分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型UNIT5 A DELICATE WORLD ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:784124
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:35.03KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    UNIT5 DELICATE WORLD 2022-2023学年高二英语外研版2019选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析 2022 2023 学年 英语 外研版 2019 选择性
    资源描述:

    1、Unit 5 A delicate world 考试时间:90分钟 满分:120分第一部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AOPENINGS AND PREVIEWSAnimals Out of Paper Yolo! Productions and the Great Griffon present the play by Rajiv Joseph, in which an origami(折纸术) artist invites a teenage talent and h

    2、is teacher into her studio. Merri Milwe directs. In previews. Opens Feb. 12.(West Park Presbyterian Church, 165 W. 86th St. 212-868-4444.)The Audience Helen Mirren stars in the play by Peter Morgan, about Queen Elizabeth of the UK and her private meetings with twelve Prime Ministers in the course of

    3、 sixty years. Stephen Daldry directs. Also starring Dylan Baker and Judith Ivey. Previews begin Feb. 14. (Schoenfeld, 236 W. 45th St. 212-239-6200.)Hamilton Lin-Manuel Miranda wrote this musical about Alexander Hamilton, in which the birth of America is presented as an immigrant story. Thomas Kail d

    4、irects. In previews. Opens Feb. 17. (Public, 425 Lafayette St. 212-967-7555.)On the Twentieth Century Kristin Chenoweth and Peter Gallagher star in the musical comedy by Betty Comden and Adolph Green, about a Broadway producer who tries to win a movie stars love during a cross-country train journey.

    5、 Scott Ellis directs, for Roundabout Theatre Company. Previews begin Feb. 12.(American Airlines Theatre, 227 W. 42nd St. 212 - 719 -1300.)1.What is the play by Rajiv Joseph probably about?A.A type of art.B.A teenagers studio.C.A great teacher.D.A group of animals.2.Who is the director of The Audienc

    6、e?A.Helen Mirren.B.Peter Morgan.C.Dylan Baker.D.Stephen Daldry.3.Which play will you go to if you are interested in American history?A.Animals Out of Paper.B.The Audience.C.Hamilton.D.On the Twentieth Century.B With the young unable to afford to leave home and the old at risk of isolation(孤独), more

    7、families are choosing to live together. The doorway to peace and quiet, for Nick Bright at least, leads straight to his mother-in-law: she lives on the ground floor, while he lives upstairs with his wife and their two daughters. Four years ago they all moved into a three-storey Victorian house in Br

    8、istolone of a growing number of multigenerational families in the UK living together under the same roof. They share a front door and a washing machine, but Rita Whitehead has her own kitchen, bathroom, bedroom and living room on the ground floor. We floated the idea to my mum of sharing a house, sa

    9、ys Kathryn Whitehead. Rita cuts in: We spoke more with Nick because I think its a big thing for Nick to live with his mother-in-law. And what does Nick think? From my standpoint, it all seems to work very well. Would I recommend it? Yes, I think I would. Its hard to tell exactly how many people agre

    10、e with him, but research indicates that the numbers have been rising for some time. Official reports suggest that the number of households with three generations living together had risen from 325,000 in 2001 to 419,000 in 2013. Other varieties of multigenerational family are more common. Some peopl

    11、e live with their elderly parents; many more adult children are returning to the family home, if they ever left. It is said that about 20% of 2534-year-olds live with their parents, compared with 16% in 1991. The total number of all multigenerational households in Britain is thought to be about 1.8

    12、million. Stories like that are more common in parts of the world where multigenerational living is more firmly rooted. In India, particularly outside cities, young women are expected to move in with their husbands family when they get married.1.Who mainly uses the ground floor in the Victorian house

    13、 in Bristol?A.Nick.B.Rita.C.Kathryn.D.The daughters.2.What is Nicks attitude towards sharing the house with his mother-in-law?A.Positive.B.Carefree.C.Tolerant.D.Unwilling.3.What is the authors statement about multigenerational family based on?A.Family traditions.B.Financial reports.C.Published stati

    14、stics.D.Public opinions.4.What is the text mainly about?A.Lifestyles in different countries.B.Conflicts between generations.C.A housing problem in Britain.D.A rising trend of living in the UK.CBy the end of the century, if not sooner, the worlds oceans will be bluer and greener thanks to a warming c

