分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 18

类型江西省赣州市石城中学2020届高三下学期第四次周考英语 WORD版含答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:566365
  • 上传时间:2025-12-10
  • 格式:DOC
  • 页数:18
  • 大小:125.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江西省赣州市石城中学2020届高三下学期第四次周考英语 WORD版含答案 江西省 赣州市 石城 中学 2020 届高三 下学 第四 次周考 英语 WORD 答案
    资源描述:

    1、英语试题分值:150分 考试时间:120分钟 第一部分 听力(共两节,满分 30 分) 做题时,现将答案标在试卷上,录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话,每段对话后有一个小题。从题中所给的 A,B,C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 听下面 5 段对话,选择正确选项。1.How old is Jean?A. Ten years old. B. Thirteen years old. C

    2、. Fifteen years old.2.Where does the woman want to go?A. New York. B. Chicago. C. Atlanta.3.Why does the man need to stay out of school?A. Hes got a cold. B. Hes got a fever. C. Hes got flu.4.How does the woman feel?A. Discouraged . B. Satisfied. C. Sad.5.What can be the result of the talk?A. The wo

    3、man can be off on Friday. B. The woman should work on Friday. C. No result.共 第二节(共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分)面 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A 、B 、C 三个选项中选出题 最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒 秒出 钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。第 听第 6 段对话,回答第 67 题。6.Where does the conversation take plac

    4、e?A. At the hospital. B. At the post office. C. At the airport.7.Which way did the woman choose to mail the package?A. First class. B. Package post. C. Third class.第 听第 7 段对话,回答第 810 题。8.What can the woman be?A. She is a waitress at a hotel.B. She is the sister of Mr. Brooks.C. She is the assistant

    5、of Professor Johnsons.9.How could the man get in touch with Mr. Johnson?A. Find the Blackwood Hotel.B. Dial 509 directly.C. Dial114 to find the telephone number of the hotel.10.Why did the man ask the woman to change a dollar?A. To pay for the information. B. To make a phone call. C. To get to the h

    6、otel bybus.第 听第 8 段对话,回答第 1113 题。11.What are the man and the woman talking about?A. Future plans. B. Studying at university. C. Part-time jobs.12.What can we most possibly infer about the man from the talk?A. The mans subject is computer science.B. The man isnt a college student.C. The man is her bo

    7、yfriend.13.Which of the following is NOT the mans suggestion?A. Studying computer. B. Finding a part-time job. C. Having time for fun.第 听第 9 段对话,回答第 1416 题。14.Who is going to work today?A. The woman. B. The man. C. Rebecca.15.When will the two speakers meet again?A. At 1:00. B. At 11:45. C. At 2:30.

    8、16.Where do they probably live?2A. In the center of the city. B. Near the gym. C. Out of the city.第 听第 10 段独白,回答第 1720 题。17.Who is the speaker the most thankful to?A. The performers. B. The producer. C. The peoplepresent.18.For what does the speaker thank those at the back?A. Their laugh. B. Their g

    9、ood humour. C. Their supporting the event.19.What has shocked the speaker?A. It was raining unexpectedly.B. The replaced roof has not lasted long.C. So many people attended the concert in such weather.20.Where is the speech made?A. In a cinema. B. In a theatre. C. In a church.第二部分 阅读理解(共两节,满分 0 40 分

    10、)第一节(共 5 15 小题;每小题 2 分,满分 0 30 分)阅读下列短文,从每题所给的 A 、B 、C 和 和 D 四个选项中,选出最佳选项。ALos Angeles is more than just sunshine, sea,and Hollywood stars. It happens to havea world-class art scene ,as major museums exhibit masterpieces that youve probablyseen prints of in suburban houses and urban loft apartments.

    11、 Here are the best artmuseums in Los Angeles.The BroadOne of LAs newest art museums ,The Broad is the collection of Eli and EdytheBroad. The 2,000-strong collection of paintings and sculptures were all created afterWorld War II and artists represented here include Andy Warhol ,BarbaraKruger ,andCind

    12、y Sherman. Be sure to build in some time to wait in line to get the chance to besurprised at Yayoi Kusamas amazing mirror rooms. Located in Downtown LA ,themuseum is free of charge for visitors.221 S. Grand St. ,LosAngelesGetty CenterThe Getty ,as locals call it ,got the art worlds( and everyone els

    13、es) attention whenthe institution opened up a white ,hilltop museum designed by Richard Meier in 1997.Visitors access it via railway and then can explore the campus ,taking in the views of thePacific Ocean on one side and Downtown LA on the other. The collection isnt as strongas other top art instit

    14、utions in LA but works by Van Gogh ,Titian ,and Renoir shouldplease the art lover.1200 Getty Center Dr. ,Los AngelesHammer MuseumLocated in Westwood and with the help of nearby UCLA ,the Armand HammerMuseum exhibits a nice collection of contemporary art. Artists work here includes thatof Jackson Pol

