分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 12

类型27 疫情下的网课-2023年中考英语新热点时文阅读.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:770459
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:12
  • 大小:212.59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    27 疫情下的网课-2023年中考英语新热点时文阅读 疫情 2023 年中 英语 热点 时文 阅读
    资源描述:

    1、2023年中考英语新热点时文阅读-疫情下的网课题型主要内容1阅读理解介绍了网课质量的决定因素,以及教育部为提高网课效果做出的努力。2阅读理解受新型肺炎影响,教育部推迟开学,为了让学生能持续学习、避免养成坏习惯,推出了在线学习的方式,并简单介绍了线上课程的益处。3阅读理解尽管学校因为疫情被迫关闭,但政府和家长都在想尽办法让学生能继续学习。4短文填空在新冠疫情的影响下,中国许多中小学生在网上学习,详细介绍了一些人的观点。5短文填空在线教育的好处。6短文填空介绍了新冠肺炎期间作者上网课的情况。01(2021福建省厦门集美中学九年级期中)The year 2020 was a special one

    2、for teachers. Hundreds of thousands of teachers around the world couldnt teach their students face to face in the classroom. They had to learn to use online platforms to teach their lessons. Millions of students had to stay at home having their lessons on websites like Zoom. They couldnt sit in the

    3、classrooms listening to their teacher. This has created a surprising change in education as technology has played an important role. The quality of education differed around the world according to the quality of the Internet connections, the level of teachers preparedness and their skills in using t

    4、he technology. It also depended on what kind of devices students had at home. Many students couldnt take classes online because they had no computers, tablets or smartphones.The Education Ministry in Malaysia has made a new plan to help poor children. Around 150,000 poor pupils from 500 schools will

    5、 receive a device (装置) to enable them to take part in online lessons. The Education Minister hoped to develop the program built on the success of this first roll-out. He said, “Apart from helping pupils and schools in need, this pilot project is to find the best method to make more and more students

    6、 take part in online lessons.” The plans included making educational television programs for students with no Internet access, and paying sign language experts to help the hard of hearing. A teacher said she was happy that her government was paying attention to students needs. More students said the

    7、y were used to taking online lessons. They were happy they could do well in their lessons without taking the school bus to school. It was surprising, but it was real!1Why was 2020 a special year for many teachers?ABecause they made less money than before.BBecause they stayed away from their family.C

    8、Because they couldnt enjoy summer vacation.DBecause they couldnt teach in the classroom.2According to the passage, the quality of education depended on _ factors(因素).AtwoBfourCsixDeight3Why has the Education Ministry in Malaysia made a new plan?ATo help the old.BTo train more teachers.CTo help poor

    9、children.DTo set up more schools.4What did students think of the online lessons?AHelpful.BDifficult.CExpensive.DTerrible.5Whats the passage mainly about?ASports.BEducation.CEnvironment.DHealth.02(2022湖北黄冈二模)On January 27, in order to win the new pneumonia Resistance War (抗击新型肺炎战), the Ministry of Ed

    10、ucation issued (公布) a notice on putting off the start time of school in spring 2020. It was said that school should not start before February 17. The exact start time of school will depend on situations and further notices. However, many parents are very worried that putting off the start of school

    11、may affect childrens studies. If they have such a long winter vacation, children will not learn any knowledge, read books or study at all. They may forget what they have learned before. Staying at home for a long time will make them keep eating, sleeping and playing, which seriously affect their phy

    12、sical and mental health. In short, the close of school influences learning and develops bad habits, so how should we avoid these problems? Local education departments have also issued a notice, that is, to organize online teaching and create a network platform (平台), where necessary courses will be s

    13、hown every day, and online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network. It should be said that such a method is very good. It can not only keep students indoors and not worry about the infection (感染) of the disease, b

    14、ut also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve “no spension of classes”. Both the platform itself and the recorded lesson resources are more useful, and are welcomed by parents and teachers. Of course, except for leaning at home, it is also necessary to teach chil

    15、dren about health knowledge, especially how to keep away from touching virus and other knowledge popularization; at the same time, it is also necessary for children to do some physical exercises or some games, which is good for physical health at home.6Why did parents worry about putting off the sta

    16、rt time of school?ABecause children may be infected by virus.BBecause they dont like the idea of online learning.CBecause childrens study may be affected.DBecause parents have no time to look after children.7Except for learning at home, what is also necessary according to the writer?ATo keep playing

