海南省华中师范大学海南附属中学2020-2021学年高二英语下学期三月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 海南省 华中师范大学 海南 附属中学 2020 2021 学年 英语 下学 三月 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、海南省华中师范大学海南附属中学2020-2021学年高二英语下学期三月月考试题(含解析)(考试时间:120分钟 总分:150分)注意事项:1.请使用黑色水笔答题。2.请将答案填写在答题卷上。第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转填到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When will the ma
2、n have the exam?A. On the 17th. B. On the 18th. C. On the 19th.2 Why does the man want to give up the photocopier?A. It takes up too much space. B. It is difficult to use. C. It doesnt work properly3. Where are the speakers?A. In a hotel. B. In a restaurant. C. In a shop.4. What does the man think o
3、f traditional houses?A. His mother. B. His teacher. C. His dentist.5. What will the boy probably do this weekend?A. They are more attractive. B. The inside of the house are boring. C .They look unpleasant from the outside第二节(共15个小题;每小题1.5分,满分22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,标在试
4、卷的相应位置。听每段对话或者独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或者独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What are the speakers going to do tonight?A. See a film. B. Stay at home. C. Eat out.7 What color dress will the woman wear?A. Black. B. Red. C. yellow.听第7段材料,回答第8至9题。8. What do we know about the basket?A. It is sm
5、all for a coffee pot. B. It is in good quality. C. It was bought on sale.9. What do the women decide to do in the end?A. Return the basket. B. Change the basket for another one. C. Change the basket for something else.听第8段材料,回答第10至12题。10. Why does the woman want to sell her house?A. She has bought a
6、nother one. B. She will buy a larger house C. She will move to another city.11. Who is the man most probably?A. An agent. B. A buyer. C. A lawyer.12. What is the womans home phone number?A. 0722-4369-0158. B. 0722-6394-0508. C.0722-6840-0921听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the man think they should do
7、?A. Check the bill. B. Oder more food. C. have more coffee.14. How much will the speakers pay?A. $36. B.$43.20. C. $57.50.15. To whom will the man recommend the restaurant?A. His colleagues. B. His classmates. C. His friends16. What can we learn from the conversation?A. The woman has eaten in the re
8、staurant for three timesB. The speakers give a 20% tip to the waitressC. The woman is teaching in a college听第10段材料,回答第17至20题。17. What did the speakers mother start cooking when he was a child?A. Steamed bread. B. Dumplings. C. Noodles.18. Why did the speakers keep silent?A. To play a trick on his fa
9、ther. B. To see if his father noticed the bread. C. To keep a secret between him and his mother.19. What did the speakers father do with the bread?A. He put it away. B. He baked it again. C. He ate it.20. What did the speakers father tell him later that night?A. He was really tired after four classe
10、s every day.B. He liked eating burnt bread very much.C. He didnt want to hurt the speakers mother.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。AFour Family-friendly Autumn Walks in the UKWith the coming of autumn, we have decided to make a list of au
11、tumn walks for you and the whole family. These places will include historic buildings, wonderful scenery and wildlife for all to enjoy.Formby Nature Reserve, LiverpoolFormby is a coastal town just north of Liverpool and is luckily one of the few places in Britain where there are a large number of re
12、d squirrels. Children will love the excitement of getting to see these cute animals. The paths are well protected, meaning they are fit for pushchair users. And dogs are allowed, too.Hadrians Wall, NewcastleThe 74-mile-long Hadrians Wall was completed by the Romans in 128 AD after 6 years building.
13、Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British Isles and really get up close to the styles of Roman buildings rather than just seeing them in a textbook!Lyme Park, Peak DistrictNot only is Lyme Park home to many trees, it is also home to a gro
14、up of medieval (中世纪的) red deer and a huge Edwardian country manor (庄园). This Peak District walk is quite fit for families, and along the way are playgrounds and tree houses, making sure that the little ones that you are with will never feel bored.Lakeside Walk at Stowe, BuckinghamshireThis place is
15、on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle. The flat and wide path around the river makes it more than fit for pushchair or wheelchair users. This walk is short in length, meaning it is a great way to introduce any young one to walking
16、as a hobby. The walk is great all year round.1. Where can kids learn about the buildings of ancient Rome?A. Lyme Park.B. Hadrians Wall.C. Lakeside Walk at Stowe.D. Formby Nature Reserve.2. What do Formby Nature Reserve and Lyme Park have in common?A. They have old manors.B. They allow pet dogs in.C.
