江苏省苏州市苏州外国语学校2021-2022学年高二英语下学期期中考试试卷(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 苏州市 苏州 外国语学校 2021 2022 学年 英语 学期 期中考试 试卷 Word 解析
- 资源描述:
-
1、苏州外国语学校2021-2022学年第二学期期中测试高二英语试卷满分:150分 考试用时:120分钟第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where does the man want to go?A. The toy shop. B. The supply shop. C. The copy shop.2. What is the relationshi
2、p between the speakers?A. Sister and brother. B. Father and daughter. C. Fellow workers.3. What might the weather be like this afternoon?A. Sunny. B. Rainy. C. Snowy.4. What is the man going to do tonight?A. Attend a live concert. B. Meet his foreign teacher. C. Deliver an English speech.5. What doe
3、s the woman ask the man to do?A. Watch TV. B. Cook a meal. C. Wash the dishes.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Who never reads food labels in the womans family?A. Her mo
4、ther. B. Her father. C. The woman herself.7. Why does the man read food labels?A. He cares about the ingredients. B. He wants to know the shelf life. C. He doesnt trust food producers.听第7段材料,回答第8至10题。8. What is Robert doing?A. Rescuing injured people. B. Collecting money for the locals. C. Reading a
5、bout a big tropical storm.9. What does the World Health Organization plan to do?A. Repair the destroyed things. B. Solve the serious water pollution.C. Help fight against the virus spreading.10. How much will the woman donate?A. $200. B. $400. C. $600.听第8段材料,回答第11至14题。11. What does the woman think o
6、f the video?A. Just soso. B. Quite amusing. C. Surprisingly bad.12. What is the Australian man likely to do?A. Stay in China. B. Watch a video. C. Travel around the world.13. What troubles the Australian man most when he is in Australia?A. Teaching. B. Weather. C. Transportation.14. What does the wo
7、man suggest doing last?A. Continuing the work. B. Going shopping. C. Ordering takeout food.听第9段材料,回答第15至17题。15. What is the man?A. A tour guide. B. A translator. C. A salesman.16. Who are the main target customers of the product?A. English teachers. B. Business people. C. College students.17. What i
8、s the woman dissatisfied with about the product?A. The size. B. The function. C. The price.听第10段材料,回答第18至20题。18. What might this programme be about?A. Social activities. B. Commercial life. C. Historical events.19. Which card is advised to choose if you are new to credit?A. One with a low annual fee
9、. B. One with a low credit limit. C. One with a low interest rate.20. Whats the purpose of this programme?A. To design types of credit cards. B. To suggest ways to sell a credit card.C. To offer tips on choosing a credit card.第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳
10、选项。AAmerican Express Gold: Best non-travel travel cardWhy its great in one sentence: The American Express Gold card earns tons of valuable Amex travel points on practically all the food-related purchases youre making even when you re not traveling, and the credits available on the card nearly offset
11、 (抵消) its annual fee.This card is right for: People who can use all of the cards various credits and who spend significant money at restaurants, on food delivery services or at U.S. supermarkets while they re not on the road.Highlights: First, with the Amex Gold, youll earn 4 points for every dollar
12、 you spend on restaurants worldwide, and on up to $25,000 in annual purchases at U.S. supermarkets (1 point per dollar afterwards). Most food delivery services count as “restaurants on this card, so that means the vast majority of your food purchases will earn 4x points, regardless of how youre eati
13、ng.Youll also earn 3 points per dollar when you book airfare directly with an airline, so if youre looking to jump on any sales for flights later in the year, you can pay for them with the Amex Gold and earn extra points on those as well.The points earned on this card are American Express Membership
