《解析》陕西省咸阳市三原县南郊中学2019届高三第五次月考英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 解析 解析陕西省咸阳市三原县南郊中学2019届高三第五次月考英语试卷 WORD版含解析 陕西省 咸阳市 三原县 南郊 中学 2019 届高三 第五 月考 英语 试卷 WORD
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家三原南郊中学2019届第五次月考英语试题第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.【此处有音频,请去附件查看】How does the man advise the woman to get to the hotel?A. By taxi.B. By underground.C. By bus.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题
2、,解析略。2.【此处有音频,请去附件查看】How much does one ticket cost?A. 0.7B. 5.0C. 4.3【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。3.【此处有音频,请去附件查看】What is the woman unsatisfied with?A. The acting.B. The special effects.C. The plot.【答案】C【解析】【原文】此题为听力题,解析略。4.【此处有音频,请去附件查看】Where are the speakers?A. At a hotel.B. At a store.C. At a clinic.【
3、答案】A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。5.【此处有音频,请去附件查看】What does the woman plan to do?A. Draw some pictures.B. Buy some things on sale.C. Make an advertisement.【答案】B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面五段对话或独白,每段对话或短文后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每个小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时
4、间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】6. What does the woman ask the man to do?A. Have lunch together.B. Buy her a printer.C. Fix her computer.7. When does the conversation take place?A. In the morning.B. In the afternoon.C. In the evening.【答案】6. C 7. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音
5、频,请去附件查看】8. What will the man do on his birthday?A. Go out for a meal.B. Go to see a film.C. Work on his terms work.9. What is the relationship between the speakers?A. Brother and sister.B. Classmates.C. Teacher and student.【答案】8. B 9. B【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】10. Whats the
6、 good news?A. New gym opened.B. A yoga class startedC. A new caf opened.11. When will the speakers go to the gym?A. On Friday.B. On Saturday.C. On Sunday.12. What does the speakers decide to do first?A. Meet for lunch.B. Go to the gym.C. Make an exercise plan.【答案】10. A 11. B 12. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。
7、听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处有音频,请去附件查看】13. What are the speakers discussing?A. The preparation for a test.B. A television program.C. Their close friends.14. Why is the man watching TV?A. He has already finished studying.B. He is taking a break from studying.C. He wants to get information for a paper.15. Who
8、 did the best in the last test?A. Kevin.B. The woman speaker.C. Elizabeth.16. Why does the man stop the woman calling Elizabeth?A. He doesnt want to trouble her.B. He prefers to study on his own.C. He doesnt think she is helpful.【答案】13. A 14. B 15. C 16. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。听下面一段独白,回答以下小题【此处有音频,请去附件
9、查看】17. What did Sally do for her pen-friend?A. She offered her some advice.B. She taught her how to write.C. She helped her to keep a diary.18. Why did Sallys dad ask her not to send her book to a publisher?A. There were too many books of this kind.B. He thought the book too simple.C. Their response
10、 might let her down.19. How did Sally contact the publisher?A. She made a call.B. She sent an email.C. She paid a visit.20. How did Sallys mum feel after answering the companys phone?A. Very excited.B. Extremely surprised.C. Fairly anxious.【答案】17. A 18. C 19. B 20. A【解析】【原文】此题为听力题,解析略。第二部分:阅读理解(共两节,
11、满分40分)第一节(共15小题:每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。A第三部分:阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(共20小题;每小题2分,满分40分)I made a promise to myself on the way down to the vacation beach cottage. For two weeks I would try to be a loving husband and father. Totally loving. No ifs, ands or but
12、s.The idea had come to me as I listened to a talk on my car radio. The speaker was quoting a Biblical passage about husbands and their wives. Then he went on to say, “Love is an act of will. A person can choose to love.” To myself, I had to admit that I had been a selfish husband. Well, for two week