17、 They have cute animals.D. They provide play areas for kids.3. What is special about the Lakeside Walk at Stowe?A. It is a bit difficult for wheelchair users.B. It is quite fit for long-walk lovers.C. It is especially pleasant in autumn.D. It is fit for a quiet and relaxing stay.【答案】1. B 2. C 3. D【解
18、析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了几个秋天的好去处,这些地方包括历史建筑、美丽的风景和供所有人欣赏的野生动物。【1题详解】细节理解题。根据Hadrians Wall部分的“Autumn walks along Hadrians Wall are an excellent way to educate children on the history of the British isles and really get up close to the styles of Roman buildings rather than just see it in a textbook! (秋季沿着哈
19、德良长城散步是一个很好的方式来教育孩子们不列颠群岛的历史,真正接近罗马建筑的风格,而不仅仅是在教科书上看到它!)”可知,在Hadrians Wall可以让孩子们了解古罗马建筑。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Formby Nature Reserve部分的“Children will love the excitement of getting to see these cute animals.(孩子们会喜欢看到这些可爱动物的兴奋)”和Lyme Park部分的“it is also home to a group of medieval (中世纪的) red deer and a hug
20、e Edwardian country manor (庄园).(它也是一群中世纪的马鹿和一个巨大的爱德华国家庄园的家所在地)”可知,在这两个地方我们都可以看到可爱的动物。故选C。【3题详解】推理判断题。根据Lakeside Walk at Stowe部分的“This place is on the outskirts of London and provides people with perfect chances to escape from the busy city lifestyle.(这个地方位于伦敦郊区,为人们提供了逃离繁忙的城市生活方式的绝佳机会)”可知,这是个安静而又让人放轻
21、松的地方。由此推知,它适合一次安静放松的停留。故选D。BCan you imagine what 680,000 tons of food look like? Thats the amount of food wasted in Britain each year, and at the top of the list of wasted food is bread. In the British diet, bread appears in every meal. It is eaten for breakfast, used for sandwiches for lunch and pu
22、t in soups at dinner. Almost everyone in Britain buys bread.Bread is so important to the British that they use the word “bread” to mean “money” and the word “loaf” to mean “head”. So lets use our “loaves” to understand why so much “bread” is wasted!Even though bread is still sold in such a popular w
23、ay and in such a large amount, that doesnt mean its made full use of. It seems people are simply buying much more than they need, so they throw away the bread that they dont need.Baker Chris Young explains that the British arent valuing their bread because bread is no longer respected. “None of the
24、bread that is thrown away is real breadhomemade or carefully-made bread, but is bought from the bread shop.”Another baker Mark Boyle agrees. “If you make something by yourself, you dont want to waste it because you know how much energy youve put into it. But although home baking is a nice idea, for
25、many its out of their ability because they have to work such long hours every day that they dont have time to make bread by themselves at home. So they simply buy bread and just bring it home to eat.”Perhaps the British should try to bake bread by themselves, which can probably make their dustbins l
26、ighter.4. What can we infer from the passage?A. Bread plays an important part in British diet.B. Different British people like different foods.C. Bread will become less popular in Britain.D. Bread is the favorite food for the British.5. If a British boss says to his workers “Please bring your loaves
27、 here,” he _.A. wants his workers to eat healthilyB. advises his workers to buy more breadC. asks his workers to work more cleverlyD. promises to give his workers more money6. Mark Boyle believes that the British throw away much bread mainly because _.A. they are tired of eating breadB. they are too
28、 rich to value breadC. they dont like the taste of breadD. they dont put any energy into making bread7. Many British people fail to make bread by themselves at home because _.A. they are very busyB. they dont earn much moneyC. they become lazier than beforeD. they dont know how to bake bread【答案】4. A