14、 Rewards points, which are extremely useful. You can redeem (兑取现金) them directly for flights via Amex Travel at 1 cent each, but if you put in some extra effort and research, you can potentially get much more value from them by transferring them to any of Amexs 21 airline and hotel partners, which i
15、nclude Delta Air Lines, JetBlue, Marriott and many more.1. What can we know about the American Express Gold card?A. It requires very little annual fee.B. It has a link with food purchases.C. It is targeted at delivery services.D. It is right for restaurant managers.2. If you spend $ 25,800 annually
16、at U.S. supermarkets, how many points will you earn? A. 100,000.B. 100,800.C. 103,200.D. 400,000.3. What can you do with these points on this card?A. Change them into money to buy food.B. Transfer guests from airlines to hotels.C. Purchase services in suggested airlines.D. Make some extra effort and
17、 do research.【答案】1. B 2. B 3. C【解析】【分析】本文是应用文。文章主要讲述美国运通金卡的用处。【1题详解】细节理解题。根据第一段“The American Express Gold card earns tons of valuable Amex travel points on practically all the food-related purchases youre making even when you re not traveling”(这张美国运通金卡可以挣到许多值钱的美国证券交易所的旅行积分,这些积分可以用于即使你不在旅行的时候的实际的所有你在
18、做的食物相关的购买。)可知,这张卡和食物购买有联系。故选B。【2题详解】细节理解题。根据Highlights:“First, with the Amex Gold, youll earn 4 points for every dollar you spend on restaurants worldwide, and on up to $25,000 in annual purchases at U.S. supermarkets (1 point per dollar afterwards).”(首先,有了美国运通金牌,你在世界各地的餐厅每消费1美元就能获得4分,在美国超市每年消费可获得25
19、,000美元(之后每消费1美元可获得1分)。)可知,在超市一年花费25800美元的话,2万5千美元内的是1美元获得4分积分,剩余的是1美元1分积分,即25000*4+800*1=100800分积分。故选B。【3题详解】细节理解题。根据最后一段“You can redeem (兑取现金) them directly for flights via Amex Travel at 1 cent each, but if you put in some extra effort and research, you can potentially get much more value from the
20、m by transferring them to any of Amexs 21 airline and hotel partners, which include Delta Air Lines, JetBlue, Marriott and many more.”(你可以通过美国运通旅游直接兑换1美分的机票,但如果你付出额外的努力和研究,你可以通过将它们转移到美国运通21家航空公司和酒店合作伙伴中的任何一家,从中获得更多的价值,这些合作伙伴包括达美航空(delta air lines)、捷蓝航空(jetblue)、万豪(marriott)等等。)可知,用这张金卡上的积分可以购买它们合作公司
21、的航空服务和宾馆服务。故选C。BOver the phone, Jacks mother told him, “Mr. Belser died last night. The funeral is Wednesday. Memories flashed through his mind like an old newsreel as he sat quietly remembering his childhood days.“Jack, did you hear me?“Oh, sorry, Mum. Yes, I heard you. Its been so long since I tho
22、ught of him. Im sorry, but I honestly thought he died years ago, Jack replied.“You know, Jack, after your father died, Mr. Belser stepped in to make sure you had a mans influence in your life, she said.As busy as he was, he kept his word. Jack caught the next flight to his hometown. Mr. Belsers fune
23、ral was small and uneventful. The night before he had to return home, Jack and his Mum stopped by to see the old house next door one more time.Standing in the doorway, Jack paused for a moment. It was like crossing over into another dimension, a leap through space and time. The house was exactly as
24、he remembered. Every step held memories. Every picture, every piece of furniture. Jack stopped suddenly .“Whats wrong, Jack?” his Mum asked.“The box is gone, he said.“What box? Mum asked.There was a small gold box that he kept locked on top of his desk. I must have asked him a thousand times what wa
25、s inside. All hed ever told me was the thing he valued most. Now Ill never know what was so valuable to him, Jack said.Returning home from work one day Jack discovered a note in his mailbox. Signature required on a package. No one at home. Please stop by the main post office within the next three da
26、ys, the note read. Early the next day Jack retrieved the package. There inside was the gold box and an envelope. Jack s hands shook as he read the note inside.Upon my death, please forward this box and its contents to Jack Bennett. Its the thing I valued most in my life.Jack carefully unlocked the b
