分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型【优化指导】(全国通用)2022高考英语总复习 课时作业1 新人教版.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:797310
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:61.03KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    优化指导 【优化指导】全国通用2022高考英语总复习 课时作业1 新人教版 优化 指导 全国 通用 2022 高考 英语 复习 课时 作业 新人
    资源描述:

    1、【优化指导】(新课标全国)2022高考英语总复习 课时作业1Unit1必修1一、单项填空11When I went to watch the 16th Asian Games last month,I was greatly touched by the fact that _people from all walks of life are working hard for _ new Guang Zhou.Athe;aB/;aCthe;the D/;the解析:考查冠词用法。第一个空泛指“人们”,因此people前不用任何冠词;第二个空表示“建设一个新广州”,故用不定冠词a。句意:当我上个

    2、月去看亚运会的时候,我被来自各行各业的人为建设一个崭新的广州而勤奋的工作的这个事实所感动。答案:B2The tsunami caused by the strong earthquake in Japan in 2022 and the damage_did to the people are far more than imagined.Athey BitCwhich Dthat解析:考查代词。本句主语是两个并列的名词tsunami和damage;_did to the people是the damage的定语从句。定语从句缺少主语,从意义上看定语从句的主语应为“海啸”,故用it代替。定语从

    3、句省略了在从句中作did的宾语的关系代词which或that。句意:2022年日本的大地震引起的海啸以及海啸给人们带来的损失远远超出了我们的想象。答案:B3If it had been possible,I would have saved the drowning boy yesterday,but I_.Acant swim Bcouldnt swimCdidnt swim Dwasnt swim解析:前面是一个与过去事实相反的虚拟语气,but引导的从句表示的是真实情况,“我不会游泳”是目前的事实,因此用cant swim。句意:如果可能的话,昨天我就救那个溺水的小男孩了,但是我不会游泳。

    4、答案:A4_Midautumn Day,rather than_in the room,I preferred_to see the moon in the blue sky.AHaving been;stay;go out BBeing;to stay;to go outCIt being;stay;to go out DIt was;to stay;go out5Is this the computer you wish to _?Ahave it repaired Brepair itChave repaired it Dhave repaired解析:have sth.done表示“找

    5、人干某事”,结构中的宾语和主语都不是动作的发出者。you wish to have repaired是省略了that的定语从句,修饰先行词computer,其中that作了have的宾语。句意:这就是你想找人修的那台计算机吗?答案:D6Jack was so talky as to have told them _ we had planned to do privately the next week.Awhat that Bthat allCall which Dall what7Its the city _ you are going to pay a visit to _ this k

    6、ind of beer is produced.A/;where Bwhere;thatC/;that Dthat;which解析:第一个空是省略了that的定语从句。第二个空where引导的也是定语从句,都修饰先行词the city。答案:A8I would like to know_the man said means.Awhat BthatCwhat what Dthat what解析:考查名词性从句。what the man said是宾语从句中的主语从句,what作said的宾语;第一个what引导宾语从句,在宾语从句中作means的宾语。答案:C9Hardly _ when the

    7、 flood peak arrived.Athey had left their villageBthey left their villageCdid they leave their villageDhad they left their village解析:否定副词hardly放于句首构成倒装句。Hardlyhad主语done when.did.是固定的句式。句意:他们刚离开他们的村庄,洪峰就来到了。答案:D10I am studying in _ university _ my father once studied.Athe same;that Bthe same;whereCthe

    8、 same;as Das the same;as解析:university是先行词,后面部分是定语从句,因为定语从句中不缺少主语或宾语,因此用where而不用as。此题是陷阱题,易被错看成the same.as结构而错选C项。答案:B11_,I believe,and you will find Tom is very outgoing.AHaving a talk with the studentBOne talk with the studentCGiven a talk with the studentDIf you have a talk with the student解析:考查固定

    9、句式:祈使句and将来时的陈述句。此处的祈使句部分用得是名词短语。句意:我相信和那个学生谈一谈,你就会发现Tom很外向。答案:B12What do you think caused the traffic accident?It was probably the car drivers speeding.The witness said that the car_at more than 80 kmph when it crashed.Awent Bwas goingCwould go Dhad gone解析:考查动词的时态。语境为“目击者说,撞车时那辆汽车正以每小时80多公里的速度行驶”,又

    10、因为状语从句的时态是过去时,故应用过去进行时。答案:B 13The boy spent a whole day _ in his own room to escape being punished by his parents.Alocking Bto lockClocked Dbeing locked解析:考查非谓语动词。动词lock与主语the boy之间是被动关系,因此选用过去分词表示被锁着的状态。答案:C14As time went by,Heliocentric Theory Nicolaus Copernicus had stuck _ correct.Ato proving Bp

    11、rovedCto proved Dto be proved15Tens of people _in the Zhouqu mudrock flow by now.Aare still missing Bwere still missingCare still missed Dhave still missed解析:missing表示“失踪,丢失”,are still missing表示直到现在存在的状态;missed表示“错过”。此题不要受by now干扰而错选D项。答案:A二、阅读理解AI was told to arrive at 6 am.I had never worked in an