29、 5. C 6. D 7. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要说明了面包在英国人的饮食中起着重要作用,但是浪费现象也很严重,文章分析了英国人浪费面包现象背后的原因。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“In the British diet, bread appears in every meal. It is eaten for breakfast, used for sandwiches for lunch and put in soups at dinner. Almost everyone in Britain buys bread.(在英国人的饮食中,每餐都有面包。早餐时吃,
30、午餐时做三明治,晚餐时做汤。几乎每个英国人都买面包)”可推知,面包在英国人的饮食中起着重要的作用。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段中“Bread is so important to the British that they use the word “bread” to mean “money” and the word “loaf” to mean “head”.(面包对英国人来说太重要了,以至于他们用“Bread”这个词来表示“钱”,用“loaf”这个词来表示“头”)”可知,如果一个英国老板对他的工人说“请把你的头带过来”,他是在要求他的工人更聪明地工作。故选C。【6题详解】
31、推理判断题。根据倒数第二段中“If you make something by yourself, you dont want to waste it because you know how much energy youve put into it. But although home baking is a nice idea, for many its out of their ability because they have to work such long hours every day that they dont have time to make bread by the
32、mselves at home. So they simply buy bread and just bring it home to eat. (如果你自己做东西,你就会不想浪费它,因为你知道自己投入了多少精力。虽然家庭烘焙是个好主意,但对很多人来说,这超出了他们的能力,因为他们每天都要工作很长时间,他们没有时间在家里自己做面包。 所以他们干脆买面包带回家吃)”可推知,Mark Boyle认为,英国人浪费很多面包主要是因为他们没有在制作面包上投入任何精力。故选D。【7题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“But although home baking is a nice idea, for
33、 many its out of their ability because they have to work such long hours every day that they dont have time to make bread by themselves at home. So they simply buy bread and just bring it home to eat.(虽然家庭烘焙是个好主意,但对很多人来说,这超出了他们的能力,因为他们每天都要工作很长时间,他们没有时间在家里自己做面包。 所以他们干脆买面包带回家吃)”可知,许多英国人不在家里自己做面包,因为他们很
34、忙。故选A。CCruz Genet, 11, and Anthony Skopick, 10, couldnt agree. Were the birds out on the ice ducks or geese? So on a cold January evening last year, the two friends ventured (冒险) onto the frozen pond near their homes in Frankfort, Illinois, to get a better look. First, they threw a rock onto the ice
35、 to test it, Cruz told NBC 5 Chicago. “Then we stepped on it.” Convinced the ice would hold their weight, Anthony took a few steps, but then he fell through the seemingly frozen surface.Cruz rushed to help his panicked friend. However, the pond swallowed him, too. Cruz managed to lift himself out of
36、 the extremely cold water and onto a more solid section. He then gingerly worked his way toward Anthony. But the ice didnt hold, and he fell in again. This ime, he couldnt get out.The boys were up to their necks in icy water and quickly losing feeling. Any chance of their freeing themselves was slip
37、ping away. Cruz was sure that he was going to die.Anthonys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed (抓住
38、) a nearby buoy (救生圈), kicked off his shoes, and ran into the cold water, struggling his way through the ice. Lavin made his way to Cruz and Anthony and pulled them back to land.The boys were taken to the hospital, where doctors discovered that their five- minute stay in the water had lowered their
39、body temperature nearly ten degrees. Fortunately, they have fully recovered, though they are still a little amazed by their fearless neighbor. “Just to think,” says Cruz, “if he hadnt been there, I could have died.”8. Why did the boys venture onto the frozen pond?A. To have a better look at the froz
40、en pond.B. To catch the birds in the pond with rocks.C. To find out what the birds on the ice were.D. To test the thickness of the ice in the pond.9. What does the underlined word “gingerly” in paragraph 2 probably mean?A. Casually.B. Proudly.C. Firmly.D. Cautiously.10. What drew John Lavins attenti
41、on to the boys?A. Anthonys older sisters cry for help.B. Cruzs loud and frightening scream.C. Their shoes along the nearby pond.D. Their neighbors pulling them back.11. Which of the following words can best describe John Lavin?A. Hard-working and helpful.B. Warm-hearted and courageous.C. Curious and
42、 selfless.D. Active and generous.【答案】8. C 9. D 10. A 11. B【解析】【分析】本文是记叙文。文章讲述了一个英勇的救援者。【8题详解】细节理解题。根据第一段中Were the birds out on the ice ducks or geese? So on a cold January evening last year, the two friends ventured (冒险) onto the frozen pond near their homes in Frankfort, Illinois, to get a better l