    15、limate, according to a new study.At the heart of the phenomenon lie tiny marine microorganisms (海洋微生物) called phytoplankton. Because of the way light reflects off the organisms, these phytoplankton create colourful patterns at the ocean surface. Ocean colour varies from green to blue, depending on t

    16、he type and concentration of phytoplankton. Climate change will fuel the growth of phytoplankton in some areas, while reducing it in other spots, leading to changes in the oceans appearance.Phytoplankton live at the ocean surface, where they pull carbon dioxide (二氧化碳) into the ocean while giving off

    17、 oxygen. When these organisms die, they bury carbon in the deep ocean, an important process that helps to regulate the global climate. But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming trend. Warming changes key characteristics of the ocean and can affect phytoplankton growth, since they need n

    18、ot only sunlight and carbon dioxide to grow, but also nutrients.Stephanie Dutkiewicz, a scientist in MITs Center for Global Change Science, built a climate model that projects changes to the oceans throughout the century. In a world that warms up by 3, it found that multiple changes to the colour of

    19、 the oceans would occur. The model projects that currently blue areas with little phytoplankton could become even bluer. But in some waters, such as those of the Arctic, a warming will make conditions riper for phytoplankton, and these areas will turn greener. Not only are the quantities of phytopla

    20、nkton in the ocean changing, she said, but the type of phytoplankton is changing.And why does that matter? Phytoplankton are the base of the food web. If certain kinds begin to disappear from the ocean, Dutkiewicz said, it will change the type of fish that will be able to survive. Those kinds of cha

    21、nges could affect the food chain.Whatever colour changes the ocean experiences in the coining decades will probably be too gradual and unnoticeable, but they could mean significant changes. Itll be a while before we can statistically show that the changes are happening because of climate change, Dut

    22、kiewicz said, but the change in the colour of the ocean will be one of the early warning signals that we really have changed our planet.1.What are the first two paragraphs mainly about?A. The various patterns at the ocean surface.B. The cause of the changes in ocean colour.C. The way light reflects

    23、off marine organisms.D. The efforts to fuel the growth of phytoplankton.2.What does the underlined word vulnerable in Paragraph 3 probably mean?A. Sensitive.B. Beneficial.C. Significant.D. Unnoticeable.3.What can we learn from the passage?A. Phytoplankton play a declining role in the marine ecosyste

    24、m.B. Dutkiewiczs model aims to project phytoplankton changes.C. Phytoplankton have been used to control global climate.D. Oceans with more phytoplankton may appear greener.4.What is the main purpose of the passage?A. To assess the consequences of ocean colour changes.B. To analyse the composition of

    25、 the ocean food chain.C. To explain the effects of climate change on oceans.D. To introduce a new method to study phytoplankton.D Captured(捕获的) carbon dioxide (CO2) could be used to extract(提炼) useful metals (金属) from recycled technology such as smartphone batteries rather than just being buried und

    26、erground. The technique could help make it more economical to capture the greenhouse gas before it enters the atmosphere. If you also extract metals by filling CO2, you add value to a process that is known to be costly, says Julien Leclaire at the University of Lyon, France. CO2 is the main cause of

    27、 modem climate change, so many people have attempted to develop technologies to capture it when it comes from power plants and other major sources. The gas can then be stored underground. The problem is that such carbon capture and storage (CCS) is expensive. No one wants to pay the price for it, sa

    28、ys Leclaire. To make CCS more appealing, Leclaires team has found a use for the gas. His team collected CO2 from a car gas, cooled it, and then pumped it into a mix of chemicals. The CO2 combined with the mix to make many molecules(分子) of various shapes and sizes. The team found that this process co

    29、uld sort out mixtures of metals, because one metal would dissolve(溶解) in the liquid while another would form a solid. In a series of experiments, they successfully separated three kinds of metalsall of which are used in batteries, smartphones and computers. If the process can be widely used, it coul

    30、d be a more environmentally friendly way to recycle batteries and other electrical equipment, says Leclaire. This is normally done using highly reactive chemicals, which are potentially polluting. Replacing them with CO2 should lead to much lower environmental pollution, he says. Other researchers a

    31、nd companies are trying to change captured CO2 into useful materials like plastics, which are normally produced from petrol, but this is chemically difficult. Leclaire says his approach is more in line with how CO2 behaves naturally. Instead of copying what we know, lets find things you can only do

    32、with CO2, he says.1.What can we learn from the first paragraph?A.Extracting useful metals from recycled technology is widely used now.B.Useful metals in the atmosphere are used to make smartphone batteries.C.Abandoned smartphone batteries may have been buried underground before.D.The greenhouse gas

