分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2022版新教材高中英语 UNIT 5 FIRST AID Section Ⅳ Expanding Your World基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:728540
  • 上传时间:2025-12-13
  • 格式:DOCX
  • 页数:10
  • 大小:17.67KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2022版新教材高中英语 UNIT FIRST AID Section Expanding Your World基础训练含解析新人教版选择性必修第二册 2022 新教材 高中英语 World 基础训练
    资源描述:

    1、UNIT 5 FIRST AID Section Expanding Your World基础达标练.单句填空1.The children panicked (panic)when they realized they were lost.2. With the help of his friends and teachers, he got rid of the bad habit at last.3.The twin brothers bled (bleed)for their country and died without any regrets.4.Unemployment and

    2、the death of his wife drove him to desperation (desperate).5.With a bad mood, she delayed (delay)the work that she didnt want to perform.6.The mountain was bathed in warm sunshine, which was beautiful beyond words.7.The man justified (justify)his mistakes, which made all of us look down upon him.8.H

    3、e found a coin in his pocket and slipped (slip)it into her collecting box.9.It was so foggy (fog)that we had to feel our way home.10.Tom dashed out the instant the helicopter landed and hugged Jane tightly (tight). 同义替换act as; delay; depends on; ease; out of shape1.Aspirin is a commonly used drug wh

    4、ich can be taken to relieve discomfort. ease 2.Because of the bad weather, all the flights have been put off. delayed 3.A trained dog can serve as a guide to a blind person. act as 4.Whether or not we can start off tomorrow relies on the weather. depends on 5.I have been in poor health ever since I

    5、left the army. out of shape . 完成句子1.正如你知道的,除了美味的饺子,敬老院里的老年人同样需要的是温暖和关心。(as引导的定语从句) As you know , besides tasty dumplings, what elderly people in the nursing home also need is warmth and care.2.除非你需要更多的空间来放行李,否则一辆小汽车对一家三口来说就足够了。(unless)A small car is big enough for a family of three unless you need m

    6、ore space for baggage .3.如果可能的话,让其他成年人表扬他们。(if省略句) If possible , involve other adults in praising them.4.我的左脚在足球比赛中受伤了,所以我不能按计划和你一起去了。(have sth. done) I had my left foot injured in the football game , so I cannot go with you as planned.5.在一位当地村民的带领下,我们最终找到了那座古老的城堡。(with的复合结构) With a local villager g

    7、uiding us , we finally found the ancient castle.素养综合练. 阅读理解(2021湖南师大附中高二期中)More than 5,500 has been raised after a plea last Monday by a vet Dr. Scott Miller. Scott said, “I would like to say a massive thank-you to express readers from myself, from Australia and from the koalas. Its amazing that peo

    8、ple from across the world can see how significant the catastrophe has been. I do appreciate that people are being very supportive and reaching into their pockets.” An area, a third of the size of Britain is estimated to have been destroyed since the fire began in September.On Friday a state of emerg

    9、ency was declared in the capital Canberra, with residents told to prepare to leave the area as fires on the suburb threatened to spread. And so far, a billion animals are feared to have died, including 25,000 koalas.Last week Scott told how he had visited his homeland, helping to save wildlife on Ka

    10、ngaroo Island off the coast of Adelaide. While there he rescued a mother and a baby koala that were stuck in a tree. The pair were rushed to a field hospital on the island to be treated. The mum had severe burns to her paws and was badly dehydrated(脱水的), while her baby son had an eye injury and was

    11、underweight.According to Scott, who has appeared on ITVs This Morning and BBCs Blue Peter, the mother is showing “great signs of improvement” and her wounds are starting to heal. The baby has undergone surgery on his eye and is “recovering from the anaesthetic(麻醉剂) and doing well”. But the mother re

    12、mains dehydrated so she isnt producing enough milk to feed the baby. At the moment theyre being housed severally but there is the hope that when the baby is a little stronger he will be able to be returned to his mother.Even after they recover, the pair will probably spend their lives in an enclosur

    13、e while the bush takes years to recover. Even more sadly, patients are still coming in thick and fast. Each of these animals is requiring to be housed and fed, and regular medical treatment for their injuries.1.What can be inferred from the first two paragraphs?A.Dr. Scott donated more than 5,500.B.

