《解析》西藏自治区拉萨市拉萨中学2020届高三第八次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析西藏自治区拉萨市拉萨中学2020届高三第八次月考英语试题 WORD版含解析 西藏自治区 拉萨市 拉萨 中学 2020 届高三 第八 月考 英语试题 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家2020届西藏自治区拉萨市拉萨中学高三第八次月考英语试题(满分:150分,考试时间:120分钟)第I卷(三部分,共115分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题的阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. What was the weather like during Janes trip?A. Rainy. B. Windy. C. Sunny.2. When
2、will the program end?A. In February. B. In October. C. In December.3. What is the probable relationship between the speakers?A. Mother and son. B. Doctor and patient. C. Teacher and student.4. How will the man go home?A. By car. B. By bus. C. By subway.5. What is the woman going to do?A. Throw a par
3、ty. B. Do the cleaning. C. Get some sleep.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话和独白后有几个小题,从题中所给的A B C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话和独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话和独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What is the man doing?A. Booking a room. B. Making a complaint. C. Asking for directions.7. What
4、does the woman like best about their room?A. The soft bed. B. The large bathroom. C. The good view.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. Why does Jason hesitate to take part in the competition?A. He is not sure of himself. B. He is over the age limit.C He is tired of video games.9. What does the woman advise Jason
5、 to do?A. Print the competition rules. B. Check the competition rules.C. Have a talk with the designers.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. Where are the speakers most probably?A. At home. B. In a travel agency. C. In a museum.11. What can people enjoy in the Reality Room?A. Train exhibits. B. Juicy tomatoes.
6、 C. New Yorks scenery.12. What is the mans attitude toward transgenic(转基因的) food?A. Ambiguous. B. Worried. C. Approving.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Where is Story Time held?A. In the Childrens Room. B. In the Meeting Room.C. In the Reference Room.14. When does Family Movies take place now?A. On Thursd
7、ay. B. On Saturday. C. On Sunday.15. What will the man probably do on Friday night?A. Give a speech. B. Listen to a lecture. C. Read stories to children.16. What are the speakers mainly talking about?A. Movie nights. B. Library events. C. Weekend activities.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Where are the te
8、achers in the English Summer Camps from?A. Canada. B. Italy. C. America.18. What activity is arranged during the trip to Canada?A. Going to the green jungle. B. Visiting famous museums.C. Learning about some architecture.19. How long does the trip to Italy last?A 7 days. B. 10 days. C. 20 days.20. W
9、hat is the aim of the English Summer Camps?A. To speak English perfectly. B. To avoid making mistakes.C. To learn English happily.第二部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AChina is a big country, and there is no simple answer to the question “Whe
10、n is the best time to visit China? ” There are two best times to visit China, depending on your preference.OctoberThings to do: hike on the Great Wall, photography tourPlaces to visit: Beijing, Xian, Shanghai, Guilin,Jiuzhaigou, ChengduThe best time to go to China is early autumn (October).Most of C
11、hina has warm temperatures, and the summer rains have stopped (apart from around HongKong and Sanya) so its pretty dry. The autumnn colours are also amazing. It is quiet at tourist attractions for most of the month, as the summer holiday travel crowds have gone. But try to avoid October 1 st -7 th,
12、which is the Chinese National Day holiday, as attractions, transport and hotels are packed with Chinese tourists and prices go up a lot.Late Spring (April to May)Things to do: appreciate flowers, Li River cruise, ethnic festivalsPlaces to visit: Beijing, Xian, Guilin, Huangshan, GuiZhou, Zhangjiajie
13、The second-best time to travel to China is probably in April and May, when the flowers are in bloom and the temperatures are warming up. In late spring, temperatures across China are getting into the 20s (), except the extreme northwest and northeast. While the North of China is still dry, the summe
14、r rains have already begun in the South. This could actually improve the view in the form of mountain fog in mountainous areas like the Li River and the Yellow Mountains.Ethnic festivals in GuiZhou are concentrated in April and May, such as the Sisters Meal Festival. If you are interested in Miao an