    15、lock ,Willem de Kooning ,and Suzanne Lacy.10899 Wilshire Blvd. ,Los AngelesLos Angeles County Museum of Art (LACMA) )The largest art museum in the western United Status ,LACMA boasts a collection of150 ,000 pieces of art which include all of a thousand years time. Well-known artistsfrom every period

    16、 and part of the world are represented here. Highlights include worksby Constantin Brancusi, ,Matthew Barney, ,Frank Stella, ,Titian, ,Rembrandt, ,and Monet, ,among many others.5905 Wilshire Blvd. ,Los Angeles21.Which of the following is free for visitors? A. Getty Center. B. Hammer Museum.C. Los An

    17、geles County Museum of Art. D. The Broad.22.How do visitors usually get to Getty Center? A. By air. B. By train. C. By ship D. On foot23.What does Hammer Museum feature? A. Art works of the present time. B. Exhibits of nearly UCLA.C. A long history of itself. D. Art works of American artistsBThe spr

    18、ead of Internet learning for huge numbers of people is leading some collegesto offer MOOCs ,Massive Open Online Courses. Major universities like Stanford inCalifornia and Harvard in Massachusetts have invested millions of dollars to help launchMOOCs.Those schools and others may have heard an attenti

    19、on-getting prediction. The manwho created the MOOC service Udacity says that in fifty years ,only ten traditionaluniversities will remain in the world. That prediction came from Sebastian Thrun ,acomputer scientist probably best known for his part in making Googles driverless car.He is still a resea

    20、rch professor at Stanford University. But he left his teaching position atStanford to help start Udacity ,a provider of MOOCs.Universities that fail to join the movement for MOOCs may be worried about theirchances of survival. Colleges also hope to gain more students and cut operational costs inretu

    21、rn for their investments.Moodys Investor Service predicts that MOOCs will help large ,famous universitiesgain more students. It says schools that create content for MOOCs can earn money byproviding the course material to smaller schools.But the investment service is warning that smaller ,less well-k

    22、nown colleges maysuffer because of MOOCs. It says students may want to receive certificates from majoruniversities instead of attending a local junior college that provides traditional credits.Recently ,the University of Washington said it was the first American university tooffer credit for MOOCs ,

    23、credit that could be used toward a degree from the school.One criticism of MOOCs has been that most courses being offered are in science, ,mathematics and technology. But several courses in literature are now available.Professor Nelson says ,“How much MOOCs will change college life is still up in th

    24、eair. I have been of the opinion which is what universities will evolve to do is to still presentsome traditional classes ,but that universities in some sense will be integrated.”24.Why do some major colleges join in providing MOOCs? A. To make profits through Internet learning. B. To survive in the

    25、 Information Age.C. To offer help to other smaller colleges. D. To attract more investments.25.What did Sebastian Thrun predict about future college life? A. Many traditional universities will disappear.B. Lectures will be given by AI rather than professors.C. People dont have to receive education.D

    26、. Traditional courses will be entirely replaced by MOOCs.26.What used to be the disadvantage of MOOCs? A. They were demanding for students.B. They were not friendly to students of arts.C. They were not acknowledged by most colleges.D. They were expensive for students to use.27.(错题再现)What can be infe

    27、rred from the last paragraph? A. More traditional courses will be given in colleges.B. Students from different universities will study together.C. The impact of MOOCs on college life is not sure.D. Professor Nelson is not in favor of MOOCs.CWilliam Phelps Eno (18581945)was an internationally recogni

    28、zed pioneer intraffic control and regulation. Named the “Father of Traffic Safety,” Eno developed thefirst traffic plans for major cities including New York,London,and Paris,and is creditedwith helping to invent and popularize stop signs ,taxi stands ,pedestrian safety islands, and other traffic fea

    29、tures commonly used throughout the world.Eno started out in his familys real estate business ,but his interest in transportationled him to concentrate his spare time on traffic reform. In 1899 ,at the age of 40 ,he leftreal estate behind and devoted the rest of his life to put his concepts for order

    30、lytransportation into practice. His“Rules of the Road,”adopted by New York City in 1909, became the worlds first city traffic plan. He also wrote the first-ever manual of policetraffic regulations.Eno gradually embraced multimodal transportation interests. He developed a planfor subways in New York

    31、City long before anyone else seriously considered the concept.He also became interested in maritime activities ,supported railroad development ,andstarted research in the 1920s on the future impact of aviation (航空).Eno died in 1945 at the age of 86. Ironically, ,he never drove a car during his lifet

    32、ime.The Father of Traffic Safety ,an enthusiastic horseback rider ,distrusted automobiles.In 1921 ,William P. Eno created a corporation whose purpose was to continue hislifetimes workthe promotion of safety on roads and highways. He sponsored theFoundation and began the work of attracting other tran

    33、sportation experts and specialistsin order to provide a forum for unbiased discussions that would lead to improvements inthe movement of people and goods.Since 1921 ,the Foundation has undergone many changes. What began as aFoundation for Highway Traffic Regulation has now become an independent ,non