    14、Residents were asked to return to Canberra.C.A large area of Britain has been destroyed.D.Numerous animals may have lost their lives.2.What did Dr. Scott do in his homeland?A.He worked hard in a field hospital on the island.B.He tried to rescue the wildlife on Kangaroo Island.C.He hosted the ITVs Th

    15、is Morning and BBCs Blue Peter.D.He carefully looked after the mother and the baby koalas.3.What does the underlined word “severally” in Paragraph 4 mean?A.Separately.B.Seriously.C.Successfully.D.Sympathetically.4.Whats the best title of the passage?A.An unexpected fireB.Generous donationC.Koalas re

    16、coveryD.Koala rescue答案:1.D解析:1.语篇解读 文章讲述了兽医Scott Miller在澳大利亚森林大火中积极救助考拉的事迹,介绍了他救助一对考拉母子的经过以及它们的恢复情况。【命题立意】推理判断题。【解题思路】根据第二段中“And so far, a billion animals are feared to have died, including 25,000 koalas.”可推知,大量动物可能因为火灾失去了生命。答案:2.B解析:2.【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据第三段中“Last week Scott told how he had visited

    17、 his homeland, helping to save wildlife on Kangaroo Island off the coast of Adelaide.”可知,Scott在自己的家乡试图拯救袋鼠岛上的野生动物。答案:3.A解析:3.【命题立意】词义猜测题。【解题思路】根据画线词后的并列连词but可知,考拉幼崽和母亲是被分别安置的,等幼崽稍微强壮一点后,有希望将其送回母亲身边。由此推知,画线词意思为“分别地,各自地”。答案:4.D解析:4.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】根据第一段内容,并结合下文兽医Scott Miller在澳大利亚森林大火中积极救助考拉的事迹,以及他救助

    18、一对考拉母子的经过以及它们的恢复情况,可知D项“考拉营救行动”最适合做文章标题。深度解析词汇积累1. raise v.筹集2. supportive adj.支持的3. estimate v.估计4. be stuck in 陷入5. heal v.治愈难句分析原句:Its amazing that people from across the world can see how significant the catastrophe has been.句意:令人惊讶的是,世界各地的人们都能看到这场灾难的严重性。分析:句中It为形式主语,真正的主语是that引导的从句;how引导从句作动词se

    19、e的宾语。. 完形填空When I was 25 years old, I wanted to travel around Africa with my 1 . So I left my hometown with great confidence and arrived in Cape Town on a one-way ticket, not really 2 what to do next. Luckily, before my trip actually started, I met a kind, old Nigerian man. He gave me the best trave

    20、l 3 I ever received: “Be like a student on your way around the world.”He helped me 4 that travel is about learning and observing different 5 .“Its far too easy to go into a new country for you and believe your ways are better. But if you study, ask questions, and 6 to learn from the locals, youll ha

    21、ve far richer 7 ,” he promised me.On other trips 8 I was on my tour way to Cancun, I didnt know the man so I was just a tourist. I only stayed there for a week to see the 9 and places of interest and then left. The culture didnt 10 me. I left the cities and towns without really 11 anyone or anything

    22、. Those people and things 12 in those very places to which I had 13 a visit.This time, I promised to myself that I would be a 14 student traveller. After seven months of 15 travelling from Cape Town to Cairo, I returned home. Having a student-like attitude helped me learn a lot. This trip satisfied

    23、me more than any other trip ever did to me.1.A.friendB.petC.backpackD.family2.A.sureB.excitedC.afraidD.concerned3.A.knowledgeB.feelingC.adviceD.reason4.A.rememberB.chooseC.improveD.realize5.A.culturesB.eventsC.placesD.backgrounds6.A.acceptB.tryC.decideD.forget7.A.taskB.dreamC.achievementD.experience

    24、8.A.sinceB.whereC.whenD.before9.A.pictureB.sightC.showD.mountain10.A.inspireB.changeC.helpD.influence11.A.refusingB.encouragingC.knowingD.teaching12.A.existedB.disappointedC.keptD.started13.A.wantedB.paidC.organizedD.broken14.A.beautifulB.proudC.realD.wise15.A.difficultB.successfulC.commonD.challeng

    25、eable答案:1.C解析:1.语篇解读本文主要讲述了想环游非洲的作者在遇到一位老人后改变了自己对旅行的看法。【解题思路】根据生活常识可知,作者想要背着自己的背包环游非洲。答案:2.A解析:2.【解题思路】作者充满信心地离开家乡,行至开普敦,但是并不确定接下来要做什么。答案:3.C解析:3.【解题思路】根据下文“Be like a student on your way around the world.”可知,老人给了作者旅行建议。advice建议;knowledge知识;feeling 感觉;reason理由。答案:4.D解析:4.【解题思路】此处是说老人帮助作者明白了旅行的意义。real

