河南省豫南九校2017-2018学年高二上学期期末联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省豫南九校2017-2018学年高二上学期期末联考英语试题 WORD版含解析 河南省 豫南九校 2017 2018 学年 高二上 学期 期末 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、河南省豫南九校2017-2018学年高二上学期期末考试英语试题(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)第一部分 听力(略)第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该涂黑。ADisney movies are fun. But have you ever thought that each movie offers great life lessons about things like patience, willpower, kindness and tole
2、rance?To prove it , we have listed great quotes(引语) for kids from famous Disney characters:Its good to laugh at yourself when you make a mistake, which can help you feel more relieved. Next time you make a mistake, dont worry, just do what Mickey Mouse does: “To laugh at yourself is to love yourself
3、”.-Mickey MouseEveryone experiences adversity, the trouble you might face in your life. Never allow yourself to become upset by adversity. It is a time for growth, and shaping who you are. “The flower blooming in adversity is the most rare and beautiful of all.”-The Emperor, MulanThe phrase, “Walk i
4、n someone elses shoes,” -Pocahontas, means trying to see things from someone elses point of view, feeling how they feel, and understanding the struggles they face. This is what is known as empathy(同情)and having more of it would reduce things like bullying(欺凌), war and prejudice. Then the world would
5、 be a better place.Have you noticed people put value on things because of their look? Sometimes, we might ignore a book because we dislike the cover, or not buy a toy because we dont like the box it comes in. though the inside might be something amazing, we pass it by because the outside wasnt what
6、we were looking for. Often we judge people this way too. This is unfortunate because we could be missing out on a great friendship. Heres what the movie Aladdin says about this: “Do not be fooled by its common appearance. Actually, it is the inside that counts.”1. Why is it good to laugh at yourself
7、 when making mistakes?A. Because it can cover your anxiety.B. Because it is beneficial to your health.C. Because it can help correct your mistake.D. Because it can help others better understand you.2. Whose quote means great social benefit?A. Mulans.B. Aladdins.C. Pocahontass.D. Mickey Mouses.3. Who
8、 is the passage intended to be written for?A. Children.B. Parents.C. Teachers.D. Audiences.4. What is the passage mainly about?A. The meaning of watching Disney movies.B. The plots and characters of Disney movies.C. Some famous and interesing Disney movies.D. Life lessons and quotes from Disney char
9、acters.【答案】1. B 2. C 3. A 4. D【解析】本文讲述的是,生活启示和迪斯尼人物的语录。1. B细节理解题。根据第三段第一句Its good to laugh at yourself when you make a mistake, which can help you feel more relieved.可知,因为它对你的健康有益。故选B。2. C推理判断题。根据倒数第二段The phrase, “Walk in someone elses shoes,” -Pocahontas, means trying to see things from someone els
10、es point of view, feeling how they feel, and understanding the struggles they face. This is what is known as empathy(同情)and having more of it would reduce things like bullying(欺凌), war and prejudice. Then the world would be a better place.可知,Pocahontass引用意味着巨大的社会利益。故答案为C。3. A推理判断题。根据第二段第一句To prove i
11、t , we have listed great quotes(引语) for kids from famous Disney characters:可知,这篇文章是为孩子们写的。故答案为A。4. D主旨大意题。根据第一段Disney movies are fun. But have you ever thought that each movie offers great life lessons about things like patience, willpower, kindness and tolerance? 和第二段第一句To prove it , we have listed
12、 great quotes(引语) for kids from famous Disney characters:可知本文讲述的是,生活启示和迪斯尼人物的语录。可知答案为D。BAccording to French philosopher(哲学家) Michel de Montaigne (1533-1592), friendships are essential to humans. He believed that they spread warmth to everyone.This is certainly true of the lifelong friendship between
13、 the two women featured(作为主角) in a four-novel series by Italian writer Elena Ferrante.The third book of the series, Those Who Leave And Those Who Stay (2014), has been translated into Chinese and was published last month.The series is set in the Italian city of Naples after World War . The story of