15、d Dong ethnic cultures, this is a good time to visit.Travel prices are average: cheaper than June to October, but more expensive than the lower season from November to March.1. Which time is best if you want to attend the ethnic festivals in GuiZhou?A. April 25 th.B. June 17 th.C. October 1 st.D. No
16、vember 9 th.2. Which are the best places to visit in both October and late spring?A. Beijing and Zhangjiajie.B. Shanghai and GuiZhou.C. Xian and Guilin.D. Huangshan and Jiuzhaigou.3. Why is late spring the best time to visit Huangshan?A. Because the summer rains havent come yet.B. Because the wet we
17、ather adds to its beauty.C. Because there are several special festivals there.D. Because the prices are the lowest of the year.【答案】1. A 2. C 3. B【解析】本文主要介绍了两个访问中国的最佳时间。【1题详解】A细节理解题。根据Late Spring (April to May)中的Things to do: appreciate flowers, Li River cruise, ethnic festivals.可知,要在一年的四月份到五月份期间过the
18、 ethnic festivals这个节日。故选A。【2题详解】C细节理解题。根据October中的Places to visit: Beijing, Xian, Shanghai, Guilin,Jiuzhaigou, Chengdu.和Late Spring (April to May)中的Places to visit: Beijing, Xian, Guilin, Huangshan, GuiZhou, Zhangjiajie.可知,在十月和晚春时节最佳旅游地点是西安和桂林。故选C。【3题详解】B细节理解题。根据Late Spring (April to May)中的This coul
19、d actually improve the view in the form of mountain fog in mountainous areas like the Li River and the Yellow Mountains.可知,晚春的湿润天气使黄山更加美丽了。故选B。BLast week I did something that scared me. I stood in front of nearly 200 financial planners and I talked to them about why financial blogs are a good thing.
20、 Im a confident writer. Ive been doing this long enough that I know my strength and my limitations. Im less confident as a speaker. I dont have time to pause to collect my thoughts. Im not able to edit. Im afraid of being trapped in a corner without being able to talk my way out. Basically, Im scare
21、d to speak.It would be easy to simply refuse the chances that come my way. When somebody asks me to speak in front of a group, I could say no. When radio and television stations call for an interview, I could say no. But for the past two years, Ive been following my own policy to say yes to new chan
22、ces.To say yes is to live in fear. My goal is to continually improve myself to become better than I am today. One way to do that is to do the things that scare me, to take them on as challenges, and to learn from themeven if I fail.In mid-November, a local station asked me to appear on live televisi
23、on. I realize its short notice, the producer wrote, but wed love to have you on the show if youre available tonight. I was frightened. I thought about recent taped television interviews that I had hated. I was afraid of what might happen.But I also thought about the things that had gone right. I tho
24、ught of how my speaking skills had improved over the past year. And then I thought of the book I was reading, a book that I had bought for $1.29 at the local store. The Magic of Thinking Big was a huge bestseller during the 1960s. Written by Dr. David Schwartz, a professor at Georgia State Universit
25、y, the book contains dozens of practical tips on how to take risks to achieve big goals. Schwartz argues that nobody will believe in you until you believe in yourself.So when the television producer asked if I wanted to appear on his show, I thought big. Sure, I said. Ill do it. I acted confidently,
26、 but on the inside I was frightened. What I needed was techniques to build up my confidence and to overcome my fear.4. Why is the author afraid of speaking in public?A. He is aware of his potential.B. He has few chances to talk.C. He is not able to edit what he says.D. He likes writing better.5. The
27、 underlined words my own policy in Paragraph 2 probably mean _.A. self-improving through challengesB. hesitating before chancesC. turning down the invitationsD. saying yes to fear6 The author mentioned the book The Magic of Thinking Big mainly because _.A. it was inspiringB. it was a bestsellerC. it
28、s author was famousD. its price was attractive7. What is the authors purpose to write the passage?A. To analyze his strength and weaknesses.B. To give practical tips on speaking in public.C. To persuade people to follow his example.D. To share his experiences of overcoming fear.【答案】4. C 5. A 6. A 7.