27、ox. There inside he found a beautiful gold pocket watch. Running his fingers slowly over the finely etched casing, he unlatched the cover. Inside he found these words engraved (雕刻): Jack, Thanks for your time!- Harold Belser.4. What did Mr. Belser do when Jack was a child?A. He played the role of a
28、father.B. He taught Jack school subjects.C. He sponsored Jack for education.D. He brought Jack longer memories.5. Why was Jack deeply impressed with the gold box?A. It belonged to Mr. Belser.B. It remained a mystery to him.C. It was his childhood memory.D. It was worth a lot of money.6. What does th
29、e underlined word “retrieved” in Paragraph 11 probably mean?A. Take over.B. Reach for.C. Pull out.D. Get back.7. What can we learn from the story?A. A gold pocket watch is the best gift.B. Good company deserves treasuring.C. Loss of father influences a boy deeply.D. Close neighbors should help each
30、other.【答案】4. A 5. B 6. D 7. B【解析】【分析】本文是记叙文。文章主要讲述陪伴杰克长大的Harold Belser先生去世了,但是他很珍惜和杰克在一起的美好时光。【4题详解】推理判断题。根据第四段“You know, Jack, after your father died, Mr. Belser stepped in to make sure you had a mans influence in your life”(你知道,杰克,在你父亲去世后,Belser先生就总是来拜访,以确保在你的人生中有男人的影响。)可知,当杰克是个孩子的时候,父亲去世了,Belser先
31、生就开始在杰克的人生中起父亲的作用。故选A。【5题详解】推理判断题。根据第十段“I must have asked him a thousand times what was inside. All hed ever told me was the thing he valued most. Now Ill never know what was so valuable to him,”(我问过他1千次那里面是什么,他总是跟我说是他最宝贵的东西。现在我将永远不会知道什么对他最宝贵了。)可知,作者对那个金盒子印象深刻,是因为他一直想知道里面是什么。故选B。【6题详解】词句猜测题。根据上文“Ret
32、urning home from work one day Jack discovered a note in his mailbox. Signature required on a package. No one at home. Please stop by the main post office within the next three days, the note read.”(有一天下班回到家,杰克在他的信箱里发现了一张便条,一个包裹需要签字。家里面没人。请3天内到邮局来取。便条上说。)可知,杰克有个包裹需要到邮局去拿。所以这句话“Early the next day Jack
33、 retrieved the package.”(第二天一早,杰克retrieved那个包裹。)应该的杰克第二天一早去邮局取回了包裹。retrieve应该是“取回,拿回来”的意思,D选项意思相近。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Inside he found these words engraved (雕刻): Jack, Thanks for your time!- Harold Belser.”(在盒子里面,他发现这些话被雕刻在上面:“杰克,感谢你的时间!Harold Belser。”)可知,Harold Belser最珍惜的是杰克和他在一起的时间和陪伴。所以这篇文章主要讲述
34、好的陪伴是最值得珍惜的。故选B。CCombining knowledge of chemistry, physics, biology, and engineering, scientists from McGill University develop a biomaterial tough enough to repair the heart, muscles, and vocal cords, representing a major advance in medicine.“People recovering from heart damage often face a long an
35、d tricky journey. Healing is challenging because of the constant movement tissues must withstand (承受) as the heart beats. The same is true for vocal cords. Until now there was no injectable (可注射的) material strong enough for the job, says Guangyu Bao, a PhD candidate in the Department of Mechanical E
36、ngineering at McGill University.The team, led by Professor Luc Mongeau and Assistant Professor Jianyu Li, developed a new injectable hydrogel (水凝胶) for wound repair, which is a type of biomaterial that provides room for cells to live and grow. Once injected into the body, the biomaterial forms a sta
37、ble structure allowing live cells to grow or pass through to repair the injured organs.“The results are promising, and we hope that one day the new hydrogel will be used to restore the voice of people with damaged vocal cords, says Guangyu Bao.The scientists tested the durability of their hydrogel i
38、n a machine they developed to copy the extreme biomechanics of human vocal cords. Vibrating (振动) at 120 times a second for over 6 million cycles the new biomaterial remained undamaged while other standard hydrogels broken into pieces, unable to deal with the stress of the load.“We were incredibly ex
39、cited to see it worked perfectly in our test. Before our work, no injectable hydrogels possessed both high porosity and toughness at the same time. To solve this issue, we introduced a pore-forming polymer to our formula (配方),”says Guangyu Bao.The innovation opens new ways of making progress for oth
