2021届高考英语一轮复习 第一编 必修5 Module 6 Animal in Danger课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修5 Module Animal in Danger课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 Danger 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 6 Animal in Danger课时作业.阅读(2020安徽省合肥市八校高三第一次联考)Ive come back to check on a baby. Just after dusk Im in a car down a muddy road in the rain, past rows of shackled (戴镣的) elephants, their trunks swinging. I was here five hours before, when the sun was high and hot and tourists were on elephants b
2、acks.Walking now, I can barely see the path in the glow of my phones flashlight. When the wooden fence post stops me short, I point my light down and follow a current of rainwater across the concrete floor until it washes up against three large, gray feet. A fourth foot twisted above the surface, ti
3、ed tightly by a short chain and choked by ring of metal spikes (尖刺). When the elephant tires and puts her foot down, the spikes press deeper into her ankle.Meena is four years and two months old, still a child as elephants go. Khammon Kongkhaw, her caretaker, told me earlier that Meena wears the spi
4、ked chain because she tends to kick. Kongkhaw has been responsible for Meena here at Maetaman Elephant Adventure, near Chiang Mai, in northern Thailand, since she was 11 months old. He said he keeps her on the spiked chain only during the day and takes it off at night. But its night now.I ask Jin La
5、oshen, the Maetaman worker accompanying me on this nighttime visit, why her chain is still on. He says he doesnt know.Mactaman is one of many animal attractions in and around touristcrowded Chiang Mai. Meenas life is set to follow the same track as many of the roughly 3,800 captive (被捕获的) elephants
6、in Thailand. When Meena is too old or sick to give ridesmaybe at 55, maybe at 75 shell die. If shes lucky, shell get a few years of retirement. Shell spend most of her life on a chain.篇章导读:本文是一篇记叙文。作者在泰国目睹了大象的悲惨遭遇,呼吁人们关注大象的命运。1Why does the author decide to come back?AShe wants to check baby elephant
7、 Meena.BShe wants to feed those shackled elephants.CShe wants to release those shackled elephants.DShe knows a baby is in need of help urgently.答案:A细节理解题。根据第一、二段内容及第三段首句可知,作者回来检查是因为不放心小象Meena。故选A项。2What can we conclude from the second paragraph?AThe author is scared walking in the path.BMeena is tre
8、ated badly and very painful.CMeena only has three healthy legs.DOne of Meenas leg is badly broken.答案:B细节理解题。根据第二段中的“A fourth foot twisted above the surface, tied tightly by a short chain and choked by ring of metal spikes (尖刺). When the elephant tires and puts her foot down, the spikes press deeper
9、into her ankle.”可知,小象Meena被带刺的铁链拴着,一只脚不能落下。由此可知,小象被虐待,并且很痛苦,故选B项。3Whats the authors attitude towards those elephants?AIndifferent.BCritical.CSympathetic.DNegative.答案:C推理判断题。根据第三段中的“He said he keeps her on the spiked chain only during the day and takes it off at night. But its night now.”并结合全文作者对大象悲惨
10、命运的描写可推知,作者对这些被人类囚禁以营利的动物表示同情。故选C项。4We can infer that the purpose of the authors writing is _.Ato describe those elephants to attract tourists around the worldBto appeal to people to care about the fate of those elephantsCto tell readers the story of a baby elephant in Chiang Mai, ThailandDto tell t
