《成才之路》2014-2015学年高中英语必修三(十二省区)强化作业:UNIT 4 第4课时.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 成才之路 成才之路2014-2015学年高中英语必修三十二省区强化作业:UNIT 第4课时 成才 2014 2015 学年 高中英语 必修 十二 省区 强化 作业 UNIT 课时
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 4 第四课时.阅读理解A(2013天津)Last nights meteor(流星) shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers. According to Gabe Rothschild, Emerald Valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly bur
2、ning meteors passing through the sky. What they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead.“My family was so frustrated,” admitted town resident Duane Cosby, “We wanted to make this an unforgettable family outing, but it turne
3、d out to be a huge disappointment.”Astronomersscientists who study stars and planetshave been complaining about this problem for decades. They say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past. They call on people and the government to
4、 take measures to fight against it.There is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. This population consists of birds, bats frogs, snakes, etc. For example, outdoor lighting severely affects migrating(迁徙的)birds. According to the I
5、nternational DarkSky Association. “100 million birds a year throughout North America die in crashes with lighted buildings and towers.”Countless more animals casualties(伤亡)result from the use of artificial lighting. Clearly, people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientists t
6、hink it can be harmful for humans, too. They worry that exposure to light while sleeping can increase a persons chances of getting cancer.Emerald Valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution. For years, Flagstaff, Arizona, has enforced lighting regul
7、ations in its city in order to assist astronomers at the Lowell Observatory. Similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.文章大意:本文是一篇议论文,作者通过一场不令人满意的流星雨引出话题,阐述了光污染对于人类及动物所造成
8、的危害,号召人们不需要的时候,把灯关掉。1It happened last night that _.Athe citys lights affected the meteor watching Bthe meteors flew past before being noticed Cthe city light show attracted many people Dthe meteor watching ended up a social outing答案:A细节理解题。由第一段最后一句话:他们发现的是被城市灯光照得如此明亮的天空使得划过我们头顶的流星暗淡无光,所以可以知道城市灯光影响了流
9、星雨的观看。故选A项。2What do the astronomers complain about?AMeteor showers occur less often than before. BTheir observation equipment is in poor repair. CLight pollution has remained unsolved for years. DTheir eyesight is failing due to artificial lighting.答案:C细节理解题。由第三段一二句话,可知天文学家们几十年来以直报怨这个问题,说明光污染的问题多年没有
10、解决。故选C项。3What the author concerned about according to Paragraph 4?ABirds may take other migration paths. BAnimals living habits may change suddenly. CVarieties of animals will become sharply reduced. DAnimals survival is threatened by outdoor lighting.答案:D细节理解题。第四段主要讲了室外光对于动物的影响,所以作者担心动物的生存受到室外光的威胁。
11、故选D项。4Lighting regulations in Flagstaff, Arizona are put into effect to _.Alessen the chance of getting cancer Bcreate an ideal observation condition Censure citizens a good sleep at night Denable all creatures to live in harmony答案:B细节理解题。由最后一段第二句话可知两个城市加强灯光规定是为了帮助观测台的天文学家们,也就是创造一个理想的观测条件。故选B项。5What
12、 message does the author most want to give us?ASaving wildlife is saving ourselves. BGreat efforts should be made to save energy. CHuman activities should be environmentally friendly. DNew equipment should be introduced for space study.答案:C目的意图题。全文是关于光污染所造成的危害,也就是让人们知道人的活动应该注意环境保护。BOf all the planet
13、s, none has captured the worlds imagination like Mars. Its reddish color and changes in brightness over time make the planet an unforgettable sight.In Cosmos, the television science series from the 1980s, scientist Carl Sagan talked about some traditional ideas about Mars. Some of these ideas are fr
14、om the English science fiction writer H. G. Wells The War of the Worlds. Others are from the mistaken science of Percival Lowell, the American astronomer who believed intelligent beings lived on Mars. Wells described Martians as threatening. Lowell imagined them as the hopeful engineers of great wor
15、ks. Carl Sagan said that both ideas influenced the public deeply.Today, Mars continues to excite humansnot as the object of science fiction but of scientific study. Space scientists have collected a wealth of information from spacecrafts that have orbited, landed on and dug into the Martian surface.
16、The Smithsonians Mars Day offered a chance for people of all ages to touch Mars, or at least a piece of it. Allison and Alycia from Silver Spring, Maryland, brought their children, Grace, Sam, Ryan and Emma. They heard about Mars and its geology from experts. They could see a test version of the Vik
17、ing landers that reached Mars in July of 1976. They also saw meteorites (陨星) known to have come from the red, or reddish planet. Eightyearold Sam learned that the ancient description of Mars as red is not exactly right. He said, “Its actually orangish more than red and its also kind of brown.” Emma
18、is six. She learned about the volcanic activity that has shaped the surface of Mars. She said, “The closest thing to Marsthe stuffis from volcanoes mostly.”Mars Day offered Allison and Alycias children a chance to learn more about a world that they are very likely to set foot on within their lifetim
19、es. 文章大意:在“火星日”,人们可以对火星有更好的了解和认识。6What is Paragraph 2 mainly about? AWhy Martians were considered threatening.BWhy Mars has captured the worlds imagination.CWhat people generally thought of Mars in the past.DHow H. G. Wells got the idea for his science fiction.答案:C主旨大意题。通读第二段,可知主要是讲人们关于火星的一些传统认识,故选C
20、。7It is implied in Paragraph 3 that _. Atodays space scientists still know nothing about MarsBtodays space scientists are very interested in MarsCscience fiction films are no longer set in MarsDspace scientists havent made any progress in knowing Mars答案:B推理判断题。根据第三段的“Today, Mars continues to excite
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557701.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
