江苏省苏州市姑苏区苏州十中2021-2022学年高一第一次月考(10月)英语试卷 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省苏州市姑苏区苏州十中2021-2022学年高一第一次月考10月英语试卷 WORD版含解析 江苏省 苏州市 姑苏 苏州 2021 2022 学年 第一次 月考 10 英语 试卷 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2021-2022学年江苏省苏州市姑苏区苏州十中高一第一次月考(10月)英语试卷第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the man interested in?A.Technology. B.Medicine. C.Education.2.Why does the man want to move?ATo be near his office
2、 B.To go to a good school. C.To live in a bigger house.3.Where are the speakers?AIn Canada. B.In Singapore. C.In America.4.How many languages can the woman speak altogether?A.Two. B.Three. C.Four.5.How does the man feel? A.Tired. B.Happy. C.Peaceful.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白,每段对话或独白后有几个小题
3、,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间,每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.What does the man want to do?A.Color his hair. B.Shorten his pants. C.Reserve a room7How will the man go home?A.By train B.By plane. C.By car.听第7段材料,回答第8、9题。8.Where does the conversation p
4、robably take place?A.In a store B.In a laundry C.In a tailors9.What kind of shirt does the woman like?A.The one with a lighter color. B.The one with long sleevesC.The one with a small color.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does the woman think of the bedroom?A.Small B.Now C.Bright11.What will the speakers d
5、o most probably?A.The view. B.Th kitchen C.The living room.12.What will the speakers do most probably?A.Buy some furniture. B.Have the shower repaired. C.Keep searching.听第9段材料,回答第13至16题。13.What happened to the man last time he ate Chinese food?A.He had a headache. B.He had a toothache. C.He had a st
6、omacthache.14.According to the woman, what is most Chinese food like?A.Delicious. B.Tasteless. C.Spicy.15.What does the man want to eat?A.Soup. B.Noodles C.Fish and chips.16.Where will the speakers probably eat today?A.At a Chinese restaurant.B.At a British restaurant.C.At a French restaurant.听第10段材
7、料,回答第17至20题。17.What is the purpose of the talk? A.To introduce some runners. B.To announce changes of a race. C.To tell about a weekend event.18.When should runners arrive at the Town Hall?A.At 9:45. B.At 9:15. C.At 8:30.19.What are the prizes especially for the winners?A.T-shirts. B.Money. C.Runnin
8、g shoes.20.Whats the special price for the whole family? A.$ 4.5. B.$ 5. C.$6.第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。ATRAVEL PERUAmazon Rainforest TourA short flight takes you from the Andes into the Amazon rainforest. From there, youll spend one day t
9、ravelling by boat to your accommodation in the middle of the forest. You can then spend three days exploring the rainforest with a local guide and enjoying the plants and animals unique to the rainforest.Machu Picchu TourThis four-day walking tour will take you on amazing paths through the Andes Mou
10、ntains on the way to the city of Machu Picchu. Then, you will have a day to explore and be amazed by this ancient city. Especially amazing is the Incas dry stone method of building. Inca builders cut stones to exact sizes so that nothing was needed to hold walls together other than the prefect fit o
11、f the stones.Cusco TourSpend four days enjoying the unique Spanish and local Indian culture high in the Andes at Cusco the capital of the Inca Empire from the 13th until the 16th century. Stay in a local hotel, visit the museums, admire the architecture, enjoy the excellent local food, and go shoppi
12、ng at the local markets.Lake Titicaca TourEnjoy the beautiful scenery as you spend a day driving to Lake Titicaca. There, a boat will take you to stay with a local Uros family on an island for three days. Both the island and the Uros homes are made of water plants from the lake.So come and experienc
