2021秋高一英语外研版必修第二册同步练习:UNIT 2 LET’S CELEBRATE! SECTION C DEVELOPING IDEAS .docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021秋高一英语外研版必修第二册同步练习:UNIT 2LETS CELEBRATE! SECTION CDEVELOPING IDEAS 2021 秋高一 英语 外研版 必修 第二 同步 练习
- 资源描述:
-
1、SectionCDevelopingideas&Presentingideas&Reflection课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.I saw Bob play the piano at Johns party and on that o he was simply brilliant.答案occasion2.Letters to the (编辑) must carry the writers full name,address and telephone number.答案editor3.Tom could do nothing but a to his teacher that
2、he was wrong.答案admit4.It takes a lot of time and e to get an exhibition ready.答案effort5.Internet-connected appliances will provide long-term (软件) updates for users.答案software6.At heart every child wants to grow into a happy and healthy a.答案adult7.As high school students,we run into one difficulty af
3、ter another in the (过程) of learning.答案process8.No sooner had Mo Yan stepped on the stage than the (观众) broke into thunderous applause.答案audience.短语填空no less than,in ones opinion,be keen on,eat out,prepare for,look forward to,feel like,rather than1.He all kinds of new things and has a preference for
4、computers.答案is keen on2.There are those who for a special occasion,or treat themselves.答案eat out3.To some extent,Kunqu Opera plays a role in body building yoga and ballet.答案no less than4.,good health lies in regular exercise and positive attitudes.答案In my opinion5.Would you coming along with us to t
5、he film tonight?答案feel like6.Personally,it is quality quantity that really counts.答案rather than7.It is obvious that students should get well their future.答案prepared for8.The Spring Festival is a time Chinese all year round.答案look forward to.翻译句子1.他装作好像与那件事情无关。(have nothing to do with)答案He pretends t
6、hat he had nothing to do with the matter.2.不仅布朗先生,而且他的两个女儿也喜欢弹钢琴。(not only.but also.)答案Not only Mr Brown but also his two daughters like playing the piano.3.并不是在场的每个人都赞成他的建议。(not everyone)答案Not everyone present was in favour of his suggestion.4.他的音乐太美了,值得一听。(be worth doing) 答案His music is so beautif
7、ul that it is worth listening to.5.他每天晚上花费两个小时做作业。(spend time doing)答案He spends two hours every evening doing his homework.关键能力提升练.阅读理解Winter Solstice (冬至),an important solar term in the traditional Chinese calendar,as the name implies,means the coming of winter.It generally occurs between December
8、21st and 23rd.According to the traditional Chinese calendar,one year is divided into twenty-four solar terms.On this day,in the Northern Hemisphere the period of daytime is the shortest of the year and the period of night is the longest.In Northern China there is a custom of eating dumplings during
9、the winter solstice.The tradition of eating dumplings during the winter solstice has its origin in early times.It is said that dumplings were invented by Zhang Zhongjing,a well-known doctor from the Eastern-Han Dynasty.One winter,he noticed that many peoples ears were frozen,which made him sad.In or
10、der to prevent and cure the freezing injury caused by the cold,he asked his followers to boil mutton,chilies and other ingredients with medicinal properties in a pot for fending off cold.After these were boiled,they ladled (舀取) the mutton and other ingredients out of the pot,cut them into pieces,and
11、 then wrapped them with dough skins in the shape of ears.Afterward,they put these into pots to boil again.On the day of the winter solstice,the people whose ears were frozen were sent to eat the dumplings.People who ate it felt warm from head to toe and had their cold injury healed.Thereafter,every
12、winter solstice people ate dumplings.Then there became a saying that if you eat dumplings during the winter solstice,then you wont freeze your ears off.Afterwards,Zhang Zhongjing died on the day of the winter solstice.In order to honour him,every year on the day of the winter solstice every househol
13、d makes dumplings.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章介绍了华北地区的人们在冬至吃饺子这个习俗的由来。冬至吃饺子耳朵不会冻坏的这个习俗与“医圣”张仲景有着密不可分的关系。1.Which of the following should be the best title of the passage?A.The Inventor of DumplingsB.The Origin of Winter SolsticeC.The Importance of Eating DumplingsD.The Origin of the Custom of Eating Dumplings o
14、n Winter Solstice答案D解析主旨大意题。本文主要讲述冬至吃饺子的习俗的由来,而A、B、C三项只是文中的细节。故D项是最合适的标题。2.What can be inferred from the passage?A.Winter Solstice is the most important among twenty-four solar terms.B.Australia in the Southern Hemisphere has the longest period of daytime on Winter Solstice.C.If people dont eat dump
15、lings,they will have their ears frozen off.D.China has the longest period of daytime on Winter Solstice.答案B解析推理判断题。根据第一段最后一句可知,冬至这天,在北半球白天的时间是一年中最短的,而澳大利亚在南半球,所以冬至这天白天时间最长。故选B项。3.What does the underlined phrase “fending off” in Paragraph 3 probably mean?A.Putting off.B.Putting out.C.Keeping up.D.Fig
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-628925.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
客户答谢会发言稿.pdf
