2022版高考英语阅读理解一轮提升选练6含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 解析
- 资源描述:
-
1、2022版高考英语阅读理解一轮提升选练(6)李仕才A(2022陕西省高三质检)Many people have bought insurance,either life or property(财产),commercial or compulsory.Yet some people know little about it and some even misunderstand its nature and function.Insurance is the sharing of risks.Nearly everyone is exposed to a risk of some sort.T
2、he house owner,for example, knows that his property can be damaged by fire;the shipowner knows that his ships may be lost at sea;the breadwinner knows that he may die at an early age and leave his family poorer.On the other hand,not every house is damaged by fire nor every ship is lost at sea. If th
3、ese persons each put a small amount of money into a pool,there will be enough to meet the needs of the few who do suffer losses.In other words,the losses of the few are met from the contributions of the many.This is the basis of insurance.Those who pay the contribution are known as the insured and t
4、hose who manage the_pool_of_contributions as insurers.The legal basis of all insurance is the policy.This is a printed form of contract on a piece of paper in best quality.It states that every year the insured shall pay an amount of money,which is called the premium;in return, the insurer will pay a
5、n amount of money or compensation for losses if the risk or event insured against actually happens.The premium for insurance naturally depends upon how likely the risk is to happen,as suggested by past experience.If companies fix their premiums too high,there will be more competition in their area o
6、f insurance and they may lose business.On the other hand,if they make the premium too low,they will lose money and may even have to drop out of business.So the ordinary forces of supply and demand keep premiums at a level satisfactory to both the insurer and the insured.1The underlined phrase in Par
7、a.2 most probably means_Amoney paid by the insurersBeach premiumCmoney paid by all those insuredD the cost of administering insurance2Insurance premiums do not become too high because_Anot many people insure themselvesBpremiums depend on the risk of lossesCinsurers have to be more competitiveDinsura
8、nce companies can never lose money3According to the passage, insurance business gains profit because_Amore and more people buy insuranceBthe firms have sound managementCthe premium is increased year by yearDonly a few of those insured suffer losses4The purpose of the passage is to_Aexplain an insura
9、nce policyBintroduce insurance businessCpersuade people to be insuredDwarn people of possible losses【解题导语】本文主要对保险进行了简要介绍。1C解析:词义猜测题。根据第二段的“If these persons each put a small amount of money into a pool, there will be enough to meet the needs of the few who do suffer losses.”可推知,the pool of contributi
10、ons表示投保人所投的钱。2C解析:细节理解题。根据最后一段的“If companies fix their premiums too high, there will be more competition in their area of insurance and they may lose business.”可知,保险公司也有竞争,因此保险费不能定得太高,否则就没有竞争力,也就意味着可能会失去业务,故选C。3D解析:推理判断题。根据第二段的“On the other hand, not every house is damaged by fire nor every ship is
11、lost at sea.”“enough to meet the needs of the few who do suffer losses”和“the losses of the few”可推知,保险公司获利是因为只有少部分投保人遭受意外风险。4B解析:写作意图题。文章第一段点题,再结合全文的整体内容可推知,本文主要介绍的是保险业务,故选B。B(2022呼和浩特第一次调研)Many people may be surprised by the number of chemicals that they are exposed to through everyday household pro
12、ducts.In a study 25 women had their homes and bodies tested for 89 environmental pollutantsincluding pesticides(杀虫剂) and chemicals found in plastics and cleaning products. On average 20 chemicals were found on their bodies or in their homes.Much is unknown about the possible health effects of chemic
13、als in everyday household products. But certain chemicalslike phthalates (邻苯二甲酸盐) found in plasticshave been linked to potential health risks, including higher risks of certain cancers, though the evidence mainly comes from research on lab animals. Other household chemicals are known to harm the ski
