分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 23

类型Unit 3 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:781357
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:23
  • 大小:150.45KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练人教版2019 单元 错综 练习 2022 2023 学年 英语 选择性 必修 一册 难点 易错题 精练
    资源描述:

    1、Unit 3单元易错综合练习(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)注意事项:1本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2回答第卷时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。写在本试卷上无效。3回答第卷时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。4考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共30分,略)第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    2、AThe protected lands of the National Parks are some of the most amazing destinations within the United States to view some spectacular pieces of nature. Many of these parks have fun family-friendly activities, making them great destinations for holidays and summer break.Olympic National Park, WAOlym

    3、pic National Park is a great destination for families to explore the wild beauty. At this park, visitors will find beautiful beaches, a rain forest, mountains and more. Children will love the wild coastline, with amazing beaches, and a lot of fascinating sea life. The whole family will love the many

    4、 hiking trails, the wild beauty of the beaches throughout the park, and the wildlife within the forest and mountains.Yellowstone National Park, WYYellowstone National Park is the nations first national park. Visitors can start at one of the Visitor Centers to learn about the abundant wildlife of Yel

    5、lowstone. Children will love keeping an eye out for elk and bison while driving and hiking through the park.Cape Hatteras National Seashore, NCLocated on North Carolinas Outer Banks, the Cape Hatteras National Seashore is an amazing destination for recreating, relaxing and much more. The seashore ha

    6、s many beautiful beaches for the whole family to explore and enjoy. Visitors can spend vacation time searching for shells, birding, kayaking, hiking and more. The Outer Banks are also an excellent spot to go windsurfing, especially on Hatteras Island.Glacier National Park, MTGlacier National Park wa

    7、s the tenth national park created in the nation. The park offers visitors the opportunity to explore the amazing wilderness of Montana, through biking, hiking, camping, backpacking, boating and more. The best time of year to visit is the early summer, the region is snowy in the winter and hot in the

    8、 summer.1What can you do in Olympic National Park?AVisit the park by car.BGo boating in the park.CTake a camp trip there.DEnjoy attractive sea life.2Which national park has the longest history in America?AOlympic National Park.BYellowstone National Park.CCape Hatteras National Seashore.DGlacier Nati

    9、onal Park.3What do Olympic National Park and Cape Hatteras National Seashore have in common?ABoth have beautiful beaches.BBoth offer bird-watching.CBoth are in the same island.DBoth provide windsurfing.BYou are drinking plastic,Im drinking plastic and were all drinking plastic.Bottled water drinkers

    10、 may be drinking the most plastic of all.A new study released by Orb Media evaluates that on average,a liter of bottled water from big brands like Dasani,Aquafina,and Nestle,contains roughly 10.4 tiny plastic bits.The world drinks them in swiftly,consuming roughly a million plastic bottles a minute,

    11、as The Guardian evaluates.Aquafina and Dasani both said that their bottled water is tested on strict standards.Nestle said the company hasnt found microplastics in its water bottles beyond a “trace(微量)level”.Evian did not immediately respond to a request for comment.In our modern,plastic-filling wor

    12、ld,these little plastic bits-many thinner than a human hair-seem to be very common everywhere.We dont know exactly what these plastic parts are doing to our bodies,but were drinking them in anyway.Thats an alarming possibility,because in the ocean,these little plastics are doing harmful things to fi

    13、sh.In some species,theyre even slowing down growth and reproduction.While there isnt clear evidence yet that the plastics in single-use water bottles can increase cancer risk,we know that bottles containing a chemical called Bisphenol A(BPA) do.The hard BPA plastics in certain reusable water bottles

    14、 can lead to higher risks of breast cancer,and other diseases.And a few studies suggest the softer kinds of single-use water bottles can have similar chemicals inside.The tiny plastic bits arent just in our bottles.They come out of our taps,too.The tiny plastics are also swimming in the seas and dis

    15、turbing the way fish eat.In some countries,microplastics are even slipping into the salt markets.Even Dasani wrote in its statement:“Its clear the world has a problem with plastic waste.”4What can we infer about Evian?AIt is a social medium.BIt produces a chemical.CIt can be a plastic bottle.DIt can

    16、 be a water company.5What does the author intend to do in Paragraph 3?ADescribe basic facts about plastics.BFocus on the potential danger of plastics.CDiscuss the living conditions of fish.DIllustrate the part plastics are playing.6What does the authors attitude towards microplastics sound?AAnxious.

    17、BPositive.CDisappointed.DUncaring.7What can be a suitable title for the text?AHeres What Microplastics in Bottled Water Do.BBottled Water Does Harm to the Environment.CThe Importance of Recycling Water Bottles.DSpecies Are Suffering From Microplastics.CDue to climate changes, Arctic ice is breaking

    18、up earlier in the spring, and its area is decreasing. This is creating problems for polar bears that make their homes off northern Alaska and in Hudson Bay.Polar bears off Alaska normally hunt and raise their young on ice sheets that float on the ocean. But as the ice has melted, the polar bears hav

    19、e been forced to spend more time on land. There, they have begun to frequent beaches, feeding on the remains of whales caught by native hunters. For polar bears, this food is less nutritious than seals that they normally catch on ice sheets. The shrinking (减少) ice has also forced more polar bears in