    33、CO2 could be cleaned up after entering the atmosphere.2.Why are many people attempting to capture CO2?A.CO2 is the main cause of modern climate change.B.CO2 can be used to recycle many resources.C.Captured CO2 can be changed into useful gas.D.CO2 is harmful to peoples health.3.What benefit could Lec

    34、laires teams approach bring?A.It could end the use of plastics.B.It could reduce environmental pollution.C.It could make more metals available to humans.D.It could help reduce the cost of battery production.4.What is the best title for the text?A.The Ways to Make Smartphone BatteriesB.The Reason for

    35、 Capturing the Greenhouse GasC.Collecting CO2 Is Starting to Make New ProgressD.Captured CO2 Could Be Used to Help Recycle Useful Metals第二节 (共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Is Fresh Air Really Good for You? We all grew up hearing people tell us to go out and get some fr

    36、esh air._ According to recent studies, the answer is a big YES, if the air quality in your camping area is good. _If the air youre breathing is cleanwhich it would be if youre away from the smog of citiesthen the air is filled with life-giving, energizing oxygen. If you exercise out of doors, your b

    37、ody will learn to breathe more deeply, allowing even more oxygen to get to your muscles(肌肉) and your brain. Recently, people have begun studying the connection between the natural world and healing(治愈)._ In these places patients can go to be near nature during their recovery. It turns out that just

    38、looking at green, growing things can reduce stress, lower blood pressure, and put people into a better mood(情绪). Greenery is good for us. Hospital patients who see free branches out their window are likely to recover at a faster rate than patients who see buildings or skyinstead. _ It gives us a gre

    39、at feeling of peace._While the suns rays can age and harm our skin, they also give us beneficial vitamin D. To make sure you get enough vitamin Dbut still protect your skinput on sunscreen right as you head outside. It takes sunscreen about fifteen minutes to start working, and thats plenty of time

    40、for your skin to absorb a days worth of vitamin D.A.Fresh air cleans our lungs.B.So what are you waiting for?C.Being in nature refreshes us.D.Another side benefit of getting fresh air is sunlight.E.But is fresh air really as good for you as your mother always said?F.Just as importantly, we tend to a

    41、ssociate fresh air with health care.G.All across the country, recovery centers have begun building Healing Gardens.第二部分 语言知识运用(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。 Molai grew up in a tiny village in India. The village lay near some wetlands which became his s

    42、econd 1 . He learned the value and beauty of2 there from a very young age. When he was 16, Molai began to notice something3 happening around his home. A flood had hit the area earlier that year and the4 it caused had driven away a number of birds.5 , the number of snakes had declined as well. He6 th

    43、at it was because there werent enough trees to protect them from the7 . The solution, of course, was to plant trees so the animals could seek8 during the daytime. He turned to the9 department for help but was told that nothing would grow there. However, Molai went looking on his own and 10 a nearby

    44、island where he began to plant trees. 11 young plants in the dry season was 12 for a lone boy. Molai built at the 13 of each sapling (幼树) a bamboo platform, where he placed earthen pots with small holes to 14 rainwater. The water would then drip(滴落) on the plants below. Molai 15 to plant trees for t

    45、he next 37 years. His efforts have resulted in 1,360 acres of naturally-grown land that has become home to many plants and animals.1.A.dreamB.jobC.homeD.choice2.A.natureB.youthC.cultureD.knowledge3.A.preciousB.interestingC.disturbingD.awkward4.A.wasteB.tensionC.painD.damage5.A.BesidesB.HoweverC.Ther

    46、eforeD.Otherwise6.A.agreedB.realizedC.rememberedD.predicted7.A.noiseB.heatC.diseaseD.dust8.A.directionsB.partnersC.helpD.shelter9.A.laborB.policeC.forestD.finance10.A.rebuiltB.discoveredC.leftD.managed11.A.DecoratingB.ObservingC.WateringD.Guarding12.A.toughB.illegalC.fantasticD.beneficial13.A.backB.

