2021-2022新教材译林版英语选择性必修第一册课后练习:UNIT 4 EXPLORING POETRY (一) WELCOME TO THE UNIT .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022新教材译林版英语选择性必修第一册课后练习:UNIT EXPLORING POETRY 一WELCOME TO THE UNIT 2021 2022 新教材 译林版 英语 选择性
- 资源描述:
-
1、Unit 4课下题型练(一)Welcome to the unit & Reading.阅读理解AOne day, a college student was taking a walk with a professor.As they went along, they saw lying in the path a pair of old shoes.They supposed the shoes belonged to a poor man who was employed in a field close by, and who had nearly finished his days
2、work.The student turned to the professor, saying, “Let us play the man a trick: we will hide his shoes, and hide ourselves behind those bushes, and wait to see his confusion when he cannot find them.”“My young friend,” answered the professor, “we should never amuse ourselves at the expense of the po
3、or.But you are rich, and may give yourself a much greater pleasure by tricking on the poor man.Put a coin into each shoe, and then we will hide ourselves and watch how the discovery affects him.”The student did so, and they both placed themselves behind the bushes close by.The poor man soon finished
4、 his work, and came across the field to the path where he had left his coat and shoes.After he slipped his foot into one of his shoes, he felt something hard.He bent down to feel what it was, and found the coin.Astonishment and wonder were seen on his face.He fixed his eyes on the coin, turned it ro
5、und, and looked at it again and again.He then looked around him on all sides, but no person was to be seen.He now put the money into his pocket, and continued to put on the other shoe; but his surprise was doubled on finding the other coin.His feelings overcame him.He fell upon his knees, looked up
6、to heaven and cried a sincere thanksgiving, in which he spoke of his wife, sick and helpless, and his children without bread, whom the timely help, from some unknown hand, would save from dying.The student stood there, deeply affected, and his eyes filled with tears.“Now,”said the professor,“are you
7、 not much better pleased than if you had played your intended trick?” The youth replied,“You have taught me a lesson which I will never forget.”语篇解读:本文是一篇记叙文。有一个年轻人想搞恶作剧,他想把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会有什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。年轻人通过这件事明白了“小小的善举会给别人带来巨大的快乐”这句话的真谛。1The student wanted
8、 to play the poor man a trick to_.Afind the truthBshow his wisdomCamuse himselfDteach him a lesson解析:选C细节理解题。根据第三段中的“we should never amuse ourselves at the expense of the poor”可知,这个年轻人想捉弄那个穷人来取悦自己。2After finding the two coins, the man felt_.AhelplessBinterestedCpeacefulDthankful解析:选D细节理解题。根据倒数第二段中的“
9、He fell upon his knees .would save from dying.”可知,穷人发现了硬币之后,心中充满了感激。3We can know from the passage that the professor is_.AwiseBrichChumorousDserious解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“You have taught me a lesson which I will never forget.”可推知,这位教授非常的明智,用事实来教训了学生。4What does the story intend to tell us?AA small act o
10、f kindness brings great joy.BGod helps those who help themselves.CWhere there is a will, there is a way.DActions speak louder than words.解析:选A推理判断题。一个年轻人想搞恶作剧,他想把在地里干活的穷人的鞋子藏起来,看他会有什么反应。但和他在一起的教授劝阻了他,相反让他给穷人鞋子里放了两枚硬币。结果穷人特别感动,跪下向上帝感恩。由此判断出文章想告诉我们“小小的善举会给别人带来巨大的快乐”。 BYour peers are people your age or
11、 close to it who have experiences and interests similar to yours.You and your friends make dozens of decisions every day, and you influence each others choices and behavior.This is often positive its human nature to listen to and learn from other people in your age group.Sometimes, though, the stres
12、ses in your life can actually come from your peers.They may pressure you into doing something youre uncomfortable with, such as shoplifting, doing drugs or drinking, or taking dangerous risks when driving a car.The pressure to conform (随潮流) can be powerful and hard to resist.A person might feel pres
13、sure to do something just because others are doing it.Peer pressure can influence a person to do something that is relatively harmless or something that has more serious consequences.People may feel pressure to conform, so they fit in or are accepted, or so they dont feel awkward or uncomfortable.Wh
14、en people are unsure of what to do in a social situation, they naturally look to others for cues (暗示) about what is and isnt acceptable.The people who are most easily influenced will follow someone elses lead first.Then others may go along, too so it can be easy to think, “It must be OK.Everyone els
15、e is doing it.They must know what theyre doing.” Before you know it, many people are going along with the crowd perhaps on something they might not otherwise do.Responding to peer pressure is part of human nature but some people are more likely to give in, and others are better able to resist and st
16、and their ground.Its not always easy to resist negative peer pressure.But when you do, it is easy to feel good about it afterwards.And you may even be a positive influence on your peers who feel the same way often it just takes one person to speak out or take a different action to change a situation
17、.语篇解读:本文是一篇说明文。文章是对同龄人压力的思考,包括它的概念、影响、形成原因以及抵制这种压力产生的作用与影响。5Which of the following is a kind of peer pressure?AYour teachers give you a lot of homework.BYour classmates persuade you to cut class.CYour parents expect high scores from you.DYour relatives invite you to attend a party.解析:选B细节理解题。根据第一段第一
18、句“Your peers are people your age or close to it who have experiences and interests similar to yours.”以及第二段中的“something youre uncomfortable with”可知,你的同学劝说你逃课是同龄人压力的一种,故选B。6Most people tend to do what others are doing in order to_.Aget a feeling of being acceptedBfeel a sense of achievementCset a good
19、 example for othersDstand out in a crowd解析:选A细节理解题。根据第三段中的“People may feel pressure to conform, so they fit in or are accepted, or so they dont feel awkward or uncomfortable.”可知,大多数人倾向于做别人正在做的事情是为了得到一种被人接受的感觉,故选A。7What can we know according to the author?AGiving in to peer pressure is unavoidable.BP
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-606418.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