    20、to the ocean. In the past, they only had to swim short distances between ice sheets. But as the ice has shrunk, polar bears have been forced to swim longer and longer distances in the open ocean. This poses a severe danger during rough weather, and an increasing number of drowned polar bears have be

    21、en observed.In Hudson Bay, the ice breaks up three weeks earlier in the spring now than it did 20 years ago. Polar bears on Hudson Bay fast (绝食) during the summer, waiting for ice to form in the fall to hunt. Every year, the summer gets longer, and the bears get skinnier. Over the past 25 years, the

    22、 average weight of the female bears has dropped 68 kg. This loss affects their ability to reproduce, and already the number of births has dropped by 15 percent. Unless the bears can learn to survive these climate changes, these giants of the ice may one day disappear.8What is Arctic ice doing earlie

    23、r each year?AIts freezing.BIts hardening.CIts melting.DIts expanding.9What is true of polar bears that are spending more time on land in Alaska?ATheir young are dying.BTheir diet is changing.CTheir health is improving.DTheir families are growing.10What does the writer imply about female polar bears

    24、in Hudson Bay?AThey are having fewer young now.BThey suffer from various sicknesses.CThey dont need stronger protection.DThey cant find enough good males.11In which publication would you most likely find this passage?AMedical News.BSociety Today.CWildlife JournalDDesign Magazine.DIn 2016, China rele

    25、ased guidelines forbidding weird(古怪的) construction, shifting their focus to the “economic, green and beautiful”. Now a new plan certainly fits the billLiuzhou Forest City, designed by the Italian firm Stefano Boeri Architetti, will be under construction in southern China.The 175hectare, selfcontaine

    26、d neighborhood will contain more than 70 buildingsincluding homes, hospitals, hotels, schools and officesall of which will be covered with 40, 000 trees and almost a million plants.This is the first experiment of the urban environment thats really trying to find a balance with nature.The idea behind

    27、 the project is to combine as many plants with the architecture as possible. The plants are expected to absorb almost 10, 000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year, and produce 900 tons of oxygen a year, while also decreasing the air temperature and providing a new habitat for di

    28、splaced wildlife. Solar panels(控制板) on the roofs will collect renewable energy to power the buildings.The project comes on the heels of Stefano Boeri Architettis Vertical Forest, two residential towers in Milan covered in the equivalent(等同物) of five acres of forest.“We started to imagine if it was p

    29、ossible to create an urban environment by planting many trees in the city, ”Boeri said. China, in his eyes, provided the perfect background for such an ambitious project.But the projects completion is a long way off.Construction is set to begin in 2020.Boeri said there is still a lot of planning and

    30、 research required before a projected completion date can be set. He remains, however, optimistic about the project, and confident about its aim. “I really think that bringing forests into the city is a way to reduce climate change, ”he said.12What can be concluded from the first two paragraphs?AA b

    31、an will be stopped quickly.BAn Italian company will pay for the new plan.CA new neighborhood will satisfy the guidelines.DAll strange buildings in China have been torn down.13What benefit will this project bring about?APurifying the air around.BControlling the climate of the area.CProviding habitats

    32、 for all the wildlife.DSupplying solar energy to the world.14Which of the following can replace the underlined part in Paragraph 4?ALooks like.BFollows.CDiffers from.DEquals.15What is the text mainly about?AA future forest city.BLiuzhous development.CChinas citybuilding policy.DHow to change a citys

    33、 climate.第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。The Hotel Wake-up Call Gets PersonalHeres a wake-up call: The hotel front desk will do one better than ringing your phone in the morning. Theyll send an actual human being to your room. Dont worry. They wont come in and kiss

    34、 you good morning. _16_Never mind that most travelers nowadays have smart phones with built-in alarm clocks. _17_ Here are some examples. At the Wolcott Hotel, if a wake-up call is unanswered, they will send an employee to your door. At Las Ventanas al Paraiso, an employee shows up at your room to w

    35、ake you up with tea, coffee and breakfast bread. At the Mandarin Oriental, a person rather than an automated system will call to wake you up. _18_Hotels have always taken the wake-up call seriously. _19_ If you dont get your call within five minutes of the requested time, you wont have to pay for yo

    36、ur room. Travelers, too, still want to have an option of a wake-up call. A study of 285 guests at Crown Plaza found that 53% considered a wake-up call very important._20_ In the late 1980s, hotels turned to automated systems. Then all youd get was a ring and silence. In the ever-competitive race for

    37、 loyal customers, however, many hotels are now getting creative with the wake-up call. Some hotels even have recordings of celebrity voices. And more hotels will go back to the old in-person system of wake up calls.ABut they might bring you coffee.BIf you dont answer, youll get a wake-up knock.CCrow

    38、n Plaza, for instance, has a wake-up call guarantee.DBut the wake-up call became less personal over the years.EThe hotel gets 15 to 30 requests for wake-up calls each day.FThe human wake-up call is a way to personalize a guests stay.GSome guests sleep through the call, while others turn their phone

    39、ringers off.第三部分 语言运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Troy longed to be a professional basketball player. He had loved the _21_ ever since he was a small child. He was also very skilled. However, he had one small _22_. He was very short. Although his school c