    12、 abattoir(屠宰场)before,but as a single mother with three kids to support,I had no other choice.Besides,it was the only place I could reach on foot.It was the year of 1989,and I was the first woman to work under the chain.The chain was made of heavy metal,with large hooks(挂钩)hanging from it.It extended

    13、(延伸)over three levels.Seven young men worked on the top level,about four meters above the ground.They would skin the dead pigs,cut off the feet,and send the bodies down the chain to the next level.Here another seven or eight men would cut the bodies into four pieces.Then they sent these pieces down

    14、to the third and lowest level,where the innards(内脏)were removed.Beside me was Mario,a large Italian man.He didnt like a woman coming into the allmale workplace,neither did the others.I was terrified not only of the mens dislike,but also of the chain.It moved continually along,with loud noises.Could

    15、I keep up?The chain started.It wasnt long before the pieces came to my level.Mario began to remove the innards.He did his work with great force,covering me in blood.This raised a huge laugh along the chain.By the time we could take a rest I was a mess.But I kept quiet.I needed this job.I went back a

    16、fter the rest and the same thing happened.Still I kept quiet,not speaking to anyone.If anyone had spoken to me,I would have cried.But I managed to finish my work that day,and I didnt tell my children about my awful day that night.Instead I made jokes and told them about these great guys under the ch

    17、ain,especially Mario.作者是一位单身母亲,她来到屠宰场工作,却不受同事的欢迎。1What can we infer from the passage?AThe author enjoyed working in the abattoir at last.BThe abattoir wasnt far away from the authors house.CThe author was already a mother of four in the year of 1989.DThe author had experience of working in an abatto

    18、ir before 1989.解析:推理判断题。根据第一段“Besides,it was the only place I could reach on foot.”可知,该屠宰场是作者唯一可以步行抵达的地方。因此可以推知,该屠宰场离作者的家并不远。答案:B2What was the work of the people on the second level?ASkinning dead pigs.BCutting off the feet of dead pigs.CCutting the bodies of dead pigs into four pieces.DRemoving the

    19、 innards from the bodies of dead pigs.解析:细节理解题。根据第二段“Seven young men worked on the top level,.and send the bodies down the chain to the next level.Here another seven or eight men would cut the bodies into four pieces.”可知,第二层的工作人员负责把猪的身体切成四块。答案:C3The author felt frightened partly because of _.AMarios

    20、 laugh Bthe sounds of pigsCthe sight of bloodDthe moving and noisy chain解析:细节理解题。根据第三段“I was terrified not only of the mens dislike,but also of the chain.It moved continually along,with loud noises.”可知,不停移动的、嘈杂的链子让作者感到害怕。答案:D4According to the passage,the author _.Awasnt the only female worker in the

    21、 abattoirBcouldnt help crying while working in the abattoirCfound her colleague just played a joke on herDshared part of her first day in the abattoir with her kids解析:细节理解题。根据最后一段“.I didnt tell my children about my awful day that night.Instead I made jokes and told them about these great guys under

    22、the chain,especially Mario.”可知,作者并没有告诉她的孩子这一天有多糟糕,只是讲述了关于她同事的一些事情。因此可知答案。答案:DBOne day you walk down to a local food store for dinner.Then you are on the way back home.Suddenly you find a piano has fallen on the footpath,right where you pass every day.If you had set out ten minutes earlier,you would

    23、have been hit.You must think thats frightening.Then just imagine how the earth feels.Early in 1987 an asteroid(小行星)measuring half a mile in diameter(直径)came by,missing our planet by merely six orbital hours.An orbital hour is simply a measure of how far the earth moves around the sun in one hour.So,

    24、had we been six hours ahead of where we are,or had the asteroid come by six hours later,hello enormous collision(碰撞)And,quite possibly,everything may disappear.Oh come on,you may say.Would a collision really have been that serious?After all,the earth has a diameter of eight thousand miles.Being hit

    25、by a halfmile wide asteroid would be like being tapped by a big ball.In one sense,that is true.The earth itself would not be moved from its orbit,or anything that dramatic.But we who live here would definitely have noticed.Calculations have shown that the explosion would have been equal to one thous

    26、and million tons of explosives(炸药)going off all at once.A mass of dust would have been thrown up into the stratosphere(平流层),gradually darkening the skies and getting the planet cold for months or even years.Many scientists believe just this kind of thing wiped out the dinosaurs,by changing the envir

    27、onment rapidly.早在1987年,一颗小行星差点撞上地球。你知道小行星撞上地球会带来怎样的后果吗?可能最直接的后果就是几个月甚至几年的寒冷天气。5The imaginary experience in Paragraph 1 is written to _.Atell a story Bgive adviceCraise the topic Dprovide facts解析:推理判断题。根据后文描述可知,第一段叙述的假想经历是为了引出本文的话题,即小行星撞上地球会有什么后果。答案:C6Through Paragraph 2 the author wants to show us _