14、Lila and Elena begins with a flashback (倒叙) to the early 1950s. when the pair meet at 8 years old, they immediately strike up a strong friendship.But “friendship” may not be a good enough word to describe the bond that links Lila and Elena. They are like the same person split(分开) in two.But the fact
15、 that theyre close doesnt mean that theyre not different.Lila is brilliant from the start. As the four books follow her life from childhood into adolescence, and eventually into middle age, readers see her grow into a beautiful woman who no matter how hard she tries, she will never be as good as her
16、 brilliant friend Lila.Its this mixture of fear, love,and, above all, envythat sums up their friendship.Indeed, for Rachel Donadio of The New York Times, the series is a brillant study into the emotion of envy. The novels are filled with envy, but envy,when understood properly, can show us what we r
17、eally want.“It is this swing between lightness and darkness that gives their friendship a depth too clear to seem imagined,” commented The Atlantic.5. The author wrote the article mainly to .A. recommend the works of the Italian writer Elena FerranteB. explain why friendships are important to humans
18、C. describe a four-novel series based on the friendship of two girlsD. discuss why Elena Ferrantes works are popular6. Which of the following is TRUE about Lila and Elenas friendship, according to the article?A. They dont expect to become friends when they first meet.B. Their friendship is based mai
19、nly on shared interests.C. Their friendship greatly deepens during World War .D. They form a strong friendship despite their differences.7. What is the main message that good friendships go through?A. The ups and downs that good friendships go through.B. How envy can destroy good friendships.C. How
20、shy people can achieve great things through hard work.D. A combination of many emotions makes a friendship stronger.【答案】5. C 6. D 7. D【解析】作者写这篇文章主要是为了描述一个基于两个女孩的友谊的四部小说。文章告诉我们许多情感的结合使友谊更加牢固。5. C细节理解题。根据本文第二段This is certainly true of the lifelong friendship between the two women featured(作为主角) in a f
21、our-novel series by Italian writer Elena Ferrante.可知,作者写这篇文章主要是为了描述一个基于两个女孩的友谊的四部小说。故答案为C。6. D细节理解题。根据第四段第二句The story of Lila and Elena begins with a flashback (倒叙) to the early 1950s. when the pair meet at 8 years old, they immediately strike up a strong friendship.可知,尽管他们之间存在差异,但他们形成了牢固的友谊。可知答案为D。
22、7. D主旨大意题。根据最后三段中Its this mixture of fear, love,and, above all, envythat sums up their friendship.和 The novels are filled with envy, but envy,when understood properly, can show us what we really want.可知,许多情感的结合使友谊更加牢固。可知答案为D。CWhen Carly Williams was reporting on a farm in North Carolina, US, she lau
23、ghed when a zebra(斑马)pushed its nose into her car.Carly, 15, is a student at Nation Ford High, South Carolina and hopes to become a television anchor(主播). She is quickly making herself noticed.Not long ago, she got a call from Teen Kids News, which is a weekly show that airs across the US. Carly had
24、 sent a few broadcasts she had done for her school news program to the shows makes in New York. A producer contacted Carly and asked if she would like to work for the company.“All I could say was, yes, yes, yes,”Carly said. “I didnt even hesitate(犹豫).”Carly said she became interested in broadcast jo
25、urnalism when she was in the sixth grade. One day, she heard that forest fires were burning nearby. After sports class, she went out into the forest and reported on the fires. She fell in love with broadasting, and from then on, she tried to do it as much as she could.But despite doing what she love
26、s, Carly has to face both good and bad comments from audience(听众)memebers.“Everyone has a different opinion and Ive always tried to tell Carly that you cant listen to it,” said Lori Williams, a former CNN producer. “If its what you love to do, it will outshine everything else.”Carlys advice to other
27、 young broadcasters is to look for support from friends and family. “With every negative comment, there are five positive comments, and thats how I think aobut it.” She said.The first program Carly anchored was about an artists pumpkin patch. In the program, she asked teenagers what they thought of