40、er applications like tissue engineering. The team is also looking to use the hydrogel technology to create lungs to test COVID-19 drugs.8. Why did the researchers develop the new biomaterial?A. To experience a journey.B. To repair wound.C. To represent an advance.D. To replace organs.9. What is uniq
41、ue of the biomaterial compared to other materials?A. It is heavier.B. It is more breakable.C. It is changeable.D. It is more injectable.10. What might the researchers do next about the biomaterial?A. Make artificial organs for drug test.B. Try hard to increase its toughness.C. Apply it to the cure o
42、f COVID-19.D. Adjust their formula to improve it.11. What the authors purpose of writing this passage?A. To show his respect to the researchers.B. To stress the importance of innovation.C. To promote the sales of a new hydrogel.D. To introduce a newly- developed material.【答案】8. B 9. D 10. A 11. D【解析
43、】【分析】本文是说明文。文章主要向读者介绍一种新研发的可注射的材料来治疗伤口。【8题详解】细节理解题。根据第三段“The team, led by Professor Luc Mongeau and Assistant Professor Jianyu Li, developed a new injectable hydrogel (水凝胶) for wound repair,”(由Luc Mongeau教授和 Jianyu Li助理教授领导的团队研发了一种用于伤口修复的新型可注射水凝胶。)可知,研发这种新的生物材料是为了修复伤口。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第三段“The team,
44、 led by Professor Luc Mongeau and Assistant Professor Jianyu Li, developed a new injectable hydrogel (水凝胶) for wound repair,”(由Luc Mongeau教授和 Jianyu Li助理教授领导的团队研发了一种用于伤口修复的新型可注射水凝胶。)可知,这种新的生物材料是可注射的。故选D。【10题详解】细节理解题。根据最后一段“The team is also looking to use the hydrogel technology to create lungs to te
45、st COVID-19 drugs.”(这个团队也正在指望用这种水凝胶技术去创造肺来测试新冠药物。)可知,团队接下来要制作人工肺来测试新冠药物。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第三段“The team, led by Professor Luc Mongeau and Assistant Professor Jianyu Li, developed a new injectable hydrogel (水凝胶) for wound repair,”(由Luc Mongeau教授和 Jianyu Li助理教授领导的团队研发了一种用于伤口修复的新型可注射水凝胶。)可知,这篇文章是为了向读者介
46、绍一种用于伤口修复的新型可注射水凝胶。故选D。DYou might think that the latest pop hit is created by a machine rather than a human being. Actually, getting artificial intelligence to understand many aspects of music is easier said than done. Describing things like musical structure, harmony, and form can be difficult enou
47、gh when speaking with somebody who did not study music theory, let alone a machine.A new study out of China examines if AI can be taught to recognize some of these features and then to compose music itself. To do this, they used an AI enhanced with a program called the Harmony-Aware Hierarchical Mus
48、ic Transformer (HAT), a system that can turn musical data into machine-readable parts and then review those parts for harmony, form, and other musical qualities. The system was then fed hundreds of pieces of human-composed piano music to learn what pop music is supposed to sound like.To see how well
49、 it could perform, the researchers asked the AI to complete a song. They fed the AI the opening to Guang Yin De Gu Shi, a real Chinese pop song, and then measured how closely it was able to match the song in terms of generating melodic segments (旋律片段) of similar length. For good measure, they also g
50、ave the same task to two other music-generating AIs which were less advanced than HAT. While HAT outperformed its computer rivals (对手), the segments it created were disconnected from each other and clearly not human-made, though they were roughly the same length as those in the human-made tune.“Ther
51、e is still a huge gap between the HAT-generated pieces and the real works” conclude the authors, suggesting that a future study can attempt to create an AI that can “polish” the music it creates to close that gap.12. What can be inferred from Paragraph 1?A. It is difficult to describe many features
52、of music.B. The latest pop hit is usually created by a machine.C. It is no easy task for AI to compose the latest pop hit.D. Anything relevant to music is based on music theory.13. Why did the researchers feed the AI the opening to a pop song?A. To test if AI can compose better music than humans.B.