    40、oach had suggested that he would never _23_ it in the professional leagues, he _24_ to give up on his dream.Troy had several _25_ tries at professional clubs. Then he went to a club in Los Angeles and _26_ the coach for a try. As usual, he was refused.“But you havent even given me a(n) _27_ ,” said

    41、Troy.“Why should I?” asked the coach.“Because one day I am going to be the best player in the world _28_ I will be able to help you out,” Troy replied seriously.The coach smiled at the _29_ of the answer.“Alright kid,” he said.Troy took part in a short practice match and the coach was _30_ at his sk

    42、ills.“You _31_ have a lot of talent,” he said.After two short years, Troy was a regular for the _32_ and had even won the award as the team s most valuable player. _33_ with Troys help, the team wasnt winning many games and the coach was said to be close to losing his _34_ . It was before a game aga

    43、inst the New York team that he called Troy into his office for a discussion.“I have heard that if we lose tonight then I will be replaced as coach,” he told Troy. “I need you to carry the team and win the game. Do you remember your _35_ before I signed you?Troy nodded. He went on to play the game of

    44、 his life that evening. The team won the game and won every game that was left that season.21AtaskBclassCsportDplace22AdoubtBproblemCdreamDreason23AchangeBlearnChearDmake24AtriedBregrettedCrefusedDfeared25AunsuccessfulBmeaningfulCunfairDcareless26AfoundBaskedCforcedDconsidered27AchoiceBinstructionCs

    45、uggestionDchance28AandBbutCifDas29AinfluenceBconfidenceCinterestDshortness30AannoyedBdisappointedCpuzzledDsurprised31AcertainlyBusuallyCfinallyDpossibly32AprogramBpartyCclubDschool33AAgainBAlmostCEvenDOnly34AmoneyBjobCteamDpatience35ApromiseBpurposeCadviceDsecret第二节(共10小题;每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文,在空白处

    46、填入 1个适当的单词或括号内单词的正确形式。In the remote far north of Sweden in Sarek National Park, I wake up to the sound of the wind _36_ (buffet) the cloth of my tent.At 7:30 am, I leave my tent.Standing at _37_edge of the mountain, I see the Rapa River flow through the valley below.Once _38_(cover) by vast sheets o

    47、f ice, Sareks mountains are home to the Sami, _39_ are the native residents of the park.The Sami lived on reindeer, moved with them, and_40_(accompany) them for hundreds of years.Today, most Sami have left their ancient _41_(cottage) in the mountain valleys and live a modern life in villages near Sa

    48、rek instead.To keep its natural state, apart _42_ the Sami, no one is allowed to live in Sarek, and all new _43_ (develop) is banned within the park boundaries.It _44_(hope) that Sarek National Park will always remain _45_(nature) and beautiful.第四部分 写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)46请根据以下要点,写一篇80词左右的英语短文介绍香

    49、港海洋公园。香港海洋公园,位于香港的南部,是一个著名的主题公园。面积超过87万平方米,是世界上最大的海洋公园之一,有40多年的历史,是亚洲主要的旅游景点之一;是香港最受人们甚欢的公园。每年吸引了大量的世界游客。游客可以体验惊险之旅和观看各种表演。香港海洋公园还为它提供的教育项目而自豪。_第二节(满分25分)47阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。A few years ago, the company I worked for sent my wife and me to live in New York for a year. Ive always lo

    50、ved running, so I was really happy when I found out I lived next to Central Park. This meant that every morning I could go for a run before I went to work.Because a lot of people had told me to be careful of robbers in the park, so usually I didnt take anything with me. How could they rob me if I di

    51、dnt have anything? But one morning, my wife gave me a $ 10 bill and asked me to buy some bread on the way.It was a beautiful morning and the park was quiet with very few people walking or jogging (慢跑)around. While I was running through the park, another jogger knocked into me. He apologized and cont

    52、inued running. For a while, I didnt think too much of it. However, when I noticed the wide path where I was running, I thought it was kind of strange. The warning of robbers in the park occurred to me. “It could have been a robber!” I suddenly became alarmed, so I checked my pocket and found that th

    53、e money was missing. Without thinking twice, I ran after that jogger. I finally caught up and held him by the arm. I shouted, “Give me the $ 10 bill! Now!” I am not usually a hot-headed(性急的) person, but I got really angry this time. I couldnt believe the robbery was actually happening to me. Filled

    54、with anger, I shook my fist at him. This seemed to frighten him. He quickly put his hand in his pocket and gave me the money. Then he ran away as fast as he could.I bought the bread and went home. As soon as I got home, I couldnt wait to tell my wife my story. “You wont believe what happened to me,”

    55、 I started with pride. She immediately stopped me, “I know, you left the money for the bread on the kitchen table.”注意:1. 续写词数应为150左右;2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Paragraph1Looking at the money on the table, I stood there, shocked. _Paragraph 2:For several days, I waited at the same spot. _参考答案:1D2B3A【解析】【分析

    56、】这是一篇说明文。国家公园的保护区是美国境内一些最令人惊叹的景点,可以观赏到一些壮观的自然景观。文章主要介绍了美国四个著名的国家公园。1细节理解题。根据第二段中At this park, visitors will find beautiful beaches, a rain forest, mountains and more. Children will love the wild coastline, with amazing beaches, and a lot of fascinating sea life.可知在这个公园里,游客会发现美丽的海滩、雨林、山脉等等。孩子们会喜欢自然的海