28、the artists work.“I was a little nervous. Im going through my lines thinking, No pressure,” Carly said.She has also reported at a Coldplay concert and met Kathie Lee Gifford, an American TV host. Gifford told Carly to continue doing what she loves because “it will lead to big things”.“Getting advice
29、 from her, especially, was absolutely awesome(棒极了),” Carly said.8. What made Teen Kids News notice Carly?A. Her visit to the shows producer.B. Her report on a farm in North Carolina.C. Her phone call to the shows makers.D. The broadcasts she had sent to the shows makers.9. When Carly received the wo
30、rk invitation from Teen Kids News, she .A. didnt know what to sayB. refused to work for themC. agreed to work for them immediatelyD. wanted to think cardfully before making her decision10. According to the text, what caused Carly to develop an interest in journalism?A. Her parents encouragement.B. A
31、 television anchor she loved.C. Her first experience of reporting.D. The influence of some great broadcasters.11. What did Carly suggest other young broadcasters do to deal with comments from audiences?A. Ignore any comments from them.B. Ask for help from senior broadcasters.C. Be willing to listen
32、to bad comments.D. Fight negative comments with positive ones from family and friends.【答案】8. D 9. C 10. C 11. D【解析】本文介绍卡莉是如何从事新闻业的以及在儿童新闻的工作情况。8. D细节理解题。根据第三段第二句. Carly had sent a few broadcasts she had done for her school news program to the shows makes in New York.可知,她发给节目制作人的广播让青少年儿童新闻注意到卡莉。故答案为D
33、。9. C推理判断题。根据第四段“All I could say was, yes, yes, yes,”Carly said. “I didnt even hesitate(犹豫).”可知,当卡莉收到青少年儿童新闻的工作邀请时,她同意立即为他们工作。故答案为C。10. C推理判断题。根据第五段Carly said she became interested in broadcast journalism when she was in the sixth grade. One day, she heard that forest fires were burning nearby. Afte
34、r sports class, she went out into the forest and reported on the fires. She fell in love with broadasting, and from then on, she tried to do it as much as she could.可知,她的第一次报道经历使卡莉对新闻业产生了兴趣。故答案为C。11. D细节理解题。根据第八段Carlys advice to other young broadcasters is to look for support from friends and family
35、. “With every negative comment, there are five positive comments, and thats how I think aobut it.” She said.可知,卡莉建议其他年轻的广播员用来自家人和朋友正面的评论处理负面的评论。故答案为D。DTaxpayers in America pay less in income tax than many Europeans, according to a Pew Research Center report. Belgium has the highest income tax rate,
36、at nearly 56 percent of income, according to the Organization for Economic Cooperation and Development, or OECD. Taxpayers in the U.S. pay less than 36 percent of their incomes into the national treasury. Taxes pay for services provided by the government. The U.S. ranks 25 of the 34 developed countr
37、ies polled in the report.An unmarried person with no children was used as an example in the report. In America, an unmarried person, with no children, making the average wage of $50,000 in 2014 paid 24.8 percent of their income in federal (联邦的) income tax and payroll taxes (工资税). A similar person li
38、ving in Belgium would pay 42.3 percent of their income. The average among the 39 countries in the poll was 27.3 percent income tax.South Korea and Canada had two of the lowest tax rates. The tax rate in South Korea for a married couple with two children is between 10 percent and 20 percent. An unmar
39、ried person in Canada with two children has a tax rate below 10 percent.The deadline to pay taxes in America is usually April 15. This year, the deadline is April 18. American taxpayers complain that wealthy people and large companies pay too little tax, according to a Pew Research Center poll from
40、2015.Americans pay tax to fund programs like Social Security and Medicaid, according to the Pew Research Center. Last year, American taxes paid for $888 billion in Social Security benefits. Social Security pays the elderly an income after they stop working. The government also paid more than $546 bi
41、llion in Medicaid and Medicare benefits. Those programs pay for health and medical care to people who cannot afford it, according to the Center on Budget and Policy Priorities.12. According to the article, which of the following statements is TRUE?A. South Korea has the lowest tax rate.B. Taxpayers
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558830.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
《全程复习方略》山东省2014届高三语文一轮复习课件: 压缩语段 新人教版.ppt
