2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The internet过关检测课后习题(含解析)新人教版必修第二册.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The internet过关检测课后习题含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 internet 过关 检测 课后 习题
- 资源描述:
-
1、第三单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AAfter years of talking too much,Ive come to realise that if one never listens to others,well,youre limiting your access to a lot of knowledge and information.Recently,after much consideration,I thought
2、 Id check out what the world of chat rooms is like.I expect there are many chat rooms where people with similar interests get to know each other,and share their views on various aspects of life.These are great,much cheaper than telephones,and people can chat to one another freely.It seems some peopl
3、e are just very bored,and want to insult(侮辱) others,giving this area of information technology a bad name.I think a lot of people are using the rooms simply for personal conversation that no one else can understand.I guess its good that bored people in our technological society have others to talk t
4、o.It means teens may feel more connected to others and not so alone in the world,maybe even having a positive(积极的) effect on their growth.Im a true believer of the concept that technology is here to further the consciousness of humanity.Computers and the Internet can help bring all of us in the worl
5、d together,thus improving our society to a higher level.Having the technology is great,but to make the Internet work properly,I think we need to improve the quality of what we communicate about when we are on the net.1.According to the author,many people go to chat rooms simply to .A.have private co
6、nversationB.insult othersC.exchange views and ideasD.develop personal interests答案A解析细节理解题。根据第二段最后两句可知答案。2.The writer would agree that .A.people should not spend too much time chattingB.only bored people can go to chat roomsC.people should respect each other when chatting with othersD.people should f
7、urther the consciousness of humanity through chatting答案C解析推理判断题。结合文章第二段有些人上网聊天侮辱别人,以及文章最后作者建议我们提高交流内容的质量,可知答案为C项。3.The authors main purpose is to .A.give us a general idea of what the world of chat rooms is likeB.tell us the importance of computers and the InternetC.tell us why people go to chat roo
8、msD.advise us to be more sensible(理性的) in using chat rooms答案D解析主旨大意题。根据文章最后可知,作者建议我们要提高交流内容的质量,也就是在上网交流时更加理智。BFears over the disruption(干扰)to classrooms from pupils using smartphones have made the government decide to carry out research into the way technology affects behaviour in schools.Children s
9、hould not be allowed to use smartphones until they are 16,according to Tom Bennett,the school behaviour expert leading the research.“Children are using smartphones too young,” he said.“People ask me,When should I give my child a smartphone?and I say,Whenever youre comfortable with them viewing viole
10、nce,because their curiosity(好奇心) will take them there.”According to him,teachers should not allow them unless necessary.Mr Bennett is already leading another study into how teachers are trained to deal with bad behaviour.He has now been asked to look at the wider challenges of managing modern classr
11、ooms.Although technology can improve learning,teachers have reported that the growing number of children bringing smartphones into class is leading to disruption,officials warn.“We need to make sure the advice we give to schools,and the methods being used are fit for the 21st century when even prima
12、ry school pupils may be bringing in phones.That is why we have taken the decision to widen Tom Bennetts research to look at how teachers can deal with bad behaviour,” said Nick Gibb,Minister of State for Schools.Most schools have some policies about smartphone use.However,the picture is far from uni
13、form(统一的)from complete bans(禁止)to partial bans.“I think smartphones in a classroom may be a temptation(诱惑) for students,but that isnt to say that I would ban them,” said Mr Bennett.“My personal advice is that schools should think very carefully before allowing them.I think the basic rule should be n
14、ot to allow them unless teachers invite them in for a certain reason.”4.Why was the research started?A.To find out the advantages of technology.B.To learn about childrens behaviour in class.C.To look at how smartphones affect kids at school.D.To prevent children from using smartphones in class.答案C解析
15、细节理解题。根据第一段中的内容可知,这个研究是为了了解学生在学校使用手机给他们带来的影响。5.Nick widened Bennetts research to .A.look into students behaviour at homeB.change parents attitudes to smartphonesC.encourage children to attend modern classroomsD.make sure that schools use proper methods to teach students答案D解析推理判断题。根据第四段中Nick所说的话可知,他们