    57、岸线,令人惊叹的海滩,和许多迷人的海洋生物。由此可知,你能在奥林匹克国家公园享受迷人的海洋生活。故选D。2细节理解题。根据第三段中Yellowstone National Park is the nations first national park.可知黄石国家公园是美国第一个国家公园。由此可知,黄石国家公园是美国历史最悠久的国家公园。故选B。3细节理解题。根据根据第二段中At this park, visitors will find beautiful beaches, a rain forest, mountains and more.可知在这个公园里,游客会发现美丽的海滩、雨林、山脉

    58、等等。以及倒数第二段中Located on North Carolinas Outer Banks, the Cape Hatteras National Seashore is an amazing destination for recreating, relaxing and much more.可知位于北卡罗来纳州的外海岸,哈特拉斯角国家海滩是一个令人惊叹的目的地,娱乐,放松和更多。由此可知,奥林匹克国家公园和哈特拉斯角国家海岸共同之处在于都有美丽的海滩。故选A。4D5B6A7A【解析】【分析】这是一篇说明文。这篇文章主要讲述我们都在食入塑料微粒,尤其塑料瓶装水,给我们生命健康带来极大

    59、危害,呼吁人们重视塑料废物的处理问题。4推理判断题。根据第二段第一句“A new study released by Orb Media evaluates that on average,a liter of bottled water from big brands like Dasani,Aquafina,and Nestle,contains roughly 10.4 tiny plastic bits.( Orb Media发布的一项新研究评估称,达萨尼(Dasani)、Aquafina和雀巢(Nestle)等大品牌的瓶装水平均每升含有大约10.4个塑料微粒。)”可知,Dasani,

    60、Aquafina,以及Nestle是 big brands,即生产瓶装水的大品牌大公司。这些公司关于它们各自水中的塑料微量元素作出了不同的回应,而从本段最后一句的“Evian did not immediately respond to a request for comment.( Evian没有立即回应记者的置评请求)”可以推断出,Evian也和前面的Nestle一样是生产水的公司。故选D项。5推理判断题。根据第三段的内容,尤其是“We dont know exactly what these plastic parts are doing to our bodies,but were d

    61、rinking them in anyway.( 我们不知道这些塑料微粒对我们的身体有什么影响,但我们无论如何都会饮用它们)”以及本段最后两句“Thats an alarming possibility,because in the ocean,these little plastics are doing harmful things to fish.In some species,theyre even slowing down growth and reproduction.(这是一种令人担忧的可能性,因为在海洋中,这些小塑料正在对鱼类造成伤害。在一些物种中,它们甚至会减缓生长和繁殖)”

    62、可知,作者在这一段讲的是 potential danger of plastics塑料可能的危害。故选B项。6推理判断题。从文章中第三段“We dont know exactly what these plastic parts are doing to our bodies,but were drinking them in anyway.Thats an alarming possibility,because in the ocean,these little plastics are doing harmful things to fish.In some species,theyre

    63、 even slowing down growth and reproduction.( 我们不知道这些塑料微粒对我们的身体有什么影响,但我们无论如何都会饮用它们,这是一种令人担忧的可能性,因为在海洋中,这些小塑料正在对鱼类造成伤害。在一些物种中,它们甚至会减缓生长和繁殖)”类似alarming possibility, cancer risk, disturbing这样的词可以看出,作者对塑料微量元素感到很焦虑。故选A项。7主旨大意题。根据首段“You are drinking plastic,Im drinking plastic and were all drinking plastic

    64、.Bottled water drinkers may be drinking the most plastic of all.(你喝塑料饮料,我喝塑料饮料,我们都喝塑料饮料。饮用瓶装水的人可能喝的塑料饮料最多。)”可知,这篇文章主要讲述我们都在食入塑料微粒,尤其塑料瓶装水,给我们生命健康带来极大危害。所以短文的最佳标题为“塑料瓶装水中含塑料微粒”。故选A项。8C9B10A11C【解析】【分析】这是一篇说明文。本文讲述了气候变化对于北极熊的生存及繁殖带来的不利影响。8细节理解题。根据第一段“Due to climate changes, Arctic ice is breaking up ea

    65、rlier in the spring”可知,由于气候变化,北极的冰在春天的早些时候融化。故选C。9细节理解题。根据第二段“Polar bears off Alaska normally hunt and raise their young on ice sheets that float on the ocean. But as the ice has melted, the polar bears have been forced to spend more time on land. There, they have begun to frequent beaches, feeding

    66、on the remains of whales caught by native hunters.(远离阿拉斯加的北极熊通常在漂浮在海洋上的冰原上捕食和养育它们的幼仔。但随着冰的融化,北极熊不得不在陆地上待更长的时间。在那里,它们开始频繁地出现在海滩上,以当地猎人捕捉到的鲸鱼残骸为食。)”可知,北极熊正常情况下吃在冰面上可以捕捉到的海豹,但现在由于冰的减少,它们只能以当地猎人捕捉的鲸的残余物为食了。所以北极熊的饮食发生了改变。故选B。10推理判断题。根据最后一段“Over the past 25 years, the average weight of the female bears ha

