武汉市江岸区2016高考英语阅读类(1)及答案(含短文改错).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 武汉市 江岸 2016 高考 英语 阅读 答案 短文 改错
- 资源描述:
-
1、阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。Linus Pauling, the only person who has won two undivided Nobel Prizes, was born in Portland, Oregon. He attended Washington High School but because of an unimportant detail he did not receive his diploma until 1962, long after he had received his Bachelors de
2、gree in chemical engineering from Oregon State College in 1922. He had chosen to study his major because he could get a good job with it. He won the Nobel Prize for Chemistry in 1954 for his research into the nature of the chemical bond and its application to the explanation of the structure of comp
3、lex substances. His interest in the“behavior”of molecules(分子)led him from physical chemistry to biological chemistry, especially of the human body. He began with proteins and their main parts, the amino acids(氨基酸), which are called the“building blocks of life”. In 1950, he constructed the first sati
4、sfactory model of a protein molecule, a discovery very important to the understanding of the living cell. During World War, Pauling was a member of the Research Board for National Security, for which he was awarded the Presidential Medal of Merit in 1948. However, the use of the atomic bomb near the
5、 end of the war turned Pauling in a new direction. Having long worked on the structure of molecules, he took an immediate interest in the deadly effects of nuclear fallout on human molecular structures. From then on, Pauling protested the production of the hydrogen bombs and supported the prevention
6、 of the spread of nuclear weapons. Through his efforts, The Nuclear-Test-Ban Treaty, declaring all nuclear tests to be illegal except underground ones, came into effect on October 10, 1963, the same day Linus Pauling was awarded the Nobel Prize for Peace. 【文章大意】本文主要介绍了Linus Pauling一生的成就及其对世界所做出的杰出贡献
7、。他是唯一一位两度独立获诺贝尔奖的科学家。1. From the first paragraph, we learn that Linus Pauling. A. didnt study hard while in Washington High SchoolB. is the only scientist who has won two Nobel PrizesC. was once badly treated in Washington High SchoolD. chose to study chemical engineering to earn his living【解析】选D。细节
8、理解题。从第一段最后一句话“He had chosen to study his major because he could get a good job with it. ”可以得出正确答案为D选项。2. Which of the following things did Pauling pay much attention to at first? A. The“behavior”of molecules. B. Physical chemistry. C. Biological chemistry. D. The human body. 【解析】选B。推理判断题。从第二段第二句话“Hi
9、s interest in thebehaviorof molecules led him from physical chemistry to biological chemistry, especially of the human body. ”我们可以看出, Pauling的兴趣发生了变化, 从physical chemistry转到了biological chemistry上, 所以正确答案为B选项。3. During World War, Linus Pauling. A. had to stop his research because of the warB. made gre
10、at contributions to the safety of the countryC. joined the army to fight for the safety of the countryD. took part in researching nuclear bombs【解析】选B。细节理解题。根据第三段第一句话“During World War, Pauling was a member of the Research Board for National Security, for which he was awarded the Presidential Medal of
11、 Merit in 1948. ”可以得出正确答案为B选项。4. The main idea of the passage is to show. A. Linus Paulings attitude towards nuclear weaponsB. Linus Paulings contributions to the worldC. Linus Paulings research on the structure of moleculesD. Linus Paulings getting the Nobel Prize for Peace【解析】选B。主旨大意题。本文主要介绍了Linus
12、 Pauling一生的成就及其对世界的贡献, 所以应该选择B选项。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Job sharing refers to the situation in which two people divide the responsibility of one full-time job. The two people willingly act as part-time workers, enough hours between them to fulfillthe duties of a full-time worker. If they
13、 each work half the job, for example, they each receive 50per cent of the jobs wages, its holidays and its other benefits.Job sharing differs from conventional part-time work in that it occurs mainly in the more highly skilled and professional areas, which require higher levels of responsibility and
14、 employee commitment.Job sharing should not be confused with the term work sharing, which refers to increasing the number of jobs by reducing the number of hours of each existing job, thus offering more positions to the growing number of unemployed people. Job sharing, by contrast, is not designed t
15、o address unemployment problems; its focus, rather, is to provide well-paid work for skilled workers and professionals who want more free time for other activities.As would be expected, most job sharers are women. A survey carried out in 1988 by Britains Equal Opportunities Commission showed that 78
16、 per cent of sharers were female, the majority of whom were between 20 and 40 years of age. Subsequent studies have come up with similar results. Many of these women were re-entering the job market after having had children, but they chose not to seek part-time work because it would have meant lower
17、 status. Job sharing also offered an acceptable shift back into full-time work after a long absence.The necessity of close cooperation when sharing a job with another person makes the actual work quite different from conventional one-position jobs. However, to ensure a greater chance that the partne
18、rship will succeed, each person needs to know the strengths, weaknesses and preferences of his or her partner before applying for a position. Moreover, there must be a fair division of both routine tasks and interesting ones. In sum, for a position to be job-shared well, the two individuals must be
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
我爱学语文.pptx
