2023年高考英语一轮复习 练案18 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE 新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案18 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE 新人教版选择性必修第一册 2023 年高 英语 一轮 复习 18 新人 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、UNIT 2LOOKING INTO THE FUTURE.完形填空(2022南昌市摸底)When we feel failure,we learn to figure it out. In the process,we learn, we _1.A_, and we become more understanding. But without that _2.B_ failure, this beautiful chain reaction doesnt even have a chance to begin.The other day, I was _3.C_ six kids at my
2、 house, and while my oldest son was playing with the other kids, he started acting _4.A_ and aggressively. Of course,I tried to stop it. I corrected him and separated him from the group. I even punished him. _5.B_ was working, until eventually, one of the other kids said,“We dont want to _6.C_ you a
3、nymore.” And the rest agreed.My son kept trying to _7.A_ the group. He walked to the other side of the circle to see if another _8.D_ would let him in. He said please. He went to his room to find some toys to _9.C_ everyone. But it was too late. He was refused. My first instinct (直觉) was to ask the
4、other kids to _10.D_ him. But then, I realized that if I did that, Id be _11.C_ my son the greatest lesson that the painful exclusion (排斥)resulted from his bad behavior.And so, next time you want to _12.D_ your child from skinned knees or a bruised ego or missing the bus, you might be cheating them
5、out of the greatest _13.C_ they could ever have: the power of knowing that there are natural _14.D_ for their actions, and that they are finally _15.A_ for the choices they make.语篇解读:本文是一篇记叙文。作者在照看一群孩子时发现大儿子表现得粗鲁、好斗,作者纠正了他不好的行为,甚至惩罚了他,但这并没有起作用,直到最终其他孩子把他孤立了起来。这时,作者没有前去帮助他,而是让他自己明白:万事皆有因果,必须为自己的行为负责。
6、1A.growBregretCenjoyDrisk解析:考查语境推断。此处表达的是在查明失败原因的过程中,我们学习、成长、变得善解人意。故选A。2A.hugeBinitialCcompleteDinstant解析:考查语境推断。但是没有最初的失败,精彩的连锁反应甚至都没有机会开始。B项“最初的”;C项“完全的,彻底的”;D项“立即的,立刻的”。故选B。3A.trainingBraisingCwatchingDdirecting解析:考查语境推断。此处是说作者在家中照看六个孩子。故选C。4A.rudelyBnervouslyCtalkativelyDconfidently解析:考查语境推断。根据
7、空后的“好斗地”并结合选项可知,此处是说大儿子开始表现得粗鲁。故选A。5A.EverythingBNothingCEverybodyDNobody解析:考查语境推断。根据空前的“even”可知,作者甚至惩罚了他,但是这些都不起什么作用。故选B。6A.attend toBrely onCplay withDcare about解析:考查语境推断。A项“照料,关怀”;B项“依赖”;C项“和玩”;D项“关心”。故选C。7A.rejoinBobserveCrebuildDoffend解析:考查语境推断。根据下文中作者大儿子的行为可知,他一直努力想重新加入小组。D项“冒犯”。故选A。8A.playerB
8、workerCparentDkid解析:考查词汇复现。根据第3空后的“six kids”可知,他走到圆圈的另一端去看看其他的孩子是否愿意让他加入。故选D。9A.oweBmakeCofferDbuy解析:考查语境推断。他为了取悦大家,去自己房间里找一些玩具给大家玩。offer sb. sth.“自愿给予某人某物”。故选C。10A.helpBnoticeCcomfortDinclude解析:考查语境推断。孩子被拒绝,作为父母的第一直觉应该是,请求其他孩子让他重新加入小组。include sb.“让某人加入”。故选D。11A.remindingBcuringCsparingDwarning解析:考查
9、语境推断。作者意识到,自己如果那样做的话,会让儿子逃过接受最大教训的机会。A项“提醒,使想起”;B项“治愈”;C项“省得,免去”;D项“警告”。故选C。12A.hideBdiscourageCdistinguishDsave解析:考查语境推断。所以,下次你想让你的孩子避免膝盖破皮或自尊心受到伤害或错过公交车时,也许你正在阻止他们得到他们曾遇到的最重要的教育。save“避免,免得(出现困难或不愉快的事)”。故选D。13A.criterionBchallengeCeducationDcomment解析:考查语境推断。根据冒号后面的内容可知,此处是指最重要的教育。A项“(评判或作决定的)标准,原则”
10、。故选C。14A.decisionsBexplanationsCdifferencesDconsequences解析:考查语境推断。根据作者大儿子的经历可知,此处是指他们的行为会产生自然的结果。故选D。15A.responsibleBeagerCsorryDgrateful解析:考查语境推断。此处是指他们最终要为自己作出的选择负责。故选A。.阅读理解(2022河北省名校联考)Robots are getting better at doing human jobs. Thats probably good for the economy,but there are some serious d
11、rawbacks, too.Machines are expected to displace about 20 million manufacturing jobs across the world over the next decade, according to a report released by Oxford Economics, a global forecasting and quantitative analysis firm.That means about 8.5% of the global manufacturing workforce could be disp
12、laced by robots. The report also notes that the move to robots tends to create new jobs as fast as it automates them; however,it could contribute to income inequality. The use of robots is on the rise: At this point,every new robot that is installed (安装) displaces 1.6 manufacturing workers on averag
13、e, according to the Oxford Economic model.Robots are becoming cheaper than many human workers, in part because of the falling costs of machines. And they are increasingly capable of functioning in more complex processes and varied contexts. On top of that, the demand for manufactured goods is rising
14、.One potential downside of the robot revolution: Automation could increase income inequality. “This great displacement will not be evenly distributed around the world, or within countries,”according to the report. “Our research shows that the negative effects of robotization are disproportionately (
15、不成比例地) felt in the lower-income regions compared with higher-income regions of the same country.”The workers who drive knowledge and innovation within the manufacturing industry tend to be concentrated in larger cities, and those skills are harder to automate. Thats why urban areas will deal better
16、with the increased automation, according to the report.On the whole, the increased use of automation will likely create new jobs at a pace comparable to the jobs that will be lost, which cancels out fears about permanent job destruction, according to the Oxford study. That said, the poorer regions t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-557709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
新教材2020-2021学年北师大版高中英语必修第三册课件:UNIT 8 SECTION Ⅰ TOPIC TALK .ppt
