河南省豫南九校2020-2021学年高二上学期第三次联考(11月)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省豫南九校2020-2021学年高二上学期第三次联考11月英语试题 WORD版含解析 河南省 豫南九校 2020 2021 学年 上学 第三次 联考 11 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、豫南九校20202021学年上期第三次联考高二英语试题(考试时间:100分钟 试卷满分:120分)第一部分听力(略)第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中选出最佳选项。AHow to Be a Space Explorer$17.99Ships in 1-2 business daysBuckle up! How to Be a Space Explorer is a practical book for all aspiring (有抱负的) astronauts, packed with jaw-
2、dropping stories from real-life space exploration. Learn how to navigate (导航)black holes, slingshot around Jupiter and survive the freezing depths of space. Suitable for children ages 8-12.Adventures in Cold Places$9.99Ships in 12 business daysBrrr, come and explore some of the coldest places in the
3、 world! Explore reindeer in Russia, penguins in Antarctica! Decorate real life locations, like the wintery scene in Montreal, chilly ice sculptures(雕塑)in China, polar bears in the North Pole and more cold places with over 250 reusable stickers. Suitable for children ages 3-5.My Travel Journal$12.99S
4、hips in 12 business daysNever forget an adventure with this bright and bold journal from Lonely Planet Kids. Packed with writing topic suggestions, lists to complete, ideas for getting the creative juices flowing and lots more fill-in fun, this is the perfect way for young travelers to record their
5、memories from a trip. Suitable for children ages 5-7.Adventures around the Globe$12.99Ships in 12 business daysCome and explore the ruins of Machu Picchu, the canals of Venice and the bright lights of New York. Decorate real-life locations, like the sacred river Ganges in India or the mosaics of Par
6、k Guell in Spain. With over 250 stickers, your globe-trotting adventure is about to begin! Enjoy hours of fun games, maps and puzzles. Suitable for children ages 3 -5.1. Who would like to read How to Be a Space Explorer?A. Astronauts who are young.B. Students who like travelling around.C. People who
7、 love reading very much.D. Children who are interested in space.2. The cheapest book mentioned in the text is _.A. My Travel Journal.B. Adventures in Cold Places.C. How to Be a Space ExplorerD. Adventures around the Globe.3. What is special about My Travel Journal?A. It has space to write, draw and
8、color.B. It offers a lot of popular destinations.C. It shows several great places of interest.D. It is packed with many records to listen to.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章介绍了和探索有关的几本书籍。【1题详解】推理判断题。根据文中第一段句子,“How to Be a Space Explorer is a practical book for all aspiring (有抱负的) astronauts, pa
9、cked with jaw-dropping stories from real-life space exploration. ” 如何成为太空探索者是一本适合所有有抱负成为宇航员的实用书籍,书中充满了现实生活中太空探索的令人瞠目结舌的故事。由此判断出。对太空感兴趣的孩子想要读如何成为太空探索者。故选 D项。【2题详解】细节理解题。本文中每本书的介绍都涉及相关的价格,通过比较发现,Adventures around the Globe 的价格“ $9.99”是最便宜的。故选 B。【3题详解】推理判断题。根据“My Travel Journal”这本书的介绍中的 “. Packed with
10、writing topic suggestions, lists to complete, ideas for getting the creative juices flowing and lots more fill-in fun, this is the perfect way for young travelers to record their memories from a trip.” 可知,对于年轻的旅行者来说,写下更多有趣的想法和建议是一种完美的方式,可以让他们的旅行充满乐趣。由此判断出该书有留下的版面让读者去写、画或涂色。故选A。【点睛】BEver seen a great
11、 champion boxer like Manny Pacquiao? With his speed and power, he has conquered lots of other great boxers of the 21st century. In between fights, he keeps his training and strengthens it when another fight approaches.Just like a boxer, we too, come face to face with many competitors in the arena of
12、 lifeproblems and difficulties. The bad news is that we dont really know when they occur.Here are several reasons why you should train yourself for success like a champion boxer!You dont practice in the arena; thats where your skills and your abilities are evaluated. This also means that you dont pr
13、actice solving problems and developing yourself when problems occur; you prepare yourself to face them long before you actually face them.Talent is good but training is even better. Back in college, one of my classmates in Political Science didnt bring any textbook or notebook in our classes; he jus
14、t listened and participated in discussions. What I didnt understand was how he became a top student! Obviously, he was gifted with a great memory and analytical skills. In short, he was talented.If you are talented, you maybe need less preparation and training time in facing lifes challenges. But ev