13、s that would change.And it did. On arriving at the beach cottage, I kissed Evelyn meeting me at the door and said, “That new yellow sweater looks great on you.” “Oh, Tom, you noticed”, she said, surprised and pleased. Maybe a little puzzled. After the long drive, I wanted to sit and read. Evelyn sug
14、gested a walk on the beach. I started to refuse, but then I thought, “Evelyns been alone here with the kids all week and now she wants to be alone with me.” We walked on the beach while the children flew their kites.So it went. Two weeks of not calling the Wall Street firm where I am a director; a v
15、isit to the shell museum though I usually hate museums. Relaxed and happy, thats how the whole vacation passed. I made a new promise to keep on remembering to choose love.There was one thing that went wrong with my experiment, however. Evelyn and I still laugh about it today. On the last night at ou
16、r cottage, preparing for bed, Evelyn stared at me with the saddest expression. “Whats the matter?” I asked her.“Tom,” she said in a voice filled with distress, “ I dont?”“What do you mean?”“Wellthat checkup I had several weeks agoour doctordid he tell you something about me? Tom, youve been so good
17、to meam I dying?”It took a moment for it all to be understood. Then I burst out laughing.“No, honey,” I said, wrapping her in my arms. “Youre not dying; Im just starting to live.”21. From the story we may infer that Tom drove to the beach cottage _.A. with his familyB. with EvelynC. aloneD. with his
18、 children22. During the two weeks on the beach, Tom showed more love to his wife because _.A. he was determined to be a good husbandB. he had made a lot of money in his Wall Street firmC. she looked lovely in her new clothesD. the doctor said his wife was seriously ill23. The author says, “There was
19、 one thing that went wrong with my experiment.” What does “one thing” refer to?A. He praised her sweater, which puzzled her.B. She insisted on visiting a museum, which he hated.C. He knew something about her illness but didnt tell her.D. He was so good to her that she thought she must be dying.24. B
20、y sag “Im just starting to live,” Tom means that _.A. he is just beginning to understand the real meaning of lifeB. he is just beginning to enjoy life as a loving husbandC. he lived an unhappy life before and is now starting to changeD. he is beginning to feel regret for what he did to his wife befo
21、re【答案】21. C 22. A 23. D 24. B【解析】试题分析:本文主要讲了Tom去海边与妻子孩子度假。由于他在车上收听了一个节目,他决心做一个好丈夫、好父亲。Tom与妻子孩子度过了一个快乐的假期【21题详解】C 考查推理题 根据第三段的句子:On arriving at the beach cottage, I kissed Evelyn meeting me at the door and said, “That new yellow sweater looks great on you.”可以推断出汤姆是一个人开车去海边的村舍的,故选C项。【22题详解】A 考查细节理解题。根
22、据第一段提到For two weeks I would try to be a loving husband and father这两周,我想尝试着成为一个慈爱的丈夫和父亲,故选A项。【23题详解】D 考查细节理解。根据倒数第二段的句子:“Wellthat checkup I had several weeks agoour doctordid he tell you something about me? Tom, youve been so good to meam I dying?”可知汤姆对妻子太好了,妻子以为自己要死了,故选D项。【24题详解】B考查推理判断题。根据最后一段提到No,
23、 honey,” I said, wrapping her in my arms. “Youre not dying; Im just starting to live. 可知汤姆想说的是:“你没有要死而是我要做一个有爱心的丈夫开始享受人生了,故选B项。【名师点睛】推理判断题解题方法 :推理判断题不仅要求考生读懂文章中的每个句子的意思还要推理它们之间的关系,结合自己的生活常识和经验,再通过逻辑推理和判断,理解文章的言外之意,从而揭示文章的深层涵义。BHere are some traditional German beer games .Beer Boot PassA very , very
24、popular game played in Germany is the beer boot pass ( Bier Boot ) , which has gained popularity all over the world . The game is usually played to pin the next round of beer on a person . In this , a full glass of beer is passed around in the groupthere are some rules for thisit has to be tipped ev
25、ery time before it is passed and not a drop of beer must be spilled . The second-to-last person who finishes the beer must pay for the next round . The game then becomes all about judgment because either you drink the entire beer or have a sip and pass it on . You never know who the second to last p
26、erson will be , so the uncertainty and excitement makes the game a favorite .Beer Crate-RunningThis is a traditional game that is extremely popular in Germany , Switzerland , and Austria , more popularly referred to as Kastenlauf . The game is similar to running a race , where a route is marked , ra
