湖北枣阳市2017高考英语完形填空阅读类九月选练(一)及答案 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北枣阳市2017高考英语完形填空阅读类九月选练一及答案 WORD版含解析 湖北 枣阳市 2017 高考 英语 填空 阅读 九月 答案 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家湖北枣阳市2017高考英语完形填空阅读类九月选练(一)及答案完形填空。完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从以下题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。I returned to Abuja, the capital of Nigeria, after graduation. I had been there before my mother became a minister. Two weeks later, I told my mother I was bored. She said, “Herere the car keys. Go and
2、buy some fruit.” 1_, I jumped into the car and speeded off.Seeing me or rather my 2_, a boy sprang up(跳起来),3_ to sell his bananas and peanuts. “Banana 300 naira. Peanut 200 naira!” Looking at his black-striped bananas, I 4_ to 200 total for the fruit and nuts. He 5_ . I handed him a 500 naira note.
3、He didnt have 6_ , so I told him not to worry. He was 7_ and smiled a row of perfect teeth.When, two weeks later, I 8_ this same boy, I was more aware of my position in Nigerian society. I should 9_ this country as the son of a 10_. But it was hare to find pleasure in a place where it was so 11_ to
4、see a little boy who should have been in school selling fruit.“Whats up?” I asked. He answered in 12_ English, “I I no get money o buy book.” I took out two 500 naira notes. He looked around 13_ before sticking his hand into the car 14_ the bills. One thousand naira means a lot to a family that 15_
5、only 50,000 each year.The next morning, security officers told me, “In this place, when you give a little, people think youre a fountain of opportunity(机会).” 16_ its right, but this happens everywhere in the world. I wondered if my little friend had actually used the money for 17_. After six months
6、work in northern Nigeria, I returned and saw him again standing on the road. “Are you in school now?” He nodded. A silence fell as we looked at each other, then I 18_ what he wanted. I held out a 500 naira note. “Take this.” He shook his head fiercely and stepped back 19_ hurt. “Its a gift.” I said.
7、 Shaking his head again, he handed me a basket of bananas and peanuts. “Ive been waiting to 20_ these to you.”( ) 1. A. Encouraged B. Disappointed C. Delighted D. confused( ) 2. A. car B. mother C. driver D. keys ( ) 3. A. willing B. afraid C. eager D. ashamed( ) 4. A. got down B. bargained down C.
8、put down D. took down( ) 5. A. explained B. promised C. agreed D. admitted( ) 6. A. change B. notes C. checks D. bills ( ) 7. A. troubled B. regretful C. comfortable D. grateful( ) 8. A. ran after B. ran into C. ran over D. ran to ( ) 9. A. protect B. enjoy C. help D. support( ) 10. A. minister B. h
9、eadmaster C. manager D. president ( ) 11. A. lucky B. amazing C. funny D. common( ) 12. A. old B. broken C. traditional D. modern ( ) 13. A. proudly B. madly C. curiously D. nervously( ) 14. A. for B. with C. at D. upon ( ) 15. A. spends B. pays C. makes D. affords( ) 16. A. possibly B. actually C.