    34、-profitthink tank that works in federal transportation policy and transportation leadershipdevelopment. What has not changed is Enos constant presence in the world oftransportation.28.For what is William Phelps Eno well-known to the whole world? A. His pioneering work in ensuring traffic safety.B. H

    35、is design of all traffic signs.C. His research over the diversity of transportation.D. His contribution in inventing cars.29.When was the first city traffic plan launched? A. In 1909. B. In 1921. C. In 1945. D. In 1899.30.(错题再现)Which of the following can best replace“ironically”in the fourth paragra

    36、ph? A. Humorously. B. Simply.C. Unexpectedly. D. Fortunately31.What role does the Foundation created by William play now? A. Promoting improvements in federal transportation.B. Sponsoring the poor who dont have cars.C. Hosting international forums for experts and specialists.D. Maintaining safety on

    37、 roads and highways.DIve been eating a high-fat ,carbohydrate (碳水化合物)-restricted diet for almost20 years ,since I started as an experiment when investigating nutrition research for thejournal Science. I find its easy for me to keep a healthy weight when I eat this way. Buteven after two decades ,the

    38、 feeling of being on the edge of a slippery slope is ever-present.Researchers are generally divided on why we often fail to stay on diets and whatcauses obesity. The conventional thinking ,held by the large proportion of the manyresearchers ,is that obesity is an “energy balance”disorder ,and so the

    39、 treatment is toconsume less energy (fewer calories )and spend more. When we fail to keep thisprescription ,it suggests that we simply lack will power.The minority position in this fieldone that Dr. Ludwig holds ,as do I after years ofreportingis that obesity is actually a hormonal( 激素的) regulatory

    40、disorder ,and thehormone that controls this process is insulin (胰岛). It signals fat cells to gather fat, ,while telling the other cells in our body to burn carbohydrates for fuel. By this thinkingthese carbohydrates ,particularly grains ,known as high GI carbs ,as well as sugars arelikely to make yo

    41、u fat.“Raise insulin levels even a little” ,says Dr. Robert Lustig ,a professor at theUniversity of California ,San Francisco ,“and the body switches over from burning fatfor fuel to burning carbohydrates. Once people who are ,carboholics get their insulinlevels down ,they become less carboholic. An

    42、d if they start eating carbs ,they go rightback to where they were before.” Researchers like Dr. Ludwig and Dr. Lustig believe thata person can minimize these carbohydrate desire by eating lots of healthful fats instead.Finally ,any successful diet is by definition a long-term commitment. If we buy

    43、intothe logic of carbrestricted diets ,then it implies acceptance of a lifetime restriction.32.What does the author feel like doing according to the last sentence of the firstparagraph? A. Keeping a healthy weight. B. Sticking to a good habit.C. Stopping nutrition research. D. Breaking a diet33.What

    44、 does the author think lead to obesity? A. Lack of exercise. B. Taking in too many carbs.C. Lack of will power. D. Taking in too much calorie.34.According to the text ,what would Dr. Lusig advise carbholics to do? A. Reduce carb intake to the least. B. Consult doctors immediately.C. Consume as much

    45、fat as possible. D. Work out regularly.35.(错题再现)What is the best title of the text? A. Why is cutting carbs so tough? B. What does a healthy diet consist of? C. Who are to believe ,the majority or the minority? D. How can we lose weight? 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容 , 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项 。 选项

    46、中有两项为多余选项。There are days when being a mom seems like one endless pop quiz. The babyscrying when she should be sleeping. Do you wait to see if she can stop crying herself orrush in to rock her? And if you choose the wrong option ,could you scar your kid forlife_36_. Weve listed the factors that reall

    47、y make a difference in your childs life.Make him feel capableYoure probably an expert at praising and encouraging your kids._37_.lf yousee your child struggling to connect toy train tracks or do his homework,dont jump in tohelp right away. Instead ,show him how to come up with his own solutions._38_

    48、Sit down with your partner and discuss the qualities youd both like to see your childdevelop. Kindness ,tolerance ,responsibility ,honesty ,and persistence are good forstarters. The key is not just to talk about them but to live them.Watch your words and toneEven the most patient parent loses it occ

    49、asionally. But if youre about to snap at yourchild,remember this guideline: :Speak to her in the same respectful manner youd talk toa friend or a coworker._39_. And shell always feel comfortable coming to you for helpor guidance.Kiss and tellMany studies have shown that children who feel cherished b

    50、y their parents tend tobe more secure and selfconfident than those who dont. “_40_,”says Parents advisorKyle Pruett ,M. D. Acts of affection will do more than reassure your child ;they reducenegative and stressful feelings.A. Let it beB. RelaxC. Kids have a universal need to feel lovedD. If you do t

    51、hat,shell be far more likely to listenE. Share your valuesF. Your child learns to cope with challenges by watching how you do itG. However,its more difficult to stand back and let him handle problems on his own第 三 部分 语言知识运用 ( 共两节 ,分 满分 45 分 分 ) 第一节 (共 共 20 小题 ;题 每小题 1.5 分 分 , 满分 分 30 分)阅读下面短文, , 从短文