14、n, eyes and airwaysand may worsen asthma(哮喘). Many more chemicals found remain untested.Chemicals likely come from a range of sources, so it is not always clear how to reduce peoples exposure, according to Dr Rebecca Altman, the lead researcher on the new study.In the original study, she noted, wome
15、n were given advice based on the particular chemicals they were exposed tosuch as using fragrance, free washing liquid and personalcare products.For the current study, Altman and her colleagues interviewed two dozen women whod taken part in the previous study to see how they would react to informati
16、on about their household chemical exposures. They found that the women were generally surprised at the range of chemicals found in their homes and bodies. They were also surprised that even some banned things were found.With many questions about the health effects of household chemicals unanswered,
17、some experts worry that giving people information about their everyday exposures will cause unnecessary fear. However, the researchers found that the women in their study were typically not alarmed,and instead wanted “more rather than less” information on the issue.1Which of the following statements
18、 about chemicals in household products is TRUE?AIt is uncertain what effects some chemicals have on health.BLong term exposure to them is certain to cause a deadly illness.CIn the study it was found that certain chemicals can cause cancers.DSome of them have bad effects on health, while some have go
19、od effects.2The underlined word “airways” in Paragraph 3 most probably refers to _Athings that look like fine threads growing in the bodyBthe passage running from your nose and throat to the lungsCthe passage between rows of rooms in a buildingDthe area just inside the front door of a building3Why i
20、s it not clear how to reduce exposure to chemicals?ABecause all everyday products contain chemicals.BBecause much is unknown about the sources.CBecause measures have not been tested for their effects.DBecause chemicals come from a variety of sources.4According to Dr Rebecca Altman,_Awomen were more
21、likely to be harmed by chemicalsBit is unnecessary to inform people about the study resultsCfragrant products may contain harmful chemicalsD further study on everyday products should be done immediately【解题导语】本文是一篇说明文,阐述了人们在日常生活中所使用的家居用品中所含的化学成分可能给人的健康带来的诸多影响。1解析:选A。推理判断题。根据文章第三段第一句“Much is unknown a
22、bout the possible health effects of chemicals in everyday household products.”,该段最后一句“Many more chemicals found remain untested.”及文章最后一段第一句“With many questions about the health effects of household chemicals unanswered.”可知,目前家居用品所含的化学成分对人的健康的影响还有很多是不确定的。故答案选A。2解析:选B。词义猜测题。首先,从构词法的角度来看,airways由air(空气
23、)和ways(道路)构成。再根据其前所并列的skin,eyes可知,airways应该是身体的某组织或器官,再根据破折号后的“and may worsen asthma(哮喘)”可知,airways指的应是人的呼吸道。故答案选B。3解析:选D。细节理解题。根据文章第四段中“Chemicals likely come from a range of sources,so it is not always clear how to reduce peoples exposure”可知,可能的化学污染源太多、太广,因此尚不清楚要如何减少化学物质对人们的危害。故答案选D。4解析:选C。细节理解题。根据
24、第五段“In the original study.given advice based on the particular chemicals they were exposed tosuch as using fragrance,free washing.”可知,研究者们会根据妇女可能接触到的一些特殊的化学物质,如芳香剂、免费洗手液和其他个人护理产品提出一些建议。由此可知,有香味的产品可能会含有有害物质。故答案选C。CA recent research shows that the “short sleepers” had been more or less average in thei
25、r sleep needs until the men were in their teens. But at the age of 15 or so, the men voluntarily began cutting down their nightly sleep time because of pressures from school, work, and other activities. These men tended to view their nightly periods of unconsciousness as interruptions in their daily
26、 routines.In general, these “short sleepers” appeared ambitious, active, energetic, cheerful, and very sure about their career choices. They often held several jobs at once, or worked fullor parttime while going to school. And many of them had a strong urge to appear “normal” or “acceptable” to thei
27、r family, friends and so on.When asked to recall their dreams, the “short sleepers” did poorly. More than this, they seemed to prefer not remembering. In similar situation, their usual way of dealing with psychological problems was to deny that the problem existed, and then to keep busy in the hope
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