15、en for people who are talented, training and learning are important. Avoid the lazy persons maxim: “If it isnt broken, why fix it?” Why wait for your roof to leak in the rainy season when you can fix it right away?Training enables you to gain intuition and reflexes. Without training, you will mess u
16、p. Without training, you wont be able to anticipate how your enemy will hit you. You will lose control of your race car after the first lap. With training, you lower the possibility of these accidents.Keep in mind that training is borne out of self-command and strong will. Even if you meet with some
17、 setbacks in your training, if you keep at it and persevere, you will soon see results in your life and when problems come, you will be like the champion boxer who stands tall and fights until the final round is over and youre proclaimed as the champion!4. What does the text mainly tell us?A. To bec
18、ome a top boxer isnt easy.B. We should train ourselves for success.C. Life is full of problems and difficulties.D. Talent is more important than training for success.5. Why does the author mention his classmate?A. To introduce his classmates learning methods.B. To prove an average person doesnt need
19、 more training.C. To prove even talented people also need training.D. To show respect for his classmate.6. Which is the closest in meaning to the underlined word “anticipate” in Paragraph 7?A. predictB. avoidC. understandD. defeat7. What can we know from the last paragraph?A. Victory depends on the
20、positive attitude to training.B. Ifs normal to meet with some difficulties in training.C. Boxers often win the victory by persevering.D. Perseverance in training is very important.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】本文是一篇说明文。就像一个拳击手,我们也会在生活的舞台上面对许多竞争者问题和困难。坏消息是,我们真的不知道它们什么时候会发生。文章讲述了应该为了成功而训练自己的几点原因。【4题详解】主旨
21、大意题。根据第三段“Here are several reasons why you should train yourself for success like a champion boxer!(这里有几个你应该训练自己像拳击手冠军一样成功的理由!)”结合文章主要说明了就像一个拳击手,我们也会在生活的舞台上面对许多竞争者问题和困难。坏消息是,我们真的不知道它们什么时候会发生。文章讲述了应该为了成功而训练自己的几点原因。可知,文章主要说明了为了成功,我们应该训练自己。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第六段中“If you are talented, you maybe need less
22、 preparation and training time in facing lifes challenges. But even for people who are talented, training and learning are important.(如果你有天赋,你可能需要较少的准备和训练时间来面对生活的挑战。但即使对有天赋的人来说,训练和学习也很重要)”可推知,作者提到他的同学,是为了证明即使是天才也需要训练。故选C。【6题详解】词义猜测题。根据画线词上文“Without training, you wont be able to”以及后文“how your enemy w
23、ill hit you. You will lose control of your race car after the first lap. With training, you lower the possibility of these accidents.”可知没有训练,你将无法预测你的敌人将如何攻击你。在跑完第一圈后,你会失去对赛车的控制。通过训练,你可以降低这些事故发生的可能性。故画线词意思为“预测”。A. predict预测;B. avoid避免;C. understand理解;D. defeat击败。故选A。【7题详解】细节理解题。根据最后一段中“Even if you me
24、et with some setbacks in your training, if you keep at it and persevere, you will soon see results in your life and when problems come, you will be like the champion boxer who stands tall and fights until the final round is over and youre proclaimed as the champion! (即使在训练中遇到一些挫折,只要你坚持不懈,持之以恒,很快就会在生
25、活中看到成效,当问题来临时,你就会像冠军拳击手一样,昂首挺胸,奋力拼搏,直到最后一回合结束,宣布你是冠军!)”可知,坚持训练是非常重要的。故选D。CAs with many etymologies(词源), the exact root of this word is difficult to say with one hundred percent certainty. However, the leading theory is extremely believable and backed up by a fair bit of documented evidence. Speciall
26、y, it is thought that a dollar is called a “buck” thanks to deer.One of the earliest references of this was in 1748, 44 years before the first US dollar was created, where there is a reference to the exchange rate for a cast of alcoholic drink traded to Native Americans being “5 bucks”, referring to
27、 deerskin.In yet another documented reference from 1748, about Conrad Weiser, while traveling through present day Ohio, noted in his journal that someone had been “robbed of the value of 300 Bucks”.At this time , a buck skin was a common medium of exchange. There is also evident that a “buck” didnt
28、simply mean one deerskin, but may have meant multiple skin, depending on quality. For instance, skin from deer killed in the winter were considered superior to those killed in the summer, due to the fur being thicker. It is thought that the highest quality skins generally had a one to one value at a
29、 single buck. The specific value for given sets of skins was then set at trading. In addition, when the skin was from another animal, the number of skins required to equal a buck varied based on the animal and the quality of the skins. For instance, there is one documented trade where twelve high-qu
