2021高考专题英语统考版二轮复习专题限时集训11 词义猜测之代词指代 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021高考专题英语统考版二轮复习专题限时集训11词义猜测之代词指代 WORD版含解析 2021 高考 专题 英语 统考 二轮 复习 限时 集训 11 词义 猜测 代词 指代 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十一)词义猜测之代词指代A (2020泰安市模拟)A company called Compass Pools has some good news for height and swimming enthusiasts.Recently,the company announced their novel designa first of its kind 360degree pool which is set to be placed on a skyscraper in London.The Infinity London will be the first and only
2、 building in the world to include this cuttingedge pool design.The pool will be laid on top of a 55story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(没有障碍的) views of the city.The entrance to the pool is hidden.People began to raise questions ab
3、out how anyone would get inside the pool.Compass Pools explains:“Swimmers will access the pool through a rotating spiral(螺旋形的) staircase based on the door of a submarine,rising from the pool floor when someone wants to get in or out.”But that is not the only unique technology of the pool.The designe
4、rs found a way to make sure the wind doesnt blow the water down to the streets.They included a builtin anemometer(风力计) to monitor the wind speed.It is linked to a computercontrolled building management system which will also take care of the temperature of the water.Alex Kemsley promises that this u
5、nique pool will surpass everyones expectations.“Its quite a strange feeling to swim in the SkyPool at The Shard and have helicopters flying past at your level but this pool takes it a step further,”he says.“Putting your goggles(游泳镜) on and with a 360degree view of London from 220m up,it really will
6、be something elsebut its definitely not one for the acrophobic(恐高的)!”While the exact date of the construction is not clear yet,if things go well,it may begin in 2022.The location has yet to be confirmed too.【语篇解读】本文是一篇科普类说明文。一家名为Compass Pools的公司为喜欢高处的人和游泳爱好者带来了好消息。最近,该公司宣布了他们的新设计:一个将被安置在伦敦的摩天大楼楼顶的36
7、0度游泳池。1What can we learn from the first paragraph?AThe Infinity London is the only building to swim in.BSwimmers can enjoy the views of London in the pool.CThe pool is located on the first floor of a skyscraper.DCompass Pools has built many 360degree pools in the world.B考查细节理解。根据文章第一段中的“The pool wil
8、l be laid on top of a 55story skyscraper and will allow people to float over 200 meters above the London skyline with unobstructed(没有障碍的) views of the city”可知,游泳的人可以在游泳池里欣赏伦敦的景色。2What does the underlined word“that” in Paragraph 3 refer to?AHow to get a view of London.BHow to monitor the wind speed.C
9、How to get into or out of the pool.DHow to keep the water in the pool.C考查代词指代。根据与表语“the only unique technology of the pool”的搭配一致原则可知,that指代的是前面的“Swimmers will access the pool through a rotating spiral(螺旋形的)staircase based on the door of a submarine,rising from the pool floor when someone wants to ge
10、t in or out”,故C项是最佳答案。3Who might not be suitable to swim in the SkyPool?APeople who enjoy flying.BPeople who lose weight.CPeople who fear heights.DPeople who have poor sight.C考查细节理解。根据文章倒数第二段中的“Putting your goggles(游泳镜) on and with a 360degree view of London from 220m up,it really will be something
11、elsebut its definitely not one for the acrophobic(恐高的)”可知,恐高的人不适合在这样的游泳池里面游泳。4What can we know about the SkyPool at The Shard?AIt is not certain when people can swim in it.BThe exact location of the construction is clear.CSwimmers can expect its designs easily.DIts impossible to monitor the temperat
12、ure of the water.A考查细节理解。根据文章最后一段“While the exact date of the construction is not clear yet,if things go well,it may begin in 2022.The location has yet to be confirmed too”可知,人们什么时候可以在里面游泳还不确定。BWhen I was a kid,I was the girl who kept the training wheels on my bike as long as possible.Even my younge
13、r sister had got rid of them much earlier than me.But as I began to grow older,this changed.All this happened on the Bike Safety Day.It is supposed to be a fun day at school when all of us kids bring our bikes to school and the school provides us with the opportunity to ride outside and learn proper
14、 bike safety.Sounds like fun,right?No.In fact,it caused me to panic.What was I going to say when my friends asked me about my training wheels?With the pressure of everyone seeing my training wheels,I determined to let them go.This was the first big change Id ever made on my own.I went to my parents
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-515754.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