    26、ize意识到;remember 记住;choose选择;improve提高。答案:5.A解析:5.【解题思路】根据下文The culture didnt 10 me. 可知,老人帮助作者明白了旅游的意义在于了解和观察不同的文化。culture文化;event事件;place地方;background背景。答案:6.B解析:6.【解题思路】由上文作者意识到的旅行的意义在于了解和观察不同的文化可知,此处是说,如果你学习、问问题以及尽力向当地人学习,你会拥有更加丰富多彩的经历。答案:7.D解析:7.【解题思路】如果你学习、问问题以及向当地人学习,你会拥有更加丰富多彩的经历。experience经历;

    27、task任务;dream梦想;achievement 成就。答案:8.C解析:8.【解题思路】此处在说当作者去坎昆旅行的时候,作者不认识这位老人。答案:9.B解析:9.【解题思路】根据下文and places of interest and then left可知,作者只在坎昆停留了一周,看风景,看一些名胜,然后离开。sight景象;picture 图画;show显示,表演;mountain山脉。答案:10.D解析:10.【解题思路】根据上文内容可知,此处指文化并没有对作者产生影响。influence影响;inspire 激发,鼓舞;change 改变;help帮助。答案:11.C解析:11.

    28、【解题思路】作者匆匆离开并没有真正意义上的认识任何人、了解任何事。know认识;refuse拒绝;encourage鼓舞;teach教。答案:12.A解析:12.【解题思路】根据上文内容可知,这些人和事都存在于作者参观过的地方。exist存在;disappoint使失望;keep保持;start开始。答案:13.B解析:13.【解题思路】pay a visit to意为“参观”。答案:14.C解析:14.【解题思路】根据上文作者对自己从前的旅行的描述可知,此处是说,作者向自己承诺要成为一个真正的学生游客。real真正的;beautiful 美丽的;proud 自豪的;wise明智的。答案:15

    29、.B解析:15.【解题思路】根据下文Having a student-like attitude helped me learn a lot. This trip satisfied me可知,有一个和学生一样的态度对作者来说帮助很大,这让作者感到比以往任何一次旅行都满意。successful成功的;difficult困难的;common 常见的;challengeable具有挑战性的。. 读后续写1.阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。We went to Darjelling during the summer holidays and booked

    30、a cottage(农舍)for our stay. Our cook Gopi came with us because we could not do without home-cooked meals.Usually all the shopping was done by our home help-Bharat, who had accompanied(陪伴)us to our holiday destination. However, one early evening, my mother decided to do all the vegetable shopping by h

    31、erself. She believed that Bharat did not wait to check the really fresh items and instead, bought randomly in a hurry. As a result, the vegetables he brought back were not fresh.After getting ready, she took her favorite purse with quite an amount of money, thinking she could go to other shops too a

    32、fter finishing at the vegetable market. My mother asked Bharat to get a rickshaw for her and on reaching the market, she asked the rickshaw wallah(人力车车夫)to wait for her. She took a coolie and did her shopping happily, choosing some of the freshest green vegetables available there. At last, her shopp

    33、ing was done. She returned to the rickshaw and sat on it while the coolie put all the things my mother had bought onto the rickshaw.On reaching home, Bharat took all the packets of vegetables inside and my mother quickly paid the rickshaw wallah and got off, forgetting to collect her purse from the

    34、seat of the rickshaw. The rickshaw wallah left soon after saying goodbye to my mother. All of us greeted my mother and asked her about her evening of shopping with much delight.Then we began to help my mother prepare our dinner. My father came to help chop the meat; I helped wash the vegetables; we

    35、were talking and laughing. When dinner was about to be announced, it was late in the evening, almost 9 pm.注意:续写词数应为150左右。Then my mom realized her purse was missing.We were just about to begin eating when the door bell rang.解析:解题思路体裁:记叙文时态:一般过去时原文核心内容解读:妈妈决定自己去买菜买完菜,坐人力车回家忙着付钱,包落在人力车的座位上文章脉络Who: I, M

    36、other, Father, Gopi, Bharat, the rickshaw wallahWhen: during the summer holidaysWhere: a cottageWhat: Mother was not satisfied with what Bharat bought, so she did shopping herself by rickshaw. On arriving home, she paid the rickshaw wallah. All of us prepared for the dinner happily.写作思路1. 第一段应该写的是:家

    37、人认为太晚了,钱包找不回来了,并且安慰妈妈;2. 第二段应该写的是:人力车夫不顾天晚路远来归还妈妈的钱包。一家人很感激要酬谢他,他却不收。答案:1.One possible version:Then my mom realized her purse was missing. She looked everywhere for it and suddenly remembered that after paying the rickshaw wallah, she kept the purse on the seat before getting off. She had forgotten