    67、s dropped 68 kg. This loss affects their ability to reproduce, and already the number of births has dropped by 15 percent.(在过去的25年里,母熊的平均体重下降了68公斤。这种损失影响了它们的繁殖能力,生育数量已经下降了15%。)”可知,因为北极熊的出生率已经下降了15%,所以作者提到雌性北极熊是想告诉我们,雌性北极熊现在生育的孩子越来越少。故选A。11推理判断题。通读全篇,并结合第一段“This is creating problems for polar bears t

    68、hat make their homes off northern Alaska and in Hudson Bay.(这给居住在阿拉斯加北部和哈德逊湾的北极熊带来了麻烦。)”可以发现文章叙述的是全球气候的变化给北极熊带来的负面影响,而北极熊属于野生动物,所以推断这篇文章最有可能摘自野生动物杂志。故选C。12C13A14B15A【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了“柳州森林城”是意大利著名建筑设计师Stefano Boeri参与设计的作品,将在中国南方开始建设;该小区设计的理念为“经济,绿色,美观”,其设计将引领世界潮流。12推理判断题。根据第一段In 2016, China rele

    69、ased guidelines forbidding weird(古怪的) construction, shifting their focus to the “economic, green and beautiful”. Now a new plan certainly fits the billLiuzhou Forest City, designed by the Italian firm Stefano Boeri Architetti, will be under construction in southern China.可知2016年,中国发布了禁止怪异建设的指导意见,将重点

    70、转向了“经济、绿色和美丽”。现在,一个新的计划当然符合这个计划柳州森林城,由意大利的Stefano Boeri Architetti公司设计,将在中国南部建设。由此可推知,新社区将符合建筑准则。故选C。13细节理解题。根据第三段中The plants are expected to absorb almost 10, 000 tons of carbon dioxide and 57 tons of pollutants per year, and produce 900 tons of oxygen a year, while also decreasing the air temperat

    71、ure and providing a new habitat for displaced wildlife.可知这些植物预计每年能吸收近10000吨二氧化碳和57吨污染物,产生900吨氧气,同时还能降低空气温度,为流离失所的野生动物提供新的栖息地。据此可知,该项目能净化空气。故选A。14词义猜测题。根据后文Stefano Boeri Architettis Vertical Forest, two residential towers in Milan covered in the equivalent(等同物) of five acres of forest.可知该项目紧随Stefano

    72、Boeri Architetti的“垂直森林”项目而来,这是米兰的两座住宅塔楼,覆盖了相当于5英亩森林的面积。据此可推知,画线部分意为“紧跟”。A. Looks like.看起来像;B. Follows.跟随;C. Differs from.不同于;D. Equals.平等。故选B。15主旨大意题。根据第一段In 2016, China released guidelines forbidding weird(古怪的) construction, shifting their focus to the “economic, green and beautiful”. Now a new pla

    73、n certainly fits the billLiuzhou Forest City, designed by the Italian firm Stefano Boeri Architetti, will be under construction in southern China.可知2016年,中国发布了禁止怪异建设的指导意见,将重点转向了“经济、绿色和美丽”。现在,一个新的计划当然符合这个计划柳州森林城,由意大利的Stefano Boeri Architetti公司设计,将在中国南部建设。结合本文主要介绍了一个未来的城市建筑规划,即这篇文章的主要内容是未来的森林城市。故选A。16

    74、A17F18B19C20D【解析】【分析】本文是说明文。文章介绍了酒店的叫醒电话服务正变得更加个性化。16根据上文Theyll send an actual human being to your room. Dont worry. They wont come in and kiss you good morning.(他们会派一个人去你的房间。别担心。他们不会进来吻你道早安)可知,A项:But they might bring you coffee.(但是他们可能会给你带咖啡来)与前句They wont come in and kiss you good morning.形成转折关系,符合

    75、文意。故选A。17根据下文Here are some examples. At the Wolcott Hotel, if a wake-up call is unanswered, they will send an employee to your door.(下面是一些例子。在沃尔科特酒店,如果叫醒电话无人接听,他们会派一名员工到你的门口)可知,F项:The human wake-up call is a way to personalize a guests stay.(真人叫醒服务是一种个性化客人入住的方式)符合文意。故选F。18根据上文At the Mandarin Orienta

    76、l, a person rather than an automated system will call to wake you up.(在文华东方酒店,叫醒你的是一个人,而不是一个自动系统)及列举的其他酒店的做法可知,如果你不接叫醒电话,会有人亲自去叫醒你。B项:If you dont answer, youll get a wake-up knock.(如果你不接电话,就会有人来叫醒你)符合文意。故选B。19根据下文A study of 285 guests at Crown Plaza found that 53% considered a wake-up call very impo

    77、rtant.(一项对皇冠假日酒店285名客人的调查发现,53%的人认为叫醒电话非常重要)以及上文Hotels have always taken the wake-up call seriously.(酒店总是认真对待叫醒电话。)可知,此处在介绍皇冠假日酒店的做法。C项:Crown Plaza, for instance, has a wake-up call guarantee.(例如,皇冠假日酒店(Crown Plaza)就提供叫醒服务保证)符合文意。故选C。20根据下文In the late 1980s, hotels turned to automated systems. Then