13、e what Peru has to offer. For more brochures about Peru, contact us at tourinfotravelperu.org.1. If Jack is a lover of Inca culture, which tours would you like to recommend?A. Amazon Rainforest and Machu PicchuB. Machu Picchu and Lake TiticacaC. Cusco and Lake TiticacaD. Machu Picchu and Cusco2. Wha
14、t do the four tours have in common?A. All the four tours last for four days.B. All the places can be reached by boat.C. All the destinations are remote and poor places.D. Visitors have to stay with the locals all the way.3. What might be the purpose of the passage?A. To sell more brochures to visito
15、rs.B. To try to attract more visitors to Peru.C. To invite more people to visit a website.D. To introduce readers the tourism of Peru.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】本文是一则广告。文章介绍秘鲁四个不同地方的旅游情况,欢迎游客去秘鲁旅行。【1题详解】推理判断题。根据Machu Picchu Tour部分提到的“Incas dry stone method.”和Cusco Tour提到“Cusco, the capital of the Inc
16、a Empire”可知,如果Jack爱好印加文化,推荐他去Machu Picchu和Cusco。故选D。【2题详解】细节理解题。根据文章内容可知,Amazon Rainforest Tour花费一天时间乘船去森林中部,三天时间探索,所以是四天;Machu Picchu Tour是一个四天的徒步旅行;Cusco也是花费四天旅行;Lake Titicaca先花费一天时间到达,再花费三天时间游览。因此可知,四个旅游的共同之处都是四天的旅游。故选A。【3题详解】推理判断题。根据全文最后一段“So come and experience what Peru has to offer. For more
17、brochures about Peru, contact us at tourinfotravelperu.org.(所以,来秘鲁体验一下吧。想了解更多关于秘鲁的小册子,请通过tourinfotravelperu.org联系我们)”可知,文章的写作目的是吸引更多的游客来秘鲁。故选B。BTwo British teachers have broken the world record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles. Richard Sears and N
18、ick Gough traveled 37,500 kilometers around the world and passed through 37 countries. They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America. The pair, who set off from London, thought their expedition was over when the vehicle started to fail. When the tuk-tuk brok
19、e, they were only 70 kilometers from their destination. They decided to pull it the rest of the way. The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pulled in turns by Rich and Nick over three days. On arrival in Chepen, Peru, they discovered a mechanic who specialized in tuk-tuks and managed to fix it
20、. The pair were back on the road and aiming for their next goal. Along their journey they had to tackle deserts and jungles. They also survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia. The greatest hardship on the tuk-tuk was the mountain ranges lying in th
21、eir path, including the Alps, the Himalayas and the Andes. Nick and Richard uncovered some inspirational projects across Africa, Asia and South America. They witnessed firsthand the educational challenges facing these areas today. They joined street children in the slums of Cairo, Khartoum, Kampala,
22、 Mumbai and Phnom Penh. They visited Congolese refugees (难民) in camps in Eastern Burundi. They witnessed how education could free sex-workers in Delhi and victims of human trafficking in Nepal.The pair established The Tuk Tuk Educational Trust, a U.K. registered charity. Talking about their motivati
23、on, Richard said: The worlds leaders have made a commitment to achieving universal primary education but, in spite of this pledge (誓言,承诺), over 57 million primary-aged children worldwide are still out of school; many more are in school, though still cannot access quality learning opportunities.4. Wh
24、y did the two teachers travel the world?A. To support an education project.B. To create a new world record.C. To entertain themselves.D. To challenge themselves.5. How far did the two teachers pull the tuk-tuk each day on average?A. A little more than 23 kilometers.B. About 14 miles.C. 43 miles.D. 7
25、0 kilometers.6. What is the third paragraph mainly about?A. How they realized their next goal.B. Their exciting experience on the road.C. The beautiful scenery of famous mountains.D. The difficulties and dangers they faced in the journey.7. Which of the following best describes the two teachers?A. C