    28、.Awhat the orbital hour isBsix hours makes a differenceChow risky an asteroid can beDthe common width of an asteroid解析:推理判断题。第二段介绍了什么是轨道小时。1987年一颗小行星仅差6个轨道小时就撞击到了地球。如果地球提早绕行6小时或者这颗小行星晚6小时靠近地球,都会导致巨大的碰撞,既而很可能一切灰飞烟灭。因此,通过第二段作者想向我们介绍6个小时关系重大,改变了地球的命运。答案:B7What is probably the direct result of an astero

    29、id hitting the earth?AA big hole in the earth.BThe rapid global warming.CThe disappearance of animals.DThe low temperature of the earth.解析:细节理解题。根据最后一段“A mass of dust would have been thrown up into the stratosphere,gradually darkening the skies and getting the planet cold for months or even years.”可知,小行星撞击地球后,尘土被抛向平流层,黑暗逐渐吞没天空,使地球数月甚至数年处于寒冷之中。由此可知,小行星撞击地球可能的直接后果就是地球上的低温。答案:D8Where can we most probably read this text?AIn a science magazine. BIn a travel guide.CIn a film review. DIn a storybook.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【优化指导】(全国通用)2022高考英语总复习 课时作业1 新人教版.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-797310.html
    相关资源 更多
  • 专题3 第四单元 第1课时.docx专题3 第四单元 第1课时.docx
  • 专题3 第二单元 第1课时.docx专题3 第二单元 第1课时.docx
  • 专题3 第三单元.docx专题3 第三单元.docx
  • 专题3 第三单元 第1课时.docx专题3 第三单元 第1课时.docx
  • 专题3 第一单元.docx专题3 第一单元.docx
  • 专题3 第一单元 第2课时.docx专题3 第一单元 第2课时.docx
  • 专题3 第一单元 第1课时.docx专题3 第一单元 第1课时.docx
  • 专题3 第14课时 带电粒子在复合场中的运动.docx专题3 第14课时 带电粒子在复合场中的运动.docx
  • 专题3 第11课时 电场.docx专题3 第11课时 电场.docx
  • 专题3 秦汉时期 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx专题3 秦汉时期 2023年中考历史一轮复习专题训练(湖南专用).docx
  • 专题3 石油化工的基础物质——烃-【知识清单】2022-2023学年高二化学单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修3).docx专题3 石油化工的基础物质——烃-【知识清单】2022-2023学年高二化学单元复习知识清单(苏教版2019选择性必修3).docx
  • 专题3 电学(解析版).docx专题3 电学(解析版).docx
  • 专题3 电学(原卷版).docx专题3 电学(原卷版).docx
  • 专题3 物态变化 物态变化章末综合检测(教师版).docx专题3 物态变化 物态变化章末综合检测(教师版).docx
  • 专题3 物态变化 物态变化章末综合检测(学生版).docx专题3 物态变化 物态变化章末综合检测(学生版).docx
  • 专题3 段落分析类-初中生一周轻松学记叙文阅读.docx专题3 段落分析类-初中生一周轻松学记叙文阅读.docx
  • 专题3 概率进一步认识(能力提升)(解析版).docx专题3 概率进一步认识(能力提升)(解析版).docx
  • 专题3 概率进一步认识(能力提升)(原卷版).docx专题3 概率进一步认识(能力提升)(原卷版).docx
  • 专题3 概率进一步认识(知识解读)(北师大版).docx专题3 概率进一步认识(知识解读)(北师大版).docx
  • 专题3 概率进一步认识(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题3 概率进一步认识(知识解读)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题3 概率进一步认识(专项训练)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx专题3 概率进一步认识(专项训练)-2022-2023学年九年级数学上册《同步考点解读•专题训练》(北师大版).docx
  • 专题3 机械能与曲线运动的综合问题-2020-2021学年高一物理人教版必修二暑期训练资料.docx专题3 机械能与曲线运动的综合问题-2020-2021学年高一物理人教版必修二暑期训练资料.docx
  • 专题3 有理数的简便计算-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx专题3 有理数的简便计算-2022-2023学年初中数学学科素养能力培优竞赛试题精选专练(原卷版).docx
  • 专题3 整式 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx专题3 整式 2023年中考数学一轮复习专题训练(北京专用).docx
  • 专题3 因式分解 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx专题3 因式分解 安徽省2023年中考数学一轮复习专题训练.docx
  • 专题3 倍数和因数-小升初数学复习精编讲义(知识清单 经典例题 强化训练 名校冲刺).docx专题3 倍数和因数-小升初数学复习精编讲义(知识清单 经典例题 强化训练 名校冲刺).docx
  • 专题3 从海水中获得的化学物质-【知识清单】2022-2023学年高一化学上学期单元复习知识清单(苏教版2019必修第一册).docx专题3 从海水中获得的化学物质-【知识清单】2022-2023学年高一化学上学期单元复习知识清单(苏教版2019必修第一册).docx
  • 专题3 世界区域地图专项训练-2021高考地理名师常考地图重难点专项突破.docx专题3 世界区域地图专项训练-2021高考地理名师常考地图重难点专项突破.docx
  • 专题3除法-2023-2024学年四年级上册数学计算大通关(北师大版).docx专题3除法-2023-2024学年四年级上册数学计算大通关(北师大版).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1