    78、all youd get was a ring and silence.(20世纪80年代末,酒店转向了自动化系统。你只会得到一个电话和一片寂静)可知,在过去,叫醒服务转向自动化系统,顾客只会收到一个电话,不会有人亲自来叫醒你。D项:But the wake-up call became less personal over the years.(但多年以来,这种叫醒电话变得不那么个性化了)符合文意。故选D。【点睛】七选五题型主要考查上下文的理解与推断,虽然文章整体难度一般低于阅读理解,但是却给很多同学造成了很大的心理障碍。在这里提醒同学们,首先要克服心理障碍,同时要注意方式方法。其次,注意设

    79、空前后的句子,因为这些句子之间是顺承和联系的,所有一定要联系和理解上下文的语境。例如第4小题,根据下文A study of 285 guests at Crown Plaza found that 53% considered a wake-up call very important.(一项对皇冠假日酒店285名客人的调查发现,53%的人认为叫醒电话非常重要)可知,此处在介绍皇冠假日酒店的做法。C项Crown Plaza, for instance, has a wake-up call guarantee.(例如,皇冠假日酒店(Crown Plaza)就提供叫醒服务保证)符合文意。其中原文

    80、中的Crown Plaza与C选项中的Crown Plaza相对应。故选C。21C22B23D24C25A26B27D28A29B30D31A32C33C34B35A【解析】【分析】本文是记叙文。虽然Troy没有身高优势,然而他从没放弃追逐自己职业篮球运动员的梦想。最后,功夫不负有心人,Troy不仅成为球队最有价值球员,而且还带领自己的球队不断走向成功。21考查名词词义辨析。句意:他从小就热爱这项运动。A.task 任务;B.class 班级;C.sport 运动;D.place地方。 可根据上一句中的be a professional basketball player,可知,Troy热爱篮

    81、球这项“运动”。故选C。22考查名词词义辨析。句意:然而,他有一个小问题。A.doubt 怀疑;B.problem 问题;C.dream梦想;D.reason理由。根据下一句He was very short.可知,这是Troy的“麻烦”。故选B。23考查动词词义辨析。句意:尽管他的学校教练曾暗示他永远不会在职业联赛中取得成功,但他拒绝放弃自己的梦想。A.change 改变;B.learn 学习;C. hear 听见;D.make制造。根据语境可知,Troy的教练认为他永远不可能进篮球职业联盟。故选D。24考查动词词义辨析。句意:尽管他的学校教练曾暗示他永远不会在职业联赛中取得成功,但他拒绝放

    82、弃自己的梦想。A.tried尝试;B.regretted 后悔;C. refused拒绝;D.feared害怕。根据下文Troy在职业俱乐部的尝试可知,他“拒绝”放弃自己的篮球梦想。故选C。25考查形容词词义辨析。句意:Troy在职业俱乐部做了几次失败的尝试。 A.unsuccessful 不成功的;B.meaningful有意义的;C.unfair 不公平的;D.careless粗心的。根据下文中的As usual, he was refused.可知,Troy尝试了几家俱乐部,但都不成功。故选A。26考查动词词义辨析。句意:然后他去了洛杉矶的一家俱乐部,请教练试一试。A.found 发现;

    83、B.asked 问;请;C.forced 强迫;D.considered考虑。根据Troy想进职业联盟的语境可知,他去了洛杉矶一家俱乐部,请教练试一试。故选B。27考查名词词义辨析。句意:可你还没给我机会呢 A.choice 选择;B.instruction 指令,命令;C.suggestion 建议;D.chance 机会。根据上文中的he was refused.可知,Troy认为教练没有给他“机会”,就拒绝了他。故选D。28考查连词词义辨析。句意:因为有一天我会成为世界上最好的球员,我就能帮助你。A.and 和;B.but 但是;C.if 如果;D.as由于。 “我将成为世界上最棒的球员

    84、”和“我将帮你解决难题”之间是并列关系。故选A。29考查名词词义辨析。句意:教练对这个自信的回答笑了。A.influence影响;B.confidence自信;C.interest兴趣;D.shortness不足,简略。 根据上文中的I am going to be the best player in the world可知,Troy的回答很“自信”。故选B。30考查形容词词义辨析。句意:Troy参加了一场短期的练习赛,教练对他的技术感到惊讶。A.annoyed 恼怒的;B.disappointed 感到失望的;C.puzzled 困惑的;D.surprised 感到惊讶的。根据第11空后的

    85、have a lot of talent可知,教练对他的技能感到“惊讶”。故选D。31考查副词词义辨析。句意:你确实很有天赋。A.certainly 当然;B.usually 通常;C.finally最后; D.possibly很可能。 根据下文Troy成为俱乐部的正式球员及其出色表现可知,教练“惊叹”于Troy的球技,称赞他“确实”有才能。故选A。32考查名词词义辨析。句意:短短两年之后,Troy成了俱乐部的常客,甚至还获得了球队最有价值球员的称号。A.program项目;B.party 聚会;C.club 俱乐部;D.school学校。根据上文中的he went to a club in

    86、Los Angeles可知此处介绍Troy加入洛杉矶这家“俱乐部”的情况。故选C。33考查副词词义辨析。句意:即使有Troy的帮助,球队也赢不了多少比赛,据说教练也差点丢了工作。A.Again 又,再;B.Almost 几乎;C.Even甚至;D.Only仅仅。 根据本句中的the team wasnt winning many games可知,“即便”在Troy的帮助下,球队也没有赢得太多的比赛。Even在此用来加强出乎意料的语气。故选C。34考查名词词义辨析。句意:即使有Troy的帮助,球队也赢不了多少比赛,据说教练也差点丢了工作。A.money 钱;B.job 工作;C.team队;D.

