分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版选择性必修第四册.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:760211
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:28.58KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读理解题组练速度含解析外研版选择性必修第四册 2023 新教材 高考 英语 一轮 复习 阅读 理解 速度 解析 外研版 选择性 必修 第四
    资源描述:

    1、Units1-2阅读理解题组练速度.阅读理解AFamily-FriendlyWalksPADLEYGORGENext to Grindleford Station,eight miles north of Bakewell,lies Padley Gorge.Trails are kept as natural as possibleits more a case of finding the gaps in the woods than following a path.LONGSHAWESTATEThe 1.7-mile walking route around this National

    2、 Trust estate skirts the upper end of Padley Gorge.People love the stepping stones,but Longshaw is mostly all about the giant fallen trees,left in place for little hands and feet to delightfully climb over.HIGGERTORA pile of giant rocks dominates Higger Tor,the best of several lookouts along the Rin

    3、ginglow Road between Hathersage and Sheffield.Walk through the nearby fields,and then let the kids climb over hundreds of strangely smooth grey stones.The views out over the Hope Valley are great and impressive,and the rock pools in Burbage Brook are perfect for rowing in.STANAGEEDGEPopular with roc

    4、k climbers,this stone cliff marks the boundary of the mysterious land of the Dark Peak cliff and the grass-covered flat land of White Peak.Its a six mile circular walk from Hathersage.Alternatively,park at the Hollin Bank Car Park and climb half a mile to the top,out of breath.CHATSWORTHESTATEA thre

    5、e-mile circle from Calton Lees Car Park takes in a ruined factory,the pretty village of Edensor and views of Chatsworth House.Appreciate the stretch along the River Derwentdeer often hang out there.1.Whom is the text intended for?A.Friends.B.Farmers.C.Families.D.Climbers.2.Which walks are most suita

    6、ble for children?A.HIGGER TOR and STANAGE EDGE.B.LONGSHAW ESTATE and HIGGER TOR.C.PADLEY GORGE and LONGSHAW ESTATE.D.STANAGE EDGE and CHATSWORTH ESTATE.3.During which walk are you likely to meet with big animals?A.PADLEY GORGE.B.LONGSHAW ESTATE.C.STANAGE EDGE.D.CHATSWORTH ESTATE.BI first discovered

    7、Ruskin Bond on a hot afternoon in Agartala.My mother,sister and I were spending the summer with my father,an army officer,who was stationed there.There wasnt much to do for a young teen in the army cantonment,so I spent most of my days at the library,which housed a variousif modestcollection of book

    8、s.I casually picked up Bonds DelhiIsNotFar on one such day and was immediately drawn into his gentle,unassuming,non-judgmental world.Since that day,Ive searched for and read quickly with great enthusiasm every one of Ruskin Bonds works.I think my affinity came from the fact that I identified on some

    9、 level with him.Like me,he was shy and dreamy and enjoyed the company of the written word above that of people.A particularly painful theme that runs through Ruskin Bonds work is his relationship with his father.The two were extremely close,more so perhaps because they were each others sole emotiona

    10、l support system.Bonds parents divorced when he was little,and so it was just him and his father,and the latter comes across as a sensitive,gentle man who adored his son.Bonds father died suddenly of malaria at 46,when Bond was just 10a cruel blow for the young boy.Its remarkable how Bond writes abo

    11、ut his fathers untimely death with a quiet dignity:It is deeply touching but never maudlin.Moved as I was by Bonds memories of his father,little did I know that I would soon be experiencing his pain first-hand.When I was 21,my father too suddenly passed away after a brief illness.Looking back at the

    12、 time immediately after my fathers passing,all I remember is a feeling of utter disbelief,of thinking.I sought refuge in my beloved books,and no other author gave me as much assistance and relief as did my beloved Ruskin Bond.4.Why did the author go to the library?A.To read Bonds novel.B.To review h

    13、is lessons.C.To broaden his horizons.D.To kill his time.5.Which can best explain the underlined part in the third paragraph?A.Passion.B.Sympathy.C.Relief.D.Inspiration.6.What does the author think of Bonds father?A.Determined.B.Considerate.C.Wealthy.D.Intelligent.7.Which would be the best title for