30、ality rabbit skin equaled one buck.This use of skins as a medium of exchange gradually die off over the next century as more and more Europeans moved in and built towns and cities. Once the US dollar was officially introduced after the passing of the Coinage Act of 1782, it quickly became the leadin
31、g item used as a medium of exchange, but the term “buck” stuck around and by the mid-nineteenth century was being used as an informal term for dollar.8. It can be inferred from the text that _.A. the first dollar was made from a deerskinB. a skin from any animal was valued at a buckC. the quality of
32、 a deerskin varied with the change of seasons.D. deerskins were the only medium for trading in the 1970s9. When did the use of skins as a common medium of exchange die off?A. As more and more Europeans settled in America.B. When the Coinage Act of 1792 was passed.C. When the bucks died out in the 19
33、50s.D. As the US dollar was officially introduced.10. The author develops this text mainly by _.A. analyzing causesB. following the order of importanceC. making comparisonD. following the order of time11. The text is mainly about_.A. when the dollar first appearedB. why a dollar is called a buckC. W
34、hat a dollar was worth in the pastD. how the word dollar came into being【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述了一美元被称为a buck的原因。【8题详解】推理判断题。根据第四段中“For instance, skin from deer killed in the winter were considered superior to those killed in the summer, due to the fur being thicker.”( 例如,冬天杀死的鹿的皮
35、被认为比夏天杀死的鹿的皮更厚。)可知,鹿皮的品质随着季节的变化而变化。故选C。9题详解】细节理解题。根据第五段第一句“This use of skins as a medium of exchange gradually die off over the next century as more and more Europeans moved in and built towns and cities.”(随着越来越多的欧洲人迁入并建造城镇和城市,这种使用皮肤作为交换媒介的做法在下个世纪逐渐消失。)可知,当越来越多的欧洲人定居美国后,毛皮作为交易媒介的作用也逐渐消失了。故选A。【10题详解】
36、推理判断题。根据文章第二段“One of the earliest references of this was in 1748”(最早的记载是在1748年),文章第三段“In yet another documented reference from 1748”(在另一份1748年的记录中)和文章第五段“Once the US dollar was officially introduced after the passing of the Coinage Act of 1782, it quickly became the leading item used as a medium of
37、exchange, but the term “buck” stuck around and by the mid-nineteenth century was being used as an informal term for dollar.”(1782年货币法(Coinage Act)通过后,美元正式被引入市场,它很快成为主要的交易媒介,但“buck”一词一直沿用至今,直到19世纪中期,它才被用作美元的非正式称谓。)可推知,文章是按时间顺序来组织行文的。故选D。【11题详解】主旨大意题。 通读全文可知,本文主要围绕buck展开。根据第一段最后一句 “Specially, it is th
38、ought that a dollar is called a “buck” thanks to deer.”以及下文主要讲述buck作为物物交换的媒介,由此可知本文在说明一美元被称为a buck的缘由。故选B。DA new device works like a solar panel, except it doesnt harvest energy from the sun. It captures energy from the cold night sky.A prototype (雏形)of the device produced enough electricity at nigh
39、t to power a small light bulb. A bigger version might one day light rooms or charge phones. It could also power electronics in remote or low-resource areas that lack electricity.The device makes use of the temperature difference between the earth and outer space to create electricity. As long as one
40、 side of it is cooler than the other, the generator can produce electricity. The cooler side faces the sky and is attached to an aluminum plate. That plate is sealed beneath a transparent cover and surrounded with insulation (隔热材料)to keep out heat. The bottom of the generator is attached to an expos
41、ed aluminum (铝)plate. That plate is warmed by the local air. At night, the top plate can get a couple of degrees Celsius cooler than the bottom of the generator.Researchers tested a 20-centimeter prototype one clear December night in Stanford University, California. The generator produced up to 25 m
42、illiwatts of power per square meter of the device. That was enough power to light a small light emitting diode (发光二极管),or a LED bulb. Further improvements might increase its production to at least 500 milliwatts per square meter. The system might need more insulation around the cool, top plate to do
43、 that.“The device could also help power remote weather stations or other environmental devices, says Aaswath Raman. He is a material scientist who works on the device at the University of California, Los Angeles. This may be useful in polar regions where people cant see sunlight for months, “ Raman
44、says. If you have some low-power devices and you need to power them through three months of darkness, this might be a way. ”12. What does the author mainly talk about in Paragraph 3 ?A. Application fields of the device.B. The developing process of the device.C. The working principle of the device.D.