    52、后各题所给的四个选项中, , 选出可以填入空白处的最佳选项 。My grandparents lived in a town in Michigan. Every summer I stayed with them as a young child.I came from the 41 but loved the small place where they lived. People there knew everyone else,their kids, their pets and their ancestors. The bond with them continued to grow

    53、 42 I grew older.My grandma was 43 at making something exciting by hand. She would make little sandwichesand wed have tea parties. Shed plant flowers and carefully 44 them. Shed 45 sweaters for hergrandchildren as well as making beautiful 46 for each one. I remember the small thimble (顶针 )she would

    54、use while doing her needle work. 47 her thimble on her finger, shed remark, I wouldnt want to sew without one.A few years ago my grandma 48 at the age of 91. After attending her funeral, I realized how49 our lives had changed. I missed her very much. When my birthday came, I was feeling 50because th

    55、ere was no card from my grandma. But what happened later made me feel that she was 51 that special day with me. While I was arranging some 52 pillows that my grandma had made, I 53 felt something inside one pillow. It was small and 54 I moved the object to a seam (接缝)and I carefully opened it. To my

    56、 delight, out 55 a tiny silver thimble!How 56 it was to find something that had been a part of her. Not realizing it had fallen off herfinger, my grandma 57 it in that little pillow for me. I carefully laid the thimble along with the other things I had 58 over the years, which reminded me of the ple

    57、asant 59 of her.I heated the tea kettle and made some tea, using my best china, as my grandma always did, andenjoyed my tea and my grandmas 60 . What a wonderful birthday that was!41 A building B cottage C city D town42 A as B though C that D if43 A mad B angry C good D poor44 A watch B tend C pick

    58、D cut45 A mend B buy C wash D make46 A books B houses C quilts D bikes47 A Buying B Placing C Collecting D Removing48 (错题再现)A called on B fell ill C dropped in D passed away49 A quickly B shamefully C slightly D slowly50 A upset B worried C thrilled D surprised51 A sharing B thinking C planning D wa

    59、sting52 A tiresome B ugly C colorful D broken53 A eagerly B carelessly C suddenly D gladly54 A neat B difficult C hard D soft55 A went B came C took D made56 (错题再现)A ashamed B proud C wise D exciting57 A mixed B sewed C hid D stored58 A learned B designed C collected D saved59 A memory B book C lett

    60、er D clothes60 A kettle B tea C thimble D coffee第二节(共 共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 在空白处填 1 个适当单词或单词正确形式。Mandarin Chinese( 普通话)is the mother tongue of over873million people, makingit the most(错题再现) 61 (wide) spoken first language in the world. Each year more and morestudents around the world 62 mother

    61、tongue is not Mandarin are studying it withenthusiasm. Lets take Russia 63 example.The number of Mandarin learners in Russia 64 (grow) hugely from 17,000 to 56,000in the past 10 years, For the first time in2019,over 65 (hundred) of middle schoolstudents in Russia will take Mandarin as a subject in t

    62、he USE (the Unified State Exam), anational entrance exam that l1th graders must pass 66 (enter) college.“The idea of teaching a foreign language at school is to 67 (broad) studentshorizons,giving them the ability to get all sorts of information and a chance to be more successfulin the future. As 68

    63、result. those who learn and know Mandarin will surely benefit muchfrom it,” said Ivan Yaschenko, the director of the center of Pedagogical Skills.International businesses prefer to hire people who speak more than one language.Students with both 69 (profession) backgrounds and a good command of Manda

    64、rin willbe more competitive when(错题再现)70 (apply) for jobs.第四部分 分 写作(共两节,满分 35 分)第一节 短文改错 (共 共 10 小题 ;题 每小题 1 分 分 ,分 满分 10 分 分 )有 文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改 。 增加 : 在缺词处加一个漏字符号 ( ) ), 并在其下面写出该加的词 。 删除 :把多余的词用斜线( () ) 划掉 。 修改 : 在错的词下划一横线, 并在该词下面写出修改后的词。Dear Bill,You must know how deepl

    65、y saddened I was over your loss. Your sister and I were the dearestfriend and recalling the past, I dare saying she was like a sister to me. I will miss him very much.I could always count at her whenever I needed help, whether with a big project and a small taskthat she was always so willing to help

    66、 me with. I came to trust her judgment and wise as well and her advice were always so well thought out and helpful.She was a terrible great friend and I know our lives will never be same without her. I could neverfind a better and more caring friend. She has been left us with so many wonderful memor

    67、ies. I will cherish them forever.In Deep Sorrow,Betty Smith第二节书面表达 ( 满分 25 分 )假如你是来自英国的 Helen 十八岁, 目前在中国学习, 请根据下列提示, 给父母写封信介绍你的近况。1. 交了好朋友。2. 每周看电影。3. 想念父母,希望他们明年能来中国旅游。注意: 1. 词数 100 左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。答案详解答案及听力原文15 CCBAB 67 BB 810 ACB 1113ABC 1416 BAC 1720 CCCC听力原文:(Text 1) M:How old is Jean?W:H