    14、the text?A.My Father:an Army OfficerB.Unforgettable Time After My Fathers DeathC.Ruskin Bonds Works:My Beloved BooksD.My Experience in the Army CantonmentCBecoming a parent brings out the best in many animals.Although parenting is usually left to the females,males from many species go above and beyo

    15、nd to care for the offspring.Take anemone fish (海葵鱼) for example.In FindingNemo,Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo,who has been caught by divers.In reality,anemone fish rarely move so far away from their home.Despite their smaller size,the male

    16、s help the females defend the nest,but only the male anemone fish take care of it.They use their fins as fans to provide a constant flow of oxygen and keep the surroundings clean.They also put a lot of effort in building the nest.The eggs take about five days to hatch.During this important period,da

    17、ds fan them to provide oxygen and remove the rubbish.They also pick up the eggs in their mouths and move them around to remove any bacteria.One of the biggest threats comes from female sticklebacks (刺鱼),who form organized groups and attack the nests to eat all the eggs.Males defend the newborn fish

    18、and bring back the ones who move too far from the nest.Once the fish grow up,they become a little bit more independent and start to swim away.The dad swims after them,picks them up in his mouth,and spits them back into his nest.Eventually,he gets to the point where he cant keep track of them and tha

    19、ts when they separate.Doting (溺爱的) fathers are not restricted to the world of fish.In some poison frog species,the dads also warn the moms when the young ones are hungry and need to be fed.Its generally believed that moms are the caregivers.In fish and frogs,its actually more common for the dads to

    20、provide care.8.What does the underlined word “offspring” in Paragraph 1 probably mean?A.Children.B.Relatives.C.Friends.D.Colleagues.9.What can we infer about male anemone fish?A.They take full responsibility for building the nest.B.They are much larger than female anemone fish.C.They are actually ex

    21、tremely excellent fathers.D.They frequently make attacks on other fishes.10.What does it mean when the dad cant track its young fish?A.The dad cant tend to the young fish.B.The young fish are already independent.C.The living environment is worse.D.The dad is in a state of aging.11.What can be the be

    22、st title for the text?A.The Model Father in the Animal KingdomB.The New Role of the Male Anemone FishC.The Really Caring Caregivers in LifeD.A Strange Phenomenon in NatureDOnline education has grown fast over the past ten years.The explosion of technology has made teaching outside the traditional cl

    23、assroom possible for teachers and has provided learners with easy access to course materials.Its attractiveness,benefits,and challenges are addressed.In April,2005,I was approached by a student who was interested in our doctoral program.However,the first question out of her mouth was,“Do you offer a

    24、ny online courses?” Later that day,as I was reading the conference program guide trying for interesting presentations,I noticed many workshops on web-based learning and online education.I later attended two of those workshops and met several professors from different universities who had either taug

    25、ht online courses for quite some time or who were discovering the best practice for teaching online.These experiences helped me realize at least to some extent the degree of growth in online education.My responsibilities for the term included gaining more understanding of online education.Consequent

    26、ly,I made several attempts to enrich my knowledge of distance learning and online teaching.I consulted with my colleagues who were teaching online courses.This helped me recognize the importance of getting materials prepared even before the start of a term.I also learned that online courses may cons

    27、ume more time than regular classroom teaching.And I attended several workshops regarding online education and established a network with those who were involved in online programs at other universities.I would consider these people as my consultants as I began to design my own online course.Also,I c

    28、onducted a brief survey with 15 students and two staff members who had taken or taught an online course before to understand their experience.Eventually I completed a literature review which gave me the foundation and the background of understanding the need for online education.12.What benefits the

    29、 development of online education?A.Teachers good teaching ability.B.Lack of traditional classrooms.C.Learners access to free courses.D.The rapid advance of technology.13.Why did the author take a student for example?A.To show students love for the doctoral program.B.To persuade learners of tradition

    30、al education.C.To explain the growing trend of online education.D.To predict the future of the teaching career.14.What caused the author to know more about online education?A.The appetite for knowledge.B.The professional responsibilities.C.The requirement of research.D.The colleagues encouragement.1