45、 Significant effects of the device.13. How can researchers make the device produce more electricity?A. By putting more insulation around the top plate.B. By using it in extremely cold and clear nights.C. By attaching the bottom plate to a warm plate.D. By covering the top plate with a transparent li
46、d.14. Whats Ramans attitude to the new device?A. Doubtful.B. Hopeful.C. Negative.D. Ambiguous.15. What could be a suitable title for the text?A. A Device Using the Cold Night Sky to Produce ElectricityB. A Device Bringing New Hope for Those in the Cold NightC. The Differences Between a Solar Panel a
47、nd a New DeviceD. The Temperature Difference between the Earth and Outer Space【答案】12. C 13. A 14. B 15. A【解析】本文为一篇说明文。文章主要介绍了一种新型发电装置。这种装置可以从寒冷的夜空中收集能量,利用地球和外层空间的温差来发电。【12题详解】主旨大意题。文章第三段中提到“The device makes use of the temperature difference between the earth and outer space to create electricity. As
48、 long as one side of it is cooler than the other, the generator can produce electricity.(该装置利用地球和外层空间的温差来发电。只要它的一边比另一边冷,发电机就能发电)”。由此可知,该段主要说明了这种新装置是如何发电的工作原理。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第四段中“Further improvements might increase its production The system might need more insulation around the cool top plate to
49、do that” 可知,研究人员可以做出进一步的改进,使该设备产生更多的电能。为了做到这一点,该系统可能在冷却的顶板周围需要更多的绝缘材料。故选A。【14题详解】推理判断题。根据文章最后一段中 Raman 所说的话“The device could also help power remote weather stations or other environmental devices(该设备还可以帮助远程气象站或其他环境方面的设备供电。)”可知,Raman认为这种新的装置可以应用到更多的领域。由此可以推断,他对这种装置的前景是充满希望的。 故选B。【15题详解】主旨大意题。通读全文,文章第
50、一段提到“It captures energy from the cold night sky”,这种新装置可以从寒冷的夜空中收集能量;第三段提到这种新装置的工作原理“The device makes use of the temperature difference between the earth and outer space to create electricity”;第四段提到对这种新装置作出的进一步研究;第五段提到这种新装置的更多的用途。由此可知,文章是介绍一种利用地球与外太空的温差发电的新装置。 因此文章的标题应该为“A Device Using the Cold Night
51、 Sky to Produce Electricity(一种利用寒冷夜空发电的装置)”故选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For each working person, the scarcest resource is your daily time. You may feel like that you do not have enough hours in the day, only endless things to do, and you can always find more thin
52、gs waiting for you to do. Of course, some of these things are not part of your job, such as other colleagues asking for your help or bosses making new demands. _16_ Just by doing the following three steps, you can usually make yourself and the other person comfortable while refusing them.Step 1: Lis
53、teningIts not simply hearing what the other person is saying. You have to literally stop what youre doing, and carefully listen through what they say. _17_The point is to let the other person see that you are not available, instead of not willing to help.Step 2:Start with Conclusion when RefusingThe
54、re is a saying goes like People Lend to judge others by results, and themselves by motives. This principle can also be applied to daily conversations. We all hope that other people will come to a conclusion quickly, but when we speak, we instinctively start from the beginning of the story. This way
55、of speaking is not good for communication, because the other person usually does not have so much patience to hear you finish your speaking, and by the time you come to the conclusion, their attention has long gone. _18_Step 3: _19_Maybe you really dont have the time to listen to the other persons r
56、equest. For example, you have to get off work on time that day and the work at hand is urgent. In situations like this, dont just tell the other person that you dont have the time. Instead, you should give them a time when you would be available. You can also recommend him a person whom you feel can
57、 help him. In this way, although you refused him, he still can feel your support.In a word, refusal is inevitable, but the way of refusal is optional. _20_ An artistic refusal, on the other hand, may lead you to some unexpected benefits.A. An inappropriate refusal may cause great harm to your workin
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-558854.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