26、urious and brave.B. Humorous and generous.C. Courageous and responsible.D. Efficient and honest.【答案】4. A 5. B 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了两位英国老师为了支持非洲、亚洲和南美的基层教育项目,历经千辛万苦环游世界的故事。【4题详解】细节理解题。根据第一段中“They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America.”可知,他们环游世界是
27、为了支持非洲、亚洲和南美的基层教育项目。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“When the tuk-tuk broke, they were only 70 kilometers from their destination. They decided to pull it the rest of the way. The tuk-tuk, which weighs 800 kilograms, was pulled in turns by Rich and Nick over three days.”他们距离目的地只有70公里,根据常识,1公里约等于0.6英里,故70公里约等于4
28、2英里,他们俩拉了3天,平均一天拉14英里,故选B。【6题详解】主旨大意题。根据第三段中的关键词“tackle deserts and jungles; survived close encounters with elephants in Uganda and Botswana and an accident in Malaysia; the mountain ranges lying in their path”可知,在二人的旅途中,他们穿越沙漠和丛林、与大象亲密接触过、出了一次事故、还要穿越沿途的山脉。故此段主要讲述了他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,故选D。【7题详解】推理判断题。根
29、据第一段中“Two British teachers have broken the world record for the longest journey in a tuk-tuk after pulling their failing vehicle for 43 miles. They did this to support grassroots education project in Africa, Asia and South America.”可知,两位英国教师为了支持非洲、亚洲和南美的基层教育项目,在将他们的故障车辆拖行43英里后,打破了在一辆土拨鼠车上最长旅途的世界纪录。由
30、此判断,他们是有责任感的;根据第三段中的内容,得知他们在旅途过程中所遇到的困难和危险,可知他们是非常勇敢的。故选C。CSure its good to get along with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant.And yes, its good to get along with your teacher because in general its smart to learn how to understand the different types of p
31、eople youll meet throughout your life.But really theres one super-important reason why you should get along with your teacher. When you do learning bursts right open says Evelyn Vuko a longtime teacher who writes an education column(专栏) called Teacher Says for the Washington Post newspaper.In fact,
32、kids, who get along with their teachers not only learn more but theyre more comfortable asking questions and getting extra help. This makes it easier to understand new material and do your best on tests. When you have this kind of relationship with a teacher he or she can be someone to turn to with
33、problems such as problems with learning or school life such as bullying.As a kid in a primary or middle school youre at a wonderful stage in your life. Youre like a sponge (海绵) able to absorb lots of new and exciting information. On top of that youre able to think about all this information in new w
34、ays. Your teacher knows that in most cases is very excited to be the person whos giving you all that material and helping you make it. Remember teachers are people too and they feel great if youre open to what theyre teaching you. Thats why they wanted to be teachers in the first place-to teach!Some
35、 kids may be able to learn in any situation whether they like the teacher or not. But most kids are sensitive to the way they get along with the teacher and if things arent going well they wont learn as well and wont enjoy being in class.8. In the passage the author mainly talks about _.A. how to ge
36、t along well with othersB. the importance of a good relation with teachersC. how much the students are expected of to get along with teachersD. how to make the time in the classroom more pleasant9. Learning bursts right open in the third paragraph really means _.A. learning becomes easier for you at
37、 onceB. you find an opening to learningC. therell be more problems with learningD. therell be no problems at all with learning10. According to the passage which of the following statements is TRUE?A. If you get on well with your teachers you must have a good result in exams.B. The more questions you
38、 ask the higher marks you will get.C. If you have a good relationship with your teacher you can turn to him when in trouble.D. Many kids can do well without a good relationship with teachers.11. Which of the comments is FALSE on teachers and their work according to the passage?A. Teachers are excite