    17、 online games.BTo keep touching different people.CTo do some physical exercises outside.DTo teach children about health knowledge.8What does the underlined word “suspension” in Paragraph 4 probably mean?AplanBstopCgrowthDchange9Which is TRUE according to the passage?AStudents would rather go to scho

    18、ol.BThe date of going to school is decided.COnline teaching will help students study.DParents believe children can teach themselves.10Whats the best title for this passage?AA Special Way to Learn at Home.BA New War with a New Chance.CA Way to Keep Mentally Healthy.DA Method to Make Parents Worried.0

    19、3(2022广东二模)To stop the spread of COVID-19, the governments have closed schools and universities. But “Study must not stop”, says the education ministry. Under its orders, the countrys biggest exercise in online learning is under way, watched over by different people.“Keep your history of surfing the

    20、 Internet.” Lin Kai warns his 11-year-old son, who needs to study online classes given by his teachers. Mr. Lin has reasons to be worried. He lives in the city of Hangzhou. He has found his son not being focused because of online games. He wants his son to know that he will check what he did online

    21、at the end of the classes.There are other ways to check students study. Liu Weihua, who teaches at Wuhan University of Technology usually calls his students during online classes. Since online tests may not be helpful, he cares more about how his students perform in class discussions, Mr. Liu explai

    22、ns. These are held by using Dingtalk by Alibaba and Ketang by Tencent.However, not all students are lucky enough to have computers. In poor rural areas, where some families lack Internet, classes could only be given by television. Since February 17th, China Education Network, a state-run (国营的) servi

    23、ce, has been providing classes every weekday from 8 a.m. to 10 p.m. to help them study better. And all main subjects, such as math and Chinese, are covered, while students should mainly study by themselves without the helps given by teachers or parents.With parents, teachers or just a TV, everyone i

    24、s an online learner. Although kids can learn in different ways, one thing is true that parents and students are looking forward to the re-opening of schools.11Mr. Lin has reason to be worried because _.Ahis son doesnt do well in online studyBonline study has lasted for too longChis son cant study on

    25、 the InternetDonline study is bad for his sons eyes12The underlined word “lack” in the passage means _.AneedBare short ofCownDhave13It can be learnt from paragraph 4 that students living in poor rural areas can _.Astudy on computersBlearn all subjects in schoolChave lessons at any timeDuse a state-r

    26、un service14Which of the following is true according to the passage?ALin Kais son seldom plays computer games while studying online.BLiu Weihua is a university student.CChina Education Network provides classes every weekday for 14 hours.DAll students study on computers when the schools are closed.15

    27、Whats the main idea of this passage?AMany parents worry about their children because of online learning.BThere are many ways to check students study.CNot only parents but also students enjoy the ways of studying online.DChinese government and parents are trying different ways to keep students studyi

    28、ng when schools are closed.04(2022湖北湖北模拟预测)阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Feb 10 should have been the start of the spring term for many middle and primary schools in China. However, _16_ (control) the novel coronavirus outbreak(新型冠状病毒爆发), many school have put _17_ the start of the term.Instead

    29、of having classes at school, many students in Nanjing began their first day of online classes _18_ February 10. Then students in Beijing started online study seven days _19_ (late) and Shanghai started in March.“In the morning, I have English class, and then Chinese and Math,” said Liu Bo, a Grade N

    30、ine student from Beijing “I have also learned about epidemic(疫情)prevention.”According to the Ministry of Education(MOE 教育部), students are _20_ (main) taking classes to review what they learned last term rather than taking new classes during the online study period. Online courses _21_ (require) to i

    31、nclude epidemic prevention, psychological(心理的)health and education _22_ (activity).“Online courses are only temporary ways(临时措施)in the epidemic period. So when the new term _23_ (begin), schools should not replace classroom teaching with online classes,” said Lyu Yugang from MOE.Lyu also called on s

    32、chools not to increase their _24_ (students) schoolwork burden(负担). Schools should not ask students _25_ (study) online for a long time or study things beyond their lessons. Students must have enough time to rest. Whats more, it is important to protect students eyesight.05(2022河北石家庄二模)阅读下面短文,在空白处填入一