    31、5.What is the authors attitude to online education?A.Carefree.B.Doubtful.C.Supportive.D.Unwilling.阅读七选五Choosing a career can be a difficult task.Since most people spend the majority of their days working,your chosen career should help you lead a fulfilling life.So research the kinds of jobs availabl

    32、e to get started on finding that perfect fit.Identify your talents.1 These might include strong writing skills,excellent math skills,good coordination and physical strength.Supplement your skill list with things you enjoy doing.You may enjoy building furniture on the weekends,or landscaping at your

    33、home.2 Take online career quizzes to help you determine how your personality matches with different job options.If youre a student,contact the Career Service Office of your school to speak with a counselor about choosing a career path.3 It will be particularly helpful to seek the advice of a profess

    34、ional who is well-established in a career that you are considering.Ask her what she considers to be a strong personality fit for her profession based on her experience.If you do not know any candidates personally for this kind of discussion,ask your schools Career Service Office if they can link you

    35、 with a mentor(指导者).4Try out a potential career by completing a co-op term or internship.5 Apply for co-op work terms related to your schooling.You may discover that you want to switch to something else immediately,or that its exactly the career for you.A.Research different careers.B.Make a list of

    36、things youre good at.C.Talk to others you respect about their career choices.D.Identify the moral and monetary aspects of your career goals.E.You would be happy spending the majority of your time working.F.Sometimes the best way to find a career that is a good match for you is to try it out.G.If you

    37、 are not a student,network at events attended by such people and see if you can strike up a conversation.答案:.【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了适合家庭外出散步的几个场所。1.C解析推理判断题。根据文章标题“Family-FriendlyWalks”并结合全文介绍的几个场所可知,这篇文章主要是为家庭成员写的。2.B解析细节理解题。根据LONGSHAWESTATE部分中的“leftinplaceforlittlehandsandfeettodelightfullyclimbove

    38、r”以及HIGGERTOR部分中的“Walkthroughthenearbyfields,andthenletthekidsclimboverhundredsofstrangelysmoothgreystones.”可知,LONGSHAWESTATE和HIGGERTOR最适合孩子。3.D解析细节理解题。根据CHATSWORTHESTATE部分中的“AppreciatethestretchalongtheRiverDerwentdeeroftenhangoutthere.”可知,在CHATSWORTHESTATE有可能会见到大的动物。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了作者喜欢阅读Rus

    39、kinBond(拉斯金邦德)作品的原因及其对作者的影响。4.D解析细节理解题。根据第二段中的“Therewasntmuchtodoforayoungteeninthearmycantonment,soIspentmostofmydaysatthelibrary.”可知,作者去图书馆是因为没事可做,去打发时间的。5.A解析词义猜测题。根据第三段中的“Sincethatday,IvesearchedforandreadquicklywithgreatenthusiasmeveryoneofRuskinBondsworks.(从那天开始,我搜寻并且带着极大热情快速阅读了拉斯金邦德的每一部作品)”可知

    40、,画线的词指的是对读书的那种热爱和热情,所以选A项。6.B解析细节理解题。根据第四段中的“Bondsparentsdivorcedwhenhewaslittle,andsoitwasjusthimandhisfather,andthelattercomesacrossasasensitive,gentlemanwhoadoredhisson.”可知,作者认为邦德的父亲很体贴。7.C解析主旨大意题。结合全文尤其是第一段中的“IfirstdiscoveredRuskinBondonahotafternooninAgartala.”可知,本文主要是围绕拉斯金邦德的作品展开的,并讲述了作者喜欢阅读拉斯

    41、金邦德的作品的原因及其对作者的影响,C项可作本文的标题。【长难句分析】Moved as I was by Bonds memories of his father,little did I know that I would soon be experiencing his pain first-hand.【分析】MovedasIwas.是让步状语从句;主句littledidIknow是一个倒装句;that引导的是宾语从句。【译文】虽然邦德对他父亲的回忆让我深受触动,但我不知道我很快就会亲身经历他的痛苦。【语篇导读】本文是一篇说明文。文章讲述了为人父母后,雄性动物也会不遗余力地照顾后代,并且以