    47、topC.footD.side14.A.cool downB.keep offC.purifyD.collect15.A.returnedB.learnedC.failedD.continued第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 The polar bear is found in the Arctic Circle and some big land masses as far south as Newfoundland. While they are rare north of 88, there is evi

    48、dence_ they range all the way across the Arctic, and as far south as James Bay in Canada. It is difficult to figure out a global population of polar bears as much of the range has been _ (poor) studied; however, biologists calculate that there are about 20,000 -25 ,000 polar bears worldwide. Modern

    49、methods_ tracking polar bear populations have been employed only since the mid-1980s, and are expensive _ (perform) consistently over a large area. In recent years some Inuit people in Nunavut _ (report) increases in bear sightings around human settlements, leading to a _ (believe) that populations

    50、are increasing. Scientists have responded by _ (note) that hungry bears may be congregating(聚集) around human settlements, leading to the illusion (错觉) that populations are _ (high) than they actually are. Of_ nineteen recognized polar bear subpopulations, three are declining, six _ (be) stable, one

    51、is increasing, and nine lack enough data.第三部分 写作(共两节,满分40分)第一节 (满分15分)假定你是李华,你的英国朋友Andy将要参加中文诗歌朗诵比赛(recitation contest),发邮件向你询问下面这首诗歌的含义。请你回复邮件,介绍该诗歌的主要内容、表达的思想感情和写作手法。游子吟作者:孟郊(唐)慈母手中线,游子身上衣。临行密密缝,意恐迟迟归。谁言寸草心,报得三春晖。注意: 1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。_第二节 (满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数

    52、应为150左右。 The event that stands out in Toms memory happened one morning when Tom was only ten years old. He was at home with his elder sister Jane. Tom was doing his homework when he heard raised voices. At first he thought nothing of it since customers in the motorcycle shop directly below their fla

    53、t often became loud, but he soon realized this time it was different. Quick! Quick! Remove the motorcycles from the shop, someone yelled. Then a thick smell of burning filled the air. When Tom opened the front door of their flat to investigate, a thick cloud of smoke greeted him. The motorcycle shop

    54、 had caught fire and people were crying and running. Jane, who had been playing the violin in her room, hurried to the living room. They rushed out of the door and ran along the corridor(走廊) through the smoke. They were heading for the stairway at the far end of the corridor when Jane stopped sudden

    55、ly. She turned around and headed back the way they came. Tom had no idea what she was doing, but he followed suit. Jane had suddenly remembered the old lady in her 70s that lived next door to them and who they called Makcik. Jane began banging on Makciks door, but got no answer. As the smoke thicken

    56、ed around them, Tom could see many of their neighbors some still in their pyjamas running for their life. The thought of fear crossed his mind. She must have run for her life like everyone else! Tom cried. However, Jane refused to give up. I know Makciks still inside. She said she was familiar with

    57、Makciks daily routine and was certain she must be sleeping now. She pounded at the door. Go downstairs. Go now! Go!注意: 1.续写词数应为150左右; 2.请按如下格式作答。 Tom noticed the flame was growing higher and higher. _ Luckily, some neighbors passing by stopped and offered help. _答案以及解析第一部分 阅读理解第一节A.答案:1-3.ADC解析:1.细节

    58、理解题。根据文章第一部分中的in which an origami artist invites a teenage talent and his teacher into her studio可知,它与一种艺术有关。2.细节理解题。根据文章The Audience部分中的Stephen Daldry directs可知,The Audience的导演是Stephen Daldry,故D项正确。3.细节理解题。根据文章Hamiltion部分中的in which the birth of America is presented as an immigrant story可知,该戏剧是和美国的诞

    59、生有关的,所以,如果你对美国历史感兴趣,就应该去看这出戏剧。 B.答案:1-4 BACD解析:1.细节理解题。根据第三段内容可知, 在布里斯托尔的维多利亚时代的房子里, 丽塔住在一楼。故选B项。2.观点态度题。根据第五段可判断出, 尼克对和岳母合住房子的态度是积极的。故选A项。carefree无忧无虑的; tolerant宽容的; unwilling不情愿的。3.细节理解题。根据第六段及第七段可知, 作者关于多世同堂家庭的论述基于发布的统计数据。故选C项。4.主旨大意题。通读全文, 尤其根据第一段可知, 由于年轻人负担不起离家的费用, 而老年人又面临着孤独感增加的风险, 越来越多的英国家庭选择