27、nging from anywhere between 5-12 km . Each participant brings a crate of beer ( the size and quantity will be specified ) . The first person who success fully finishes the entire crate of beer before getting to the finish line wins .FlunkyballThis outdoor game is played with one team being matched a
28、gainst another , with equal numbers in both . The teams stand on opposite sides of the ground in a line , with their beers lined before them . An empty bottle or a tin can is placed in the center and another object ( used as an aim ) is brought in , something like a tennis ball . The first team ( A
29、) hits the ball onto the target to tumble(打翻)it . Once the bottle has tumbled , team A will start drinking their beers . Meanwhile , team B must run to the center , place the bottle upright , find the ball , and cross back into the line before yelling Stop . Team A then stops drinking and team B sta
30、rts to throw the ball at the bottle and carrying forward the game . The game continues till one team has finished all their beer and they are declared winners .Drinking RelayDivide the group of people into two teams and get them to stand in a line with beer placed in front of each member . At the bl
31、ow of the whistle , the first person lifts the glass and starts drinking the beer . After he is done , he has to turn the glass over to show that there is no more beer in the glass . Then , the next person starts drinking and so on . The next in line can only drink when the first person has emptied
32、his glass . The team whose last member empties the glass ahead of others wins .Herman the GermanEven though this game seems simple , it is a lot of fun . It runs on the lines of Who stole the cookie . A person is chosen as Herman the German ( HTG ) and he has to get the game running . The other memb
33、ers sit in a random manner and are given names , better if they are confusing names like China Port No. 1 , Rum Master Blaster etc . The game starts with HTG saying “ HTG dropped a missile on China Port No. 1 , sir ” and China Port No. 1 has to reply with “ It wasnt me , sir . ” Then HTG replies “ W
34、ho then , sir ” and it goes on . The sentence has to end with sir and if it doesnt , then the player has to down a beer . Similarly , if at any point the players fumble , they have to do the same . The tension makes the players forget things and theres a whole lot of beer flowing as a result .25. Wh
35、ich two games have something to do with running ?A. Beer Boot Pass and Beer Crate-RunningB. Flunkyball and Drinking RelayC. Beer Crate-Running and FlunkyballD. Drinking Relay and Herman the German26. The loser will have to buy beers for others in the game _ .A. Beer Boot PassB. Beer Crate-RunningC.
36、FlunkyballD. Drinking Relay27. A person with a good memory may have a advantage in playing _ .A. Beer Boot PassB. FlunkyballC. Drinking RelayD. Herman the German28. Which of the following statements is listed as a rule of the games ?A. Every person has to sip the beer when playing Beer Boot Pass .B.
37、 The person who replies to HTG with “ sir ” at the end will be punished .C. The team can start drinking their beers as soon as they throw the ball in FlunkyballD. The team members have to drink their beers in turn when playing Drinking Relay .【答案】25. C 26. A 27. D 28. D【解析】试题分析:本文介绍了一些传统的关于德国啤酒的游戏。如
38、传递啤酒靴游戏、扛啤酒箱赛跑、户外投球、喝啤酒接力赛和德国人赫尔曼等。【25题详解】C 细节理解题。由“The game is similar to running a race ”和“Meanwhile , team B must run to the center , place the bottle upright ,”可知,Beer Crate-Running 和 Flunkyball这两项运动是包含跑的。故选C。【26题详解】A 细节理解题。由“The second-to-last person who finishes the beer must pay for the next
39、round .”可知,在Beer Boot Pass中,倒数第二的人要付钱买酒。故选A。【27题详解】D 细节理解题。由“The tension makes the players forget things and theres a whole lot of beer flowing as a result .”可知,记忆力好的人不容易忘,因此玩这个游戏更有优势。故选D。【28题详解】D 细节理解题。由“Then , the next person starts drinking and so on .”可知,在Drinking Relay游戏中,人们需要轮流喝酒。故选D。【名师点睛】关于细
40、节理解题用细节定位法:细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于高考所占的比例很大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。CI discovered the power of fear when I became stuck to my driveway, as if my feet were crazyg