    68、es two years older than Maggie.M:How old is Maggie then?W:She is 13.(Text 2) M:You can change planes in either Chicago or Denver.W:You mean theres no direct flight from New York to Atlanta?(Text 3) M:How long will I have to stay out of school?W:About a week. You still have a fever. (Text 4) M:Cindy,

    69、how are you getting along with the translation work?W:I have written and rewritten so much that I dont know if Ill ever get it finished. (Text 5) W:Mr Rice, I wonder if I could be off on Friday.M:Do you really have to? Its a bit difficult with so many people away on holiday, you know. (Text 6) W:I w

    70、ant to mail this package to Korea.M:How would you like to send it?W:First class, please.M:It will cost you 20 pounds, because your package is too heavy. It will take two days to get there.W:20 pounds? Is there a cheaper way?M:Yes,there is. Its the package post way. But it will take 10 days longer th

    71、an the first class to get there. W:OK.I think Id like this way.(Text 7) W:Excuse me, Mr. Brook?I almost forgot there was a phone message here for you. A Professor Johnsoncalled and asked you to call him back.M:Where is he now, do you know?W:Hes staying in the Blackwood Hotel, Room 509.M:Thank you. D

    72、o you happen to have the number of the Blackwood Hotel?W:Im sorry, I dont. But you can get it from information. Just dial 114.M:Oh,and could I trouble you to change a dollar?W:All right. Here is your change. By the way, the public phone is over there on your right.M:I see. Thanks.(Text 8) W:I cant d

    73、ecide whether to go to university or get a job. What do you think?M:Well,if I were you, Id go on studying.W:But I dont even know what to study.M:If I had the chance again ,Id study computer. Youre good at science subject.W:Thats what my parents want me to do.M:You should take their advice. They know

    74、 whats the best for you.W:But my friends will have jobs and lots of fun while I spend all my time studying.M:But if you go to university, youll still have time for fun.W:Umm.What you say makes sense. But, you know, I still have to ask my parents for pocket money and I hateto do so at this age.M:If y

    75、ou try to find a part-time job, you will have some money, too.W:Youre right. Thank you for the advice. (Text 9) W:What time is it, Steven?2M:Uh,its7:30.Arent you going to finish your breakfast?W:I dont have much time. Ive got a lot to do downtown today.M:If youre coming into the city, we may have lu

    76、nch together.W:OK.Lets say one oclock. Ill go to the gym. I have an aerobics class until 11:45.Oh,and it will have to besomeplace quick.M:How come?W:I have a hair appointment at 2:30.M:Oh,OK.What else are you doing today?W:Im meeting Rebecca to do some shopping at 5:30pm.M:Tough day!W:Well,itis my d

    77、ay off, you know!M:OK,OK.Enjoy your morning. Ill see you later.W:Youd better get going too. Youre not even dressed yet.M:Dont worry about me. Ill get to work on time. (Text 10) Well, now, ladies and gentlemen, that was our last item, and all that remains for me to do is to thank ourperformers sincer

    78、ely on behalf of us all for the pleasure they have given us this evening. And of course I mustexpress thanks to those whove worked behind the scenes .And especially our producer .But most of all I wantto say “thank you” to all of you for coming here this evening and supporting this event, especially

    79、 in suchweather. I think perhaps I should take this opportunity to renew my sincere apologies to those sitting in theback rows. Weve made temporary repairs to the roof ,but unfortunately the rain tonight was unexpectedlyheavy, and were grateful to you for your understanding and cheerful good humour.

    80、 I may say that we hadhoped that temporary repairs would suffice. But we were recently informed that the whole roof will have to bereplaced: which is of course a heavy blow when you think its only five years since we replaced the roof of thechurch tself. And so we shall be having another concert soo

    81、n, I hope.A 体:应用文 题材:文化生活 主题:提供博物馆参观资讯文章大意:本文介绍了一些洛杉矶最好的美术馆,供游客选择。21.D细节理解题 根据文章 The Broad 中最后一句话可知,参观此艺术馆是免费的。22.B 细节理解题 根据 Getty Center 部分第二句“Visitors access it via railway”可知,游客需要搭乘轨道车到达此美术馆。23.A细节理解题 根据此段第一句可知,Hammer Museum主要展出的是当代艺术作品。B B体裁:说明文 题材:互联网+教育 主题:慕课对大学教育的影响文章大意:本文介绍了大学开展慕课的情况,以及人们对于慕

    82、课带来的影响的不同看法。24.B 推理判断题 根据第一段第一句“The spread of Internet learning for huge numbers of people isleading some colleges to offer MOOCs,Massive Open Online Courses.”可知,网络学习的盛行使得一些大学开始提供线上开放课程,这也是顺应了信息时代的需求。25.A推理判断题 根据第二段第二句“only ten traditional universities will remain in the world.”可知,Sebastian Thrun 预言