    38、to pick up her purse which contained a lot of money. When my father came to know about this, he said that it was too late to look for the rickshaw wallah. We all decided that it was better to forget it. Mom felt sad and worried while sitting for dinner.; We were just about to begin eating when the d

    39、oor bell rang. Bharat opened the door and called my mother to see who it was. To our surprise, it was the poor rickshaw wallah standing at our entrance with a big smile on his weather-beaten face. He had the purse in his hand. He explained that he had returned to the market before he realized what had happened. When my mother opened her purse, she found all the cash in it. We wanted to reward the lovely man but he smiled and said, “Madam, Im poor but not a thief” and went away quickly.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2022版新教材高中英语 UNIT 5 FIRST AID Section Ⅳ Expanding Your World基础训练(含解析)新人教版选择性必修第二册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-728540.html
    相关资源 更多
  • 专题19 探究世界的本质(2024一轮复习知识清单)-【口袋书】2024年高考政治一轮复习知识清单(统编版必修4).docx专题19 探究世界的本质(2024一轮复习知识清单)-【口袋书】2024年高考政治一轮复习知识清单(统编版必修4).docx
  • 专题19 探究世界的本质 .docx专题19 探究世界的本质 .docx
  • 专题19 投影与视图(题型归纳)(解析版).docx专题19 投影与视图(题型归纳)(解析版).docx
  • 专题19 投影与视图(题型归纳)(原卷版).docx专题19 投影与视图(题型归纳)(原卷版).docx
  • 专题19 投影与视图-5年(2018~2022)中考1年模拟数学分项汇编(北京专用)(解析版).docx专题19 投影与视图-5年(2018~2022)中考1年模拟数学分项汇编(北京专用)(解析版).docx
  • 专题19 投影与视图-5年(2018~2022)中考1年模拟数学分项汇编(北京专用)(原卷版).docx专题19 投影与视图-5年(2018~2022)中考1年模拟数学分项汇编(北京专用)(原卷版).docx
  • 专题19 应用文写作 【练习】-2022年初升高英语无忧衔接(通用版).docx专题19 应用文写作 【练习】-2022年初升高英语无忧衔接(通用版).docx
  • 专题19 平行四边形、矩形、菱形_答案.docx专题19 平行四边形、矩形、菱形_答案.docx
  • 专题19 导数综合(解析版).docx专题19 导数综合(解析版).docx
  • 专题19 导数综合(原卷版).docx专题19 导数综合(原卷版).docx
  • 专题19 寻找或构建相似三角形的基本模型解决问题(解析版).docx专题19 寻找或构建相似三角形的基本模型解决问题(解析版).docx
  • 专题19 寻找或构建相似三角形的基本模型解决问题(原卷版).docx专题19 寻找或构建相似三角形的基本模型解决问题(原卷版).docx
  • 专题19 家人与亲人-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx专题19 家人与亲人-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx
  • 专题19 基因的表达(精练)(解析版).docx专题19 基因的表达(精练)(解析版).docx
  • 专题19 基因的表达(精练)(原卷版).docx专题19 基因的表达(精练)(原卷版).docx
  • 专题19 基因的表达(串讲)(解析版).docx专题19 基因的表达(串讲)(解析版).docx
  • 专题19 坚持宪法至上(解析版).docx专题19 坚持宪法至上(解析版).docx
  • 专题19 坚持宪法至上(原卷版).docx专题19 坚持宪法至上(原卷版).docx
  • 专题19 地球的运动(自转、公转)练习-2024年浙江省科学中考一轮复习.docx专题19 地球的运动(自转、公转)练习-2024年浙江省科学中考一轮复习.docx
  • 专题19 圆与方程试卷.docx专题19 圆与方程试卷.docx
  • 专题19 圆与方程解析.docx专题19 圆与方程解析.docx
  • 专题19 圆 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx专题19 圆 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx
  • 专题19 圆 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题19 圆 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题19 图形的平移翻折对称(共30道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题19 图形的平移翻折对称(共30道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题19 四边形面积求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx专题19 四边形面积求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(解析版).docx
  • 专题19 四边形面积求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx专题19 四边形面积求最值问题-2022年中考数学之二次函数重点题型专题(全国通用版)(原卷版).docx
  • 专题19 同解方程(原卷版).docx专题19 同解方程(原卷版).docx
  • 专题19 古代亚非欧文明 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx专题19 古代亚非欧文明 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx
  • 专题19 取对数-2023年高考数学优拔尖核心压轴题(选择、填空题)(新高考地区专用).docx专题19 取对数-2023年高考数学优拔尖核心压轴题(选择、填空题)(新高考地区专用).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1