41、lued to the cement(水泥).As much as I tried, I could not move them. The realization that my daughters were playing in Nancys house, just one-half block away, paralyzed(麻痹) my legs, making me unable to move when I neared the end of our driveway. Dense, black smoke was rising from behind the Sycamore Ma
42、ple trees on the other side of the street and was enveloping three houses, making them barely visible. Nancys house was one of them.I tried to call out for my daughters hoping to see them run safely to my arms, but my voice was also stuck - stuck in my throat with no intention of coming out. There I
43、 stood, helpless, paralyzed and silenced by fear, unable to protect the two little girls I loved more than even I had realized.Although trapped in a body that couldnt move or speak, I could still hear. I could hear other mothers anxiously calling their children. I could hear a frightening silence th
44、at covered the neighborhood instead of the usual happy voices of children. And, finally, I could hear the alarm of the fire engine. As the alarm announced, Were on our way, it instantly dissolved the crazy glue that had held my feet to the cement and it unlocked the soundproof box that had silenced
45、my voice. I was free to make sure my daughters were safe.As I continued down the driveway, two little girls, my two little girls, ran toward me from across the street. They had come home to tell me about the fire in the garage next to Nancys house. Not only did my feet and voice work now, but my eye
46、s were also in good working order and had no trouble producing tears.29. Why was the author stuck to her driveway?A. She was too tired to move her legs.B. Thick black smoke blocked her view.C. The cement on the driveway was still wet.D. The fear for her daughters safety struck her.30. What made the
47、author able to move and speak again?A. Shouting from other anxious mothers.B. Strange silence in the neighborhood.C. The alarm of the coming fire engine.D. The courage to protect her daughters.31. What does the author suggest at the end of the story?A. She burst into tears of relief and happiness.B.
48、 She was really thankful to see her girls saved.C. She was too excited to believe what she saw.D. She overcame her fear and fully recovered.32. What is the best title for the text?A. Love in FireB. The Power of FearC. A Narrow EscapeD. The Price of Fear【答案】29. D 30. C 31. A 32. B【解析】这是一篇记叙文。文章记叙了作者和
49、女儿遭遇火灾事件经过。【29题详解】推理判断题。根据文章第一段的句子“The realization that my daughters were playing in Nancys house, Dense, black smoke was rising from behind the Sycamore Maple trees on the other side of the street Nancys house was one of them.”可知,作者担心女儿的安全,所以停在汽车道上不能动了。故选D。【30题详解】细节理解题。根据文章第三段的句子“And, finally, I co
50、uld hear the alarm of the fire engine. As the alarm announced, Were on our way, it instantly dissolved the crazy glue that had held my feet to the cement and it unlocked the soundproof box that had silenced my voice.”可知,即将到来的消防车的警报声让作者极度紧张的心情放松了,又能说话也能走路了。故选C。【31题详解】推理判断题。根据文章最后一段的句子“Not only did my
51、 feet and voice work now, but my eyes were also in good working order and had no trouble producing tears.”可知,作者在故事结尾表示她流出欣慰,高兴的眼泪。故选A。【32题详解】主旨大意题。根据文章内容和第一段的句子“I discovered the power of fear when I became stuck to my driveway, as if my feet were crazyglued to the cement(水泥)”可知,作者看见大火,意识到大火发生在Nancy家
52、附近,而女儿就在那里玩。作者吓得动弹不得。用The Power of Fear作为标题最合适。故选B。DDecreasing grain prices along with growing costs of production means Chinese farmers are unlikely to see a significant rise in income next year. Chinas economic planning chief Ma Kai expressed the concern as the government undertakes an ambitious p
53、rogram to improve rural peoples lives.Grain prices have been dropping since April; and prices of wheat, corn and rice fell 5 per cent from August to October compared with the same period last year, Ma, minister of the National Development and Reform Commission, told an annual meeting on development
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-560733.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(人教课标版)五年级数学上册《多边形面积的整理和复习》PPT(1).ppt