39、d even if you wouldnt like to accept their teaching.B. Teachers sometimes have the same feelings as students do.C. Though few there are still some students who can learn even if they dont like the teacher.D. Having a bad relationship with your teachers does more or less harm to your studies.【答案】8. B
40、 9. A 10. C 11. A【解析】【分析】本文是为议论文。主要讨论了与老师处理好关系的重要性【8题详解】主旨大意题根据文章第一段中的its good to get along with your teacher because it makes the time you spend in the classroom more pleasant和你的老师相处好是有好处的,因为这会使你在教室里度过的时间更愉快,可知这是文章的中心句,也是文章的主旨要义。分析选项可知选B【9题详解】猜测句意题。根据前文句子“theres one super-important reason why you s
41、hould get along with your teacher”此句是说“有一个非常重要的原因,你应该和你的老师相处好”。根据后文句子“In fact,kids who get along with their teachers not only learn more,but theyre more comfortable asking questions and getting extra helpThis makes it easier to understand new material and do your best on tests”,此处是说“事实上与老师关系好的孩子不仅学得
42、更多,而且在提问和获得额外帮助时也会感到舒适这使得更容易理解新学的知识而且考试做得最好可知上文的划线部分意为学习会变得更加容易”,由此可打断出,“好的师生关系能使你学习更容易”,故可以猜测划线部分意为“好的师生关系让学习变得更容易”符合题意,故选A。【10题详解】细节理解题,根据文章第四段中的When you have this kind of relationship with a teacher,he or she can be someone to turn to with problems,可知,如果你和老师有良好的关系,他或她就是你寻求帮助的人。分析选项可知C项符合题意,故选C。【1
43、1题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段中的“Your teacher knows that,and in most cases,is very excited to be the person whos giving you all that material and helping you put it togetherRemember,teachers are people,too,and they feel great if youre open to what theyre teaching you”可知,当老师讲给的知识能帮到你时,老师会很高兴,如果你接受老师所教的知识他们会感觉很
44、好。而A选项即使你不接受老师所教的知识老师也会很高兴为主观臆断,是错误。分析选项可知,A 符合题意,故选A。【点睛】高考中猜测词义题是常考题型。这种题型既可以是一个单词的意义推断,也可以是一个短语或句子的意义推断在阅读理解题中,所考查的词或短语的意义往往不停留在字面上,要根据短文提供的语境,通过阅读上下文,根据已知的信息或常识来推测尚不熟悉的词或词组的含义。如第2小题属于猜测句意题。根据前文句子“theres one super-important reason why you should get along with your teacher”此句是说“有一个非常重要的原因,你应该和你的老
45、师相处好”。根据后文句子“In fact,kids who get along with their teachers not only learn more,but theyre more comfortable asking questions and getting extra helpThis makes it easier to understand new material and do your best on tests”,此处是说“事实上与老师关系好的孩子不仅学得更多,而且在提问和获得额外帮助时也会感到舒适这使得更容易理解新学的知识而且考试做得最好可知上文的划线部分意为学习会
46、变得更加容易”,由此可打断出,“好的师生关系能使你学习更容易”,故可以猜测划线部分意为“好的师生关系让学习变得更容易”符合题意,故选A。DGetting old might not be something thats yet to cross your mind. But ageing is inevitably going to get the better of us one day, so its something Im sure wed all like to control. It would be great to have a long, healthy and happy
47、life, and thats why scientists are constantly seeking out evidence that will show us what we need to do to achieve longevity.We all know that regular exercise is good for us. In recent years weve been told to aim to walk 10,000 steps a day to remain healthy, although other advice to do three brief 1
48、0-minute walks a day is thought to be even more effective. But the latest piece of research might put a spring in your step if youre someone who walks at a slow pace. Thats because, according to scientists, the speed at which people walk in their 40s is a sign of how much their brains, as well as th
49、eir bodies, are ageing.The BBCs Philippa Roxby writes that tests on 1,000 people from New Zealand born in the 1970s found that slower walkers tended to show signs of “accelerated ageing”: their lungs, teeth and immune systems were in worse shape than those who walked faster. And to add insult to inj
50、ury, the study found not only did slower walkers bodies age more quickly, their faces looked older and they had smaller brains. Professor Terrie E Moffitt, lead author of the study, told the BBC, “It found that a slow walk is a problem sign decades before old age”.This might be seen as a wake - up c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(苏教版)二年级语文上册第15课《孔繁森》课件.ppt
