湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练(一)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练一及答案 WORD版含解析 湖北 咸宁市 2017 高考 英语 一轮 综合 阅读 类导练 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、湖北咸宁市2017高考英语一轮综合阅读类导练(一)及答案完形填空。阅读下面的短文,掌握其大意,然后从36-45各题 所给的四个选项中选出最佳答案Each spring brings a new blossom of wildflowers in the ditches along the highway I travel daily to work.There is one _1_ blue flower that has always caught my eye. Ive_2_ that it blooms only in the _3_ hours. The afternoon sun i
2、s too _4_ for it. Every day for approximately two weeks, I see those beautiful flowers.This spring, I _5_ a wildflower garden in our yard. I can look out of the _6_ window while doing the dishes and see the flowers. Ive often _7_ that those lovely blue flowers from the ditch would _8_ great in that
3、bed alongside other wildflowers. Every day I drove past the flowers _9_ , “Ill stop on my way home and dig them.” Gee, I dont want to get my good _10_ dirty. Whatever the reason, I _11_ stopped to dig them. My husband even gave me a folding shovel (铲子) one year to be used for that expressed _12_ .On
4、e day on my way home from work, I was _13_ to see that the highway department had mowed the ditches and the pretty blue flowers were _14_ . I thought to myself, “Way to go, you_15_ too long. You should have done it when you first saw them blooming this spring.”A week ago we were shocked and saddened
5、 to _16_ that my oldest sister-in-law has a terminal brain tumor(晚期脑肿瘤) . _17_ we havent been as close as we all would have liked. I couldnt help but see the _18_ between the pretty blue flowers and the relationship between my husbands sister and us.And yes, _19_ I see the blue flowers again, you ca
6、n bet Ill stop and _20_ them to my wildflower garden.1AparticularBexpensiveCpreviousDcolorful2A .imagined BfeltCnoticedDheard3AmorningBdaytimeCafternoonDnight4AwarmBimportantCweakDresponsible5AboughtBrentCstartedDmanaged6AbedroomBhallCstudyDkitchen7AdoubtedBthoughtCagreedDdreamed8AsmellBlookCproveDb
7、ecome9AwonderingBcomplainingCsayingDthinking10AcarBflowersCclothesDhands11AseldomBsometimesCoftenDnever12AsatisfactionBdisappointmentCpurposeDanxiety13AsurprisedBsaddenedCencouragedDashamed14AunhappyBlonelyCgoneDalive15AwaitedBdroveCwentDstopped16ArealizeBlearnCobserveDdecide17ASurprisinglyBGenerall
8、yCObviouslyDUnfortunately18AloveBdifferenceCsecretDconnection19AsinceBunlessCifDbefore20Atransport Bsteal Cinvite Dpull参考答案1-5 ACAAC 6-10 DBBDC 11-15 DCBCA 16-20 BDDCA阅读下列短文, 从给的四个选项 (A、B、C和D) 中, 选出最佳选项。(2013西宁市质检一,D)If you feel at present that you dont have enough friends in your life, one reason m
9、ay be that you have let yourself become too busy to make time for the relationships you already have. Starting and keeping friendship requires effort and commitment. Many of us let our lives become so busy with work and other commitments that we dont get around to scheduling time for pleasure and re
10、newal with the friends, relatives and acquaintances we already have.Making the effort to call your friends more regularly and to accept more of the invitations you receive from others can improve your social life in a hurry!Are there any people you could call right now and be assured of a pleasant w
11、elcome? Are there people that you could count on to help you in time of difficulty? Can you have close talks with them? Do you have fun when you are together? Are you happy to have them in your life?If you havent seen much of them lately, is it because you have become too busy? Have you grown apart?
12、 Was there an argument?If the main reason why you havent been getting together with the people you already know is that you have gotten too busy, take a good look at how you spend your time. Compare it with your real values and priorities in life. Is your busy lifestyle really bringing you the quali
13、ty of life that you want?If you have become too busy for friends, why has this happened? Are you seeking material toys in your life at the expense of relationships with other human beings? Have you allowed your time to be overcommitted because you never say “No” to anyone? Do you insist on doing thi
14、ngs yourself that could be left to others? If so, why? Do you believe that everything depends on you?Examine whether the way you are now spending your time accurately reflects your deepest values and priorities. Make sure that you schedule adequate time for the things that are truly most important t
15、o you.If you really want to keep friends in your life, make a space in your schedule, and a space in your heart for them.文章大意:本文是一篇议论文。你是不是感到生活中缺少朋友?如果是这样,那么也许是因为你忙于工作而疏远了朋友。交朋友和维持友谊需要努力和承诺,因此,不论工作多么繁忙,都应该留出时间给朋友。1In this passage the author mainly discusses _.Ahow to balance friendship and workBhow
16、to spend our spare timeCwhether we should keep friendshipDwhether we should invite friends to dinner答案:A主旨大意题。通读全文可知,文章主要就繁忙的工作状态下不要忘了和朋友联系而展开讨论,讲述了如何去平衡友谊和工作的关系。故A项正确。2Which of the following doesnt indicate a good relationship?AYou have someone to count on when you are in trouble.BYou have someone
17、to have close talks with.CYou feel depressed with others in life.DYou have fun when you are with someone.答案:C细节理解题。根据第三、四段可知,如果你遇到困难时有依靠,有人和你进行亲密交流,你和别人在一起能得到乐趣,说明你和他人关系良好。由此可知,A、B、D三项能表明友谊良好。故选C项。3The reason why you have become too busy for friends may be the following except that _.Ayou spend too
18、much time seeking material toys in your lifeByou feel it difficult to keep friendshipCyou stick to doing everything all by yourselfDyou never refuse whatever other people ask you to do答案:B细节理解题。根据倒数第三段第二至四句“Are you seeking material toys. Have you allowed your time to be overcommitted because you nev
19、er say No to anyone? Do you insist on doing things yourself that could be left to others?”可排除选项A、C和D。故选B项。4The best title for the passage may be _.AToo busy for Friendship?BToo busy with work?CHow to Spend Your TimeDHow to Make New Friends答案:A标题概括题。通过对全文的整体理解可知,文章重点论述了生活中淡忘了朋友可能是自己太忙的缘故。故A项正确。【2014高
20、考英语四川省凉山州一模试题】A阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 The breaking news of Mo Yans Nobel Prize in Literature on Thursday evening soon arousedpublic curiosity of the 57-year-old Chinese writer: Why was he favored by the Swedish Academy? Less than half an hour after the announcement from Stockholm,
21、Mos works turned to soldnut status at Chinas major online book sellers. One luckv buver wrote in an online comment: Rushed to purchase, but to my shame; I havenot read any of his novels. Although Mo was entitled one of the top Chinas literature awards before the Nobel Prize, heis not the most popula
22、r novelist in China, in either the book market or in reputation. Chinese media seemed to be shocked as some journalists were reported to be on their wayovernight to Gaomi City of East Chinas Shandong Province, Mos birthplace where he stayed withhis family. Born in 1955 into a rural family, Mo droppe
23、d out of school and became a farmer whenhe was a teenager. He joined the army and devoted himself to writing. Mos novels weretranslated into several languages. For more than a century, Nobel Prize has been regarded by theworld as recognition to an individual or even a nations cultural and scientific
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
