2021届高考英语一轮复习 第一编 必修5 Module 4 Carnival课时作业(含解析)外研版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021届高考英语一轮复习 第一编 必修5 Module Carnival课时作业含解析外研版 2021 高考 英语 一轮 复习 第一 必修 Carnival 课时 作业 解析 外研版
- 资源描述:
-
1、Module 4 Carnival课时作业.阅读(2020吉林省梅河口市高三上学期联考)Edward Latter, five, thought his dog Morse was gone for ever after cruel thieves took him away when the dog escaped from his home.The 10monthold dog had been missing since December and the brokenhearted boy even wrote a heartbreaking letter to Santa and po
2、sted it to Lapland asking for his pal back for Christmas.A 10,000 reward was offered by millionaire Simon Cowell after he read about the horrific theft. Cowell said: “Its heartbreaking to see a little boys Christmas ruined. Dogs are so important to many of us. We just hope it helps lead to the safe
3、return of Morse.”His parents, Amanda Hopkins and Richard Latter, had given up hope of ever seeing their pet again, until they got a call on Friday night. A couple 20 miles away from their home in Marden, Kent, had found a muddy dog walking through their street and thought it could be missing Morse.
4、They brought the Morse in, washed him, and then called Mr Latter who was unsure until he was sent a photo, and then drove the family to the village of Meopham.The theatre carpenter, 40, said: “Amanda and I were still quite sceptical, but Edward saw him and recognised him straight away. He was absolu
5、tely over_the_moon. He said:I cant believe it, I have my best friend back. Its too late for Christmas but this is the best present ever. We were still unsure if it was him thoughas he wasnt responding to his name or coming to us.”“We spent about an hour and half over there and we still were not sure
6、, so we took him home to get his chip scanned. It was only when we took him to the vets on Saturday morning and got his chip scanned that we found out for sure. We instantly broke down in tears. We were just hugging each other, hugging Edward and hugging the dog.” Added Richard.The family who found
7、missing Morse said they hadnt yet heard from Simon Cowell about the 10,000 reward but were happy to get him home.篇章导读:本文是一篇记叙文。Edward Latter给圣诞老人写信希望圣诞老人实现他的愿望:他的狗能回来和他一起过圣诞节。最后Edward Latter的确找回了他的狗。1Why did Edward Latter write to Santa?AHe wanted Santa to punish the cruel thieves.BHe wished Santa c
8、ould bring Morse back for Christmas.CHe hoped Santa would reward the person finding his dog.DHe wished he could reunite with his parents for Christmas.答案:B细节理解题。根据第二段中的“The 10monthold dog had been missing since December and the brokenhearted boy even wrote a heartbreaking letter to Santa and posted
9、it to Lapland asking for his pal back for Christmas.”可知,Edward Latter给圣诞老人写信是希望圣诞老人实现他的愿望:让他的狗回来和他一起过圣诞节。故选B。2What does the underlined phrase “over the moon” in Paragraph 5 mean?AOn the move.BOuter space.CIn high spirits.DBeyond description.答案:C词义猜测题。根据上一句“but Edward saw him and recognised him strai
10、ght away”可知,Edward Latter已经认出了Morse,他立即欣喜若狂。故选C。3Why did Richard Latter have the dogs chip scanned?ATo identify the dog.BTo ensure the dogs health.CTo remind Edward Latter to hug the dog.DTo get the reward millionaire Cowell had promised.答案:A细节理解题。根据倒数第二段第一句可知,这条狗被带去扫描是为了弄清它是否是 Edward Latter丢失的狗Mors