43、ook.“是鸭子还是鹅?因此,在去年1月一个寒冷的晚上,这两位朋友冒险来到他们位于伊利诺斯州法兰克福的家附近结冰的池塘,想要看得更清楚一些。”由此可知,男孩们之所以冒险到结冰的池塘里去是为了去发现冰上是什么鸟。故选C。【9题详解】词义猜测题。根据第二段中Cruz managed to lift himself out of the extremely cold water and onto a more solid section.“克鲁兹成功地从极冷的水中爬了起来,爬到了一个更坚固的地方。”再根据划线词下文But the ice didnt hold, and he fell in agai
44、n. This ime, he couldnt get out.“但是冰不牢固,他又掉了下去。这下,他出不去了。”由此推知,他“小心谨慎地”在冰上走。划线词的意思是“小心谨慎地”。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第四段Anthonys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.“安东尼的姐姐看到两个孩子从冰上摔了下去,开始尖叫,希望有人来救他们。”由此可知,安东尼的姐姐在呼救声引起了约翰拉文对男孩们的注意。故选A。【11题详
45、解】推理判断题。根据第五段John Lavin, a neighbor driving nearby on his way to the grocery store, heard her. He quickly pulled over. Seeing the boys, he grabbed (抓住) a nearby buoy (救生圈), kicked off his shoes, and ran into the cold water, struggling his way through the ice. Lavin made his way to Cruz and Anthony a
46、nd pulled them back to land.“约翰拉文(John Lavin)是开车去杂货店的邻居,他听到了她的声音。他迅速靠边停车。看到孩子们,他抓起附近的一个浮标,踢掉鞋子,跳进冰冷的水中,在冰上挣扎着前进。拉文向科鲁兹和安东尼走去,把他们从水里拉到岸上。”由此可知,John Lavin是一个热心肠和勇敢的人。故选B。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同
47、义改写或综合。推理判断题的题干中通常含有infer, suggest, imply, conclude indicate等标志性词语。本题第3小题,根据第四段Anthonys older sister had seen the boys fall through the ice and started screaming, wishing someone to save them.“安东尼的姐姐看到两个孩子从冰上摔了下去,开始尖叫,希望有人来救他们。”由此可知,安东尼的姐姐在呼救声引起了约翰拉文对男孩们的注意。故选A。DThe baby is just one day old and has
48、not yet left hospital. She is quiet but alert (警觉的). Twenty centimeters from her face researchers have placed a white card with two black spots on it. She stares at it carefully. A researcher removes the card and replaces it by another, this time with the spots differently spaced. As the cards chang
49、e from one to the other, her gaze(凝视) starts to lose its focusuntil a third, with three black spots, is presented. Her gaze returns: she looks at it for twice as long as she did at the previous card. Can she tell that the number two is different from three, just 24 hours after coming into the world?
50、Or do newborns simply prefer more to fewer? The same experiment, but with three spots shown before two, shows the same return of interest when the number of spots changes. Perhaps it is just the newness? When slightly older babies were shown cards with pictures of objects (a comb, a key, an orange a
51、nd so on), changing the number of objects had an effect separate from changing the objects themselves. Could it be the pattern that two things make, as opposed to three? No again. Babies paid more attention to squares moving randomly(随意地)on a screen when their number changed from two to three, or th
52、ree to two. The effect even crosses between senses. Babies who were repeatedly shown two spots became more excited when they then heard three drumbeats than when they heard just two; likewise(同样地) when the researchers started with drumbeats and moved to spots.12. The experiment described in Paragrap
53、h 1 is related to the babys _.A. sense of hearingB. sense of sightC. sense of touchD. sense of smell13. Babies are sensitive to the change in _.A. the size of cardsB. the colour of picturesC. the shape of patternsD. the number of objects14. Why did the researchers test the babies with drumbeats?A. T
54、o reduce the difficulty of the experiment.B. To see how babies recognize sounds.C. To carry their experiment further.D. To keep the babies interest.15. Where does this text probably come from?A. Science fiction.B. Childrens literature.C. An advertisement.D. A science report.【答案】12. B 13. D 14. C 15.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-562312.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022九年级英语全册 Unit 6 When was it invented第一课时 Section A(1a-2d)作业课件(新版)人教新目标版.ppt