    60、住在一起。故短文主要是关于英国生活方式的一种上升趋势的。故选D项。 C. 答案:1.答案:B解析:段落大意题。第一段主要说明了,到本世纪末,由于气候变暖,世界上的海洋可能会变得更蓝、更绿。第二段主要说明了,一种叫作浮游植物的海洋微生物,在光线的作用下在海洋表面形成了五颜六色的图案。由此可推断,这两段主要叙述了海洋颜色变化的原因。分析选项可知B项符合题意,故选B项。2.答案:A解析:词义猜测题。根据第三段第四句可知,气候变暖会改变海洋的主要特征,并会影响浮游植物的生长。由此可判断But phytoplankton are vulnerable to the oceans warming tren

    61、d.说明,浮游植物很容易受到海洋变暖趋势的影响。故选A项。3.答案:D解析:推理判断题。根据第四段第三、四句可知, Dutkiewicz的模型预测,在一些水域,比如北极的水域,气候变暖会使浮游植物的生长条件更加成熟,而这些水域会变得更绿。由此可推断,浮游植物的生长条件更加成熟,浮游植物会更多,其所生存的水域会变得更绿。故选D项。4.答案:C解析:主旨大意题。通读全篇可知“warming”一词贯穿全文,故本文的写作目的在于解释气候变化对海洋的影响。 故选C项。D.答案:1-4.CABD解析:1.推理判断题。根据第一段中Captured carbon dioxide(CO2) could be u

    62、sed to extract useful metals from recycled technology such as smartphone batteries rather than just being buried underground.(捕获的二氧化碳可以从回收技术中提炼有用的金属,比如智能手机电池,而不仅仅是把电池埋在地下,)可知,废弃的智能手机电池以前可能被埋在地下。故选C项。2.细节理解题。根据第三段中CO2, is the main cause of modern climate change, so many people have attempted to devel

    63、op technologies to capture it when it comes from power plants and other major sources.(二氧化碳是现代气候变化的主要原因,所以很多人都试图开发技术来捕捉来自发电厂和其他主要来源的二氧化碳。)可知,二氧化碳是现代气候变化的主要原因,所以很多人试图捕获二氧化碳。故选A项。3.细节理解题。根据倒数第二段中This is normally done using highly reactive chemicals, which are potentially polluting. Replacing them with

    64、 CO2 should lead to much lower environmental pollution, he says.(这通常是使用高度活性的化学物质,这是潜在的污染他说,用二氧化碳取代它们应该会大大降低环境污染。)可知, Leclaire团队的方法可以减少环境污染。故选B项。4.旨大意题。文章主要讲述了法国里昂大学的Julien Leclaire和他的团队发现了捕捉到的二氧化碳的一个用处区分金属混合物,使得回收电池和其他电器设备更环保,大大降低环境污染。因此本文的最佳标题是选项D“捕获的二氧化碳可以用来帮助回收有用的金属”。故选D项。 第二节答案:- EAGCD解析:设空处前句提到

    65、go out and get some fresh air, 然后设空处后一句就是针对提问的回答the answer is a big YES, 设空处应是针对呼吸新鲜空气这件事情进行提问, 所以选择E项。设空处后面都是在阐述呼吸新鲜空气的好处, 尤其两次提到oxygen(氧气), oxygen与A项中的lungs有联系, 所以选择A项。设空处前一句中的关键词healing与G项中的Healing对应, G项中的recovery与设空处后一句中的recovery对应。此外, G项中出现Healing Gardens, 后一句马上出现In these places来指代Healing Garde

    66、ns, 因此答案是G项。此段讲了接近大自然有助于病人的康复, 并对有哪些帮助进行了进一步说明, 所以在本段的最后再次进行总结, 话题依然与大自然有关, 而且是总结性的句子, 所以选择C项。C项中nature与话题一致, 与设空处后一句均是对本段的收尾。设空处后一句中的the suns rays与D项中的sunlight对应。而D项中的Another side benefit of getting fresh air又是对前面段落中阐述呼吸新鲜空气有好处的延伸, 因此D项是最佳选项。第二部分 语言知识运用第一节答案:1-5.CACDA; 6-10.BBDCB; 11-15.CABDD解析:1.文

    67、章首句提到Molai在一个小村庄长大,结合语境可知,此处表示一些湿地变成了他的第二个家(home)。2.根据上文提到的湿地和下文讲述的Molai为保护动物而种树可知,这里指的是在很小的年纪,他就知道了自然(nature)的重要性和美丽。3.根据下文表述的洪水发生了,鸟和蛇的数量都减少了可知,这里指的是他家周围发生了一些令人不安的(disturbing)事情。4.根据语境和空后的it caused可知,这里指的是洪水带来的破坏(damage)。5.空前提到鸟的数量减少了,空后提到蛇的数量也减少了,故此处用Besides(此外)。6.根据语境可知,这里指的是他意识到(realized)这是因为没有