11、e。故选A。4What can we learn from the text?AEdward Latter has got his lost Morse back.BSimon Cowell was accused of breaking his promise.CSanta brought Morse back for Edward Latter after Christmas.DThe couple has received a reward of 10,000 from Mr Latter.答案:A细节理解题。根据倒数第二段第二句“It was only when we took him
12、 to the vets on Saturday morning and got his chip scanned that we found out for sure.”可知, Edward Latter的确找回了他的狗。故选A。【词汇积累】cruel adj. 残酷的;冷酷的;残忍的reward n. 奖励;回报;报酬horrific adj. 极坏的;令人震惊的;令人惊恐的muddy adj. 多泥的;泥泞的【难句分析】原文:The family who found missing Morse said they hadnt yet heard from Simon Cowell abo
13、ut the 10,000 reward but were happy to get him home.找到失踪的莫尔斯的一家人表示,他们还没有收到西蒙考威尔关于1万美元奖金的消息,但很高兴能让他回家。(最后一段)分析:本句为主从复合句。said后为省略了that的宾语从句。主句中who引导定语从句,修饰先行词The family。.完形填空(2019广东省茂名市高三级第一次综合测试)A letter to Mum and her mince (肉末) piesWhen I was a little girl, you and I loved decorating the living roo
14、m and Christmas tree. After _1_, we would bake cakes. “Make enough mince pies, because Santa likes them,” you would tell me.Christmas Eve came and you would put me on my _2_ made bed. Id fall asleep until Christmas morning. Id wake up and thrill at the _3_ before me. At the bottom of my bed would be
15、 loads of presents. Id scream in delight, _4_ tearing the paper open. Running downstairs, I would _5_ that Santa hadnt just stopped in the bedroom: there were also lots of _6_ around the Christmas tree.Many years later, the tradition continued. The only thing that _7_ was the presents at the end of
16、the bedI grew out of them.One afternoon while we were _8_ extra mince pies as usual, it suddenly hit me that the extra wasnt for _9_. I said, “Those extra mince pies were never for Santa, were they? They were for you!” You never said a worda smile was your only _10_.Christmas changed in 1986, when y
17、ou suffered a _11_ brain disease. After _12_ throughout Christmas, you passed away on the 29 December.Only now am I starting to enjoy Christmas again, and while I dont do the _13_ any more, I do have mince pies in the house. I leave one out just for you, as if you were _14_ a part of my Christmas. A
18、nd I make sure I put up the decorations _15_ you, and us. Thanks for the wonderful memories of Christmas, Mum.篇章导读:本文是一篇记叙文。文章主要叙述了作者小时候与母亲一起过圣诞节,有装饰房间、装饰圣诞树和烤蛋糕、做馅饼的传统。后来母亲去世,作者仍然留一个馅饼来纪念母亲的故事。1A.cooking Bdecorating Cliving Dresting答案:B根据前句“you and I loved decorating the living room and Christmas t
19、ree”可知,此处表示装饰完房间后,我们会一起烤蛋糕。cook “烹饪,做饭”;decorate “装饰”;live “生活”;rest “休息”。所以B符合题意。2A.neatly Bspecially Cquickly Dtemporarily答案:A根据语境可知,妈妈把“我”放在整洁的床上,让“我”赶紧睡觉等待圣诞老人的礼物。neatly “整洁地”;specially “专门地,特别地”;quickly “快速地”;temporarily “暂时地”。根据语境可知,A符合题意。3A.pies Bmess Cdecorations Dsight答案:D根据后文“At the bottom
20、 of my bed would be loads of presents.”可知,看到眼前的景象,“我”感到激动。pie “馅饼,派”;mess “混乱”;decoration “装饰”;sight “景象,风景”。所以D符合语境。4A.violently Bdeliberately Cexcitedly Dcasually答案:C根据前文的“thrill at the _3_ before me”以及本句的delight可知,“我”很激动,很兴奋,violently “暴力地”;deliberately “故意地”;excitedly “兴奋地”;casually “随意地”。所以C符合题
21、意。5A.discover Bwitness Cdescribe Dimagine答案:A根据后文“there were also lots of _6_ around the Christmas tree”可知,“我”发现圣诞老人在卧室和圣诞树旁都留了礼物。discover “发现”;witness “见证”;describe “描述”;imagine “想象”。所以A符合题意。6A.decorations Bcakes Cleaves Dpresents答案:D根据语境可知,圣诞树旁堆了一些礼物。decoration “装饰”;cake “蛋糕”;leaf “树叶”;present “礼物
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-361461.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