16、拓宽Bennett的研究是为了确保学校的教育方式是合理的、与时俱进的。6.What can we infer from the last paragraph?A.Many pupils use smartphones for learning.B.Schools have to try harder to ban smartphone use.C.Students always have a good reason to use smartphones.D.Different schools have different policies about smartphone use.答案D解析推
17、理判断题。根据最后一段中的“Mostschoolshavesomepolicies.topartialbans.”可知,学校针对学生在校使用手机的政策各不相同。7.What is Bennetts attitude towards pupils using smartphones in a classroom?A.It is helpful in teaching.B.Schools should take it seriously.C.It should be banned completely.D.There should be a uniform rule.答案B解析推理判断题。根据最后
18、一段中的“.schoolsshouldthinkverycarefullybeforeallowingthem.”可知,Bennett认为学校应该对学生是否可以在学校使用手机一事慎重一些。CWith the ever-increasing popularity of online shopping,users reviews are becoming more and more important.Given that you cant actually touch,see,smell or hear the product youre buying online,these reviews
19、will provide you with valuable information on the product itself.But how far can you trust them?Barnaby Bicken had an unpleasant experience.“I took some friends to a restaurant in Manchester that had excellent reviews on a food website.However,the service was awful and we were ignored most of the ti
20、me.Later,I wrote a review on the same site only to be told that the review site owner would not accept any bad reviewsonly the good ones.”So,how can you get a useful review? Web expert Hilary Saunders has a few top tips.“If there are only a few reviews of a place,there is a good chance they have bee
21、n planted by friends or enemies.If there are many reviews,start by dropping the most extreme comments.Also,watch out for similarities in style between reviews from people with different user names,particularly if those reviews were placed about the same time.The best thing is to look for reviewers w
22、ho show some relevant knowledge of the product they are reviewing.”Some companies seem to be contributing to the problem.A publishing house offered gift vouchers(购物礼券) to anyone who would give their textbook a five-star review.But not all online companies operate like this.“Amazon works hard to keep
23、 the completeness of its customer reviews,” said a spokesperson for the company.“We have very clear guidelines,and when a customer reports a review that he feels is inappropriate,we check,and may take it down.”So,next time you see that five-star review for something you want to buy,be awareit could
24、be the work of a false reviewer!8.What does “them” in Para.1 refer to?A.Products.B.Users.C.Reviews.D.Buyers.答案C解析代词指代题。them指代上文中的名词复数形式,上文的复数名词有reviews和buyers,再根据下文的关于网上评价未必都和事实相符的例子可知,故选C项。9.What does Barnaby Bickens story imply?A.The food served was awful.B.Not all reviews are believable.C.Many pe
25、ople are easily cheated.D.He likes to write bad reviews.答案B解析推理判断题。BarnabyBicken选择了一家网评很好的饭店吃饭,结果发现饭店的服务质量非常糟糕,自己想如实写一个评论发表,但又不被接受。该例子是对第一段最后一句“这些评论可信度有多高?”的回应,故该例子是说明网上评价未必都和事实相符,故选B项。10.What reviews of products are useful?A.Those by competitors.B.Those by different users.C.Those with good comments
26、.D.Those with related information.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Thebestthingistolookforreviewerswhoshowsomerelevantknowledgeoftheproducttheyarereviewing.”可知,最好是寻找那些对评论的产品有相关知识的网评者,故有相关信息的那些评论是有用的。故选D项。11.How does Amazon deal with the customer reviews?A.It helps to finish the reviews.B.It pays attention to the
27、bad reviews.C.It offers gifts for the good reviews.D.It tries to make the reviews objective.答案D解析推理判断题。根据第四段中的“Amazonworkshardtokeepthecompletenessofitscustomerreviews.”和“Wehaveveryclearguidelines,andwhenacustomerreportsareviewthathefeelsisinappropriate,wecheck,andmaytakeitdown.”可知,亚马逊公司努力保持顾客评论的完整性
28、,处理顾客所反映的不恰当的评论,因此可以说该公司尽量保持评论的客观性,因此答案为D项。DSocial networks are a big part of nearly every teenagers life in this day and age.Many teens have QQ,WeChat,or Weibo but little do a lot of teens know that they should be held responsible for everything they post for the rest of their lives.Everything you
29、post online is part of a digital footprint that can always be traced(追踪) back to you.That includes every post,even comment,favorite and forward that you have ever committed.All pictures youve posted or will post have been stored in a digital database,and it is the companies right to keep all of thes
30、e documents that you believe to have been deleted or hidden.With every post comes a consequence,whether it is good or bad,what you post could be seen by anyone.That is why you have to be very careful of what you decide to post or comment.If you think you are safe from Servite finding out about one f
31、unny comment you have made six months ago on a meaningless picture,you are probably wrong.Recently,a senior,Aaron,at Servite learned this lesson in a hard way this year.He wrote a series of ugly comments towards Connelly girls on a web page,ignoring potential consequences.This student,however,did ha
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-579645.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