29、 D【解析】本文是一篇记叙文。文章中作者是一个自信的作家,但是他害怕在公众面前讲话。后来作者试图改变这一现状,对新机会说“是”,勇于在挑战中提升自己。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“I dont have time to pause to collect my thoughts. Im not able to edit. Basically, Im scared to speak.”作者害怕当众讲话是因为他觉得没有时间停下来汇集自己的想法,也没法编辑。故选C项。【5题详解】词句猜测题。划线词所在句子的后半句“to say “yes” to new chances” 向新的机会说“是”;上
30、文提到作者害怕在公众面前讲话,总是拒绝到来的机会;而现在对新的机会说“是”,即是接受挑战。第三段中提到“ My goal is to continually improve myself to become better” 作者的目标是不断提升自己。由此可意猜测“my own policy”意思为“接受挑战,不断地提升自我”。故选A项。【6题详解】推理判断题。根据第五段中“the book contains dozens of practical tips on how to take risks to achieve big goals. Schwartz argues that nobod
31、y will believe in you until you believe in yourself. ”这本书包含了很多关于如何冒险实现大目标的实用的建议。该书作者Schwartz认为,直到你相信自己,才会有人相信你。作者先是害怕电视采访,但后又想到了The Magic of Thinking Big这本书作者说的话,让他有了勇气,最终接受了电视采访。由此可知,作者提到The Magic of Thinking Big这本书主要是这本书激励了他。故选A项。【7题详解】推理判断题。作者是一个自信的作家,但是他害怕在公众面前讲话。作者试图改变这一现状,敢于向挑战说“是”。在电视台邀请他做电视采
32、访时,他起初害怕,后来在“The Magic of Thinking Big”这本书的激励下,他鼓励自己克服恐惧心理,接受了电视采访。由此可知,作者写这篇文章是想与我们分享他是如何克服恐惧的体验。故选D项。CMost female fashion models start their careers(事业)in their late teens and retire in their early 30s but 96-year-old Alice Pang isnt an ordinary fashion model. She started modelling at 93.Alice alw
33、ays liked dressing well and looking elegant, but never actually considered a career in modelling. But her granddaughter always thought she had it in her, so when she saw an online ad for senior models of 65, she sent in Alice s pictures and she was chosen for a photo shoot. Never one to back away fr
34、om a challenge, Pang decided to give it a shot and even though she knew nothing about modelling, she had all the natural qualities to succeed in it. Today, she is recognized as one of the best senior models in Asia, as well as the oldest.Born in 1923, Alice never dreamed she d one day be modelling f
35、or high-end fashion brands like Gucci, Ellery or Valentino, let alone at age 96. But her wonderful skin color and excellent posture(姿势)uncommon qualities for people of her agemake her one of the most sought-after senior models in the business.Surprisingly, Alice doesnt credit exercise or a strict di
36、et for her enviable figure and posture. Even though she agrees that exercise helps some people stay in good shape, she doesnt even have a morning exercise routine, crediting her good genes(基因)instead. She says her skin is white because she s seldom exposed to the sun and she has a straight back.Whil
37、e most people praise her for her active lifestyle and the courage to start a whole new career in her nineties, some say she should dress and act according to her age. She chooses to ignore them, though, saying that her personal happiness is all that counts.8. What makes Alice Pang a special fashion
38、model?A. Her unusually long modelling career.B. Her being famous worldwide at an old age.C. Her not retiring from modelling in her early 30s.D. Her starting the career decades later than normal.9. According to the text, Alice is a person who _.A. doesnt give up easilyB. is quite fond of competing wi
39、th othersC. doesnt do anything she is unfamiliar withD. often dreams of being a professional model10. In Alice s opinion, her good shape is _.A. completely naturalB. quite unexpectedC. due to her strict dietD. the result of regular exercise11. What can be inferred about Alice from the last paragraph
40、?A. Active as she is, she is rather stubborn.B. She always turns a deaf ear to others opinions.C. There are different voices on her present lifestyle.D. She thinks personal happiness comes before modelling.【答案】8. D 9. A 10. A 11. C【解析】本文是记叙文,讲述了93岁开始走上模特职业生涯的Alice Pang的故事。【8题详解】细节理解题。根据第一段中“but 96-y
41、ear-old Alice Pang isnt an ordinary fashion model. She started modelling at 93.”可知,Alice Pang与其他时装模特不同的是她开始模特的职业生涯的时间比一般晚了几十年,93岁才成为模特。故选D项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“Never one to back away from a challenge, Pang decided to give it a shot” Alice从来没有在挑战面前退缩,于是她决定去试一试。由此可以推断,Alice不是一个轻易放弃的人。 故选A项。【10题详解】细节理解题