    42、雄性海葵鱼为例,说明它是动物王国里的模范父亲。8.A解析词义猜测题。根据画线词所在的句子“Althoughparentingisusuallylefttothefemales,malesfrommanyspeciesgoaboveandbeyondtocarefortheoffspring.”尤其是“parenting”和“carefor”可推测,许多物种的雄性也会不遗余力地照顾后代,因此offspring意为“后代,孩子”。9.C解析推理判断题。第二段说明雄性海葵鱼花很多精力筑巢,保护巢穴,给巢穴提供源源不断的氧气,保持周围环境的清洁;第三段说明了雄性海葵鱼在卵孵化期间保持卵蛋的清洁,保护它

    43、们不被吃掉;第四段说明雄性保护新生的鱼,并把那些离巢太远的鱼宝宝带回来。由以上推测出,雄性海葵鱼实际上是非常优秀的父亲。10.B解析细节理解题。根据第四段中的“Eventually,hegetstothepointwherehecantkeeptrackofthemandthatswhentheyseparate.”可知,雄性海葵鱼找不到小鱼,这意味着小鱼长大,独立了。11.A解析主旨大意题。根据全文以及第一段中的“Becomingaparentbringsoutthebestinmanyanimals.Althoughparentingisusuallylefttothefemales,ma

    44、lesfrommanyspeciesgoaboveandbeyondtocarefortheoffspring.”可知,文章讲述了为人父母后,雄性动物也会不遗余力地照顾后代,并且以雄性海葵鱼为例,说明它是动物王国里的模范父亲。所以短文的最佳标题为“动物王国里的模范父亲”。【长难句分析】In FindingNemo,Marlin swims over 1,000 miles from the Great Barrier Reef to Sydney to rescue his son Nemo,who has been caught by divers.【分析】InFindingNemo是状语;

    45、Marlinswimsover.是主句;torescuehissonNemo是目的状语;who引导非限制性定语从句。【译文】在海底总动员中,为了营救他那被潜水员抓走的儿子尼莫,玛林从大堡礁到悉尼游了1 000多英里。【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者接触、研究、学习以及实施在线教育的故事。12.D解析细节理解题。由第一段中的“Theexplosionoftechnologyhasmadeteachingoutsidethetraditionalclassroompossibleforteachersandhasprovidedlearnerswitheasyaccesstocou

    46、rsematerials.”可知,技术的发展让教师们可以在传统课堂以外教学,也让学习者能够很容易获得课程材料。由此可知,技术的快速发展让在线教育的发展从中受益。故选D项。13.D解析推理判断题。由第二段中的“在线教育在教师中流行”这一信息可知,作者以一个学生为例是想表明他开始接触在线教育,这些经历帮助他认识到在线教育已成为教育大势。由此推知,提及学生是为了预测教学生涯的未来。故答案为D项。14.A解析推理判断题。由第三段中的“Myresponsibilitiesforthetermincludedgainingmoreunderstandingofonlineeducation.Consequ

    47、ently,Imadeseveralattemptstoenrichmyknowledgeofdistancelearningandonlineteaching.”可推知,作者尝试远程学习和在线教学是因为对知识的渴望,故答案为A项。15.C解析推理判断题。由第三段中的“IwouldconsiderthesepeopleasmyconsultantsasIbegantodesignmyownonlinecourse.EventuallyIcompletedaliteraturereviewwhichgavemethefoundationandthebackgroundofunderstandin