    68、足够的树。7.根据下句中的during the daytime并结合常识可知,这里指的是没有足够的树去保护这些动物免受热(heat)的伤害。8.根据空前的plant trees及语境可知,解决方法是种树,以便于这些动物在白天可以寻求到庇护(shelter)。9.根据上文提到的解决方法是种树以及下文中的for help but was told that nothing would grow there可知,他向林业部门求助。forest林区,森林符合语境。10.根据空前的Molai went looking on his own以及空后的a nearby island where he beg

    69、an to plant trees可知,此处表示他发现了(discovered)一个附近的岛屿。11.根据下文中的The water would then drip(滴落) on the plant below及语境可知,这里指的是在旱季给小树浇水,故用Watering。12.根据空后的for a lone boy可知,对这个男孩来说,独自一个人在旱季给小树浇水是艰难的(tough)。13.根据下文中的The water would then drip(滴落)on the plants below可知,他是在每棵幼树的顶部(top)搭建竹台。14.根据空前的where he placed ea

    70、rthen pots with small holes和空后的rainwater以及The water可知,这里指用陶罐收集(collect)雨水。15.根据空后的to plant trees for the next 37 years以及下文可知,他是在接下来的37年中继续(continued)种树。 第二节答案:that; poorly; of/for; to perform; have reported; belief; noting; higher; the; are解析:本文是一篇说明文。文章介绍了北极熊种群数量越来越少、亟须保护的现状。 考查同位语从句的引导词。分析句子结构可知,所

    71、填词引导同位语从句,解释说明evidence的具体内容,从句中不缺少成分且意义完整,故用that引导。考查词性转换。修饰动词studied应用形容词poor的副词形式poorly。考查介词。a method of/for doing sth.做某事的方法。考查非谓语动词。此处是“主语+be+adj.+不定式”结构,不定式用主动形式表示被动含义。考查时态和主谓一致。根据句中的时间状语In recent years可判断用现在完成时,又因主语为复数,故填have reported。考查词性转换。根据空格前的不定冠词a可知,此处应填believe的名词形式belief(看法,信念)。考查非谓语动词。

    72、介词后接动词时,应用其动名词形式。respond by doing sth.通过做某事回应。考查形容词的比较级。根据空格后的than可知,此处应用high的比较级形式higher。考查冠词。此处特指确认的19个亚种群,故用定冠词the。考查时态和主谓一致。此处陈述客观事实,应用一般现在时;six指代six polar bear subpopulations,谓语动词应用复数。第三部分 写作第一节答案: Dear Andy, Knowing that you are going to take part in a Chinese poetry recitation contest, Im wri

    73、ting to offer you some information about the poem to be presented. Written by a famous poet in the Tang Dynasty, Meng Jiao, this poem mainly describes a scene where a mother is fully occupied in making clothes for her child who is about to leave home. By concentrating on this specific moment, the au

    74、thor vividly shows a mothers deep love for her child by comparing it to the warm and selfless sun. All the above is what I know about the widely read classic, whichI hope will help you in a way. Looking forward to your good news!Yours,Li Hua第二节答案: Tom noticed the flame was growing higher and higher.

    75、 Frozen with fear, he was rooted to the spot. He realized the gravity of the situation and held Janes hand tightly. By then, both of them were coughing and their eyes were stinging. Time seemed to stand still though they were probably there for only two or three minutes. Tom begged Jane to run for h

    76、er life as quickly as possible. Jane tried to shield her nose from the choking smoke and shook her head. She kept pounding at the door. Tom burst out crying. Luckily, some neighbors passing by stopped and offered help. A sense of strength immediately replaced the mounting fear and anxiety in Janes m