    33、个适当的单词或括号内单词的正确形式。In 2020, we had to stay at home and take online lessons.Every morning, I _26_ (turn) on my computer and logged onto Ding Talk to have my lessons. We could listen to our teachers and see _27_ (them) faces at the same time.As for me, online education has many good _28_ (point). First

    34、, it is easy and _29_ (help). If I cant understand any part, I can watch it again and again until I _30_ (complete) understand it. _31_ (Two), teachers can choose proper video lessons on the Internet for us to learn. This provides us _32_ (many) methods to learn than before. Third, we can do a lot o

    35、n the online classroom. For example, I once discussed _33_ very difficult maths problem with three of my classmates. _34_ my surprise. we each found a method to work it out.The experience is so special _35_ we will never forget. What do you think of online education?06(2022吉林长春模拟预测)阅读下面短文,在空白处填入1个适当

    36、的单词或括号内单词的正确形式。Now in some places in China, students have to study online because the novel coronavirus (新冠病毒) is spreading even _36_ (fast) than before. I still remember that after the winter holiday we studied at school for more than a week, then we had to take online classes at home because _37_

    37、the novel coronavirus outbreak. Anyway, I fell in _38_ with it.On the screen, our teachers give lessons by _39_ (use) PPTs. Their PPTs are great and they explains everything clearly. We can communicate with _40_ (we) teachers by chatting online and doing voice calls. Sometimes there are even video c

    38、alls. _41_ cool!Since we took classes online at home, there were no teachers around. Still I did a good job. I listened to the teachers _42_ (careful). I did what they said. I took notes and worked _43_ the problems. I always did my homework on time.With the _44_ (teacher) help, the online classes g

    39、oes well. I think we should thank our teachers and also give ourselves a thumb up. And I hope that the virus can _45_ (control) as soon as possible. I hope that we can go back to school.参考答案:1D2B3C4A5B【导语】本文主要介绍了网课质量的决定因素,以及教育部为提高网课效果做出的努力。1细节理解题。根据第一段“The year 2020 was a special one for teachers. H

    40、undreds of thousands of teachers around the world couldnt teach their students face to face in the classroom.”可知,2020年很特别是因为老师们不能在教室里上课。故选D。2细节理解题。根据第一段“The quality of education differed around the world according to the quality of the Internet connections, the level of teachers preparedness and the

    41、ir skills in using the technology. It also depended on what kind of devices students had at home.”可知,网课教育质量取决于网络状况、教师备课程度、教师使用科技产品的技能和学生使用的设备类型,共4点因素。故选B。3细节理解题。根据第二段“The Education Ministry in Malaysia has made a new plan to help poor children.”可知,教育部制定新计划是为了帮助贫困的学生。故选C。4推理判断题。根据第二段“They were happy

    42、they could do well in their lessons without taking the school bus to school.”可知,学生们不用去学校也能做好功课,他们感到很开心,由此推测,学生认为网课是有帮助的。故选A。5主旨大意题。通读全文可知,本文主要介绍了网课质量的决定音素,以及教育部为提高网课效果做出的努力,因此它的主题是教育。故选B。6C7D8B9C10A【导语】本文主要讲述了受新型肺炎影响,教育部推迟开学,为了让学生能持续学习、避免养成坏习惯,推出了在线学习的方式,并简单介绍了线上课程的益处。6细节理解题。根据“However, many parents

    43、 are very worried that putting off the start of school may affect childrens studies.”可知许多家长非常担心推迟开学可能会影响孩子的学习。故选C。7细节理解题。根据“Of course, except for leaning at home, it is also necessary to teach children about health knowledge ”可知除了在家学习之外,也有必要对孩子进行健康知识的教育。故选D。8词义猜测题。根据“the Ministry of Education issued

    44、 a notice on putting off the start time of school in spring 2020”可知,疫情期间教育部推迟了开学时间,也就是学生们在此期间是不能上课的;再结合“but also make them study at home, improve their learning ability, and truly achieve no spension of classes ”可知,让学生们在家上网课提高他们的学习能力,也就是说网课达到了不开学也能“不停课”的效果,所以此处“suspension”表示“停止”的意思。故选B。9细节理解题。根据“and

    45、 online teaching will be given by excellent teachers of the subject, and students can learn at home through computer or mobile network”可知线上教学使得学生们可以在家通过电脑或移动网络自学,也就是说线上教学将帮助学生们学习,C选项符合文意。故选C。10标题归纳题。通读全文可知,本文主要讲述受疫情影响,教育部推出了在线学习的方式,并描述了其益处;结合四个选项可知,A选项“一种在家学习的特殊方式”较符合本文中心大意。故选A。11A12B13D14C15D【导语】本文