11、he reason why the number of elephants is decreasing答案:B推理判断题。根据文章内容可知,作者同情这些旅游地为吸引游客而被囚禁的大象的命运。因此可推断出,作者写本文就是为了呼吁人们去关心这些大象的命运,故选B项。【词汇积累】barely adv. 仅仅;刚刚;勉强可能twist v. (使)弯曲变形,扭曲变形choke v. 使窒息【难句分析】原文:Just after dusk Im in a car down a muddy road in the rain, past rows of shackled (戴镣的) elephants, t
12、heir trunks swinging. 傍晚过后我开车行驶在雨中泥泞的道路上,经过成排的戴镣的大象,它们的身体在颤抖。(第一段第二句)分析:本句为简单句。their trunks swinging为独立主格结构。.完形填空A mouse was staying in the hole in the wall. He saw the farmer and his wife opening a box. “What _1_ might this contain?” He was surprised to _2_ it was a mousetrap (老鼠夹). Coming out to t
13、he farmyard, the mouse shouted _3_, “There is a mousetrap in the house!”The mouses neighbors, chickens and a pig, said, “Mr Mouse, we can tell this is _4_ to you, but it has nothing to do with us. We cannot be _5_ by it.”So the mouse returned to the _6_, head down and unhappy, to _7_ the farmers mou
14、setrap in the house _8_. That very night, the farmers wife rushed to see what was _9_. She did not see in the _10_ that it was a poisonous snake caught in the mousetrap. The snake _11_ the farmers wife. The farmer rushed her to the _12_ and she returned home with a fever. To treat her fever, the far
15、mer killed the chickens to make the soup. But his wifes _13_ continued, so friends and neighbors came to sit with her around the _14_. To feed them, the farmer killed the pig. We should remember that when one of us is _15_, we are all at risk. 篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了当老鼠遇到危险时它的邻居们漠不关心,最后邻居们却断送了性命。这个故事告
16、诉我们,事不关己,高高挂起的做法是错误的,到头来反而会害了自己。1A.toyBfoodCclothesDmedicine答案:B根据常识可知,老鼠的天性就是吃。因此,在盒子被打开的过程中,他在想盒子里会是什么食物(food)。2A.pick outBgive outCfind outDtake out答案:C盒子打开后,老鼠吃惊地发现(find out)里面装着老鼠夹。3A.anxiouslyBexcitedlyCwiselyDsmoothly答案:A看到老鼠夹,老鼠不单考虑到自己的安危,也考虑到邻居的安危,因此老鼠从屋子里跑到院子来焦急地(anxiously)告诉邻居这件事。4A.impor
17、tantBnecessaryCdangerousDinteresting答案:C根据常识可知,老鼠夹是用来捕杀老鼠的,因此老鼠的邻居们认为老鼠夹对老鼠非常危险(dangerous)。5A.attractedBtroubledCfoundDfought答案:B因为老鼠的邻居们认为老鼠夹对自己不构成威胁,因此他们不会为老鼠夹而感到烦恼(troubled)。6A.farmyardBhouseCmousetrapDbox答案:B根据上文可知,老鼠是从屋子里出来的,因此他应是回到了屋子(house)里。7A.researchBplayCfaceDcharge答案:C老鼠低着头,沮丧地回到屋里,独自面对(
18、face)农夫的老鼠夹。8A.bravelyBsmartlyCfearfullyDalone答案:D根据上文可知,老鼠的邻居们对老鼠夹之事漠不关心。因此,这里强调的是“独自”,即:老鼠只能独自(alone)面对老鼠夹。9A.caughtBexchangedCfrightenedDdamaged答案:A根据下文“a poisonous snake caught in the mousetrap”可知,农夫的妻子跑去看什么被抓住(caught)了。10A.roomBdarknessCfloorDcorner答案:B根据上文“That very night”可知,事情发生在夜晚,故农夫妻子在黑暗中(
19、darkness)没看到老鼠夹上夹的是条毒蛇。11A.struckBconfusedCbitDdrove答案:C根据下文农夫妻子发烧可知,她被毒蛇咬(bit)了。12A.storeBhospitalCpoliceDfiver答案:B根据常识可知,被毒蛇咬了要去求医,故农夫赶紧送妻子去医院(hospital)。13A.conditionBhealthCwell beingDsickness答案:D根据空格后的“continued”可知,农夫妻子的病(sickness)还未痊愈。故选D。14A.clockBhouseCwoundDfarmer答案:Aaround the clock是固定短语,“夜
20、以继日,连续一整天”。朋友和邻居们夜以继日地照顾农夫患病的妻子。15A.in commonBin dangerCin placeDin silence答案:B根据以上故事情节可知,对别人的事情漠不关心,最终也会连累自己。故作者此处想表达:当我们中有一人处在危险中(in danger)时,大家就都岌岌可危。.七选五(2020江苏省启东中学高二上学期期初考试)You may have heard that some plants and animals are endangered. What does that mean exactly?Endangered means there are ve
21、ry few of that kind still alive. Someday they might become extinct. You may wonder what people can do to help them.Plant treesAs the date of Earth Day roughly coincides with US Arbor Day, planting trees is a popular Earth Day activity. Trees help to reduce greenhouse gas emissions, clean pollution,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361462.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