10、certainly D. fortunately ( ) 17. A. joys B. nuts C. books D. bananas( ) 18. A. asked B. imagined C. reminded D. realized ( ) 19. A. when B. as if C. even if D. after( ) 20. A. send B. provide C. sell D. give 语篇定位 这是一篇记叙型完形填空,作者通过描写自己与一位小男孩的偶然相遇以及对他的帮助告诉世人:爱是相互的,有付出就有回报。 思路导引 作者通过描写买水果、资助小男孩上学及小男孩回报这
11、三件事,把整篇文章串起来。 答案与解析1. C 考查语境理解。从后句I jumped into the car and speeded off 可知我非常高兴,用 delighted。 2. A考查语境理解。上文提到我开车去买水果,所以当小男孩看到我 ,更确切地说是看到?我?的汽车,他跳了起来。 3. C 考查词语辨析及上下文语境。从上文小男孩的动作可知他非常渴望把香蕉和花生卖给作者,此处用 eager。 4. B考查生活常识。作为买主,在与小商贩打交道时,通常需要砍价。用bargain down讨价还价? 符合语境。 5. C 考查词语辨析及逻辑推理。双方讨价还价,卖方最后同意买方所出的价钱
12、时,才可能成交,买方也才可能给他钱。 6. A考查语境理解。上句说我递给他一张500奈拉的纸币,但是前文告诉我们作者买他的香蕉和花生共需要200奈拉,所以小男孩应该找给作者零钱change。 7. D考查语境理解。根据% 他找不开我的钱,我安慰他,不让他着急以及后文的 smiled a row of perfect teeth可以判断小男孩很感激。 8. B考查固定搭配。句意为:我又与他不期而遇了,四个备选项中只有run into有此意义。 9. B考查语境理解。从第一段提到作者是部长的儿子和第五段的 But it was hard to find pleasure可知作者应该是喜欢自己的国家
13、(享受眼前的生活)的,但是卖水果的小男孩的遭遇(支付不起学费)让他感觉不到快乐。 10. A考查语境理解。上文中提到I had been there before my mother became a minister由此可知答案为A。 11. D考查词语辨析。此处说的是男孩因家庭贫困无法接受教育,为了生计不得不在外卖水果,这种现象很普遍。前面it was hard to find pleasure in a place也有暗示。 12. B 考查词语辨析。从小男孩的答语可知他说话结结巴巴。broken不流利的符 合题意。 13. D考查生活常识。如果一个人在做某件事情前先四下看一下,说明他紧
14、张不安,恐怕被他人看到。答案为D 14. A 考查介词搭配。男孩向车里伸手,其目的就是拿作者给他的钱。for为了得到。 15. C考查词语辨析。一千奈拉对于每年收入仅仅五万奈拉的家庭来说意味着很多。本题所给四个选项中,只有 make有获得,挣得之意。 16. A考查行文逻辑。but引出的句子表示转折,由此我们可以推测作者认为security officers所说的可能是对的。答案为A。 17. C考查语境理解。上文提到小男孩说没钱买书,我资助了他1000奈拉。现在我想知道他是否真的用这些钱买书了。 18. D考查词语辨析。短暂的沉默之后,作者以为小男孩又来要钱,却不好意思开口。用realize
15、d意识到符合题意。 19. B考查行文逻辑。作者掏出500奈拉给小男孩,而他却往后退,好像受到了伤害似的。 20. D考查词语辨析。小男孩受过作者的恩惠,想把水果和花生送给作者作为报 答。A项通常指不当面给,所以不能选。答案为D。 2016高考训练(由2014湖南卷A改编)Want to improve your writing skills? New Writing South is directing the way!Towner Writer Squad (班组)for kids aged 13-17Led by comedy and TV writer, Marian Kilpatri
16、ck, Towner Writer Squad will meet once a month at the contemporary art museum for 11 months, starting 12 October, 2014.The FREE squad sessions will include introductions to a wide range of writing styles, from poetry to play writing and lyrics (抒情诗)to flash fiction, to support the development of you
17、ng writers.Application & SelectionIf you would like to apply to be part of the Towner Writer Squad, please send a sample piece of your writing (about 500 words), responding to the titleLUNCH,with your name, age, address and e-mail address to: debo.Once all applications are in, you will be invited to
18、 an open selection event on 17 September,4-5pm, at the gallery of Towner. This will be an informal opportunity to meet the Squad Leader, Squad Associate and other young people.You will also have a chance to get to know the fantastic gallery space and get a taste of whats to come.Deadline for applica
19、tions: 8 September, 2014For further information go to: or towner.org.uk or Any questions 一 feel free to send your e-mail to Towner Writer Squad Associate: whametowner.gov.uk Beginner Writing Project for kids aged 10-13Due to popular demand, a writing project will be started for eager beginners.Start
20、 time: 6 September, 2014Meet every other Saturday,2-4pm, at the Towner Study Centre.Study and write at your own pace 一 you do not have to rush 一 as you have a year to go through the project. Practise under the guidance of some experienced writers and teachers who can help you with basic writing skil
21、ls. Most importantly, build confidence and have fun while writing!No previous experience or special background is required. Many others have been successful this way. If they can do it, why cant you?Fee: 179For more information go to: newtowner.org.uk or generate.org.uk1.Towner Writer Squad will be
22、started _.A.to train comedy and TV writers B.to explore the fantastic gallery spaceC.to introduce a contemporary art museum D.to promote the development of young writers2. To join the Writer Squad,each applicant should first _.A.provide a piece of their writing B.meet the Writer Squad LeaderC.offer
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564667.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