    46、是一篇说明文,尽管学校因为疫情被迫关闭,但政府和家长都在想尽办法让学生能继续学习。11细节理解题。根据原文“Mr. Lin has reasons to be worried . He has found his son not being focused because of online games”可知,林先生担心的是儿子在上网课时表现不佳。故选A。12词句猜测题。根据原文“classes could only be given by television”可知,贫困地区缺少网络资源,所以上网课只能通过电视。故“lack”有“缺少”之意,与“are short of”近义,故选B。13细

    47、节理解题。根据原文“Since February 17th, China Education Network, a state-run (国营的) service, has been providing classes every weekday from 8 a.m. to 10 p.m.”可知,贫困地区的孩子可以使用国营的中国教育网上课。故选D。14细节理解题。根据原文“China Education Network, a state-run (国营的) service, has been providing classes every weekday from 8 a.m. to 10

    48、p.m.”可知,国营的中国教育网每个工作日从早上8点到晚上10点提供课程,时长14小时。故选C。15主旨大意题。通读全文可知,本文是一篇说明文,尽管学校因为疫情被迫关闭,但政府和家长都在想尽办法让学生能继续学习。故选D。16to control17off18on19later20mainly21are required22activities23begins24students25to study【导语】本文讲述了在新冠疫情的影响下,中国许多中小学生在网上学习,详细介绍了一些人的观点。16句意:然而,为了控制新型冠状病毒爆发,许多学校推迟了开学时间。control“控制”,根据题干“many

    49、school have put off the start of the term.”可知许多学校推迟了开学,目的是为了控制新型冠状病毒,可见此处填动词不定式作目的状语。故填to control。17句意:然而,为了控制新型冠状病毒爆发,许多学校推迟了开学时间。根据后文可知学校推迟开学,推迟“put off”。故填off。18句意:2月10日,南京的许多学生开始了他们的第一天在线课程,而不是在学校上课。根据“on+具体日期”可知此处填介词on。故填on。19句意:7天后北京的学生开始上网课,3月份上海的学生开始上网课。根据“一段时间+later”一段时间以后。故填later。20句意:据教育部

    50、表示,学生们上课主要是为了复习上学期所学的知识,而不是在网上学习新课程。根据题干“students are taking classes to review what they learned last term”可知此空填副词修饰动词。“main”的副词形式“mainly主要地”。故填mainly。21句意:在线课程要求包括疫情预防、心理健康和教育活动。根据题干可知句子主语是“Online courses”,谓语是“require需要”,结合句意可知主语是谓语动词的承受者,可见此处需用被动语态,结构是be+done;根据前后句可知句子时态是一般现在时,句子主语是复数,be动词用are。故填a

    51、re required。22句意:在线课程要求包括疫情预防、心理健康和教育活动。根据题干“Online courses are required to include epidemic prevention, psychological(心理的) health and education”可知此处指线上课程包含哪些教育活动,此空填名词复数activities“活动”。故填activities。23句意:“所以新学期开始时,学校不应该用网络课程取代课堂教学。”教育部的吕玉刚说道。根据题干可知是when引导的时间状语从句,因主句中谓语含有情态动词“should”,从句时态一般用一般现在时代替一般将

    52、来时,从句主语是“the new term”,为单数,故谓语动词用单数begins“开始”。故填begins。24句意:吕玉刚还呼吁学校不要增加学生的学业负担。根据题干“theirschoolwork burden.”结合句意可知是指学生的学业负担,故用名词复数的所有格students“学生们的”。故填students。25句意:学校不应该让学生长时间在线学习,也不应该学习课程之外的东西。study“学习”根据“ask sb. to do sth.”要求某人做某事,可知此空填动词不定式。故填to study。26turned27their28points29helpful30completel

    53、y31Second32more33a34To35that【导语】本文从作者自己参加网课学习的经历说起,然后主要阐述了在线教育的好处。26句意:每天早上,我打开电脑,登录钉钉上课。根据logged可知,此空也应填动词过去式,故填turned。27句意:我们可以听老师讲课,同时能看到他们的脸庞。they代词,他们。根据空后名词faces可知,这里用形容词性物主代词their修饰名词faces,故填their。28句意:对我来说,在线教育有很多优点。point名词,“点”。空前有many修饰,point是可数名词,所以这里用point的复数形式,故填points。29句意:首先,它很简单,也很有帮助