    83、未来只有十所传统大学会幸存。26.B 细节理解题 根据倒数第二段可知,人们对慕课的诟病之一是理工科的课程居多,但是现在不少人文类的课程也上线了。27.C 推理判断题 根据最后一段第一句“How much MOOCs will change college life is still up in theair.”可推断,Professor Nelson 认为慕课会多大程度上改变未来的大学生活还未可知。C C体裁:记叙文 题材:人物传记 主题:交通安全之父的一生文章大意:本文介绍了“交通安全之父”威廉菲尔普斯伊诺的一生,他最大的贡献就是促使我们更高效、更有秩序地出行。28.A细节理解题 根据第一段

    84、“William Phelps Eno(1858-1945)was an internationally recognizedPioneer in traffic control and regulation.”可知,他在交通规则上开创性的贡献得到大家广泛的认可。29.A细节理解题 根据第二段倒数第二句可知,他提出的“道路规则”在 1909 年被纽约市政府采纳,成为了世界上首个城市交通规划。330.C 词义猜测题 根据第四段可知,被誉为“交通安全之父”的威廉菲尔普斯伊诺,却不会开车,这是出乎人们意料的。31.A推理判断题 根据最后一段“What began as a Foundation fo

    85、r Highway Traffic Regulation has nowbecome an independent,non-profit think tank that works in federal transportation policy and transportationleadership development.”可知,这个机构现在成为了研究交通工程、车辆管理规则等非营利性研究中心,致力于继续完善人们的交通生活。D D体裁:议论文 题材:健康生活 主题:减少碳水化合物来控制体重文章大意:本文通过介绍对导致肥胖的两种不同观点引出自己对于少数派观点的认同,并以此来说明为什么减少碳水

    86、化合物是困难的。32.D推理判断题 根据第一段最后一句“the feeling of being on the edge of a slippery slope isever-present”可知,在斜坡边缘快要掉下去的感觉一直存在着。结合上文,作者在控制了 20 年碳水的摄入,但仍然控制不住想要吃碳水化合物。33.B 细节理解题 根据第二段第一句“as do I after years of reporting”可知,作者是统一少数派观点的,认为肥胖是激素水平失衡导致的,而碳水摄入过多影响胰岛素分泌,从而导致了肥胖。34.A推理判断题 根据倒数第二段最后一句“a person can min

    87、imize these carbohydrate desire by eatinglots of healthful fats instead”可知,专家建议将碳水摄入控制到最低。35.A主旨大意题 本文通过介绍对导致肥胖的两种不同观点引出自己对于少数派观点的认同,并以此来说明为什么减少碳水化合物摄入是困难的。七选五:本文给父母提供了一些科学健康育儿的建议。36.B 根据后文可以看出,作者希望妈妈们不要焦虑,本文可以提供有效建议。37.G前句be expert at和此句中 it is more difficult 相互呼应。38.E 这一段是让父母给孩子树立正确的价值观。39.D根据此段小标

    88、题:注意你的言语以及前一句父母要用朋友的口吻来和孩子交谈可知,如果父母这样做,孩子更容易听进去父母的意见。40.C 前一句提到被父母疼爱的孩子更自信,专家的观点是对此观点的呼应,孩子们都希望被爱。41-45 CACBD 46-50 CBDAA 51-55 ACCCB 56-60 DBCAC【解析】这是一篇记叙文。作者小时候每年夏天都在祖父母家度过。祖母非常擅长手工制作。在祖母去世后,作者无意中在自己生日那天发现了祖母落在枕头里的一枚顶针,这使得作者回忆起了和祖母在一起的美好时光。最后,作者将这枚顶针珍藏起来,以此来怀念祖母。41考查名词词义辨析。句意:我来自城市,但是我喜欢他们居住的这个小地方

    89、。A.building 建筑;B. cottage 村舍; C. city 城市; D. town 镇。根据 but 转折Iloved the small place 可以推知,42考查连词词义辨析。句意:随着我年龄的增长,我与他们之间的联系也越来越紧密。A. as随着;B. though尽管;C. that 无具体含义; D. if 如果。随着作者长大,她和祖父母的联系越来越紧密。故选 A。43考查形容词词义辨析。句意:我的祖母擅长手工制作一些令人兴奋的东西。A. mad 疯的;B. angry生气的; C. good 好的; D. poor穷的。根据下一句“she would make l

    90、ittle sandwiches”可知,祖母“擅长”制作此类东西。be good at 意为“擅长做某事”,故选 C。44考查动词词义辨析。句意:她常常种花,认真照料它们。A. watch 注视,观看;B. tend 倾向于,照料;C. pick 摘; D. cut剪,切。根据 carefully 可以推知,祖母精心“照料”这些花。故选 B。45考查动词词义辨析。句意:她会为她的孙子们做毛衣,也会为每个人做漂亮的被子。A. mend4修理; B. buy 买; C. wash 洗; D. make制造。根据该段第一句中的 by hand 可知,祖母经常为孙子(女)制作毛衣。故选 D。46考查名