42、。根据第四段中“Even though she agrees that exercise helps some people stay in good shape, she doesnt even have a morning exercise routine, crediting her good genes(基因)instead.”尽管她认为运动帮助一些人保持良好的体型,但她甚至没不做早锻炼,认为她的好体型归功于她的好基因。由此可知,在Alice看来,她的好体型是天生的。故选A项。【11题详解】推理判断题。文章最后一段中提到 “most people praise her for her
43、active lifestyle and the courage”“some say she should dress and act according to her age.”大多数人都称赞她积极的生活方式和勇气,但也有人说她的着装和行为要符合年龄。因此可以推断,人们对Alice目前的生活方式有不同的看法。故选C项。DThere are hundreds of grape varieties in Japan, but only one can sell for several hundred dollars per grape. The Ruby Roman was cultivated
44、 in Japan s Ishikawa Prefecture and is considered one of the world s most expensive fruits.The story of Ruby Roman began in 1995, when Ishikawa grape farmers appealed to the government to create a large red grape variety. 400 experimental vines(葡萄树)were planted into a test field. Two years later; th
45、ey started bearing fruit. However, out of the 400 vines, only 4 turned out to be red grapes, and only one of them was considered large enough to meet the farmers expectations. Over the next 14 years, researchers constantly improved its size, taste, color and ease of planting, and today Ruby Roman is
46、 considered a “treasure of Ishikawa”.In 2008, soon after making its commercial debut(首秀), the Ruby Roman grape variety made international headlines after a 700-gram bunch sold for 10,000 yen($910), or $26 per grape. Eight years later, a 26-grape bunch sold for 1.1 million yen($11,000), or roughly $3
47、70 per grape.While the Ruby Roman name is used to describe a type of grapes, every bunch must meet very strict standards. For example, every grape in the bunch must weigh at least 20 grams and have a sugar content of at least 18 percent. There is also a Premium class of Ruby Roman grapeseach grape m
48、ust weigh over 30 grams, and the whole bunch must be at least 700 grams heavy.Most bunches of Ruby Roman grapes are sold through auctions(拍卖), but Premium Ruby Rose are extremely difficult to find. For example, in 2010, only six bunches of grapes were certified Premium, and in 2011 no bunches qualif
49、ied for it.And if you re wondering how the Ruby Roman name came to be, it was apparently voted by local residents(居民)out of 639 different names.12. The underlined word“cultivated”in the first paragraph can be best replaced by”_”.A. discoveredB. preservedC. developedD. promoted13. According to the se
50、cond paragraph, Ruby Roman _.A. is widely planted in JapanB. does not come easilyC. used to be a treasure of IshikawaD. is more productive than expected14. Whats the authors purpose in listing a number of figures in paragraph 3 ?A. To explain how large Ruby Roman grapes are.B. To tell how profitable
51、 planting Ruby Roman is.C. To prove how popular Ruby Roman is globally.D. To show how expensive Ruby Roman grapes are.15. What does the text say about the Ruby Roman grape?A. Its named after its birthplace.B. It isnt available in abundance.C. It doesnt refer to only one grape variety.D. Its price ha
52、s nothing to do with its color.【答案】12. C 13. B 14. D 15. B【解析】本文是说明文,介绍了日本石川县出产的一种世界上最昂贵的水果,被称为“石川珍宝”的罗马红宝石葡萄。【12题详解】词句猜测题。文章是关于日本石川县出产的一种昂贵的葡萄Ruby Roman。根据第二段“400 experimental vines(葡萄树)were planted into a test field.”石川的农民种植葡萄树。由此可以推测,cultivate与句中的“plant”意思相近,意为“培育”。故选C项。【13题详解】推理判断题。文章第二段介绍Ruby R
53、oman葡萄品种的由来。根据“Two years later, they started bearing fruit. However, out of the 400 vines, only 4 turned out to be red grapes, and only one of them was considered large enough to meet the farmers expectations. ” 两年才开始结出果实。在400棵葡萄树中,只有4棵是红葡萄,其中只有一棵被认为可以满足农民的期望。由此可意推断,Ruby Roman葡萄来之不易。故选B项。【14题详解】推理判断
54、题。第三段中提到Ruby Roman葡萄的售价成了国际头条新闻,“a 700-gram bunch sold for 10,000 yen($910), or $26 per grape. Eight years later, a 26-grape bunch sold for 1.1 million yen($11,000), or roughly $370 per grape.” 一串700克的葡萄售价10000日圆(910美元),或者一颗26美元。8年后,一串26粒葡萄以110万日元(1.1万美元)的价格售出,约合每颗葡萄370美元。作者列举这一系列的价格是为了说明Ruby Roman葡
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560701.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