    54、。根据空前easy和and可知,and连接的前后两个词,词性要一致,所以这里也用形容词;所以用help的形容词helpful“有帮助的”,故填helpful。30句意:如果我不理解(其中)任何部分,我可以一遍又一遍地看,直到完全理解。此空修饰动词understand,应填副词completely“完全地”,故填completely。31句意:第二,老师们可以在网上选择合适的视频课程让我们学习。根据上文First和下文Third可知,这里是介绍在线教育的第二个优点;这里用two的序数词second,注意句首字母大写,故填Second。32句意:这给我们提供了比以前更多的学习方法。根据句意和空后t

    55、han可知,这里用比较级;many的比较级是more,故填more。33句意:例如,我曾经和我的三个同学讨论了一道非常难的数学题。此处表示“一道数学题”,表泛指,且very是以辅音音素开头的,故填a。34句意:令我感到惊讶的是,我们每个人都找到了解决这个问题的方法。to oness surprise“令某人惊讶的是”,固定搭配,故填To。35句意:这段经历是如此特别,我们永远不会忘记。根据“The experience is so special we will never forget. ”可知,经历如此特别,以至于不会忘记,sothat“如此以至于”引导结果状语从句,故填that。36fa

    56、ster37of38love39using40our41How#So42carefully43out44teachers#teachers45be controlled【导语】本文介绍了新冠肺炎期间作者上网课的情况。36句意:现在在中国的一些地方,由于新型冠状病毒的传播速度比以前更快,学生们不得不在网上学习。根据“than”可知要用比较级faster表示“更快”。故填faster。37句意:我还记得,寒假结束后,我们在学校学习了一个多星期,因为新冠肺炎疫情,我们不得不在家上网络课。because of“因为”,固定搭配。故填of。38句意:总之,我爱上了它。fall in love with“

    57、爱上”,固定搭配。故填love。39句意:在屏幕上,我们的老师使用PPT授课。介词by后接use的动名词形式using。故填using。40句意:我们可以通过在线聊天和语音通话与老师交流。根据“teachers”可知要用形容词性物主代词our表示“我们的”,修饰名词,故填our。41句意:多酷啊!根据“. cool!”可知是感叹句,中心词是形容词,用“How+形容词”结构,或用so表示“如此,这么”,修饰形容词cool。故填How/So。42句意:我认真听老师讲课。此处用careful的副词形式carefully表示“认真地”,修饰动词。故填carefully。43句意:我做了笔记,解决了这些问题。work out“解决”,固定搭配。故填out。44句意:在老师的帮助下,在线课程进行得很顺利。with ones help“在某人的帮助下”,用teacher的单数所有格或复数所有格均可。故填teachers/teachers。45句意:希望疫情能尽快得到控制。主语“the virus”与动词control之间是动宾关系,此处用含情态动词的被动语态,其结构为can be done,control的过去分词controlled。故填be controlled。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:27 疫情下的网课-2023年中考英语新热点时文阅读.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-770459.html
    相关资源 更多
  • 人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“有关化学之最”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“实验室常见的仪器及使用”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“地壳中元素的分布与含量”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“反应类型的判定”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”质量检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”能力提升检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学相关人物及贡献”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”过关检测题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的研究领域和用途”练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本知识”应用练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学的基本常识”应用达标练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”过关检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质的差别及应用”知识归纳练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“化学性质与物理性质差别及应用”能力提升练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”达标检测练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx人教版九年级化学:“几种常见的与化学有关的图标”知识拓展练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx人教版九年级化学(上)专题化学用语练习题(无答案).docx
  • 人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx人教版九年级化学(上册)说课--氧气的实验室制取与性1.docx
  • 人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx人教版九年级化学(上册)氧气的性质探究实验说课设计.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx人教版九年级化学第四单元课题4《化学式与化合价》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx人教版九年级化学第四单元课题3《水的组成》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx人教版九年级化学第四单元课题2《水的净化》.docx
  • 人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx人教版九年级化学第四单元课题1《爱护水资源》.docx
  • 人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx人教版九年级化学第六单元课题3《二氧化碳和一氧化碳》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1