    91、词词义辨析。句意:她会为她的孙子(女)们做毛衣,也会为每个人做漂亮的被子。A.books书;B. houses 房子;C. quilts 被子;D.bikes 自行车。根据后面的“thesmall thimble(顶针)shewoulduse while doing her needlework”及下文中作者在祖母给她做的枕头里发现了顶针可以推知,祖母经常缝制漂亮的被子。故选 C。47考查动词词义辨析。句意:她把顶针戴在手指上,说:“没有顶针我就不想缝衣服。”A.Buying买;B. Placing 放置,安置;C. Collecting 搜集; D.Removing 移走。根据“I woul

    92、dnt want to sewwithoutone”可知,祖母缝制东西的时候都要“戴上”顶针,即:将顶针放置到手指上。故选 B。48考查动词短语辨析。句意:几年前,我的祖母在91 岁时去世了。A. called on 号召; B. fell ill生病;C. dropped in 顺路拜访; D. passed away 去世。根据后面的“her funeral”可知,祖母去世了。故选 D。49考查副词词义辨析。句意:参加了她的葬礼后,我意识到我们的生活改变得有多快。A. quickly快速地; B. shamefully 羞愧地; C. slightly轻微地; D. slowly 慢慢地。

    93、祖母的过世让作者意识到生活变化很“快”。故选 A。50考查形容词词义辨析。句意:当我的生日到来的时候,我感到很沮丧,因为没有祖母寄来的贺卡。A. upset难过的,沮丧的;B.worried 担心的;C. thrilled 激动的;D.surprised 惊讶的。根据“becausethere was no card from my grandma”可知,因为祖母过世,再也没有来自祖母的贺卡了,所以作者感到“难过,沮丧”。故选 A。51考查动词词义辨析。句意:后来发生的事让我觉得她是在和我分享那个特别的日子。A. sharing分享;B. thinking 想,认为; C. planning

    94、计划; D. wasting 浪费。根据下文的叙述可知,作者无意中发现了祖母的顶针。作者感觉祖母在和一起度过自己的生日。故选 A。52考查形容词词义辨析。句意:当我在整理奶奶做的彩色枕头时,我突然感觉到一个枕头里有东西。A. tiresome 令人厌烦的,讨厌的; B. ugly 丑陋的; C. colorful多彩的;D. broken 折断的。根据“as well as making beautiful _6_ for each one”可知,祖母为家人们制作漂亮的枕头。选项中只有“colorful”能体现出枕头的美丽。故选 C。53考查副词词义辨析。句意:当我在整理奶奶做的彩色枕头时,我

    95、突然感觉到一个枕头里有东西。A. eagerly 渴望地; B. carelessly 粗心地; C. suddenly 突然地; D. gladly 高兴地。作者之前并不知道顶针在枕头里,所以她是“突然”感觉到里面有东西的。故选 C。54考查形容词词义辨析。句意:它又小又硬,我把它移到一个接缝处,小心地把接缝打开。A. neat整洁的; B. difficult困难的; C. hard 硬的; D. soft柔软的。根据下一句“a tiny silver thimble”可知,它是一个“顶针”,顶针是个“硬”东西。故选 C。55考查动词词义辨析。句意:一个小小的银顶针出来了。A. went

    96、去; B. came 来; C. took 带走;D. made 制造,使。作者打开接缝,里面的顶针“出来”了。故选 B。556考查形容词词义辨析。句意:发现曾经属于她的东西是多么令人兴奋啊!A.ashamed 羞愧的;B.proud骄傲的; C. wise 明智的,英明的; D. exciting 令人兴奋的。由上文的陈述可知,作者很爱自己的祖母。祖母过世之后,能够发现曾经属于祖母的东西是“令人兴奋,令人高兴的”。故选 D。57考查动词词义辨析。句意:没有意识到顶针从手指上掉下来,祖母把它缝进了那个给我的小枕头里。A. mixed 混合; B. sewed 缝; C. hid 藏; D. s

    97、tored 贮存。祖母在为作者“缝”枕头的时候,顶针无意中掉了下来。故选B。58考查动词词义辨析。句意:我小心翼翼地把顶针和多年来收集的其他东西放在一起,这使我想起了有关她的美好回忆。A. learned 学习; B. designed设计; C. collected 搜集; D. saved 挽救。作者将祖母的顶针和其他自己“搜集”的东西放到一起。故选 C。59考查名词词义辨析。句意:我小心翼翼地把顶针和多年来收集的其他东西放在一起,这使我想起了有关她的美好回忆。A. memory 记忆力;B. book 书;C. letter 信;D.clothes 衣服。顶针使作者“回忆”起关于祖母美好

    98、的一切。故选 A。60考查名词词义辨析。句意:我烧了水,用我最好的瓷器泡茶,就像我祖母经常做的那样,我喝着茶,欣赏着祖母的顶针。A. kettle 茶壶; B. tea 茶; C. thimble 顶针; D. coffee咖啡。作者一边喝茶,一边欣赏祖母的顶针,以此表达对祖母的怀念。故选C。61widely 62whose 63for 64has grown 65hundreds66to enter 67broaden 68. a 69professional 70applying【分析】这是一篇说明文。文章介绍了普通话越来越受欢迎,很多人都在学习普通话,有些国家还把普通话作为入学考试科目之