    87、patience耐心。根据常识联想,球队接连输球,教练“离走人”不远了。故选B。35考查名词词义辨析。句意:你还记得我签你之前你的承诺吗? A.promise 许诺;B.purpose 目的;C.advice建议;D.secret秘密。上文中第8空后的I will be able to help you out,可知,这是对教练的“承诺”。故选A。36buffeting37the38covered39who40accompanied41cottages42from43development44is hoped45natural【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了瑞典北部的沙雷克国家公

    88、园,文章介绍了国家公园内的自然景观和当地居民的情况。36考查非谓语动词。句意:在瑞典遥远的北部沙雷克国家公园,我醒来时听到风拍打帐篷布的声音。分析句子结构buffet在句中应用非谓语动词形式,与逻辑主语wind构成主动关系,故应用现在分词作状语。可知故填buffeting。37考查冠词。句意:站在山崖边,我看到拉帕河从下面的山谷中流过。结合句意表示“在的边缘”短语为at the edge of。故填the。38考查省略句。句意:沙雷克山曾经被大片的冰层覆盖,现在成了萨米人的家,萨米人是公园的当地居民。在once引导的时间状语从句中,当从句主语和主句主语一致且从句含有be的某种形式时,可省略从句

    89、的主语和be,本句的完整形式为:Once Sareks mountains were covered by vast sheets of ice,相当于省略了Sareks mountains were,故填covered。39考查定语从句。句意:沙雷克山曾经被大片的冰层覆盖,现在成了萨米人的家,萨米人是公园的当地居民。此处为非限制性定语从句修饰先行词Sami,先行词在从句中作主语,指人,故应用关系代词who引导,that不能引导非限制性定语从句。故填who。40考查动词时态。句意:萨米人以驯鹿为食,和驯鹿一起迁徙,并陪伴驯鹿数百年。根据上文“The Sami lived on reindeer

    90、, moved with them, and”可知描述过去发生的事情应用一般过去时。故填accompanied。41考查名词的数。句意:今天,大多数萨米人离开了他们在山谷中的古老小屋,转而在沙雷克附近的村庄里过着现代生活。cottage为可数名词,根据上文their可知数量不止一个,应用复数。故填cottages。42考查介词。句意:为了保持它的自然状态,除了萨米人,任何人都不允许住在沙雷克,所有新的开发都禁止在公园边界内进行。结合句意表示“除了”短语为apart from。故填from。43考查名词。句意:为了保持它的自然状态,除了萨米人,任何人都不允许住在沙雷克,所有新的开发都禁止在公园边

    91、界内进行。空处作主语,表示“开发”应用名词development,表抽象概念,不可数。故填development。44考查固定句型。句意:人们希望沙雷克国家公园将永远保持自然而美丽。句型it be hoped that表“人们希望”,此处描述客观事实用一般现在时,主语为it,谓语动词用单数。故填is hoped。45考查形容词。句意:人们希望沙雷克国家公园将永远保持自然而美丽。remain为系动词,后跟形容词natural作表语。故填natural。46Hong Kong Ocean Park, a famous theme park, is situated in the southern

    92、side of Hong Kong. As one of the largest marine parks in the world, it covers more than 870,000 square meters.With a history of more than 40 years, Ocean Park has become one of the major tourist attractions in Asia. It is Hong Kongs favourite park, which attracts many visitors from all over the worl

    93、d. Visitors can not only experience adventurous trips but also enjoy a broad variety of shows. The park also takes pride in its educational programs as well.【解析】【分析】本篇书面表达属于说明文,要求写一篇短文,介绍香港海洋公园。【详解】第一步:审题:短文,介绍香港海洋公园人称:第三人称 时态:一般现在时 结构:全文为一部分,介绍香港海洋公园的地理位置、面积、历史、旅游特色等。要点:介绍香港海洋公园的地理位置、面积、历史、旅游项目等。地理

    94、位置:位于香港的南部 面积和历史:面积超过87万平方米,有40多年的历史 旅游特色:是亚洲主要的旅游景点之一,游客可以体验惊险之旅、观看各种表演、提供教育项目 第二步:列提纲(重点词汇、短语)theme park;be situated in;marine park;cover more than 870,000 square meters;with a history of;tourist attraction;favourite;attract;experience adventurous trips;a broad variety of;take pride in;educational

    95、program 第三步:连词成句(1)Hong Kong Ocean Park is a famous theme park.(2)Hong Kong Ocean Park is situated in the southern side of Hong Kong.(3) Hong Kong Ocean Park is one of the largest marine parks in the world.(4)It covers more than 870,000 square meters.(5) Hong Kong Ocean Park has a history of more th

    96、an 40 years. (6)Ocean Park has become one of the major tourist attractions in Asia.(7) The Ocean Park is Hong Kongs favourite park.(8 ) The Ocean Park attracts many visitors from all over the world. (9)Visitors can experience adventurous trips.(10)Visitors can enjoy a broad variety of shows. (11)The