53、To measure if AI can generate a well-matched song.C. To analyze what pop music is supposed to sound like.D. To evaluate if HAT itself could write a complete song.14. Which phrase can replace the underlined part in Paragraph 3?A. In addition.B. In short.C. In conclusion.D. In response.15. What will t
54、he future study probably focus on?A. Designing an AI that perfects its own music.B. Programming an AI that composes the latest pop hit.C. Making a machine that recognizes musical qualities.D. Developing a system that generates tunes automatically.【答案】12. C 13. B 14. A 15. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章讲述了人工智能是
55、如何创造流行歌曲的及此过程的困难。【12题详解】推理判断题。由第一段中的“Actually, getting artificial intelligence to understand many aspects of music is easier said than done. Describing things like musical structure, harmony, and form can be difficult enough when speaking with somebody who did not study music theory, let alone a mac
56、hine. (实际上,让人工智能理解音乐的许多方面说起来容易做起来难。当与一个不学习音乐理论的人交谈时,描述音乐结构、和声和形式可能会非常困难,更不用说机器了)”可知,和不懂音乐理论的人谈音乐都很难,更不用说让人工智能去理解音乐的方方面面,可得出让人工智能创作最新流行歌曲绝非易事。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第三段中的“To see how well it could perform, the researchers asked the AI to complete a song. They fed the AI the opening to Guang Yin De Gu Shi,
57、 a real Chinese pop song, and then measured how closely it was able to match the song in terms of generating melodic segments (旋律片段) of similar length. (为了观察它的表现有多好,研究人员要求人工智能完成一首歌。他们给人工智能提供了一首真正的中国流行歌曲光阴的故事的开头,然后测量它在生成相似长度的旋律片段方面与歌曲的匹配程度)”可知,研究人员给人工智能提供一首歌曲的开场白是为了测试人工智能在生成相似长度的旋律片段方面与歌曲的匹配程度,即人工智能是
58、否能生成匹配良好的歌曲。故选B项。【14题详解】词句猜测题。由第三段中的“To see how well it could perform, the researchers asked the AI to complete a song. They fed the AI the opening to Guang Yin De Gu Shi, a real Chinese pop song, and then measured how closely it was able to match the song in terms of generating melodic segments (旋律
59、片段) of similar length. For good measure, they also gave the same task to two other music-generating AIs which were less advanced than HAT. (为了观察它的表现有多好,研究人员要求人工智能完成一首歌。他们给人工智能提供了一首真正的中国流行歌曲光阴的故事的开头,然后测量它在生成相似长度的旋律片段方面与歌曲的匹配程度。For good measure,他们还将同样的任务交给了另外两个没有HAT先进的音乐生成人工智能)”可知,此处指研究人员测试人工智能创造流行歌曲的
60、过程,For good measure应该指“此外(In addition)”,即对研究过程进行补充说明。故选A项。【15题详解】细节理解题。由最后一段“There is still a huge gap between the HAT-generated pieces and the real works,” conclude the authors, suggesting that a future study can attempt to create an AI that can “polish” the music it creates to close that gap. (“HA
61、T创作的作品与真实作品之间仍有巨大差距,”研究者总结道,这表明未来的研究可以尝试创造一种人工智能,可以“润色”它所创作的音乐,以缩小这一差距)”可知,人工智能创造的流行歌曲与人创造的音乐作品有很大差距,未来研究者会着力于创造一种可以完善(人工智能创造的)音乐的人工智能。故选A项。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分 12.5 分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Every little bit helpsDepression is a common illness worldwide, with an estimated 3.8% of t
62、he population affected, including 5.0% among adults and 5.7% among adults older than 60 years. _16_ . Depression is different from usual mood fluctuations and shortlived emotional responses to challenges in everyday life. _17_ , depression may become a serious health condition. It can cause the affe
63、cted person to suffer greatly and function poorly at work, at school and in the family. _18_ , looked at 15 studies involving over 190,000 people to determine how much exercise was needed to reduce depression. Adults who did activities equivalent to 1.25 hours of brisk walking per week had an 18% lo
64、wer risk of depression compared with those who did not exercise, the study said. Moving up to an activity volume equivalent to 2.5 hours of brisk walking per week was associated with 25% lower risk of depression, the study authors said. The benefits were strongest when a person transitioned from bei
65、ng a couch potato to adding movement to the day, the study said. _19_ . Our findings therefore have important new implications for health practitioners making lifestyle recommendations . _20_ , the authors wrote.A. At its worst, depression can lead to suicide in the MediterraneanB. Approximately 280
66、 million people in the world have depressionC. Especially to those inactive individualsD. The metaanalysis which was published Wednesday in the journal JAMA PsychiatryE. Many people find it difficult to fit in a jog or a visit to the gymF. Exercising over the recommended levels did not provide any a
67、dditional benefits thoughG. Especially when recurrent and with moderate or severe intensity【答案】16. B 17. G 18. D 19. F 20. E【解析】【导语】本文是说明文。文章讲述抑郁症在全世界的情况,并给出了一些预防和治疗抑郁症的建议,一点点改变就会预防抑郁症的发生。【16题详解】上文“Depression is a common illness worldwide, with an estimated 3.8% of the population affected, including
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-564931.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