    99、一。61考查副词。句意:普通话是超过 8.73亿人的母语,使其成为世界上最广泛使用的第一语言。设空处所给词是修饰动词spoken,修饰动词要用副词,故填 widely。62考查定语从句。句意:每年,世界上越来越多的母语不是普通话的学生热情地学习普通话。这是个定语从句,先行词是students,关系词在从句中作定语,只能用 whose指谁的,故填 whose。63考查介词。句意:让我们以俄国为例。takefor example 以.为例,是个固定用法,故填 for。64考查时态。根据后面的时间状语 in the past 10 years 可知,此处要用现在完成时 have/has done,t

    100、he number of修饰名词作主语,谓语用单数形式,因此用 has done。故填 has grown。65考查数词。句意: 2019 年,俄罗斯将有数百多名中学生首次将普通话作为考试科目(国家统一考试)。hundred 前没有具体数字,因此此处是表达概数,概数的表达方法是数词使用复数形式,后面往往跟着of。故填 hundreds。66考查非谓语动词。句意:十一年级学生进入大学必须通过的全国性入学考试。根据句意可知,参加考试是为了能进入大学,此处需要不定式作目的状语,故填 to enter。67考查动词。句意:在学校教授外语的想法是为了开阔学生的视野。根据句意可知,此处是不定式作目的状语,

    101、因此,to 后需要用动词原形,所给提示词是形容词,因此用其动词形式。故填 broaden。668考查冠词。as a resultof结果,是固定短语,故填a。69考查形容词。根据设空后的名词 backgrounds可知,此处需用形容词来修饰名词。故填 professional。70考查非谓语动词。本句是 when 引导的时间状语从句,在状语从句中常常使用省略(当从句的主语和主句的主语一致且含be动词时,省略从句的主语和 be动词),根据主句可知,从句的主语是students,此处应是指学生在申请工作时,用 be doing表正在进行,故填 applying。【改错解析】1. 第二句 frien

    102、d friends2. 第二句 sayingsay3. 第三句 himher4. 第四句 at on/ upon5. 第四句 and or6. 第五句 wise wisdom7. 第五句 were was8. 第六句 terrible terribly9. 第六句 same 前添加 the10. 第八句删除 been【分析】这是一封信。在信中作者Betty Smith 表达了对 Bill 姐姐的思念和感谢。【详解】1.考查名词单复数。句意:我和你姐姐是最亲密的朋友。因为是两个人,friend 用复数形式。故将 friend改为 friends。2.考查动宾搭配。句意:我想她对于我来说就像一个姐

    103、妹。I dare say 是习惯用法,意为“大概”、“我想”。故将 saying 改为 say。3.考查人称代词。句意:我将会非常思念她。因为前文说她就像我的姐妹。故将 him 改为 her。4.考查固定搭配。句意:当我需要帮助的时候我常常需要依靠她。counton/upon为固定搭配,意为“依靠,依赖”。故将 at 改为 on/ upon。5考查连词。句意:不管是一个大任务或是一个小任务,她经常愿意帮助我。“whetheror”意为“是还是”,故将 and 改为 or。6.考查名词用法。句意:我愿意相信她的判断和智慧。her为形容词性物主代词,and 前后并列的两个词都应是名词形式。wise

    104、 为形容词或动词。故将 wise 改为 wisdom。7.考查主谓一致。句意:她的建议总是经过深思熟虑,很有帮助。advice 是不可数名词,谓语动词用单数。故将were 改为 was。8.考查副词用法。句意:她是个非常好的朋友,我知道没有她,我们的生活绝对会不一样。great 是形容词,需要副词对其进行修饰表程度。故将 terrible 改为 terribly。79.考查冠词的用法。句意:她是个非常好的朋友,我知道没有她,我们的生活绝对会不一样。Same表示“相同的”,“同样的”通常与定冠词连用。故在 same 前添加the。10.考查时态语态。句意:她给我们留下了那么多美好的回忆。此句时态

    105、为现在完成时,主语 she为动作 left 的执行者,为主动语态,现在完成时主动语态为 has/have +过去分词。故删除 been。书面表达(one possible version)Dear Dad and Mom,Im doing fine with my study in China. Besides,I have made a lot of friends,one of whom is ChenHong. Tall,friendly and hardworking,she makes a good companion and a good model for me as well.

    106、 With her help,Ive made enormous progress in learning Chinese. While I am smarter than her,she often gets better grades than me due to her diligence. Her devotion to study is what I am to learn from her.My life here is colorful and going to movies once a month has become one of my routines. MovieWorld,which is equipped with the biggest screens and the most comfortable seats,is the best cinema intown.Rich as my life is,I sometimes feel homesick. I miss you so much and Im looking forward to seeing youhere. Then we can make a fantastic trip together. Hope to see you soon.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江西省赣州市石城中学2020届高三下学期第四次周考英语 WORD版含答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-566365.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1