    97、 park also takes pride in its educational programs as well.根据提示和关键词进行遣词造句,适当地运用句型,注意时态和主谓一致问题。第四步:连句成篇(衔接词、亮点词汇)将第一个句子作同位语,连接下面两个句子(1)Hong Kong Ocean Park is a famous theme park.(2)Hong Kong Ocean Park is situated in the southern side of Hong Kong.Hong Kong Ocean Park, a famous theme park, is situat

    98、ed in the southern side of Hong Kong. 将第二个句子改写现在分词作状语,连接下面两个句子(3) Hong Kong Ocean Park is one of the largest marine parks in the world.(4)It covers more than 870,000 square meters.Hong Kong Ocean Park is one of the largest marine parks in the world, covering more than 870,000 square meters. 将第二个句子作定

    99、语从句,连接下面两个句子(7) Hong Kong Ocean Park is Hong Kongs favourite park.(8 ) Hong Kong Ocean Park attracts many visitors from all over the world. Ocean Park is Hong Kongs favourite park, which attracts many visitors from all over the world. 用not only but also连接下面两个句子(9)Visitors can experience adventurous

    100、trips.(10)Visitors can enjoy a broad variety of shows. Visitors can not only experience adventurous trips but also enjoy a broad variety of shows.适当地运用高级词汇、复杂句式提升文章的档次,增加文章的可读性。【点睛】范文要点全面,结构清晰,层次分明,上下文连贯,在表达时用到了很多高级词汇,如 theme park;be situated in;cover;with a history of;tourist attraction;attract;exp

    101、erience;a broad variety of ;take pride in 等;复杂句式的运用提升了文章层次,如现在分词作状语的运用covering more than 870,000 square meters;定语从句的运用It is Hong Kongs favourite park, which attracts many visitors from all over the world;not only but also并列结构的运用Visitors can not only experience adventurous trips but also enjoy a broa

    102、d variety of shows等。47Looking at the money on the table, I stood there, shocked. For the rest of the day, I felt extremely guilty, with the innocent jogger and his “helplessness on my mind. “How could I be so rude to him without knowing the truth? Why was it that the jogger gave me the money? I stil

    103、l remember his frightened face when I scared him away like a monster. I decided to find a chance to apologize to him. The next morning, I got up and went to the park as usual, but not for jogging. I just hung around where I met that jogger, but in vain.For several days, I waited at the same spot. Bu

    104、t to my disappointment, he didnt turn up. It was almost a week later before I finally spotted him again. I, the “robber”, gave the $10 bill back to him and said sorry to him again and again. Fortunately, he forgave me for what I had done to him and said, “Oh, it doesnt matter.” Many years have passe

    105、d, but I can still feel my cheeks burning with shame. From the experience 1 have learned that it is too early to judge a person before you know the truth.【解析】【分析】本文是一篇读后续写。【详解】这是一篇记叙文。文章讲述作者有一次带着十美元去跑步,在和一个人相撞后作者发现钱不见了。最后作者找到那个人强行要回了十美元。回家后作者发现这是个误会,作者的十美元放在桌子上没有带出门。续写部分分为两段,第一段开头是:看着桌上的钱,我站在那里,震惊了。

    106、本段主要写作者感到非常内疚并且一直想找机会对那个人道歉,可是一直没有等到那个人。第二段开头是:我在同一个地方等了好几天。这一段主要写作者最后等到了那个人并且向他道歉和归还了十美元。同时作者觉得在了解真相之前判断一个人还为时过早。【点睛】文章思路清晰,语言规范,段落整齐,语篇连贯,层次清晰。使用了较为高级的句式:非谓语动词:Many years have passed, but I can still feel my cheeks burning with shame. 以及when 引导的时间状语从句:I still remember his frightened face when I scared him away like a monster. 高级句式的应用提升了写作的档次,整个短文显示出了作者高水平的英语表达能力。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 3 单元易错综合练习-2022-2023学年高二英语选择性必修第一册单元重难点易错题精练(人教版2019).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-781357.html
    相关资源 更多
  • 八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx八年级物理上册沪科版习题:期末检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册江西人教版习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx八年级物理上册江西人教版习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx八年级物理上册机械运动与声现象综合测试题无答案新版新人教版.docx
  • 八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx八年级物理上册期末测评新版北师大版.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(通用)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx八年级物理上册人教版(通用)习题:期末检测卷(三).docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第四章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第三章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:第一章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx八年级物理上册人教版(贵州专版)习题:期末检测卷(一).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第六章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx八年级物理上册人教版(湖北专版)习题:期中检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第五章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx八年级物理上册人教版习题:第二章检测卷.docx
  • 八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx八年级物理上册人教版习题:期末检测卷(二).docx
  • 八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx八年级物理上册【声现象】易错点总结.docx
  • 八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第四单元 透镜及其应用》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第二单元 物态变化》复习要点及自我检测题(无答案) 苏科版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(2)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx八年级物理上册《第一章 机械运动》单元综合测试(1)(无答案) (新版)新人教版.docx
  • 八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx八年级物理上册《第一章 声现象》自主训练题2(无答案) 苏科版.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1