    77、ind. She told them Ms. Makcik must be still in the room. They forced the door open with all their might. Sure enough, Makcik was lying in bed, unconscious. Immediately she was carried downstairs and then sent to the nearest hospital. People in the neighborhood felt relieved and Jane and Toms joy was immense.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:UNIT5 A DELICATE WORLD ——2022-2023学年高二英语外研版(2019)选择性必修第二册单元基础巩固练习 WORD版含解析.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-784124.html
    相关资源 更多
  • 专题09 应用文写作(9)-研读近十年高考英语满分书面表达聚焦2023高考.docx专题09 应用文写作(9)-研读近十年高考英语满分书面表达聚焦2023高考.docx
  • 专题09 应用文写作12篇(第二期)-2023高考英语名校模拟真题速递(新高考专用).docx专题09 应用文写作12篇(第二期)-2023高考英语名校模拟真题速递(新高考专用).docx
  • 专题09 应用文写作-2022-2023学年高二英语上学期期末专项复习(译林版2020).docx专题09 应用文写作-2022-2023学年高二英语上学期期末专项复习(译林版2020).docx
  • 专题09 平面直角坐标系(解析版).docx专题09 平面直角坐标系(解析版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系(原卷版).docx专题09 平面直角坐标系(原卷版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数(11个高频考点)(举一反三)(全国版)(解析版).docx专题09 平面直角坐标系与函数(11个高频考点)(举一反三)(全国版)(解析版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数(11个高频考点)(举一反三)(全国版)(原卷版).docx专题09 平面直角坐标系与函数(11个高频考点)(举一反三)(全国版)(原卷版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数基础(解析版).docx专题09 平面直角坐标系与函数基础(解析版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数基础(考点回归).docx专题09 平面直角坐标系与函数基础(考点回归).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数基础(原卷版).docx专题09 平面直角坐标系与函数基础(原卷版).docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数基础知识(共30道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题09 平面直角坐标系与函数基础知识(共30道)(教师版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题09 平面直角坐标系与函数基础知识(共30道)(学生版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx专题09 平面直角坐标系与函数基础知识(共30道)(学生版)(02期)-2023年中考数学真题分类训练.docx
  • 专题09 平面向量及复数、推理证明-【口袋书】2022年高考数学复习思维导图(新高考地区专用).docx专题09 平面向量及复数、推理证明-【口袋书】2022年高考数学复习思维导图(新高考地区专用).docx
  • 专题09 平面向量、不等式及复数(解析版).docx专题09 平面向量、不等式及复数(解析版).docx
  • 专题09 平面向量、不等式及复数(原卷版).docx专题09 平面向量、不等式及复数(原卷版).docx
  • 专题09 平面向量 9.3三角形四心及面积问题 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题09 平面向量 9.3三角形四心及面积问题 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题09 平面向量 9.2数量积 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题09 平面向量 9.2数量积 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题09 平面向量 9.2数量积 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx专题09 平面向量 9.2数量积 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(原卷版).docx
  • 专题09 平面向量 9.1线性运算、基本定理和坐标运算 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx专题09 平面向量 9.1线性运算、基本定理和坐标运算 题型归纳讲义-2022届高三数学一轮复习(解析版).docx
  • 专题09 幂运算(三大类型)-2022-2023学年七年级数学下册《高分突破•培优新方法》(苏科版).docx专题09 幂运算(三大类型)-2022-2023学年七年级数学下册《高分突破•培优新方法》(苏科版).docx
  • 专题09 导数的概念意义及运算(考点清单)(解析版).docx专题09 导数的概念意义及运算(考点清单)(解析版).docx
  • 专题09 导数的概念意义及运算(考点清单)(原卷版).docx专题09 导数的概念意义及运算(考点清单)(原卷版).docx
  • 专题09 导数大题训练理科(教师版).docx专题09 导数大题训练理科(教师版).docx
  • 专题09 导数压轴题之拉格朗日中值定理详述版(解析版).docx专题09 导数压轴题之拉格朗日中值定理详述版(解析版).docx
  • 专题09 导数压轴题之拉格朗日中值定理详述版(原卷版).docx专题09 导数压轴题之拉格朗日中值定理详述版(原卷版).docx
  • 专题09 家庭生活-备战2022高考英语阅读七选五热点话题 体裁分类训练(高考模拟 名校真题).docx专题09 家庭生活-备战2022高考英语阅读七选五热点话题 体裁分类训练(高考模拟 名校真题).docx
  • 专题09 实验设计重方法-备战2022年中考化学必背手册(南京专用).docx专题09 实验设计重方法-备战2022年中考化学必背手册(南京专用).docx
  • 专题09 完成图表(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(成都专用).docx专题09 完成图表(名校模拟 地区真题)-冲刺2023年中考英语必考题型终极预测(成都专用).docx
  • 专题09 完成句子80题-2023年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题特快专递(广州专用).docx专题09 完成句子80题-2023年中考英语逆袭冲刺名校模拟真题特快专递(广州专用).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1