)I sent a message to my sister at 12:30 pm.during my lunch to ask her about my fathers progress.He was having his second
14、knee surgery and my expectations were the same as the previous successful surgery.My brother picked me up from school and we headed for the hospital.When we arrived at the hospital,my first question was“How is he doing?”My father was connected to a breathing machine and his face was very swollen.I t
15、ried my best not to cry because I was supposed to interpret for him what was happening as the nurses did not speak Spanish.I had never seen my father this way.He looked so fragile and different from the strong man I knew.I asked him how he was feeling and he said he was fine.I returned to the lobby
16、and I was in a state where I realized that my hero,best friend,and loved one in life was in a dangerous state and at that point anything could happen.I recalled what happened when I was a child.“Im going to the store” was always his words,and that was without doubt my cue to follow him.We would walk
17、 to the car,and sometimes if I was lucky,I got away with sitting in the front seat.We would arrive at the store and he always said “Get whatever you want and something for Ana”;Ana is my sister.My dad and I were best friends.He never showed preference with his children,but I just always happened to
18、follow him.It was okay for me to cry when I wanted something because I was his youngest girl,he couldnt say no to me.All along my father had dedicated his life to giving us the best.Growing up does not necessarily mean that one must distance oneself from his parents because it is childish;it is time
19、 to take action and embrace the feelings because it is the right thing to do.Life presents us with signals to acknowledge and value what is the most important in life.1How was the authors father when she arrived at the hospital?AHe was dangerously weak.BHe was worried about his life.CHe remained hea
20、lthy and strong.DHe was unconscious and couldnt speak.2How did the author feel after knowing her fathers situation?ASympathetic.BWorried.COptimistic.DIndifferent.3What can we learn about the authors childhood?AShe never took no for an answer.BShe was her fathers favorite child.CShe followed her fath
21、er a lot as a young girl.DShe got away from her family at an early age.4What advice does the author give at the end of the text?AValue your loved ones and be close to them.BGrow up and share your parents responsibility.CCare about your parents health before its too late.DDistance yourself from your
22、family and be independent.【解题导语】本文是一篇记叙文。作者的父亲进行了第二次膝盖手术,她在医院里看到虚弱的父亲已不再是印象中那个强壮的人,于是意识到自己人生中的英雄、最好的朋友以及最爱的人正处于危险的境地,在那个时刻任何事都有可能发生。然后作者回想起小时候父亲陪伴自己成长的点点滴滴,并深刻地认识到:长大成人不一定意味着要疏远父母,而是要珍视和他们之间的感情。1A解析:细节理解题。根据第二段的内容,特别是“He looked so fragile and different from the strong man I knew.”和尾句“I returned to t
23、he lobby.at that point anything could happen.”可知,当作者赶到医院时,她的父亲很虚弱,正处于危险的状态,故A项正确。2B解析:推理判断题。根据第二段中的“I tried my best not to cry”和第二段尾句可知,作者知道父亲的状况后,应是感到很担心,故B项正确。3C解析:细节理解题。根据第三段中的“My dad and I were best friends.He never showed preference with his children,but I just always happened to follow him.”可知
24、,作者小时候经常跟随父亲,故C项正确。4A解析:推理判断题。根据本文尾段中的“Growing up does not.value what is the most important in life.”可推知,作者建议我们应当珍视所爱之人,与他们保持亲密的关系,故A项正确。B(2021德州高三模拟)Having hundreds of friends online is no substitute for a handful of close friends in real life.Researchers discovered that people with only a few frie
25、nds were at least as happy as those with far more if many of theirs were online.The number of “peripheral others”, someone connected with onlineformer classmates and coworkers, for examplehad no connection with how satisfied they felt.Scientists did their study using data from two online surveys con
26、ducted on 1,496 people by a nonprofit research organization.People taking part in the study revealed their ages, the makeup of their social networks, how often they had different types of social interactions and their own feelings of wellbeing.They included details of how often and how they interact
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-556315.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019届高考语文人教版总复习课件:第一部分 论述类文本阅读 3 练考点能力训练 .ppt