    48、gtheneedforonlineeducation.”这些信息可推知,作者对在线教育的态度是支持的(supportive),故答案为C项。.【语篇导读】本文是一篇说明文。文章就如何选择合适的职业提出了建议。了解自己的才能,列出自己擅长做的事情等。1.B解析根据下文提到的“strongwritingskills,excellentmathskills,goodcoordinationandphysicalstrength”可知,这些是个人擅长的事情,所以B项可引出下文。2.A解析下文讲到,可以做网上的职业测试题目来帮助你决定你的个性和不同职业选择的适配度。故A项符合语境。3.C解析根据下文“Itwillbeparticularlyhelpfultoseektheadviceofaprofessional”可知,C项的“Talktoothers”与此相符。4.G解析根据第三段中的“Ifyoureastudent.”和本段中的“askyourschools.”可知,上面的内容是针对学生的。G项是对上文的补充。5.F解析本段开头的主题句中提到“Tryout.”,F项“有时选择适合自己的职业的最好办法就是尝试一下”符合语境。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2023年新教材高考英语一轮复习 Units 1-2 阅读理解题组——练速度(含解析)外研版选择性必修第四册.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-760211.html
    相关资源 更多
  • 专题 01中国文化读写专项:中国概况 中国简介- 2024年高考英语常考中国文化读写专练 素材积累.docx专题 01中国文化读写专项:中国概况 中国简介- 2024年高考英语常考中国文化读写专练 素材积累.docx
  • 专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx专题 01 英美文化阅读理解专项:移民之国 早期美国 印第安人-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
  • 专题 01 生物多样性保护--2023年高考英语外刊时文精读精练.docx专题 01 生物多样性保护--2023年高考英语外刊时文精读精练.docx
  • 专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(解析版).docx专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(解析版).docx
  • 专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(原卷版).docx专题 01 推断题(下)-【尖子生训练营】2022年初中化学尖子生选拔专题训练(原卷版).docx
  • 专题 01 单项选择【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)原卷版.docx专题 01 单项选择【考题猜想 】 -2023-2024学年七年级英语上学期期末考末大串讲(人教版)原卷版.docx
  • 专题 01申请信 (应用文写作)-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(解析版).docx专题 01申请信 (应用文写作)-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(解析版).docx
  • 专题 01构词法之组合练-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(原卷版).docx专题 01构词法之组合练-2024年新高考英语一轮复习练小题刷大题提能力(原卷版).docx
  • 专题牛一、摩擦力与二力平衡综合问题必刷题-2022-2023学年八年级下册物理《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破专题系列(人教版).docx专题牛一、摩擦力与二力平衡综合问题必刷题-2022-2023学年八年级下册物理《考点•题型 •技巧》精讲与精练高分突破专题系列(人教版).docx
  • 专项集训8力学实验题-备战2022年中考物理热门专项集训.docx专项集训8力学实验题-备战2022年中考物理热门专项集训.docx
  • 专项讲解虚拟语气.docx专项讲解虚拟语气.docx
  • 专项训练(四)有关气体制取的题型(解析版).docx专项训练(四)有关气体制取的题型(解析版).docx
  • 专项训练(五)绿色植物的三大作用(原卷版).docx专项训练(五)绿色植物的三大作用(原卷版).docx
  • 专项训练(二)有关化学式的计算题型(原卷版).docx专项训练(二)有关化学式的计算题型(原卷版).docx
  • 专项训练(三)有关化学方程式的计算题型(原卷版).docx专项训练(三)有关化学方程式的计算题型(原卷版).docx
  • 专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(解析版).docx专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(解析版).docx
  • 专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(原卷版).docx专项训练(一) 电磁继电器 电磁铁(原卷版).docx
  • 专项训练教师版.docx专项训练教师版.docx
  • 专项训练学生版.docx专项训练学生版.docx
  • 专项训练四 立体几何(考点2 利用空间向量求空间角)(原卷版).docx专项训练四 立体几何(考点2 利用空间向量求空间角)(原卷版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点3 解析几何中的定点、定值问题)(原卷版).docx专项训练五 解析几何(考点3 解析几何中的定点、定值问题)(原卷版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(解析版).docx专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(解析版).docx
  • 专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(原卷版).docx专项训练五 解析几何(考点1 解析几何中的轨迹方程的求法)(原卷版).docx
  • 专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(解析版).docx专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(解析版).docx
  • 专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(原卷版).docx专项训练三 概率与统计(考点4 统计与概率的综合应用)(原卷版).docx
  • 专项训练4 化学用语.docx专项训练4 化学用语.docx
  • 专项训练3酸 碱 盐综合训练.docx专项训练3酸 碱 盐综合训练.docx
  • 专项训练3 化合价与化学式.docx专项训练3 化合价与化学式.docx
  • 专项训练2金属活动性顺序及应用.docx专项训练2金属活动性顺序及应用.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1